FotorCreated

Beograd, 11. 2014. 

Čuli ste za L’Amorage? Reč je o luksuzu, jel’ tako?

I ja sam. Priču o tome da je u Beograd stigla luksuzna kozmetika sa cenama koje se broje hiljadama evra.

A onda mi je, telefonom, ponuđen besplatan tretman ovom kozmetikom, tretman za koji me je “prijavila drugarica”. Upecala sam se momentalno, čak ni rečenice “zašto ne biste došli još večeras?!” i “ovo je nešto što nikada niste probali” nisu upalile alarm lampicu. A ni činjenica da je ovaj bes i luksuz u kraju grada – zapravo NA kraju grada, Tošin Bunar…. u Biznis centru koji je polu prazan, odmah pored benzinske pumpe…

Od ponuđena dva tremtana: lice ili kosa, odabrala sam tretman kose kao bezbendiju varijantu. Ponela foto-aparat, da sve možete da vidite, da vam sve ispričam.

I eto me te novembarske večeri, u kolima,  u sedam uveče, zurim u mrak: prođeš raskrsnicu koja vodi na autoput, pa još jednu, pa onda dve trake pređu u jednu, malo je mračno i pusto, ali gle, eno je benzinska pumpa, i pored nje usamljena zgrada. Već pomalo gunđam na sebe, “šta ti je ovo trebalo”…  Jer, malo je sablasno, Zgrada deluje prazno, u prizemlju je nekada bila prodavnica igračaka, sada iseljena sa praznim kutijama. Hm. 

Kad uđeš, međutim!

Portir, mermer, staklo, detektor metala ka0 na aerodromu, lift. i – L’Amorage. Besno i otmeno predvorje.

Sve belo i svetlo, prostrano, zllatna slova, veliki  prijemni pult za kojim je nekoliko užurbanih devojaka…  Odahnuh. Fotografisanje, međutim, nije dozvoljeno, moraju da pitaju.

Dobro.

Sedam u belu kožnu fotelju da pričekam, popunjavam test o stanju moje kose.

Na ovaj tretman, inače, možete sami da se prijavite. Pozivi su redovni na L’Amorage Facebook stranici.

 

Screenshot 2014-11-20 11.18.32

 

Bacam oko na prostor iza stakla sa stolicama za pranje kose, velikim ogledalima, i radujem se tretmanu…

U lepi prostor iza stakla najpre je ušla grupa od desetak mladih devojaka sa logom L’Amourage na odeći. Srednja frizerska na praksi? Ne, ne! To su vaše L’amourage dame (neka mi oprosti Avon).

Tretman je zakazan po grupama, svako je dobio svoju devojku, koja nas je odvela za sto sa velikim ogledalom, i pomogla da se udobno smestimo. Zarad bolje atmosfere, muzika je treštala kao u diskoteci.

Moja devojka nešto priča. Ja joj se unosim u lice i vičem “Molim?” Kaže, izraelska je kozmetika. Pita, da li sam probala kavijar? Jesam, kažem, ali ga ne volim. “E, sada će vaša kosa da proba kavijar”. Ali ja ne volim…

Kroz disko ritmove nazirem rečenice naučene napamet na kratkom kursu o prodaji kozmetike, i konačno, konačno… shvatam. To je isto kao kad sam kod komšinice bila na promociji Zepter posuđa.

Isti ton. Isti poletan dah. “Zar ne biste voleli?”, “Spremili ismo vam iznenađenje”, “Ponuda važi samo danas” i puno uzvičnika.  Jer,  evo, saznajem da svu tu kolekciju, sve te preparate sa biserima! zlatom! kavijarom! i matičnim ćelijama! sve te serume, kreme, šampone i tretmane, ceo komplet!… mogu da kupim već danas, za 1.500 evra! Odmah posle tretmana, fascinirana rezultatima. Izvući ću zlatnu kreditnu  karticu… i tako. Jer, to nije sve! Danas imam i popust od 200 evra. Ali ni to nije sve! Danas mogu sve to da kupim i na rate.

Odakle su matične ćelije? – pitam. Devojka ne zna, ali zna da je reč o sjajnoj tehnologiji podmlađivanja. Ona ne zna da sam o matičnim ćelijama pisala dok je ona bila dete. Pa, doslovno. Ne, danas sigurno neću kupiti vaš komplet – kažem. Ne zbog matičnih čelija, nego, nisam ponela zlatnu karticu…

Ali, i ako niste poneli karticu, imaćete poštenu prilku kada ste već tu, da dobijete tretman.

Ali zato ovu kozmetiku vole slavni, pa se i slikaju sa njom! Ili je preporučuju, poput književnice koja nam svedoči da se posle L’Amoraga prijatelji pitali da li je bila na plastičnoj operaciji. 

 

Screenshot 2014-11-23 20.17.52

 

Vreme je da mi aparatom pregedaju kosu. Ekskluzivno! Fantastično! Tenologija! Aparat će snimiti stanje moje kose PRE i POSLE tremtana. Druga devojka, predstavljena kao, “doktorka, ustvari saradnica”, pregleda mi kosu čudom od tehnike.  Moje divljenje izostaje. Sličnim, a sigurno boljim  aparatima pregledala sam kosu i kožu više puta.

Već sam toliko ljuta na sebe što sam se polakomila na tretman kavijarom, biserom i zlatom,  da bih posatala točkić jedne velike propagandne i prevarantske mašine u kojoj rade studentkinje navrat-nanos edukovane da prodaju basnoslovno skupu kozmetiku, da postajem neprijatna prema nedužnoj, i zapravo veoma prijatnoj devojci. Što sam ja neprijatnija, to ona pokušava da bude ljubaznija.

Sledi mi pranje kose specijalnim. šamponom, serumi, tretmani koji će na duži rok čuvati moju kosu, sprejevi koji će joj dati sjaj i dodatnu zaštitu… I konačno, kada mokre kose sedam nazad pred ogledalo, shvatam ću odavde izaći bez feniranja, sa kosom osušenom kao što je, na brzinu, sušite posle bazena. Čekajte, pitam, nema feniranja? Nema, jer ovde sam da shvatim kako će moja kosa biti lepa i bez feniranja. Eto, na primer, jedna dama koja je bila tu neposredno pre mene,  bila je toliko fascinirana kako joj je kosa ravna i glatka da je rekla da joj uz L’Amorage ne treba više ni četka! Dobro, ali makar da taj fen ne duva sa svih strana, i gura mi kosu u, uglavnom, pogrešnim pravcima. Tražim četku. Devojka pokušava da mi pomogne i da bude još prijatnija… završavamo otimajući se oko četke i fena.

Dižem ruke.

Puštam da mi kosa bude osušena. Nekako.

I odlazim poslušno na konačni pregled na kom će se ustanoviti kako je, sada, posle pola sata tretiranja L’Amorage preparatima, mnogo zdravija i kvalitetnija.

 

IMG_5780

 

Slike sa aparata su ubedljive – kosa je čista i oprana. Možda bi tako izgledala posle bilo kog šampona? Ipak, kosa mi je meka. Ravna. I, nekako, to me još više ljuti. 

Dobijam još jednom ponudu o kupovini.

Cena? Prava prilika. Ponovo odbijam. A sada, moram i ja dati preporuku svojih drugarica, makar kao malo hvala za tretman. Ne dajem preporuku. Devojčin izgled je molećiv. Biram par imena. Nekoga ko stanuje bilizu i neće mariti da dobije besplatan tretman kose solidnim preparatima, uz malo priče.

Uspevam da dodelim slabašan osmeh devojci.

Jer, ja sam ljuta na sebe.

Na kraju, zaista ne mogu da vam kažem o ovoj kozmetici ništa više nego što su mi devojke ispričale: biseri! kavijar! matične ćelije!

Koncept je, na prvi pogled, pošten. Prodajemo skupu kozmetiku i nudimo vam da je prvo probate.

Pogrešne su dve stvari:

Veoma skupu kozmetiku prodaju devojke sa naučenim tekstovima, bez ikakvog suštinskog znanja o nezi kose i kože glave. Bez ikakvog prethodnog znanja o kozmetici. Pitam se, koliko su plaćene. 

Drugi je pokretna traka na kojoj se smenjuju žene koje su dobile besplatan tretman: nečija tetka, nečija komšinica, nečija drugarica…  masovan i jeftin pristup podaje, za preprate koje predstavljaju kao ekskluzivu. Blještav ulazni hol da zaseni.  Užasan pritisak da se nešto proda po nenormalnim cenama. 

Ima i treća pogrešna stvar u ovoj priči: to sam ja. Negdašnja promocija Zepter posuđa bila je jedini skup na kom sam ikada dozvolila da mi neko govori naizust reklamne tekstove i iznenadi se kada to blago, po tako povoljnim cenama, ne želim da kupim. Nisam ta. 

Update 2022: 

Brojni komentari na ovaj tekst govore o tome da su mnoge korisnice “besplatnog tretmana” prošle mnogo gore, neke se i zadužile za silne pare. Mnoge od njih su imale identično iskustvo sa DeSheli.

U emisiji RTS Potrošački savetnik iz 2015, godinu dana nakon ovog teksta, postoji prilog dve žene koje su navučene na priču i zadužene… Kao epilog dobile su neku nagodbu. 

L’Amorage više ne postoji – ili ne radi u Srbiji. Ali postoje slični koncepti, drugog imena. 

Kada se kompromituju, imena ili adrese se menjaju, kulise se prefarbavaju, metode ostaju iste. Desheli je sada AbsolutBy.

Danas kada ukucate pretragu “L’amorage kozmetika”, google nam ponudi “LaBelage kozmetiku”, i gle čuda, i ona je na bazi kavijara, bisera i matičnih ćelija!

 

 

Zaglavlje na Facebooku, ista ova plavojka…

 A bogami i ista adresa na Tošinom bunaru, u tržnom centru. 

Kako zgodno. 

Poslednji komentar na ovom tekstu od Marine upozorava nas da je i DeSheli postao Absolut By u Novom Sadu. 

Pa kada vas neko pozove na besplatan tretman, vi se setite one poslovice o besplatnom ručku. 

 

 

 

Ostavite komentar

Dragana Kostrić on 16/02/2015

Imam iskustvo u tretmanu lica! Odličan marketing, skockan prostor, površno obučeno osoblja izvesna doza neprofesionalizma, ljubaznost. Devojka obučena da odgovori na sva vaša pitanja i dileme, nema odgovor na pitanje: Šta je kolonoidno zlato? Iako im je baš upravo to zlato u kombinaciji sa kavijarom glavni sastojak u preparatima, i ujedno glavni adut u prodaji.Sleže ramenima, vidno pocrvenela i uz osmeh po sluđbenoj duđnosti kađe da je to do sada još niko nije pitao. Druga zamerka je što nakon deklamacije o jedinstvenosti preparata, pre nego što se pristupi tretmanu, kozmetičarka traži od vas 20 kontakata vaših prijateljica kao toplu preporuku za tretman i proizvode koje još niste ni probali. Kaže uz sleganje ramenima, takva je procedura. U mom slučaju, posle prosleđivanja kontakata u vidu telefona mojih prijateljica, ja sam u kontaktu sa preparatima iz Mrtvog mora odreagovala alergijski, te je pozvan lekar da naloži obustavu tretmana.

Ljiljana on 16/02/2015

Dragana, ja barem nisam imala nikakvih alergijskih reakcija. Neprofesionalnost i ideja da se uzmu velike pare a radnici plate minimalno je ono što preovladava.

Desha on 16/03/2015

Bila sam na "tretmanu" lica sa izraelskom kozmetikom Desheli i strasno sam razocarana i ljuta na sebe sto sam uzalud izgubila,inace, dragoceno vreme. Obecavali su tretman lica, a sve je bilo veliko ubedjivanje da se kupi preskuuuupa kozmetika i to odmah (kao da te pare uvek nosim u novcaniku). A sad nesto i o tretmanau to je licilo na premazivanje raznih njihovih preparata po jednom obrazu ( da li jedno preko drugog ili pored drugog, ne bih znala). Druga strana lica je ostala netaknuta (vrv. da bih mogla da uporedim i shvatim efekte ovih kozmetickih preparata! Naravno, nista ni od masaze lica koje su obecali prilikom zakazivanja i opisa tretmana, a o uzivanju mogu da kazem samo da sam posle svega bila "smorena" i jedva cekala da se gnjavaza zavrsi! Otisla sam do toaleta i kad tamo sretoh jos zena sa "prekrecenom" jednom stranom lica: osvetljenje u WC-u je bilo realno za razliku od boksova gde je strateski postavljeno (tamo mi se i ucinilo da mozda kozmetika i deluje: ten mi je bio ujednaceniji na tretiranoj strani). Da sam bar uspela da se malo opustim na krevetu za vreme trajanja "tretmana"- cak ni toga nije bilo, jer sam stalno ustajala kako bih se uverila u "cudotvornost" preparata. Preporucujem samo onima koji ne znaju sta ce sa slobodnim vremenom,pa im ovo dodje kao neki izlazak, a mogu da se iskljuce od verbalnih napada da kupe bas tada, bas tu kozmetiku za toliko para...Moram dodati da devojka koja se "topila" na pocetku, pri kraju prezentacije nije cak ni bila ljubazna, vec je nestrpljivo cekala da me isprati!

Ljiljana on 16/03/2015

Desha, u poredjenju s tim, moj tretman kose je bio uživanje. Sreća da ne izabrah lice.

BeautyAxiom on 18/03/2015

Svaka čast za tekst. I mene je drugarica preporučila, ali ja nisam otišla, jednostavno me nije privuklo, delovalo je sumnjivo. Zazvonio mi je telefon, i ponuđen je tretman, po preporuci drugarice... Davno sam shvatila da ništa nije besplatno, i da iza takvih poziva postoje "zadnje namere"...

Ljiljana on 18/03/2015

Ne idi, Jelena. Muka je to.

MARKO on 22/03/2015

Moja mama je uletela u tu glupost ne moze sebi da oprosti, ali cemo isterati to sve na cistac, a nasli smo nacin, pocev od toga da je kozmetika koncentrat i da se minimalno nanosi, sto je ordinirana laz, provereno, dali smo uzorke krema, pa do toga da tu ne rade kozmeticati, kao ni dermatolozi, tako da ce im biti skuplja dara, nego mera. Cisti multilevel.Ne ponovite njenu gresku. Cak i da ste najzapusteniji, a da je kozmetika takva kako oni tvrde, rezultati, bar minimalni, bi se pokazali nakon 60 dana,a obaska sto ti ne izdaju, a sto su u obavezi, odstampan izvestaj stanja vase koze, svaki put kad odete na kontrolu. Mere smo preduzeli,ne na nasoj teritoriji, ali ne bi previse o tome.

Ljiljana on 25/03/2015

Dragi Marko, javite nam šta je bilo na kraju.

Mia on 03/04/2015

Zdravo svima i ja sam bila na tretmanu i otisla jako razocarana sto sam dozvolila da mi oduzmu sat vremena. Moj tretman je trajao 5 min a ubedjivanje da kupim nesto sto kosta 1400e ostalih 55min. Samo da kazem da je krevet na kome sam lezala bio jezivo prljav i tada mi je sve bas bilo sumljivo. Pokusala sam da nadjem te proizode preko EBay-a i ima nesto ali nema to sto je stajalo kod nje na stolu sto mi je kao stavljala na lice. Postovani Marko obavezno javite sta je u tim preparatima sto su prodali vasoj majci. Moj savet je da se ne ide na ove tretmane Desheli kozmetike.

Ljiljana on 06/04/2015

Mia, niste jedini, mnoga su iskustva ovakva.

EvgenaAleksadra on 21/04/2015

Danas sa dobila ponudu da radim kao jedna od tih devojaka, placena bih bila 10e po danu, medjutim posle ovog vaseg teksta cu tu sjajnu ponudu prepusti nekoj drugoj nesrecnici. Sta da vam kazem osim hvala!

Ljiljana on 22/04/2015

Draga Aleksandra, ja sam samo korisnica sa lošim iskustvom, pa vam moja priča možda nije najmerodavnija za posao. Ali komentari drugih govore u prilog vašoj odluci - devojke se često menjaju, loše plaćaju, i loše su obučavane.

daliborka on 22/04/2015

Najpre cu pohvaliti devojku koja je bila jako ljubazna i strpljiva. Slozila bih sa tim da je koncept posten u smislu da prvo probate skupu kozmetiku koju bukvalno insistiraju da kupite. Sve ostalo je zasnovano na lazima sa druge strane zice, a i po dolasku u nazovi salon. Pre bih rekla prostor za promociju. Uznemiravali su me u vise navrata i na kraju kad sam pristala jos jednom sam bila pozvana da potvrdim dolazak jer toboz za mene su angazovali lekara specijalistu....TO je bila slatka studentkinja koja je dobro naucila svoj tekst.Obzirom da nije iz struke a ja poprilicno upucena u sve, polovicno je odgovarala na pitanja i na kraju na moje direktno pitanje sta studira, odgovor je bio BOGOSLOVIJA! Nazovi tretman, po meni samo naizmenicno nanosenje preparata na polovinu lica, kako bi drugu stranu odradio sam klijent i shvatio da to moze i u kucnim uslovima da se izvede, prekinula sam bas na pola, jer sam shvatila da uzalud provodim vreme.Da u ovoj zemlji ima zakona prijavila bi ih za krivicno delo prevare i uznemiravanje a na racun samo reklame i prodaje svoje basnoslovno skupe kozmetike. Ljuta sam na sebe sto se predhodno nisam informisala, vec izgubila silno vreme i potrosila poprilicno goriva.

Ljiljana on 22/04/2015

Daliborka, da, bilo je očito da ta osoba koja pregleda kožu ili kosu nije "doktorka". Hvala vam za komentar, mislim da je korisno da svi znaju o čemu je reč jer su sva iskustva koja sam ja čula ovakva.

Marina on 23/04/2015

I ja sam imala iskustvo ovog tipa, sa kozmetikom Desheli. Opisali ste do najmanje sitnice celokupnu atmosferu, te mi izgleda da svi oni (kvazi prodavci fensi kozmetike) rade po istiom šablonu. Meni je tek bio hit što devojka, koja je trebalo da mi radi tretman lica, ima upaljene kratere po licu. To mi je bila kap koja je prelila čašu.

Ljiljana on 23/04/2015

Marina, sva su iskustva slična, a Desheli je, slučajno ili ne, takođe izraelska kozmetika. Recept je isti.

Tina on 02/05/2015

Ljudi pomozite!!!Dozivela sa iskustvo iz objavljenog teksta sa razlikom sto sam posle desetak mojih ne i nekoliko skidanja po 200e sa osnovne cene pristala na ratu od 3500,oo preko administrativne zabrane od plate.Proizvode i ugovor sam odmah dobila,ugovor su mi na kratko gurnuli i niko mi ga nije obrazlozio.Na povratku kuci sam se malo povratila od tog silnog nasrtanja i resila da to sutra vratim.Kad sam ih pozvala prbacivali su me sa jedne na drugu a ja sam kao neki veliki zlocinac svakoj morala da objasnjavam sto zovem,na kraju mi neka od njih rece da moram da platim 14 300.00 ako zelim da vratim proizvode.Kroz par minuta pozvala me je ekonomska savetnica i ponudila jos hiljadu opcija ,na kraju smo dogovorili ratu 3200,oo i na karticu ostatak sume u rate naravno.Odnela sam sve u firmu pa kod savetnice i USLA U PAKAO!!!Ustvari rajfajzen banka mi je odobrila kredit i izdala karticu .Sumu sa ugovora sa Lamorayom preuzeo je neki decko u banci koji mi je dao samo neku priznanicu o preuzimanju novca,racun nikakav nisam dobila.Sada moram da napustim moju banku u kojoj imam dozvoljeni minus koji cu pokriti karticom rajfajzena i uci u jos vecu dubiozu, ko zna koja ce mi kamata biti na toj kartici.I tako sam se uvalila u cudo koje ce me kostati 200.000,00.POMOZITE sta da radim!!!!

Ljiljana on 02/05/2015

Jao, draga Tina, volela bih da znam kako da pomognem. ALi ako ste ušli u ugovor, bojim se da vam nema druge nego da isplatite. Nadam se da će vaša priča, makar, biti pouka za druge.

Jelena Ilic on 09/05/2015

Draga Tina, procitala sam vas komentar i verujte da niste jedini koju su tako prevarili. Moji savet vam je da idete sa muzem( ukoliko ga imate ili sa nekim dobrim govornikom koji moze da vam predstavlja advokata) plase se takvih situacija i odustaju od ugovora, proverena informacija. Jedini nacin da zarade novac je da vas prevare, a sad mozete i vi njih. Lepo se spakujte i rano ujutru tamo, nemojte da zakazujete jer ce vas pozvati za 10 dana kada vam prodje 15 dana roka zalbe, po zakonu. jednostavno recite da nemate para to da platite i bezite....Isterajte vase...jer verujte mi to ne vredi ni 500 eura, provereno znam jer je moja drugarica radila za njih i pobegla je glavom bez obzira kad je videla cime se sve sluze... Nadam se da cete uspeti. Javite sta ste uradili!!! Pozdrav!!!

Aleksandar on 12/05/2015

Zdravo svima! Slučajno sam naleteo na ovaj sajt i želeo bih da podelim svoje iskustvo sa vama, tj.iskustvo moje devojke. Pozvali su je da ide na taj tzv.besplatni tretman, i kada je došla tamo šok...Sve je super naravno, prostor, devojke sve...Jedino kaže da su devojke na recepciji bile krajne neljubazne, ali ajde oprošteno im je ipak je reč o maldim devojkama. I nebitno sve to...Uradili su joj tretman i bukvalno je naterali da kupi, prvo je ušao navodno asistent direktora, pa su je onda ugurali u neku malu kancelariju sa direktorkom, koja kad sam je video moglo bi se reći da nije ni osnovnu školu završila pošto je klinka, vidi se...A i rečnik joj je deiji....I kupila je sve ona to, došla kući, ja u šoku....Ispalo je da ima ratu za kredit 3.600 rsd, navodno nema kamate, aha...kako da ne...Odmah se pokajala i želela je da vrati....Tu nastaje pakao....Niko nam se nije javljao na teleon, na ugovoru stoji broj osobe za klijente, ali ne javlja se, zovemo recepciju oni kažu kasnije, onda smo dobili šefa rececije krajnje neljubaznu devojku koja je krenula da viče na nas...OK...otišli smo tamo, i uspeli da dodjemo do direktora silnih, ima ih milion....ali moramo da platimo 20% ukupne cene....užas....ništa otišli smo, pozvali advokata i sutradan otišli sa njim u prelepi Lamorage...Čim su nas videli sa advokatom, ugovorom i proizvodima, sve može...Tako da smo posle silnog mučenja, jurcanja uspeli da vratimo te proizvode...A moja devojka je otišla lepo u poznatu parfimeriju i kupila sve što joj treba ali provereno... Znači muka mi je više od tih kvazi kompanija u našoj zemlji, tu samo inspekcija i advokati mogu da vam pomognu...Mada moji vam je savet da ne idete na te besplatne tretmane rej će vas koštati više nego što možete da zamislite... Eto toliko....ako vam je potrebno još nešto slobodno recite pošto smo nas dvoje upoznati sad sa njima.... Pozdrav

Ljiljana on 14/05/2015

Hvala, Aleksandre vaša je priča veoma korisna. Nadam se da će neko imati koristi od nje, na primer Tina.

tina on 13/05/2015

Ima li neko iskustva sa kozmetikom de sheli,s koriscenjem a ne price o tretmanu i osobama koje rade.Hvala

Marija on 02/06/2015

Upravo sam dosla sa tretmana lica kozmetikom DeSheli....Juce me pozvali i mene prijavila prijateljica iz dobre namere da se zabavim uzivam i nista ne kupujem! Moj motiv odlaska je zapravo bio da se uverim da li se radi o potpuno prirodnoj kozmetici ili je ipak "sarena laza". Posto sam po struci farmaceutsko kozmeticki tehnolog otisla sam iz ciste radoznalosti. Sve sto ste prethodno naveli je potpuno tacno. Ja bih dodala i da je osoblje dosta ozbiljno dobro edukovano, starije zene, ljubaznost.....sve do momenta kada vas ona uvlaci u krug kupovine, a vi je drzite jos malo na distanci.....Na kraju svega toliko subili navalentni sa potpisom ugovora da sam im " trazila prospekte i sastav za svaki proizvod", na to su se jedva slozili i doneli mi malu neprevedenu brosuru sa francuskog, posto je INCI medjunarodna nomenklatura za supstance koje ulaze u proizvode ista na svim jezicima, brzo sam ih razotkrila i stavila pod nos milion konzervanasa, SLS MgS, Betaina itd.....Nista mi nisu rekli nisu mi cak ni Dovidjenja

Marija on 02/06/2015

Upravo sam dosla sa tretmana lica kozmetikom DeSheli....Juce me pozvali i mene prijavila prijateljica iz dobre namere da se zabavim uzivam i nista ne kupujem! Moj motiv odlaska je zapravo bio da se uverim da li se radi o potpuno prirodnoj kozmetici ili je ipak "sarena laza". Posto sam po struci farmaceutsko kozmeticki tehnolog otisla sam iz ciste radoznalosti. Sve sto ste prethodno naveli je potpuno tacno. Ja bih dodala i da je osoblje dosta ozbiljno dobro edukovano, starije zene, ljubaznost.....sve do momenta kada vas ona uvlaci u krug kupovine, a vi je drzite jos malo na distanci.....Na kraju svega toliko subili navalentni sa potpisom ugovora da sam im " trazila prospekte i sastav za svaki proizvod", na to su se jedva slozili i doneli mi malu neprevedenu brosuru sa francuskog, posto je INCI medjunarodna nomenklatura za supstance koje ulaze u proizvode ista na svim jezicima, brzo sam ih razotkrila i stavila pod nos milion konzervanasa, SLS MgS, Betaina itd.....Nista mi nisu rekli nisu mi cak ni Dovidjenja rekli......

Ivana on 04/06/2015

Zdravo svima. Ja, kao i dosta ljudi koje znam, sam bila na tretmanu lica u DeSheli kompaniji i morala bih da demantujem neke vaše izjave. Prvo, kozmetika jeste skupa, medjutim, svaka žena koja se neguje i posećuje kozmetičara ili dermatologa može da sabere koliko novca godišnje da na sve to negovanje i shvatiće da je cena slična kao ova u DeSheliju. Drugo, to što ste rekli da je tretman kratak i da samo premazuju kremu preko kreme je istina, ali učinak se vidi. Naravno da nakon jednog tretmana lice ne može da se preporodi, ali male razlike se vide plus nema crvenila, bockanja, grebanja... A prvo rade jednu polovinu lica pa tek onda drugu kako biste vi sami mogli da uporedite rezultate i svakako nije istina da urade pola i pošalju vas kući. Treća stvar, istina je da tretmame rade devojke koje nisu kozmetičarke i koje nemaju odgovor na sva pitanja, ali nanošenje samih preparata na lice nije neka nauka, a za stručna pitanja postoji njihov dermatolog kog možete bilo šta pitati. Govorim iz ličnog iskustva. Deset godina sam imala velikih problema sa kožom i oni su mi pomogli u veoma kratkom roku. I sama sam bila veoma skeptična u početku, posebno jer sam godinama koristila veliki broj preparata i išla na veliki broj terapija i tretmana i ništa mi nije pomoglo ali ovde rezultati postoje. Takodje mogu da vam pomenem da je DeSheli nominovan za Nobelovu nagradu što svakako nešto govori. A takodje, veliki broj poznatih se kod njih sredjuje, izdvojila bih Maju Volk za koju svi znaju kakav način života vodi, da jede samo rovitu i organsku hranu i da definitivno koristi i organsku kozmetiku. A to što vas ubedjuju da kupite proizvod je sasvim normalno, od toga žive, i kas udjete u butik, prodavačica će vas ubedjivati da kupite bluzu, a svaka osoba koja ima mozak može da pročita ugovor i odluči da li hoće da ga potpiše ili ne, nema tu nikakve prevare ili sile. Da ništa ne valjaju i da nema efekta do sad bi ih zatvorili i žene bi prestale da odlaze tamo.

Samo kod nas on 05/06/2015

Kako ih nije sramota zakazani termin u pola 11 su mi otkazali u 10h kada sam već bila na putu do tog salona ni na nebu ni na zemlji. To samo može kod nas...Čitajući komentare sada mi je i drago :)))

Mirjana on 05/06/2015

Meni cak nisu ni otkazali pre dolaska. Juce mi poslali sms sa potvrdom zakazanog termina na preporuku koleginice. Stigla sam 45 minuta ranije,prevoz me posluzio bolje nego sto sam ocekivala. Prijavila sam se po dolasku. Ponudili su me kafom. Uzeli moje podatke. Datum rodjenja. Adresu. Mejl. Info gde ttenutno radim. Popunila sam anketu o stanju moje kose. Strpljivo cekam. Sa bar 15-ak zena u tom cuvenom lepo opisanom belom predvorju. Termin zakazan za 16:30. Jedna starija gospodja digne buku sto ceka vise od sat vremena. Uvedu je snishodljivo. Prozivaju zatim jednu po jednu. Vec sa kasnjenjem. I dalje strpljivo cekam. U 16:50 mi prilazi ta vec vise nego neprijatna i stvarno neljubazna devojka sa recepciju sa izjavom tipa(skraticu max): devojka kojoj sam ja preporucena je navodno morala da odveze neku drugu kuci jer je trecoj pozlilo od vrucine ili sto je trudna,ili oboje. Gledam je kao u ozivljenog Pericu. I neverujem svojim usima. Tu sam vise od sat vremena i niko nije izasao(jedan ulaz/izlaz) samo imaju koji vodi ka liftu a tu je i taj prijem gde sve sedimo. Niti su me udostojili u toku tih sat vremena da mi kazu to ranije ili cak jave da ne dolazim. Izgubila sam vise od 2 sata samo do njih po ovom vise nego prijatnom tropskom danu na asfaltu i po gradskom prevozu u kom sam imala usled nedostatka amortizera i potvrdu da mi je svako rebro na mestu. Mozda je slezina pomerena. Elem. Toliku neprofesionalnost nisam dozivela za svojih 38 godina. Moju anketu je cak poslednju stavila onog trenutka kad je cula da radim kao operater iako su neke gospodje i posle mene stigle. Sve smo imale isti termin. Ali one su prozvane. Sve. Osim mene. I jos ona kaze meni da ja mogu neki drugi dan da dodjem. Pa kako da ne. Ceo zivot mi se samo vrti oko bespkatnog tretmana kose. Jako ruzno sa njihove strane. Jako. Moju preporuku nece imati. A zbog prirode posla sam u kontaktu sa mnogo ljudi,tako da cu ih bas zbog takvog ponasanja reklamirati besplatno. Na sav glas. Mediji su "zakon".

Ljiljana on 07/06/2015

Samo napred, Mirjana, zaslužili su.

tina on 10/06/2015

Hvala Ivana.Moja sestra je bila u Desheliju i odusevljena je tretmanom,mene je preporicila pa planiramo zajedno da kupimo,tako da mi je necije iskustvo veoma vazno.Slazem se da ima svoju cenu,ali neko nema hleba da jede a pusi 10000 din. mesecno,tako da novac nije razlog koji toliko utice na odluku.To ko radi tamo i kakva je politika poslovanja to je individualno,ko hoce hoce..cula sam da su vrlo ljubazni kad smo vec kod toga.Ovde treba pisati o iskustvu sa kozmetikom,a ne o devojkama koje rade,to nije salon pa da budu kozmeticarke.Hvala

tina on 10/06/2015

L morage i Desheli nije isto.

Nina on 16/06/2015

Upravo sam se vratila sa tretmana lica, razocarana i ljuta ne na njih nego na sebe, sto sam dozvolila di mi neko dva sata puni glavu kako sam sa 30 godina izborana i kako koza pocinje da visi, ali hvala Bogu tu su oni sa svojim kremicama da me spasu! Volim da se negujem i vodim racuna o izgledu, ali ne tako manicno da smatram da gubim svaku vrednost kao osoba, majka, zena samo zato sto mi koza nije kao u fotosopu i da zbog toga moram da uletim u dugove do guse. Volite sebe i ljude oko sebe, i s ponosom nosite svoje godine!

Ljiljana on 29/06/2015

Draga Nina, znam osećaj koji imate. Mnogo ih je koji su se prevarili i pomislili da je reč o sjajnoj stvari i prelepom tretmanu.

Ljiljana on 16/07/2015

Nina, uvek smo za takve stvari ljuti na sebe. Neko je nekada lepo rekao da "nema besplatnog ručka".

Bojana on 28/06/2015

Moja priča. Posle dvoipo časovnog ubeđivanja da ja zaslužujem ovu kozmetiku i da je došlo vreme da učinim to samo za sebe,kao i da ja to mogu i moram sebi da priuštim,POTPISALA sam poturen mi ugovor bez čitanja i bez ikakvog upućivanja u isti.To je bio skoro jedini način da izađem iz salona.Odmah po dolasku kući nazvala sam ih i rekla da odustajem od njihovih proizvoda i da raskidam ugovor i vraćam proizvode.Nisu prihvatili ni proizvode ni raskid ugovora, zato sam se odmah obratila "Potrošačkom savetniku" koji mi je objasnio moja,a i njihova prava,tj da svaki proizvod može da se vrati i svaki ugovor raskine i sada su oni preuzeli stvar u svoje ruke,samo su me zamolili da ako znam još nekog ko je imao problema sa raskidom ugovora sa ovom kompanijom da ih uputim na njih, jer im je potreban što veći broj oštećenih ili nezadovoljnih korisnika iz nekih drugih razloga. POTROŠAČKI SAVETNIK REŠEVSKA 61 redakcija@potrosackisavetnik.com tel:011/2415 485

Bojan on 28/06/2015

Moja priča. Posle dvoipo časovnog ubeđivanja da ja zaslužujem ovu kozmetiku i da je došlo vreme da učinim to samo za sebe,kao i da ja to mogu i moram sebi da priuštim,POTPISALA sam poturen mi ugovor bez čitanja i bez ikakvog upućivanja u isti.To je bio skoro jedini način da izađem iz salona.Odmah po dolasku kući nazvala sam ih i rekla da odustajem od njihovih proizvoda i da raskidam ugovor i vraćam proizvode.Nisu prihvatili ni proizvode ni raskid ugovora, zato sam se odmah obratila "Potrošačkom savetniku" koji mi je objasnio moja,a i njihova prava,tj da svaki proizvod može da se vrati i svaki ugovor raskine i sada su oni preuzeli stvar u svoje ruke,samo su me zamolili da ako znam još nekog ko je imao problema sa raskidom ugovora sa ovom kompanijom da ih uputim na njih, jer im je potreban što veći broj oštećenih ili nezadovoljnih korisnika iz nekih drugih razloga. POTROŠAČKI SAVETNIK REŠEVSKA 61 redakcija@potrosackisavetnik.com tel:011/2415 485 069/2415 485

Goca on 02/07/2015

Kao i mnoge ovde korisnice, bila sam na "tretmanu" lica. Dan ranije pozvala me je preljubazna devojka na telefon da, po preporuci "prijateljice",dodjem na besplatan tretman. Kad sam stigla, kao i sve žene koje su prokomentarisale, prvi utisak je blještavost, glamur i sjaj predvorja...Devojka sa recepcije mi je uzela podatke i rekla da sačekam. Bilo je par žena koje su sedele i čekale. Nakon pet minuta prišle su mi dve devojke "kozmetičarke" ili šta već.. i jedna me je povela u "ordinaciju". I tu kreće La'muraž akcija. Sve liči na promociju nekakvih "proverenih" preparata sa kavijarom, zlatom i biserima...Devojka koja je dobro naučila tekst napamet, nasmejana, pozitivna, kao da je ta kozmetika nešto najbitnije u životu. Dodatno motivisana da ona sama napreduje kako bi bila izabrana da putuje u Antaliju na neku njihovu edukaciju (samo tri devojke se biraju iz celog sveta iz La'muraž kompanije, a ona je na dobrom putu da uspe..). Isto mi je rekla da će da uradi tretman samo na polovini lica, a ja posle drugu polovinu, upravo da bi se videla razlika PRE i POSLE..zato što su to "dvofazni" preparati, imaju "dvostruko delovanje" i odmah su vidljivi. Biću savršena!! Kad mi je uradila tretman, pozvala je saradnicu da dodje da pogodi koju smo stranu lica tretirali. Ušla je saradnica,njenom oduševljenju nije bilo kraja, i naravno odmah je pogodila koja je strana lica tretirana (verovatno svima rade desnu stranu) i rekla mi je da sam školski primer (verovatno budale) kako su mi kreme delovale. Buljile su u mene oduševljene kako mi se bore ne vide toliko (nisam ni znala da imam bore sa 33 god.?!) Opet smo ostale same "kozmetičarka" i ja, tražila mi je da joj dam barem 5 brojeva od drugarica ili koleginica da ih preporučim. Onda je usledilo anketiranje sa raznim pitanjima sa "da" ili "ne", da li mi se svideo tretman, da li sam ranije koristila ovo, da li ima vidljive razlike, koliko trošim na kozmetiku i da li bih koristila ubudeće ovu kozmetiku itd. I sve odgovoram onako pristojno, ne previše oduševljeno i nezainteresovano.. a ona mi daje da sama uradim tretman na drugom delu lica. Za to vreme ona kreće da pravi računicu i sve piše na papir da sve ovo košta 1500eura, aliiiii...da samo DANAS ako pristanem imam 200eura popusta i dobijam na poklon aparat sa zracima i 6 meseci pregleda kod dermatologa i da bilo kad mogu da pozovem i da pitam za savete, konsultacije,a inače pregledi su 180 eura, prava sitnica...A onda crta tabelice sa A i B varijantom ugovora sa iznosom u gotovini i na rate. Dok sam ja mackala lice i neshvatajući to ozbiljno što mi priča, ona me pita koja BI MI varijanta više odgovarala. Ja onako kažem, pa ova B varijanta u kojoj je rata manja, a ona nasmejana, oduševljena (više nego ja) skače, grli me i čestita mi na "dogovoru" i poziva me da idemo da potpišemo ugovor?!? Ja u ŠOKU!! Kakav ugovor!?! Onda me je ubeđivala na sve načine kako je to ulaganje u sebe, da je to samo DANAS sa popustom od 200e, a već sutra neće biti tako. Ja ko papagaj ponavljam da ja to nisam tako shvatila, da sam došla na tretman lica koji sam dobila kao poklon, da ja ne mogu danas da odlučim, da moram da razmislim i na kraju sam rekla da nijedna varijanta mi ne odgovara. A ona spremna na svaki moj odgovor, kaže da nije problem, ima ona i varijantu C!!?? A to je kao neka naša varijanta, nije da ne pravi C varijante ali će meni izaći u susret, i pita me do koliko mesečno mogu da odvojim, da li to može biti 100 eura (jer, citiram: "100 eura ne može vam ni pomoći ni odmoći").Čak mi "ljubazna" devojka nudi da mogu da dam onoliko koliko imam kod sebe ili na kartici (Ja ne verujem šta mi priča!), jer ona razume i pretpostavlja da ne nosim toliki novac (700 ili 400e) sa sobom. Ja već besna na samu sebe, suzdržavam se da ne budem neljubazna prema divnoj devojci, pet puta joj objašnjavam kako ne mogu nikako sad da se odlučim i da moram da razmislim, pa ću joj se sutra javiti šta sam odlučila.I sve u svemu to traje i traje, skoro pola sata ubedjivanje.Na kraju me je pritisla da moram da joj odgovorim sa "da" ili "ne", a ne možda. Kada je moj konačan odogovor bio "NEEE", ona "divna,ljubazna, edukativna" kozmetičarka jedva je čekala da mi vidi ledja. Sve u svemu, kad sam izašla napolje, bila sam u šoku, iznenadjena lepo osmišljenom prevarom, ljuta što sam se uopšte upecala na "besplatan" tretman, iza kojeg je bila samo promocija i navalentnost da se potpiše ugovor za nešto što nimalo nije jeftino i to posle 1 tretmana, pritom sam izgubila dragoceno vreme a i gorivo. A do kraja dana me je ta ljutna prošla i smejala sam se samoj sebi i onome što sam doživela. Jedno iskustvo više i potvrda da ništa nema besplatno. Svima sam ih "preporučila".

Ljiljana on 16/07/2015

Goco, Blago meni što sam radila samo kosu.

Prevarena on 02/07/2015

Ja sam jedna od prevarenih. Pozovu vas na prezentaciju, pricaju kako ste matori i isuseni i onda vam uvale kreme sa crnim kavijarom i 24karatnim zlatom koji ce od vas napraviti ponovo tinejderke!

Maja on 13/07/2015

Pozdrav svima, imala sam juce istu situaciju u istom salonu. Potpisala sam ugovor pod presijom naravno ALI robu nisam preuzela, nisam htela da preuzmem dok ne platim (iskreno nisam ni zelela da ulazim u to ali trenutak gluposti) i otisla posle pola sata da raskinem ugovor, gde mi je trazeno da platim 10% od cene robe i da vratim robu, koju nisam ni uzela. Da li neko moze da mi pomogne sa pravne strane, kako da se sve ovo zavrsi jer ne vidim kako mi traze da platim nesto sto nikada nisam ni preuzela, sta da radim? Hvala

Ljiljana on 16/07/2015

Draga Majo, pročitajte pismo Tine, Jelene Ilić i Aleksandra u komentarima. Po Aleksandru, preporuka je da se odmah ode sa advokatom i ništa telefonom ne pokušava, a Jelena objašnjava i da ima rok za žalbe, koji je 15 dana, (pročitajte vaš ugovor), pa reagujte brzo.

Dragana on 16/07/2015

Danas sam isla da probam kozmetiku L`amorage, drugarica me preporucila... Zvali su me od maja meseca, tek sada odlucih da probam. Kozmetika solidna koliko moze da se vidi od jednog mazanja (dobar osecaj na kozi), nisam proveravala konzervanse. Stil reklame prejeftin i bez duha, i bez validnih informacija. Na kraju je devojka postala agresivna a nije ni trepnula. Malo me je ubedjivala da cu, ako ne kupim kozmetiku biti sasusena sljiva a malo je kukala da, ako ne kupim, ona nece dobiti nagradni bod za put u Antaliju. Jedva sam se suzdrzala da ne budem neprijatna. Devojka inace preslatka, da nije u ovoj ulozi. Sutra cu zvati sve drugarice cije sam telefone dala da ih upozorim na nivo agresivnosti u marketingu.

bosa on 23/07/2015

sve je isto i na istom se svodi ,dođi ,besplatno ,telefone ,mazanje ,svi vi što sam čitala zlato i srebro bisere,kod mene je bilo alge iz nekog mora prerađene posebnom tehnologiom uz laser lampu kombinacija dva puta nedeljno daje fantastične rezultate ,kontrole ,cenu znate ,svak za sebe ,kvalitet niko od nas nezna ,u opštem haosu šta si potpisala šta su ti dali a šta pričali ,kad izađeš dođeš sebi,ali i za to imaju caku sve što nisi dobila dobićeš za tri dana a samo traže novac ...dajte ljudi da se skupimo i zajedno da reagujemo ovako pojedinačno teško da se izborimo ,neko me pitao zar oni i dalje rade .

Ljiljana on 25/07/2015

Draga Boso, koliko ima onih koje su u L'amourage i slične firme obrlatili mogla bi se otvoriti Facebook stranica samo za ovu temu.

Draga on 25/07/2015

Tretman sam odbila, ali je moja prijateljica radila kod njih celih 15 dana. Dnevnice su im 10 evra, a na prodat paket kozmetike od 1500 evra, njima je zarada 40 evra. Otpustili su je jer nije nista prodala, amisli u zemlji srbiji nije prodala tuce paketa od iljadu i po evra :D

Ana on 25/07/2015

Radila sam u DE SHELI kozmetici, isti koncept, kapiram i totalno isti preparati samo promenjena deklaracija. Ja sam radila administraciju, ali je tona devojaka radilo tu prodaju i imale su zvanje kao medicinski i kozmeticki strucnjaci, sto naravno nisu bile. Plate su bile mizerne, 12000 fiksno plus ako prodaju kofer kozmetike 50 e po koferu, sto je bilo retko jer ko ima 1500e za kozmetiku koja nije ni proverena 100%. zene su dizale kredite, bilo im je ponudjeno na rate ma strasno. na kraju je inspekcija zatvorila firmu jer niko od radnika nije bio prijavljen itd. firmu su drzali neki rusi.sve u svemu, sacuvaj boze.

bosa on 26/07/2015

javljam se drugi put ,nema šta više da dodam od ovog što ste sve napisale .ja sam se obratila potrošačkom savetniku ,verovatno kasno. pismeno sam se obratila navedenoj firmi i navela koja prava su mi povređena uz predlog da vratim njhove kutije u kesi neraspakovane i da vidim kako izgleda torba koja sa lasrlampom trebala da stigne poštom za tri dana .od potisivanja ugovora ,naravno tražili su samo novac ,slali SMS poruke da platim ,da dođem na kontrolu .ZA PITANJE LASER LAMPU I TORBU NIKO NIJE znao,svi su znali da traže samo rate .Usledila je tužba ,poziv za suđenje nisam dobila ,ja sam se žalila ,prikupljam dokaze...čekam poziv ,svedoke imam a ovim putem pozivam i sve VAS da dođete ,ko može ,a obavestiću vas preko ovog sajta za mesto i vreme , valjda ću biti pozvana, pa ja sam oštećena ,valjda imam pravo, šta mi rade zbog onog iznuđenog potpisa na ugovoru, koji na sve lići samo ne na ugovor. Apelujem na sve vas da je najbolji način da se udružimo preko ovog sajta na neki način .U traženju mišljenja od stručnog lica a na osnovu opisa ,nisam pominjala firmu -znaju o kome se radi .Nisam bila iznenađena ... HVALA ONOM KO JE OVO OMOGUĆIO

Ljiljana on 27/07/2015

Draga Boso, preneću ovo na Facebook, pa ko još vidi, vidi. Pozdrav Ljiljana

tina on 28/07/2015

Boso,molim vas da li se radi o L amoragu. Hvala

bosa on 29/07/2015

tina ,radi se o firmi toj koju ste naveli ,isti problem svih , mnogo više o njima znaju oni i koji nisu pozivani ,na besplatn tretman . apelujem na sve koji su u istoj situaciji,da idemo preko potrošačkog savetnika ,da se svi sakupimo u neko vreme ,uz dogovor sa njima tražimo svoja prava . Ako kolektivno izađemo u odbranu uz pomoć potrošačkih savetnika nešto ćemo uraditi ,oni koordiniraju između sebe pa nije bitno gde ćemo prijaviti . hvala ,bićemo i dalje na vezi pozdrav za ovaj sajt ,želela bih da ju upoznam ,moj mel ima ako želi neka sa javi .trebaće svima nama .

Lenka on 05/08/2015

Moj drugarica je potpisala ugovor. Ali nije uzela nikakve proizvode niti je dala novac. Cim je stigla kuci, pozvala je devojku koja joj je sastavila ugovor, i rekla joj sa odustaje sa se predomislila i da ne zeli da kupi nista. Ona joj je rekla da je taj ugovor ustvari rezervacija,ali da ako se predomislila da ce oni sve to ponostiti, kao i da je niko nece zvati. Ja sam joj ipak preporucila da pozove potrosackog savetnika( sto ce i uraditi odmah sutra). Takodje, moja drugarica koja je advokat, pozvace ih sutra sa im pripreti tuzbom.

prevarana on 05/08/2015

I ja imam negativno iskustvo u tretmanu lica a to u Sloveniji.Uradili su mi tretman i me naterali da kupim kozmetiku.Sada sam u vrlo nelagodnoj finncijski situacije, ne moge da vratim set.Odmah po dolasku kući nazvala sam ih i rekla da odustajem od njihovih proizvoda i da raskidam ugovor i vraćam proizvode.Molim pomozite šta da radim. Pozdrav!

Milica on 05/08/2015

Ja sam sinoc bila na tom " besplatnom " tretmanu i evo ceo dan zovem te nesretne zene koje sam preporucila da ih obavestim o cemu se radi i da ih posavetujem da nikako ne idu. Mene.je primila preljubazna zena, najpre me ocrnila kako mi je koza u zalosnom stanju i kako bi me ova kozmetika preporodila. Osmeh od uva do uva, ponuda vazi samo danas, nikad nije kasno da se pocnem negovati bla, bla, bla, ma Telesop uzivo. Da skratim, sve se.na kraju svelo na mucno natezanje ja necu, a ona po svaku cenu hoce da mi uvali tu kozmetiku. Jedva sam se otkacila, a to natezanje je trajalo boga mi dobrih dvadeset minuta. Varijanta A, varijanta B, ma sve moze, samo da kupis. Uzas blagi. Nismo stigli do toga da potpisem ugovor, iskreno ne znam kako ga neko i potpise. Izinjavam se damama koje su to uradile, ali smatram da je suludo u zemlji Srbiji platiti 1330 eura za par krema. I sto je najgore, izgleda da je nemoguca misija raskinuti taj ugovor. Pozdrav svima

Teodora on 06/08/2015

Zdravo. Moja strina je kupila Desheli kozmetiku, pa ću podeliti njeno iskustvo sa vama, koje je odlično. Još na prvom tretmanu je videla razlike i to nakon samo 10 minuta tretiranja, što ju je oduševilo, pošto ima posao i četvoro dece što je sprečava da previše vremena posvećuje sebi. Takodje, nakon sada već 5 meseci korišćenja se vide velike razlike i cela njena okolina vidi to. A volela bih da kažem nešto i za vaše komentare. Slažem se da DeSheli i Lamorage nije isto. Možda je isti sistem poslovanja ali nije ista kozmetika u pitanju kao ni osoblje. Takodje, ti tretmani od dva sata pričanja služe da vas upoznaju sa kozmetikom a ne da vas uguše jer zamislite da u prodavnici vidite kofer sa kozmetikom od 1500 evra, samo biste prošli pored ako ne znate o čemu se radi. A ako niste svesni da je 21. vek i da su inovacije svuda oko nas nego sve novo nazivate bajkama i lažima, to već pokazuje koliko ste zatvorenog uma i uskih shvatanja. A takodje, kako neko vas može da natera da potpišete ugovor ako ne želite? Uzme vašu ruku i potpiše umesto vas? To su gluposti zaista. To što neko može da vas natera da uradite nešto što ne želite pokazuje nešto o vama takodje. Meni kad se nešto ne dopada ja odem odatle. A to što ubedjuju da kupite. Pa to je kompanija koja se bavi prodajom, naravno da će da ubedjuju pobogu, a i koliko znam po mojoj strini, odmah na početku tretmana devojka naglasi da je trgovinska kompanija u pitanju i da žena na kraju treba da odluči da li želi da kupi ili ne. Vaše je da kažete ne, ne drže vas tamo lisicama vezane dok ne pristanete!

Maja on 08/08/2015

Pozdrav, pisala sam proslog meseca u vezi ove kozmetike. Evo sta sam ja uradila, sto i Vama predlzem: prijavila sam ih trzisnoj inspekciji, opisala sam sve od ulaska do izlaska iz salona. Posto sam platila 10% cene kako me ne bi jurili po sudovima a robu nikada nisam ni preuzela, inspekcija je reagovala i pare su mi bile vracene. Inspekcija je upucena sada ko su oni i sta rade, tako da verujem da ce pravda doci na svoje. Samo ih prijavljujte i srecno!

tina on 08/08/2015

Tako je Teodora.Svi znaju o cemu se radi kada nas zovu na besplatan tretman.Ne razumem zasto neko uopste ide a onda pise negativno,pa sta ste mislili kada odete.Oni to prodaju ne mackaju zene besplatno zbog lepih ociju.Znam princip i planiram da odem.Za Desheli sam cula sve OK,za L morage ne.Oticicu pa cu videti.O kakvoj prevari vi pisete pa to je vasa odluka niko vas na to ne primorava,prevara je sto nas po radnjama kradu svaki dan a to moramo da kupimo treba nesto i da jedemo..toliko o tome

Bojana on 23/08/2015

Odgledajte emisiju POTROŠAČ 23.08.2015 RTS 2 u 12h ili 26.08.RTS 2 u 11 i 30 min videćete kako obmanjujuće i nepošteno posluje forma LAMORAGRE i kako raskinuti ugovor sa njima. Ako imate sličan problem javite se Potrošaču,Bosi(u predhodnim komentarima) ili meni.

Ivana on 26/08/2015

Javljam se sam zbog jednog od komentara u kome se brani odredjena kozmetika argumentom da ga Maja Volk koristi. Za vasu informaciju, Maja Volk je isti prodavac magle. Zena naplacuje desetine i stotine evra za "seminare" stila zivota koji je u najmanju ruku BUDALSTINA. Postoji gomila slicnih budala "raw vegana" koji svoju decu uvlace u veganizam i vrlo agresivno nastupaju braneci svoje "slobode i stavove", a ne znaju najosnovnije o biologiji, hemiji i medicini. Takodje, te zene se zalazu za nevakcinaciju, tj. za slobodu izbora. Zivimo u 21. veku, a ocito su ovim kokoskama jutjub i fejsbuk sadrzaji (gde se inace edukuju) potpuno isusili mozak. Ne padajte na ovakve argumentacije. Maja Volk i njeni idioti znaju o zdravlju na nivou sarlatana i prevaranata!

Vukica on 31/08/2015

Cuvena kozmetika L'Amorage je najveca prevara u vise segmenata.O nekom pozitivnom ucinku nema ni reci,ja sam dobila takvu alergiju da danima samo umivam lice vodom.Na moju reklamaciju priozvoda i vracanje istih ne reaguju,iako sam imala obecanje da ce me pozvati da se dogovorimo i resimo problem.Ne mogu sebi da oprostim sto sam prvi a i poslednji put nasela ovoj bezobzirnoj i skupoj prevari,ali necu pustiti da prevaru na moju stetu realizuju.Savet,bezite sto dalje od njihovih poziva i nasrtljivosti.Udruzimo se osteceni i nastupimo zajedno.Veliki je ulog nase naivnosti.

Jelena on 01/09/2015

Žene, čitam šta pišete i ne verujem svojim očima. Pa oni su tako razradili taktiku ove prodaje/prevare. Mene je pre mesec dana preporučila koleginica iz dobre namere, ali je zaboravila da me upozori šta me očekuje. Poziv glasi: Imamo danas još jedno slobodno mesto za tretman ako možete da stignete za 30 minuta, mi se nalazimo na Tošinom bunaru. Kako sam motorizovana, sedam u kola srećna što ću odvojiti malo vremena za sebe. Za početak nekako prevazilazim problem oko parkinga, a potom po ulasku u zgradu/salon doživljavam već pomenuto prijatno vizuelno iznenadjenje. Popunih neki upitnik i taman u taj čas skiže devojka koja me odvodi u jednu od soba i počinje repetitivnu priču (lice mi je loše, kapilari su mi ispucali, bora je suviše za moje godine, koliko novca odvajam za kozmetiku, kako se negujem,...). Posle tretmana, tek nastaje pravi pakao od ubeđivanja. Danas kada razmišlja o tom iskustvu, mislim da sam bila u nekoj vrsti hipnoze koliko su ona i šefica bile uporne. Mozak mi bio ispran i doveden u stanje da me je bilo sramota što neću/ne mogu da kupim. Jedva živu glavu isčupah, sedoh u kola i rekoh u sebi da vas moje oči više ne vide. Pričam mužu kući šta sam doživela on mi ne veruje da kozmetika može uopšte toliko da košta, pita od čega je. Sve u svemu brzo javih drugaricama da iskuliraju poziv na tretman. Ko odluči ipak da ide pamet u glavu !

Ljiljana on 04/09/2015

Jelena, moja priča ista, samo je kosa u pitanju.

bosa on 06/09/2015

molim Marka,dao je jedan veoma važan komentar 22.3.2015 god koji bih poslužio mnogima, da se javi redakciji potrošački savetnik ili nekom od nas.Mnogi nisu otvorili ništa od spakovanog,nisu u mogućnosti da urade analize.Pomogo bih i onima koji nisu u mogućnosti da se nekom obrate. unapred hvala

Dragica on 08/09/2015

Čitam vase komentare i ne mogu da razumem zene, pa sve imate dovoljno godina zar je moguce da vas neko nasamari i ubedi da kupite nesto sto ne zelite, ko je tu lud. Bila sam na tretmanu probala sve ljubazno objasnila da nisam u situaciji i otisla sa predivnim osecajem na svojoj koži,nisu mi proizvodi lamorage i deca koja rade (divno je videti mlade ljude na radnom mestu a ne u kafani),sto ja nemam finansijskih mogucnosti da sebi kupim kreme, mozda da zivim u nekoj drugoj zemlji i imam vecu platu. Odlgledala sam i emisiju, i dalje ne razumem, pa?? Kreme jesu za mene skupe, ali ponavljam nisu mi ti ljudi krivi sto nemam pare.

jelena on 10/09/2015

Ja sam korisnica Desheli kozmetike nekih cetiri meseca.Dugo sam razmisljala da li da se upustam u komentare ali zaista moram posle svega sta sam ovde procitala,nazalos uglavnom nekih iskustava od jednog tretmana sto nema veze sa sustinom koz.Prezadovoljna sam rezultatima u svakom smislu.I sama sam bila skepticna u pocetku.Posle ovih cetiri meseca stanje moje koze je fenomenalno u svakom pogledu,svakom bih preporucila ne kazem da je cifra mala ali u odnosu sta dobijete vredi svaku paru.Svaka cast za kozmetiku,osoblje,uslugu.Moja topla preporuka,naravno ko moze.

Anonimna on 17/09/2015

Drage moje sapatnice, evo i priloga koji je bio na RTS-u oko Lamoragea https://www.youtube.com/watch?v=C_tYuM45ZLg

Iva on 20/10/2015

Drage dame, srecom pa sam procitala tekst i vase komentare u vezi sa ovim salonom. Odmah sam otkazala tretman kose. Kada su me juce zvali, toliko su bili uporni i insistirali su da dodjem danas i da moram da potvrdim obavezno jer ce 'specijalista' doci samo zbog mene. Aha, vazi.

Vanja on 22/10/2015

Ja koristim Desheli kozmetiku 3 meseca i ogromno je poboljsanje u pitanju,prezadovoljna sam. Te price da te nateraju da potpises ugovor su budalastine, niko ne moze da potpise umesto Vas. Niko Vas ne tera ni vezuje za stolicu ako ne zelite da kupite.Lepo kazu recite na kraju da li zelite ili ne zelite da se negujete na ovaj nacin na dalje...Savetujem svima koji mogu da prisuste to da probaju.

Arwen on 23/10/2015

Dobar tekst i odlican samoironicni stav autorke. Juce sam i ja imala jedno od opisanih iskustava sa L`Amorage kozmetikom za lice. Da ne duzim, odbila sam da kupim i objasnila sam da se osecam obmanuta zato sto mi je ponudjen anti-age tretman, a ne demonstracija proizvoda u kojoj cu ja uraditi pola tretmana. Odbila sam da dam svoje kontakte. Moram da kazem da je bilo potrebno da skupim svu svoju cvrstinu i kazem NE za kontakte i NE za kupovinu jer je pritisak ogroman, a sve to dolazi od lepe i (pre)ljubazne devojke koja zarko zeli da ja budem lepa i negovana, a ona zeli ide u Dubai (izgleda da Antalija nije vise aktuelna). U potpunosti razumem zene koje su pristale da kupe jer je sve usmereno na izazivanje losih osecanja prema sopstvenom izgledu i osecanja krivice da odbijemo tako dragu i ljubaznu osobu koja se toliko trudi oko nas. Mislim da sam imala vise srece nego pameti.

Lela on 16/11/2015

Ja sam se jedva izvukla iz kandzi kompanije L'Amorage. Slicna prica kao i prethodne. Dosla sam da probam tretman za kosu. Moja je krivica sto se nisam na vreme informisala o kakvoj budalavstini je rec. Ja sam inace neko ko neguje kosu i moram reci da imam dobar kvalitet kose. " Savetnica " i " specijalista " su uporno pokusavali da me ubede da mi je kosa bzv bez njihovih preparata pa ovo pa ono. Takvu agresiju i nasrtljivost do sada nisam iskusila. Da ne duzim, odbila sam prvo proizvode , na sta su me oni bukvalno preklinjali da ih ponesem sa sobom i da razmislim, 3 dana imam rok da ih vratim i potpisala sam taj neki nazovi Ugovor. Ja rekoh ajde, samo da izadjem, pa cu vratiti koliko jos sutra. I onda krece pakao, prebacivanje sa jedne na drugu stranu te ovo te ono. Ali su predvideli jedno a to je da ja nisam ni malo mutava. Poenta: posto se bave prevarom i sigurno je da nisu legalno odnosno pravno cista firma, plase se. Vi ih uplasite jos vise. Pretite im, sa advokatima, potrosackim savetnikom i trzisnom inspekcijom. Onda sve moze, i da se raskine ugovor i da se ne plati tih 10%

kaca on 17/11/2015

Nemam reci,sebi nikako da oprostim sto sam izgubila toliko vremena i otisla iz salona tuzna kao da me neko debelo izvredjao. Mada kad bolje razmislim komentari da su mi bore bas duboke za moje godine,da su mi podocnjaci tamni,pitanja kada li su to pocele bore da se pojavljuju pa su sada takve,jesu uvrede. Pa pitanje puno iznenadjenja : Vama su pare problem? Onda su pocele opcije plana A i plana B.. Uspeli su da izvuku iz mene neke privatne stvari,i brojeve telefona mojih dobrih prijateljica. To nikada ne radim,obicno ih pitam da li mogu da dam njihov broj ,ovog puta nisam to uradila. Ako me pitate zasto ,ja necu znati da vam odgovorim. Veoma sam zahvalna za ideju formiranja ove teme i sto sam mogla makar jednoj osobi sacuvati sat i petnaest minuta.

una on 18/11/2015

Radila sam u toj kompaniji kratko i to je zaista prodavanje magle. Devojke glume budale pred zenama. Ubedjuju ih da vide nesto sto ne vide, zato sto ih snimaju, prate i na to nagovaraju. Da bi efekat bio veci zovu asistentkinje koje se tu kao odusevljavaju uz to da ni ne provale stranu ako im se u hodniku ne naglasi. Tehnologija dvostepenog upijanja je toliko jaka da ako se javi alergiska reakcija "doktorka" savetuje isperite vodom. Gde je tu dvostepeno upijanje ako se krema skida umivanjem? Ni jedna zena koja je dosla na vip tretman a koristi vec kreme nije zadovoljna. Treniraju svakog dana kako hipnotisati zenu i uvaliti joj kreme. Prava sekta sve se radi po koracima, programirano.

Milos on 18/11/2015

Moja devojka je radila tamo, o lamorageu ima da kaze sve najgore.Kupe kremu kod kineza, promene ambalazu i prodaju je za 1500e :D.

Uplasena on 24/11/2015

Da li ste na kraju potpisale neki papir? Na koji su upisali brojeve telefona prijateljica? Ppsto sam ja toliko zurila, ona mi rece potpisite da ste bili, ja nisma ni pogledala sta potpisujem.

Tea on 02/12/2015

Miloše nije baš tako. Radila sam na kosi i na licu ukupno mesec dana. Iskreno za lice rezultati se ne vide jednostavno se ženi govori šta ona treba da vidi iliti da umisli da vidi. Što se tiče kose postaje znatno mekša i to je ceo rezultat, ali da će od tih preparata izrasti nova i bujnija kosa -pa to je takva glupost. Ispadamo budale pred ženama pominjući Antaliju i to kako se nama pomaže ukoliko one kupe jer se tada izaziva griža savesti kod žene.. Što se tiče komentara Dragane Kostić- Nisu devojke krive jer ne znaju šta je koloidno zlato već kadar za osposobljavanje radnika, što se tiče kontakata ne bi ih devojka tražila da ne mora. Plaćene smo minimalno,ali naravno dođu svakakve žene koje su tu došle na sređivanje i pritom su drske i izvoljevaju kakvu frizuru žele. Sve u svemu ne bih nikome preporučila da se tu zaposli ili da ode na tretman. Da odgovorim na pitanje, potpisuje se papir na kraju dakle da ste odradili tretman i da je sve prošlo kako treba.

Anonim on 08/12/2015

Potpisujete da vam je odradjena proba proizvoda. Zanimljivo, ali grubo receno moram da kazem da su zene glupe Vas niko ne tera da sedite, niste vezani na stolici klijenti mogu da ustanu NIKO NIJE REKAO DA JE devojka dermatolog, nego strucni konsultant, to sto devojke koje rade ne znaju sta pricaju to je druga stvar, od kompanije se tacno dobijaju nazivi lica koje rade i njihova zaduzenja u kompaniji, to nije nikakav TRETMAN nego PROBNA VOZNJA, znaci proba proizvoda kao sto sami naziv i kaze BEAUTY TEST DRIVE TO STO zene nasednu jer ne misle i sto su naucile i genetski im je usadjeno da imaju grizu savesti to je drugi problem, i to sto je neko neprofesionalan to je nesto drugo, zna se sta je SPECIJALISTA i sta SPECIJALISTA TREBA DA RADI, a to sto devojke ne rade edukaciju i ne uce kako se koriste izrazi da bas ne bi doslo do zabune jesu upravo one te koje su krive, jer dobijaju izraze koji se koriste, a ne da ih one izmisljaju. Tako da zene koje ste kupile, imale ste sat i 15 min da razmisljate, donele ste odluku, i da vas je neko vukao za rukav niko vam nije pretio ubistvom pa da ste dale pare i molim vas da budete racionalne i realne i preslusate sebe i procitate i vidite gde gresi kompanija a gde vi.

Ina on 12/12/2015

Tina, kazes da si radila u toj firmi? Pa mene su zvali za operatera, tacnije da jurim preporuke... Posle ovih komentara... ne znam da li cu otici

ksila on 14/12/2015

Izvini al ovde su devojke najmanje krive koje odu na tretman. Ono sto lamorage radi je na granici kriminala. Pre svega nije ok pljuvati najstrasnije po necijem licu i kosi pricajuci kako ce biti ne znam kakve ako ne kupe prozivod. Drugo agresivnost u prodaji prevazilaxi granicu normalnog i postaje skoro fizicko zastrasivanje i ucena. Kad im kazete ne krece dalje vredjanji pocinju da budu strasno neprijatne. Ima tu i do coveka ne samo do firme ja se tako ne bi ponasala taman mi egzistencija zavisila od tog posla. Volela bi da radna i poreska inspekcija malo proceslja jer bi svasta nasla. Ja sam se svo vreme osecala fizicki ugrozen pa sam pokusala da sto mirnije isteram do kraja i izadjem sto pre. Sto bi moja drugarica rekla naporni su kao crevna bolest.

Jasna on 05/01/2016

Ja trenutno vodim bitku sa ovom kompanijom, nameravam da raskinem ugovor, po mnogim tačkama, između ostalog i zbog alergijske reakcije koju su mi njihovi proizvodi izazvali, ali nisam sigurna da ću uspeti. Da li neko može da mi kaže kako da preko Tržišne inspekcije raskinem ugovor bez naknade štete?? Ili da mi se javi neko ko je uspeo, jer pokušavam da sa organizacijom potrošača Srbije sprečim dalje nepošteno poslovanje firme Alfa kozmetik. Molim vas, pomoć bi mi jako puno značila. Možete mi pisati na mail: jasnarakicevic@gmail.com,ili me pozvati na broj: 065 650 22 44

Jasna on 05/01/2016

Može li neko ko je imao iskustva sa ovom kućom da mi se javi, jer trenutno vodim bitku za raskid ugovora bez naknade štete, po Zakonu o zaštiti potrošača? Bila bih veoma zahvalna, jer sam se obratila svima, i gotovo sam pred tim da ovo izvedem na sud. Moj mail je jasnarakicevic@gmail.com, a broj 065 650 22 44. Hvala unapred.

dunjka on 24/01/2016

Ja sam juce konkurisala kod njih za call operatera,drugarica mi radi tamo i kaze da je super zarada...posle svih komentara ne znam da li da pruhvatim posao.Ne zelim da ucestvujem u njihovim prevarama.

Tanja on 26/01/2016

Sto se tice L`amorage kozmetike tu nema mnogo sta da se govori osim da je savrsena a to sto ste potpisali to vas niko nije terao da uradite. Savrseno sve pise u ugovoru. Meni je licno pomogla. Naravno postoji dobra strana ali i losa kako kazete,samo sto ja nisam imala tu nesrecu da saznam losu stranu kao vi. Devojke koje rade jesu mlade, ali i mladim devojkama treba pruziti sansu. Bile su krajnje ljubazne i prijatne. Svako mora da dobro razmisli pre nego sto se odluci za nesto. Ipak to nije za svakoga.

yecicca on 26/01/2016

A da li znate za hit-dok ste u jednoj od tih prostorija/ordinacija za Skin Care,prisluskuju vas i snimaju?Nazovi direktorka sedi u svojoj kancelariji i prati!

Ljiljana on 28/01/2016

Kontrolišu da li su im promoterke dovoljno ubedljive?

Jasna on 31/01/2016

Zdravo ljudi, vidim da se tekst i dalje čita, pre desetak dana sam postavila svoj problem, koji dam uspela da rešim. Jedna reč, Potrošački savetnik, i čovek koji je, saslušavši me, sam napisao dopis za sporazumni raskid ugovora koji je inače BEZ BROJA, dakle uopšte nije relevantan. Uz to, dodao je 6 tačaka Zakona po kojima su oni prekršili svoju poslovnu praksu. Nisu imali šanse, poslali su mi pozitivan odgovor, raskidaju ugovor i vraćaju novac. Čitajte Zakon o zaštiti potrošača. Informisan čovek vredi za dvojicu.

Nevena on 09/02/2016

Postovana, Sa velikim interesovanjem sam procitala ovaj tekst jer sam ja licno bila na tretmanu i radila za sestrinsku kucu L'Amorage-a - DeShelly. Jedno od najruznijih iskustava u mom zivotu. Kao neko ko je jako tesko uspevao sa svojom dobrom diplomom u zemlji ovoj, dobih ponudu od DeShellija da nakon sto sam bilana tretmanu radim za njih, pre svega kao beauty konsultant. Iz prve ruke dakle zelim da Vam kazem, posto sam probala i tretman lica i kose, i sama ga radila par meseci klijentkinjama. Tretmani daju trenutni rezultat jer: na lice bude nanet preparat koji u sebi sadrzi talk tako da kada ga nakon tretmana uporedite sa drugom polovinom lica koja nije tretirana (to im je princip) ono bude belje i zamaskiraju se svi nedostaci. To apsolutno nista ne radi vasoj kozi na njenom drugom sloju - dermi o cemu se ispira mozak i zaposlenima i klijentima. Sto se tretmana kose tice i ove fotografije, preparati su maksimalno u rangu aloxxija a verovatno sam i preterala. Da, na snimku te kamere Vam je kosa izgledala bolje kao i teme, ali tako bi izgledala sa bilo kojim blagim samponom biljne osnove namenjenom saboreicnom temenu. Cene su astronomske, a citav komplet njih realno kosta 200e. Radnice su placene 20000 prvog meseca i 18000 svakog sledeceg sto im se ne kaze na pocetku. Dobijaju navodno bonuseod svake prodaje, celih 20e. I to onda kada klijent uplati 200e. Nigde nemozete

Jelena on 09/02/2016

Šta više da kažem.Ljudi su teški hoštapleri.Nažalost i mene su upecali na njihovu prevaru i poslali predutuženje.Videćemo šta će dalje biti.Ali ova zemlja je meka za lopove i hoštaplere.

jelena on 10/02/2016

Da li bi se od Vas koji ste ušli u ovu priču oglasio da startujemo zajedno.Ovo više nema nikakvog smisla.Javite se ljudi,nemojte se plašiti.Angažovan je advokat koji je već upoznat sa ovom situacijom i koji je radio na Zakonu o potrošačima.Molim Vas sve.Već postoji grupa ljudi koja je potoisala peticiju,Ainspekcija već svoje radi.Probudite se i javite se.

Jelena on 10/02/2016

Ljudi koji ste oštećeni javite mi se na tel.0641174449.Dajte da zajedno startujemo protiv njih.Nemojte se plašiti,jer ovo je zaista nedopustivo.

Milica on 11/02/2016

OBAVEZNO, OBAVEZNO PROCITAJTE! E ovako, radila sam tamo i iz prve ruke da vam kazem da je to sve jedna velika bagra! Devojke koje rade tretmane lica i kose se ne zadrzavaju tamo duze od mesec dana zato sto prvi mesec dobiju 200 evra plus procenat od prodaje, a vec od sledeceg meseca rade samo na procenat. Jasno vam je da vecina ode posle mesec dana. Zato kvazi direktorke koje imaju zavrsenu srednju skolu uglavnom svakog meseca iznova i iznova drze obuku od 2 dana devojkama koje vam posle rade te tretmane! Skoro nijedna od tih devojaka NISU KOZMETICARKE I NISU FRIZERKE, neke nikada nisu cak ni fenirale nekoga, kamoli nesto vise! Sto se tice kose, preparati uopste nikakav efekat ne proizvode, jedna zena je u ocaju jer celavi kupila ove proizvode, kada je dosla posle 4 meseca, kosa joj je bila u istom stanju na sta joj je draga direktorka rekla da mora da se hrani nezdravo, inace bi preparati odradili svoje. Devojka koju predstavljaju kao trihologa zapravo nije triholog, ne zna se sta je zavrsila, ali je naucena da laze kako se vidi poboljsanje korena kose pre i posle tretmana. Dalje, idemo na lice. Imaju dermatologa, pravog. To je zapravo jedini strucni kadar koji imaju. Znate sta nam je rekao? Da nam ni slucajno ne pada na pamet da stavljamo ista od onoga na lice u pauzama! Da, efekat je vidljiv, ali sta je zapravo u onim maskama za lice, zna samo taj dermatolog! Sve "direktorke" su zapravo profesionalni lazovi koje dobijaju platu od 600 evra plus procenat od svake prodaje na svom odeljenju! Dakle, devojka koja je uspela da uvali nekome ove preparate dobija procenat, plus direktorka dobija procenat. Da vam kazem, dnevno imaju po barem 3 prodaje!!! Znate li kako se odredjuje kome ide koji klijenat??? Kome ce tretman raditi direktorka, a kome devojka koja nema nijednu prodaju? Na osnovu garderobe koju ste obukli taj dan!!! Kada dodje vise ljudi na tretman nego sto ima "specijalista" oni koji su "najjeftinije" obuceni prvi odlaze kuci. NEMOJTE DOZVOLITI DA VAS NEKO PONIZAVA I PRAVI OD VAS BUDALU!!!

Ljiljana on 13/02/2016

Draga Milice, ovo je gore nego što sam mislila.

jelena on 15/02/2016

juce sam bila na "beauty test drive"—u, zakljucak je da mi je koza u jaaaako losem stanju, dehidrirana, sa duuubokim borama i puna kapilara......naravno, sa njihovim kremama cu izgledati, u najmanju ruku, kao lutka sa porcelanskim tenom. nasedoh na pricu o popustu, o mogucnoscu placanja na bezbroj rata.....potpisah ugovor, dobih paket. dodjem kuci i shvatim sta sam uradila, kao hipnotisana.... kasno. danas odem da im vrati robu, ali ne lezi vraze....... pa mema ko da primi robu, pa ovo... u svakom slucaju, popunih formular za reklamaciju. kao javice mi ishod. cekam. krenem da goooglam, i vidim da nisam usamljen slucaj. strasno. da li je neko uspeo da raskine ugovor? zvala sam i potrosacki savetnik, ali se niko ne javlja. help!!!!!!

Marija on 27/02/2016

Da li je neko uspeo da raskine ugovor sa DeShelly? I da li mora da se plati onih 25% od ukupne sume u slučaju raskida?

Ivana on 28/02/2016

Marija, i mene zanima kako da povučem to što sam potpisala. Juče sam otišla i bukvalno su mi isprali mozak o tome da sam na kraju potpisala neki papir, nazovi ugovor, ne ukapirajući koliko novca iziskuje to zadovoljstvo. Da se razumemo, niko mi nije ni rekao sumu, poturali su mi papir, okupljali se oko mene kao kobci. Ja sam skontala šta se desilo tek kada sam ušla u prevoz. Ako ima neko iskustva sa DeShelly-jem neka mi kaže šta da radim. Studim i nemam taj novac, a ne znam kako da se izvučem iz toga. Da li da se obratim nekom advokatu za savet? Možda je bolje da njemu dam novac za kvalitetan savet, nego da kupim maglu.

Marija on 28/02/2016

Ивана, све што си написала се и мени десило. Ја мислим да по закону сваки потрошач има рок 14 дана да одустане од уговора. Нека ме неко исправи ако грешим.

Ivana on 29/02/2016

Marija, nadam se da si u pravu. Jesi li išla ti kod njih ili si ih možda zvala da pokušaš da raskineš ugovor? Ja ću danas da krenem da se borim za poništenje. Ako ništa nisi uradila, možda bi mogle da razmenimo brojeve pa da budemo u kontaktu i da se udružimo protiv njih.

Jelena on 02/03/2016

Ивана и Марија, јесте ли урадиле нешто?

Smilja on 03/03/2016

Dobar dan, I meni treba savet.Potpisala sam ugovor i obavezala sam se da placam 60 evra mesecno,sto mi ne predstavlja problem.Ali sam uvidela da mi nista ne pomaze,tri rate sam do sada platila.A pomak se ne vidi,jos nisam preuzela kofer,vec samo idem na tretmane 1 nedeljno.Zelim da raskinem sa njima ugovor,moze neki savet. Hvala-

SMILJKA on 03/03/2016

Ja sam potpisala ugovor i dogovorila da placam 60 evra,sto mi nije neki problem.Ali sam uvidela da mi nikakav pomak nije pruzila kozmetika,pritom ni posle dva meseca mi nisu dali kofer,a idem na tretman 1 nedeljno.Zelela bi da prekinem ugovor.Molim za savet.

mimi44 on 07/03/2016

Drage devojke, ovo što sam pročitala zvuči kao horor, pa se pitam da li sam i sama bunike jela, ili šta mi se to desilo danas posle podne u L'amorage salonu paklene lepote. Problem je da apsolutno, kao da sam bila hipnotisana ne znam čim, jednostavno totalno odsustvo svesti, potpisala nešto da mi je odrađena proba proizvoda ali to nije ličilo tj. nije nikakav ugovor po meni!! Ja Vas molim, ako je neko od Vas to isto potpisao a na kraju se ispostavilo da oni to smatraju ugovorom, da mi ostavite komentar dole i šta da činim da sprečim tu katastrofu !!!????,jer sam apsolutno van sebe kako sam došla kući i pročitala sve ovo, od te potencijalne mogućnosti da su oni to zloupotrebili i mogu da sklepaju ugovor koji ni po koju cenu nisam želela da pristanem!!! Jer nikakav ugovor nisam tu videla, niti je bilo nekih tački odredbi koje bi se odnosile na mene kao kupca a njih kao prodavca, niti sam proizvode dobila. Pa odakle mi te pare, jesu li bre oni normalni ?? U svemu ovom vidim ponajviše koliko sam luda ja, jer ne mogu da verujem da sam potpisala nešto što sam letimično prešla pogledom, jer zaista više nego ljubazna devojka me je tamo dvorila, da tako kažem i smarala da se potpišem da sam samo bila na probi bez obaveze.. sad više ne znam ni gde sam bila, ni šta sam radila...kao da sam bila u paklu. Čak mi se pojavila i alergijska reakcija u kosi od tih preparata. Nažalost, moram Vam priznati još da sam onoj za pultom dobrodošlice, dala svoju tačnu adresu prebivališta. Koliko sam pogrešaka uradila danas, Bog neka mi je u pomoći da ovo samnom izađe na dobro, jer zaista nisam ni znala šta je koncept cele priče. Drugarica mi nije ništa rekla. MOLIM VAS, BILO KOJI VAŠ ODGOVOR BI MI JAKO PUNO ZNAČIO!! NAROČIŠTO KOJOJ INSPEKCIJI DA SE OBRATIM ILI POTROŠAČKOM SAVETNIKU, BILO KAKVE BLIŽE PODATKE DA NE BI ZAPALA U ZAISTA PAKLENU ŽIVOTNU SITUACIJU! JA TE PARE NEMAM DA ME ISTRESU IZ GAĆA ! STUDENT SAM, KOJI JE SAMO HTEO DA ISKORISTI NEŠTO ŠTO JE BESPLATNO i ovo mi je životna škola, te ne mogu da verujem da sam ispala toliko glupa i koliko tek mogu da budem, ako se ispostavi da sam potpisala nešto što apsolutno nisam ni znala šta je! e, kad meni je bilo žao što se ona devojka toliko iscimala oko mene, pa sam popustila, priznajem tu sam kriva, ali nisam znala da posluju tako na "crno" i na podmetačinu sluđenih žena

Smilja on 09/03/2016

Obrati se nops-u imas na sajtu njihov broj,ja sam juce zvala,Bolje kad ih vise nas prijavljuje,takodje pozovi potrosackog savetnika i oni su mi pruzili pomoc.Ne odustaj,ja sam danas poslala mail za raskid ugovora i cekam odgovor,jer mi je covek koji se javio iz potrosackog savetnika rekao da im se obratim putem mail-a da imaju pisani trag.Javi sta si uradila.

Aleksandar on 10/03/2016

Muško sam pa nisamm pogodna mušterija, ali na ovaj sajt sam došao jer mi je baš danas dugogodišnja drugarica ispričala da je bila na ovom tretmanu. Pa mogu vam reći da je priča bila VRLO zabavna. Mermer, zlato, kavijar, kvazi lekar koji glumi ludilo i puno drugih budalaština. Vrlo simpatično.

Smilja on 11/03/2016

Samo da javim,da su mi odobrili raskid i vratice mi novac.Tako da svako ko ima problem sa njima neka se obrati nops-u.Ljudi zaista pomazu.

Marijana on 14/03/2016

Smiljo je l' ste raskinuli ugovor u De Sheli ili L'amorage? I da li ste nesto platili Nops-u? Unaored zahvalna

Kaca on 15/03/2016

Dragi ljudi, Ja pišem kao advokat i skrećem vam pažnju da je ugovor na rate koji ste potpisali zapravo ništav jer ne sadrži bitne odredbe koje propisuje Zakon o obligacionim odnosima za takvu vrstu ugovora. Jednostavno im vratite njihovo smeće i obavestite ih da potpisani ugovor ne proizvodi pravna dejstva jer nije u skladu sa prinudnim propisima RS. Pozdrav, P.S. Tu sam za sva pitanja i odgovore putem mejla, ne bih ovako javno da navodim zbog čega je ugovor nezakonit da ne bih poučavala pravne zastupnike ovih prevaranata.

Jelena on 15/03/2016

I ja želim da raskinem ugovor sa De Shelli. Preuzela sam kofer pre mesec dana i već sam koristila kreme. Platila sam do sada 300 evra!!! ne mogu da verujem koja sam budala. Ne znam šta sada da radim, da li da im pišem mejl ili je bolje da direktno odem tamo sa sve koferom! Kaća, ako možeš daj neki savet na šta da se pozovem pri zahtevu za raskid ugovora.

Gaga on 15/03/2016

Meni su ponudili, kao studentu, opciju da platim 50 evra za 4-5 tretmana u mesecu, ali da me navodno nista ne obaveze da nastavim dalje...Dala sam 3000din, rekoh da probam, pa cu na sledecem tretmanu dati jos 3000din. Znaci, rekli su mi da posle mesec dana necu imati nikakvu obavezu da nastavim ako necu...Rekoh, toliko bi me kostali i tretmani kod kozmeticara... Znaci, ljuta sam na sebe. Nisam procitala ugovor, jer smo se otimale oko toga, sve vreme su nesto pricale kako necu imati nikakvih problema. Medjutim, dodjem kuci i shvatim da ce biti problema! Kaca, moze li e-mail, da mi das savet kako da ih otkacim u zakonskom roku? besplatan tretman, koji ce biti skupo placen..

Smilja on 18/03/2016

Nops-u nisam platila nista.Samo sam ih pozvala,objasnila o cemu se radi.Poslala im ugovor putem mail-a,oni su mi sastavili raskid ugovora,poslala sam desheli-ju i odobren mi je.Danas idem po novac.Ali ja nisam preuzela kofer,najbolje da pozovete i vidite sa njima.Ja sam isto bila ocajna i besna na samu sebe,znam kako se osecate.

Marijana on 18/03/2016

Evo malo pomoci od mene. Ja sam sinoc isla da raskinem ugovor sa De Sheli kompanijom i oni su mi rekli kako ovi iz finansija nisu tu da dodjem danas prepodne. Otisla sam danas i raskinula ugovor, a nisam platila 25% od ukupne cene, jer nisam preuzela kofer i nisam isla ni na jedan tretman, sto znaci da svako ko ne uzme kofer i ne ode na tretman moze da raskine ugovor lagano. Inace da napomenem da sam dala prvu ratu sto je 50e. Taj depozit bi trebali da mi vrate u roku od 30 dana. Tako pise na papiru za raskid ugovora. Inace ugovor sam potpisala 8. marta, a danas sam ga raskinula. Inace pre toga sam se konstatovala sa potrosackim savetnicima i nisu mi puno pomogli, oni vam mogu pomoci ukoliko vec koristite prozivode pa niste zadovoljni rezultatima. Nadam se da sam nekome pomogla s ovim informacijama.

SMILJA on 18/03/2016

Odobren mi je raskid i stigao na kucnu adresu juce,zvala ih telefonom radi povracaja novca,kazu dodjite danas da vratimo novac.E sad horor!Dolazim tamo gde me neka nakindjurena uvodi u kancelariju i napada zasto raskidam ugovor,po kom osnovu,sta sam ocekivala,itd....Kazem da su obavesteni putem mail-a i da sam dosla samo po novac.Gde ona kaze da ne vracaju novac i da sam tim novcem platila tretmane.Kazem da ti tretmani ne vrede toliko i da zelim novac.Ona odlazi negde,vraca se sva bitna i kaze da mogu da mi vrate novac kao sto sam ja njima placala.Po njima uplatila 27.12 prvu ratu 60 evra,januar preskocila i u februaru platila 120 evra.I to krece da mi vrta kao da sam retardirana,gde mi kaze ne razumete vi,tu sam poludela.Ja kazem kako mislite nisam platila januar,kada sam u februaru dala 120 evra.Kaze da je to tako kod njih.I da ce mi vratiti tako novac i oni,u martu 60 evra i u maju 120 evra.Poludela sam.I pritom kazu da nisu dobili od zastitnika gradjanina dopis.Krenem da izlazim i zovem zastitu potrosaca da vidim sta dalje.Posto me je cekao tata ,vratim se sa njim gore,one se odsekle.Inaravno novac dobijam sutra.Ovo sam napisala da bi znali da ce na sve nacine pokusati da vam ne vrate novac.

tina on 29/03/2016

Jesu vam vratili novac.

Milica on 04/04/2016

Postovana Kaca (komentar od 15.03.2016) molim za vas mail kako bih vas mogla kontaktirati. Unapred hvala.

iva on 04/04/2016

Ja sam nova koja se upeca a na de sheli....platila depozit 2000 din a ostatak treba za neki dan,naravno presomislila sam se i procitala u ugovoru da ce mi traziti 25 odsto od sume...sto islada oko 300 e...nisam uzela proizvode...ne znam sta me ceka...dajte savet jos jednom ako ste jos nesto u medjuvremenu saznali.

JasnaS. on 08/04/2016

Moje iskustvo sa Lamorazom moram da podelim sa vama, moram da budem iskrena, potpisala sam ugovor i kad sam dosla kuci nisam bas bila sigurna u to sto zelim,pocela sam da izmisljam razloge sta da slazem kako bi raskinula ugovor, citala sam sve ovo sto pise ovde spremila se i otisla da demonstrativno vratim njihovo smece kako ovde navodi jedna devojka, naravno kreme nisu smece zaista su me odusevili kao i osoblje, dosla sam i rekla sta zelim smestili su me u kancelariju da napisem svoju reklamaciju,za to vreme sam shvatila da ja u stvari nisa kriva na osoble koje je krajnje ljubazno nego na sebe i da mi tu niko drugi nije kriv, odlucila sam da ljudski kazem sta je u stvari moj problem, bila sam iskrena i naravno da sam uspela da prevazidjem problem. Za osoblje kompanije imam samo reci hvale, jer za razliku svih drugih institucija u nasoj zemlji samo sam kod njih osetila da su i oni sami ljudi i da znaju da prepoznaju iskrenost tako da niste mi pomogli sa vasih kivni komentari i uputstva kao ni pravni saveti, zao i je izgubljenog vremena koje sam potrosila na citanje ovog, ljudi budite iskreni prema sebi, svakom se desi da pogresi .

jelena on 15/05/2016

Cao Jasna,imam samo jedno pitanje za tebe.Da li je moguće da stvarno padaš na ovu prevaru i da si njima oduševljena?Zaista nemam komentar!!!!!!!!!!!!Razmisli malo damo.Uostalom,ako para imaš za bacanje ti ih onda bacaj!!!!!!!!!!!!!!!Ne mogu da verujem da ima toliko plitkih ljudi????????????????????

Luka on 24/06/2016

Jel se ovo sve odnosi na desheli u mihajla pupina 165 e na novom beogradu u zgradi Lukoil? Sobzirom da sam imao ponudu tamo za posao, intetesuje me da li je to ta firma u pitanju?

jelena on 08/07/2016

Dragi Luka ne odnosi se na firmu De Seli.Ako oćes,počni da radiš,ali su isto prevaranti kao i firma L AMORAGE.Razmisli dobro...............!!!??????Pozdrav,Jelena

jelena on 08/07/2016

Komkentar:Obraćam se ispred oštećenih i prevarenih korisnika firme L*AMORAGE sa željom da jedni drugima pomognemo,da izađemo iz začaranog kruga malverzacije navedene firme.Pozivamo sve koji su u istoj situaciji.Jako me zanima da li je još neko od Vas utižen ili u sudskom sporu.Javite mi se da uzajamno pomognemo i da se nađemo kako bi popričali.Kontakt telefon je 064 117 444 9.Razlog ovom obraćanju je da situacija u kojoj smo se našli rešimo na način kolektivne tužbe.Unapred zahvalna, Jelena

Džejn on 08/07/2016

OBAVEZNO POGLEDAJTE!!!! Jedna sam od žena koje su bile pozvane na BTD i otišla sam znatizeljna i zanimalo me o čemu se radi,pa i ako je dobra kozmetika da kupim. Do samog ulaska u kabinu je sve bilo u redu,međutim saznavši da je "kozmeticarka" zapravo studentkinja prava, sve mi je bilo jasno. Elem, kasnije se ispostavilo da je jedna moja jako bliska prijateljica počela da radi za njih i objasnila mi kako to sve funkcioniše. Devojke su istrenirane da mušterije gledaju kroz novac,to oduševljenje je lažno,jer ga vežbaju pred "direktorkama" i nadležnim devojkama. Sve ono što izgovore u kabini i ono što su meni rekle je naucen tekst. Ne nasedajte!

Marija Milošević on 12/07/2016

Ne mogu da verujem da je neko uopšte naseo na jeftinu priču i "američki" osmeh ovih devojaka. Ja sam najbolje prošla, izgleda. Jer sam otišla na tretman, dobila ga, zadovoljna osrednje otišla bez ikakvog obzira prema njihovim naklapanjima da ću propasti ako ne kupim ovu kozmetiku. Valjda zato što se bavim markeringom, a i skeptik sam po prirodi. :)

Jelena on 13/07/2016

Devojke ako imate problem sa raskidom ugovora sa desheli kompanijom slobodno mi se javite na e-meil. Da to brzo resimo. Pozdrav...

Mara on 26/07/2016

radila sam u Lamorage i moje iskustvo je ravno katastrofi. krenula sam da radim jer mi je sve izgledalo bajno i bio mi je potreban novac, a zapravo pakao, imamo prava na jednu pauzu, direktori su niko i nista, mesaju u govoru jel i jer, doslovno nepismeni. a u vreeme treninga ( pola sata izmedju termina) dolaze sve kvazi direktorke i motivisu nas tako sto nam vicu do besvesti i ponizavaju. govore kako su zene labilne i kako je prodaja u nama, a onda nam pricaju svoje price kako su prodavale i nezaposlenim zenama, jer su im izgradile potrebu. ne nasedajte, i ko zeli da radi neka nadje neki normalna posao a ne da radi pod pritiskom nepismenih.

Ika on 26/07/2016

Bila sam danas i ujutru ću pozvati sve prijateljice čije sam brojeve daĺa da ih upozorim da ne idu. Devojke su fine, ljubazne, ali im je priča prazna. Može se zaključiti o čemu se radi kada ubeđuju da komplet koji košta 1500€ traje i više od godinu dana "jer su sve koncentrati",a na ambalaži ispred stoji oznaka da je preparat upotrebljiv 9.meseci nakon otvaranja. Kao i da te uporno ubeđuju u postojanje problema koji nemaš, samo zato što si u anketi navela nešto slično. Kao i još mnogo toga što pored svega vređa i inteligenciju.

Layla on 28/07/2016

Dobro vece zelim. Danas sam isla na promotivni tretman lica Desheli kozmetike.Pitala sam drugaricu o tretmanu za koji je rekla da ce me mozda zvati jer je dala br,jedino mi je rekla da je prijatno i da ce mi posle nuditi usluge koje mogu da odbijem i da nisam ni u kakvoj obavezi prema njima.Naravno sve sto se promovise, proba i da se proda,pretpostavljam da svi to znamo.Nisam imala predstavu o cemu se radi, odem uzivam pozdrav.Devojka koja me je primila je bila jako ljubazna. Upoznavanje sa proizvodom i duga prica oko moje dosadasnje nege,sledi nanosenje proizvoda na jednu polovinu lica i govorila mi je sta za cim ide,iskreno nisam je ni slusala cim sam cula da piling sadrzi dijamantski prah!!! potom stajanje ispred ogledala 15 minuta ne bih li nasla razliku, bore su mi plice, koje sa 25 godina nisam bas primetila da imam :/,dakle desila se magija za 10 minuta. Posle te jedne polovine se radi anketa, koliko vam se dopao proizvod,kome bi ga preporucili,i koliko para izdvajate za preparate za negu koze na mesecnom nivou i najbitnije pitanje na koje se izgleda vecina devojaka i upeca koliko biste dali za depozit i mesecnu pretplatu. Sta mi bi da lupim po 50evr (cena mesecnih tretmana je 400e depozit i po 100mesecno na 8 meseci) mislila sam da me iskreno nece smarati da se zavrsava konacno i da idem kuci. Devojka mi kaze nazalost mi vama ne mozemo da odobrimo ugovor pod vasim uslovima, idem da odnesem papir menadzerki i vracam se da zavrsim drugu polovinu lica.Menadzerka(nikad mi nije bilo jasno znacenje ovog svetog zanimanja) ulazi i kaze da oni mogu da prihvate moju cenu koja je 8x manja od nihove prvobitne! Ne vredi sad moram da se iskopavam iz sopstvenih govana. Govorim da danas nema sanse da dobiju odgovor da sam ja na stazu da staziram god dana bez din, da sam znala da se o ovome radi ne bih ni dolazila da oduzimam vreme, ma taman posla mi smo tu zbog vas ajde ovo je prilika samo danas , morate danas da kazete. Ja opet odbijem, menadzerka izlazi konacno, devojka mi doradjuje drugu polovinu lica sa dva preskoka jer vise nisam potencijalni klijent, i sada zbog politike posla ja moram da ostavim 15 brojeva telefona, ja mislila ok bice 3,4 dam sestre koje i ne zive u bg i lepo odbiju. Ali 15, krenem redom imenikom i gledam place mi se. Nijedna mi nije ljuta, zahvaljivale su mi se, a ja sam im odmah danas upozorila i poslala ovu stranu. Najsmesnije je sto me devojka kozmeticarka ubedila da opet udjem kod menadzerke a vidim da joj se dodvorava, i meni menadzerka nudi rezervaciju, necu se pokajati, ja pitam sta znaci ta rezervacija za mene sta za njih u pravnom smislu. Kaze ona nista, samo rezervacija. posle ukupno 2h ispiranja mozga dala sam maticni i adresu. I stala ispred da procitam jer je sama popunjavala papir i bio je jedan deo koji je opominjao u slucaju raskida 25% se placa od 1140evra ako jedna strana samovoljno prekine ugovor. Odmah sam usla unutra i rekla kako moze da mi ne pokaze ovo, ona kaze polako smirite se pa vi nista niste ni platili niti smo vam dali neki tretman ili proizvod, ovo je zaista samo rezervacija, ali evo hocete da pocepam ovo pred vama, rekla sam naravno da hocu i da za oduzimanje novca pravnim putem vama je i dovoljno da imate moj maticni, pocepala je papir zguzvala i bacila u kantu. Nikad za sebe ne bih rekla da sam naivna, danas sam ispala. Sreca pa sam se vratila. Ko zna sta bi bilo da nisam. Ne smem ni da pomisljam. Sramota me je sto sam pristala na takvo ispiranje mozga. Ima ovde devojaka koje tvrde dobre rezultate, pretpostavljam da postoje. ali nacin na koji sakupljaju ljude je prljav, meni bi bilo ispod casti da tako hvalim maglu...iskreno dobre rezulate postizem i kuci sa limunom i secerom kao pilingom ,kantarionovim uljem i maske od belanca i limuna, nego eto kopkalo me da prvi put probam tretman koji samo glumice koriste :D. Procitah jedan komentar, bukvalno ti naprave grizu savesti sto odbijas TAKVU ponudu i to samo danas kada je zakazan promo tretman. Svi smo mi pametniji od toga, u tom momentu ko zna sta li nam se desi, ali eto neki ljudi se prosto obucavaju da prodaju maglu i da od toga zive. Najunosniji posao danas. Maltene sve je magla, reklama bezbroj,obicno se placa brend a ne kvalitet. Od mene pozdrav, nadam se da je ova prica nekom lekcija. Poslednje sto mi pada na pamet sto je ostala kopija te rezervacije radjena preko indigo papira, i jos uvek strepim da sam opasnosti. Moze li neko da mi odgovori jesam li?

Ljiljana on 28/07/2016

Draga Layla, hvala vam na komentaru, zaista je dragoceno iskustvo koje ste nam preneli.

Layla on 28/07/2016

Nema na cemu. Ako jos nesto cujem,saznam podelicu. Polovina drugarica koje sam preporucila su vec cule i vecina je rekla da bi odbile. Ovo sto mi ovde kuckamo nekome stvarno moze da ustedi vreme,zivce i novac. Devojke su sve obavestenije, ali svaka grupica drustva ima bar jednu drugaricu koja se opekla. Moja greska je sto ja ovo nisam proverila, prvi put mi se desilo da idem tako na slepo, tacnije da uopste idem na tako nesto. Sada ja imam molbu za drage citateljke koje imaju te crne ugovore sa Deshelijem da mi slikaju i posalju na mail, jer se bojim te kopije rezervacije koju nije ponistila, original jeste pred mojim ocima. Naglasila mi je inace pre toga da obavezno moram da ponesem original rezervaciju na termin koji meni odgovara da bi sklopili ugovor i ja platila. Ipak mislim da se ne radi o ugovoru, ali zasto bi mi trazila jmbg i adresu??? Molim vas ako neko poseduje ugovor sa njima da mi slika, neka pokrije svoje licne podatke,zelim samo da vidim da li je papir isti. Unapred zahvalna i puno pozdrava drage dame. Moj email je lorilaura@live.com Menadzerka koja nije odustajala od mene,lepo izgleda, ali zato lice... da je ovo zaista tako provereno i dobro i zahvalno koristila bi ga i ona, posebno sto je njihov predstavnik i setala bi se sa lepsom kozom lica. Steta sto nam sve to sine posle tretmana koji nam presedne.

Layla on 28/07/2016

Draga Ljiljana hvala Vama sto ste nam omogucili da o ovome mozemo da razgovaramo i razmenjujemo iskustva.

Jela on 05/08/2016

Ne brinite, niko vas nece traziti zbog ugovora..To im nista ne znaci.. Pitajta nekog ko je klijent, nikakve prevare tu nema, ko hoce da se neguje na taj način ok, ko nece opet u redu.. Nacin jeste drugačiji ali kozmetika je fenomenalna.. Imaju klijente sad vec godinama..

Dana on 09/08/2016

Drage moje, pročitah sve komentare, i odlučih da i sama pišem. Na moju sreću DeSheli kozmetika je jeftinija od moje mjesečne plate jer živim u Helsinkiju. Procedura je otprilike ista kao i u Srbiji. Devojke koje rade test tretman nikog ne teraju, i ukazuju da u slučaju da se pristane na kupovinu nude ( u mom slučaju) šest besplatnih tretmana koje rade profesionalni kozmetičari i samim tim nas obučavaju kako da koristimo, kako preparate tako i Twin Rey, masažer za lice. Sve do tada ne treba same da radimo na svoju ruku. Paket sam odmah dobila. Moram da dodam, na probni tretman mogu da dođu samo osobe koje su starije od trodeset pet godina. Nakon tri sata provedena u teretani, sauni, masaži poziv u kozmetički salon me je obradovao. Moram priznati uvek sam bila lenja što se poseta salonima tiče, čak i frizerskog. Volim raditi sama sve. Eto, htela sam se malo razmaziti, ugoditi sebi, dvadeset godina ugađam deci. Sad su veliki, mogu da se častim još jednim satom vremena za sebe. Iz tog razloga sam otišla. Prijalo mi je. Salon se nalazi u samom centru grada, veoma lepo opremljen i bilo nas je pet- šest koje smo prvi put tu. U međuvremenu dok sam popunjavala formular na pultu, dolazile su žene i prijavljivale koji im je tretman po redu. Bacila sam oko na njih, sve su bile negovane gospođe koje i po stavu, garderobi, hodu, ... I te kako znaju šta valja. Nisam odmah pristala na cenu, ovde sam naučila da sve treba odgoditi, ne žuriti. Spustila sam cenu za 300 E, dobila da platim u deset rata bez kamate, naravno ( jer meni tako odgovara). Ne mislim da je paket jeftin ali ja sigurno dva puta godišnje pobacam skoro netaknute kreme koje mi nisu odgovarale, serume i sta već...sve to radimo. Lično mislim da je bolje kupiti dobru kozmetiku od cigareta ili krpica. Na cigarete sam davala godišnje oko 2 000E. Nakon 24 godine sam ih se otarasila. Da, pre dve godine kad sam zadnji put kupila cigarete bile su 5,8E a ja sam kupovala i po dve dnevno. Stvar je matematici. Još nešto, u zemlji Finskoj sve se proverava i po nekoliko puta pre nego što se pojavi na tržištu. Sećam se kad su novine bile pune članaka o jagodama iz Srbije i Poljske koje su tretirane hemikalijama i nisu odobrili njihovu prodaju. Elem što se tiče DeShelija, samo napred, budite pametne oko cena, uvek se može kupiti povoljnije i treba se častiti! Nemojte očekivati od mladih devojaka da znaju sve, one su tu na određeno vreme, obučene, ni profesionalci ne mogu sve znati bez konstantne dopune sopstvenog znanja. Politika prodaje je ista za sve zemlje. Nek ste vi žive, zdrave i negovane!

Marija Romčević on 20/08/2016

Poštovane, veoma sam iznenađena na koji način se vodi prava Kampanja protiv brenda L'amorage. Zaista želim da sagledam vaš problem. Već 14 meseci koristim kozmetiku i veoma sam zadovoljna. Odlučila sam da kupim iako me na tom probnom tretmanu sve peckalo i žarilo i u jednom trenutku sam mislila da "gorim". Međutim odlučila sam da kupim jer sam želela promenu. Bila sam spremna da platim jer se godinama nisam negovala i imala sam užasnu kožu. Danas posle 14 meseci mogu da vam kažem da svaki gram vredi te pare pa i više. Prema kozmetici se odnosim kao prema svakom drugom proizvodu koji sam kupila. Poštujem svoju odluku i verujem onome što vidim. Iskreno, drage žene veoma ste smešne sa svojim komentarima... Meni je rečeno na početku da sam na probi proizvoda, da oni ne znaju da li će mi prijati, i ne znaju da li je to za moju kožu. To mi se iskreno dopalo. Drage moje oni PRODAJU KOZMETIKU....KAO što se prodaje svaka ROBA, SVAKAKO koriste tehnike prodaje koje koriste sve Kompanije.....koje prodaju kozmetku i garderobu i automobile. I auto postoji na tržištu za 1500 evra ali i za 10000 evra i 50 000 evra. Pa ako niste kadre da financirate pa ne kupujte......ovo je odraz NEKULTURE. Zovu vas na PROBU ...pa ne idite..Sram vas bilo....pa se posle dopisujete......kobojagi PREVARA. Ko vas ovako uspešno organizuje on vas VARA I ZAMAJAVA. Zato ukoliko ne želite da se kvalitetno negujete PA NE NEGUJTE SE......ne idite na probe....KUPUJTE BEZ PROBE ONO ŠTO IMA U PRODAVNICI.......Nemojte da nervirate nas KUPCE koji iskreno uživamo u korisnim promenama na našoj koži u procesu podmlađivanja koji nam je omogućen preko kozmetike L'amorage. I još da dodam trajala mi je kozmetika 13 meseci iako su mi rekli 9, jedino sam potrošila dnevnu za 6 meseci i to sam jedino dokupila za godinu dana.

Ljiljana on 22/08/2016

Poštovana, iz vašeg komentara izbacila sam jednu rečenicu koja je uvredljiva. Vaš ton je takođe takav, ali sam odlučila da ipak pusstim vaše mišljenje - uz napomenu da ovde niko nikoga ni na koji način ne organizuje. Reč je samo o vlastitom doživljaju i iskustvu. Nije reč o osmišljenoj kampanji.

Jeca on 30/08/2016

Evo i moje iskustvo.Bila sam na tretmanu,iskreno prijatno sam iznenadjena,osoblje je jako ljubazno.Devojka koja mi je radila tretman je jako profesionalna,a kozmetika mi je jako prijala.Nisam bila u mogucnosti da to sebi priustim u ovom trenutku,ali dobila sam dosta korisnih saveta,tako da kad budem u mogucnosti rado cu poceti sa adekvatnom negom.Svakako nije sve za svakoga,nekome nesto prija nekom ne.Moj savet je da probate,pa da sami procenite.

Dinka on 22/09/2016

Danas sam bila u tom djavoljem salonu.Zao mi je sto pre nisam trazila na internetu i naisla na vase komentare. Ispirali su mi mozak 2 sata..Ja naravno nisam htela da kupim proizvode jer je cena nenormalna ...i onda su oni nudili kao da mogu da placam na rate samo 5000mesecno bla bla..ja sam rekla da moram da pitam roditelje,terali su me da ih zovem ali sam izmislila da su u inostranstvu i da cu im javiti.Onda su oni meni doneli papir kao da mi je to rezervacija za tu cenu ako se odlucim i ja sam se potpisala.Pre toga sam pitala da li je to ugovor jer ja ne zelim da potpisujem ugovor..oni su rekli da nije da je to samo da ostane taj popust i da ako se odlucim da necu,nema nikakvog problema.Bas sam ispala blesava, i posle sam videla ove komentare.Nista nisam ni uplatila ni uzela ali sam se potpisala na tom papiru.Nakon sat sam ih nazvala i rekla da sam se cula sa mojima putem interneta i da necu nista da kupujem.Oni su me pitali da li sam uplatila neki novac,ja sam rekla nisam.I zalupili su mi slusalicu. Ja sad nzm sta da radim :( nece valjda da me tuze kada nisam nista platila a ni uzela proizvode?

Dinka on 22/09/2016

Layla meni se desilo isto sto i vama.Da li su vas zvali i tuzili? Ja nista nisam platila nista nisam uzela,ali sam kao i vi potpisala taj papir kao za rezervaciju povoljne cene.I nakon 2 sata javila da necu.Oni su me pitali da li sam nesto uplatila i kada sam rekla ne samo su mi zalupili slusalicu. Bas sam se potresla, nece valjda i meni da traze novac?

Ljiljana on 28/09/2016

Dinka, nemam vise kutiju ali mislim da je 200 ml.

Tamara on 09/10/2016

Zvali su i mene, kao, dobili su telefon od moje drugarice. Evo, nudimo vam besplatan kozmeticki tretman...Cim sam cula rec "besplatan". upalila mi se alarm lampica. Dodjite danas popodne. Ako nemate gde da ostavite dete, dovedite ga...kako to neme te vremena...mi vam nudimo vaucer od 12000 din, a vi necete....kako to? Hvala, kazem ja, poklonite vaucer nekom drugom i dovidjenja.

Sladjana on 11/10/2016

Molim vas za info kako se moze raskinuti ugovor, molim vas posaljite na mail. Moje iskustvo sa Lamoraz kozmetikom i kompanijom je bilo prelepo svi su bili divni i ljubazni prema meni, od kako sam osetila miris proizvoda ja sam pozelela da ih koristim,novac mi nije predstavljao problem jer imam svoju ustedjevinu ali...nakon dolaska kuci moj suprug se pobrinuo da me posteno išamara. Sramota me je da ljudima tamo kazem zasto moram da vratim kreme ali zaista se plasim da cu opet dobiti batine. Čitam vase komentare pa mislim da ako mogu iskoristim nesto od toga, zaista me sramota da kazem istinu.

Ljiljana on 11/10/2016

Draga Slađana, vaš problem nije L'Amorage. Vaša priča traži druga rešenja. Nadam se da ćete ih naći.

maki on 14/10/2016

Pre par dana sam bila na "tretmanu"...identicna iskustva..2 ipo sata ispiranja mozga..osecala sam se kao u sedistu neke sekte..uzasno..ljuta sam na sebe sto sam dozvolila da mi oduzimaju vreme..ne postoje dobra iskustva..sokirana i razocarana...

Sandra on 17/10/2016

Bila, videla, pobegla...Mada sada sam se isparanoisala posle svih komentara. Na prijemu u holu sam ostavila svoje ime, adresu i potpisala se. A posle tretmana tzv. specijalista je popunjavala anketu gde je kao zaokružila koliko novca inace trošim na kozmetiku, najmanje ponuđeno je 40 evra. Da li to inace rade ili koriste te podatke za neke ugovore?

Jelena on 01/11/2016

Zene , citala sam ove komentare ranije , zvali su me vise puta . Zvali su me i danas , devojka - vrlo navalentno - insistira da joj kazem zasto nisam zainteresovana uz komentar -" mislim , stvarno ne razumem ? " Sekta . Prijatan dan :)

Branka82 on 17/12/2016

Danas sam nasamarena u kozmetickom salonu Desheli..Otisla na tretman po preporuci, uradjeno sve po istim vec opisanim principima, poturen ugovor bez prethodnog upozorenja.Usmeni dogovor je da placam 50 eura promotivno tri meseca koja na dalje ako odustanem na nista ne obavezuju! Nista nisam platila niti preuzela paket ali postoji potpis na papiru! UPOMOC za savet sta dalje raditi?

LMG on 10/02/2017

Da se obratim i ja. Ja sam nazalost radila u Lamorage 20 dana. Naravno nisam znala u sta se upustam. Zaslepe te nekom vrhunskom zaradom a meni je novac bio preko potreban za studije. Prvo, svaki dan pred pocetak radnog vremena imamo sastanke. Prvo se udje u neki sobicak i igra uz muziku, inace je obavezno igrati ej uz Slobodana Vasica uglavnom. Bolje da ne pocinjem, onda se krece sa sektasenjem od pola h kako ako zena ne kupi proizvod MI smo krivi jer nismo lepo odradili korake. Inace smo imali praksu od par dana i bukvalno naucenih koliko se secam sada 6 koraka sta i kada pricamo, svaka recenica koju cujete je naucena po svom redosledu. Svaki tretman se prati kamerama i mikrofonom, uzivo, u drugoj sobi sedi zena koja sve to gleda i riba nas posle ako ne kazemo i najmanju sitnicu koja nam je data da napamet naucimo. Najodvratniji korak je stvaranje krize, znaci kada vi stanete pred ogledalo ja moram da vam napravim sliku o vasoj kozi i licu da pozelite da se ubijete a posle da se sva odusevim rezultatima nakon tretmana i navodno pozovem direktorku jer je to tako fantastican rezultat, koja svima vrti istu pricu i prodaje maglu. Jos odvratniji su koraci koji se zovu eliminisanje muza i porodice, citaj da psiholoski jos na pocetku odstranimo u vasoj glavi to da morate da se konsultujete sa muzem stvarajuci vam neku sliku da ste vi jaka zena. Ja sam ubrzo shvatila da to ne mogu da radim ali rekoh hajde da otaljam tih prvih mesec dana sto idu na dnevnicu a ne procenat i da odem odatle. Medjutim dobih otkaz. Zasto? E, zato sto mi je dosla jedna predivna zena ! Direktorka od 22 godine mi je prisla i rekla ova je puna kao brod, moras da prodas, ima bogatog muza. Zena usla u sobu, divna, imala milion problema u zivotu i operacija. Na kraju sastanka me je prakticno zamolila da je ne teram da uzme nesto jer ima taj problem da kupuje sve sto joj ne treba. Ja sam tu prestala as svojim glupostima i pozelela joj sve najlepse. Docekala me je besna direktorka koja me je otpustila. Da ne pricam o sabotazi ukoliko nekoj od glavnih devojaka nisi simpaticna. Ima da te pravi ludom i govori da nisi radila kada jesi, da joj nisi javila za slobodan dan kada jesi i imas poruku kao dokaz. Cak i prodaje saboptiraju da ti vide ledja ako nisi go*no kao one. Krivo mi je samo sto sam takvoj kompaniji i takvim go*nima posvetila 20 dana zivota, i sto su neki ljudi otisli odatle srecni i sa dobrim misljenjem o toj kompaniji jer ja nisam imala obraza da ih u Srbiji pritiskam da daju 1500 e na kozmetiku pa su dobili tretman bez psihickog maltretiranja i mozda i pohvalili kompaniju. A o vlasnicima da ne pocinjem. Krajem svakog meseca imamo navodno plesno takmicenje gde treskamo dupetima pred matorim rusom i izraelcem i oni nas kao ocenjuju po timovima za nagradu neku glupavu. Naravno to za mene nije dolazilo u obzir gde sam odmah bila izopstena iz ''tima''. Eto, posto sam jednom bila izribana zbog toga sto sam klijentkinji slucajno spomenula deo poslovanja, evo sada sve na videlo. Ako nekome treba pomoc bilo kakva sto se tice ovih lopova, ja sam tu iz prve ruke da pomognem. Imam sve na papiru, cak i audio snimke sastanaka nekih gde nas uce sta da pricamo i tretmana. Pozdrav !

Sanja on 05/03/2017

Citala sam dosta komentara o ovome i sad cu vam odg.iskreno kao osoba koja je radila tamo te tretmane.Ne znam kako je bilo pre ja sam radila u okt.2016god, tata je radila doktorka Branka Prijovic kao konsultant i osoba koja zaista ima zvanje doktora i ste strane nije nikakva laz.2 doktorke koje su u svojstvu konsultanta kako oni to nazivaju su zaista doktorke sa diplomama fakulteta.Nas devojke su obucavali kroz 7dnevnu obuku svemu tome da bi mogli da naucimo sto bolje.Tacno je da ima 12 koraka kako se to sve radi i da se oni uce napamet.Ali takodje imaju osobe koje tu rade dosta dugo i onda su one vec uhodane i odlazak kod njih ako vam ona bude specijalista je zaista vrhunski kao kod nekoga ko je zavrsio svu skolu da bi to postao.Prosto je to postici ako imas volju i zelju.Takodje je tacno i to sto je napisala donekle, a to je da dolaze devojke/zene koje nemaju posao a trebaju im trenutno pare ajde mesec dana kao ja da rade pa ako uspeju, uspele su, jer lepe pare se mogu zaraditi ako si uporan kao neke tamo koje su 5-6god u firmi, jer meecno prodaju 10 setova i to je odmah 1000e u dzep.Kozmetika nekima zaista deluje, a nekima nema efekat zato i jeste besplatan tretman.O kupvinu i da li je bacanje para ne mogu da pricam jer na sta se sve danas bacaju pare to je trk posebna prica.Sve u svemu kao i sve drugo i ovo ima mane i prednosti, ali jedno je sigurno a tu cu ponovim doktori su doktori sa diplomom medicinskog fakulteta.Pozdrav

Lara on 10/03/2017

Postovane, Moja sestra je bila ovih dana na tom tretmanu lica kod uzasno navalentne zene, pretpostavljam da je to ta "menadzerka". Dakle pozvana je na besplatan poklon tretman da bi je tamo kozmeticarke ubedjivale da ima silnih problema sa licem iako joj je lice besprekorno cisto. Posto je mentalno jaka i samouverena licnost nije uopste nasela na to. Najcudnije joj je bilo kad joj je menadzerka odmah nakon tretmana pocela da crta opcije placanja i da navodi A,B,C opcije. Moja sestra joj je rekla "ne razumem zasto me to pitate" a ova menadzerka je bezobrazno pitala :"cekajte,cemu sada ta neugodnost? Sta vam nije jasno tu? Moja sestra joj odgovori : Nije mi jasno sto me pitate o nacinu placanja a da me prethodno niste ni pitali da li cu ja to uopste da kupim. I jos smesnije ova menadzerka joj je rekla mrtva 'ladna : Najvise mrzim kad mi klijentkinje tako dodju i kazu razmislicu!sta imate da razmisljate,kupite odmah!" Kao da se radi od ceni od 500din a ne 1500eur. Kada je ipak uvidela da nista od prodaje ona samo sto je nije izgurala napolje. Kasnije je zvala i mene na tel jer je moja sestra dala br (posto su je naterali )i ja sam joj odmah rekla ne hvala, imam uzasno osetljivu kozu (sto je istina) a one ne odustaje i govori "E,pa upravo zato ja vas i zovem,ovo ce vam pomoci". Naravno da sam je skipala, otkud ona zna da mi to nece upropastiti lice. Sto se tice same kozmetike, nisam probala i ne mogu da komentarisem ali koliko god da je dobra preskupa je, kad je toliko dobra zasto se prodaje na tako pokvaren nacin a ne recimo kao cuveni LaMer u Sephori ili apoteci? BTW, cak i LaMer kosta mnogo manje. Bolje vam je da ulozite u to ili cak neki od lasera jer daju mnogo brze i efikasnije rezultate za mnogo manje novca. Ne bih o kozmetici vise,to je licni izbor ali sam zaprepascena cime se sluze da bi to prodali a mislim da su svi ovi pozitivni komentari o njima na ovom sajtu upravo od tih "menadzera" . Sto rece moja sestra, kao da sam bila u "Vesticjoj kuci", oni se zaista sluze nekom ozbiljnom manipulacijom ljudske psihe.

Aleksandra on 10/03/2017

Ja sam potpisala ugovor u desheli trebala sam da dam prvo 50e i nisam odnela novac niti sam bilo šta uzela od proizvoda. Poslala sam im mejl da neću ništa uzeti da imam druga problema ništa mi nisu uzvratili. Ne želiž ništa da kupim od njih bukvalno me psisijavali za taj ugovor. Šta da radim pomozite neću da upadnem u probleme. Jelena ako imaš neki predlog šta da radim

Ivan on 25/04/2017

E,ovako, ovo drzi covek koji je bio direktor Kirby-ja u Americi koji je iz doticne firme dobio otkaz zbog nekih pronevera.Po istom principu sada radi i ovu kozmetiku.Znaci Kirby je odlicna stvar a ova kozmetika ne vredi nicemu.

Kat on 22/05/2017

I ja sam nasela na to i bas sam ljuta na sebe zbog toga. Inače, to ne radim, ali sam već mesecima u potrazi za nečim sto moze da pomogne mojoj kosi i valjda je ovo bio očajnički pokusaj. Hvala svima koji su pisali ovde, otvorili ste mi oci. Imala sam los utisak posle potpisivanja ugovora i izguglala sam i srecom naletela na ovaj sajt. Guglala sam i na engleskom (posto se oni hvale da su internacionalana kompanija) i naisla na slične komentare. Razrešenje moje situacije: U subotu sam potpisala ugovor i platila 50e. U ponedeljak u 09:00 da sam otišla kod njih i raskinuli smo ugovor sporazumno i odmah su mi vratili novac (nisam iskoristila nijedan tretman osim besplatnog i nisam ništa preuzela).

DAVILA VICENTE on 31/05/2017

Здраво, Чак сам СЛОМИЛА, јер тражи кредит за више од 3 месеца, био сам много пута преварени на веб-сајтовима, кредит између посебно желећи, чини кредит између посебно, неколико људи. Али сваки пут када радим, да кроз лажне поверилаца и на крају крајева, ја не добијам ништа на мој рачун. Али, срећом, ја сам наишао на дама по имену LYSE стварно једноставан и добар, да ми да помогне да се пронађу мој кредит 70000€, да сам добио на мој рачун 48 сати после не превише протокола. Дакле, ко треба, како ја могу да пишем на њега и да му објасним своју ситуацију, он може да вам помогне да га путем е-маила: lysemarie3@gmail.com

Jec on 28/06/2017

Mene su isto zvali na tretman lica.. jako uporni ljudi - dodjite pa dodjite pa dodjite.. rekla sam im da cu doci i zakazala, a pomislim u sebi "evo trčim". Uopšte me ne interesuju njihove mazalice. Shvatite ljudi PREVARANATA IMA NA SVAKOM KORAKU! Budite pametni i oprezni. Ne znam sta je u poslednjem komentaru "Davila Vicente" hteo da kaze, ali je jasno da je u pitanju stranac koji zeli da navuce ljude na nesto, te je u tu svrhu koristio google prevodilac koji naš jezik ne moze baš precizno da prevede sto dovodi do ovakvih nerazumljivih rečenica. I to sve postavlja na mestu gde se žale prevareni ljudi.

Agata on 14/07/2017

Pozdrav svima ! Sve je kako ste napisale drage dame ! Drugarica je dala moj broj i nisam mogla da se otresem koliko su zvale i bile uporne, kao napast. Navežbane rečenice , preterana ljubaznost, ne daju vam da dodjete do vazduha. Kao prvo, nije mi jasno ko i dalje njima omogućava tu prevaru? Kao drugo, ove nesrećnice koje hvale to djubre su njihove radnice. Pogledajte njihovu stranicu na fb, žene su ogorčene što su nasamarene . Kada me je dotična odvela u drugu prostoriju da mi "stručnjak" pregleda ultrazvukom lice posle " tretmana , nisam ni slusala sta priča , već sam se udubila posmatrajući njihove kose koje su ravne slami. A o njihovoj koži lica i da ne pričamo. Čemer i jad. Dakle , vredjaju nas i omalovažavaju radnice koje katastrofalno izgledaju i kojima je definitivno potrebna pomoć pravog DERMATOLOGA , ali i PSIHOLOGA. A postoje i " glumice " koje su tu kao po drugi , treci put. Zaposlene devojke to naglase da čujete. Kao, cveta im biznis. Taman se moja " ubedjivačica " ponadala da ce da me ošiša kao ovcu , a ja joj lepoh na srpskom rekoh da mi to ne treba i da ih uopšte nisam planirala u svom životu. Auuuu , kako se unevorzila, pa nudi opciju A ili B. Zanimljivo je , da je kod opcije B nepogresivo rekla cifru sa kojom sa raspolagala u tašni i plus pomenula kreditne kartice ( koje su pri tom blokirane ). Tasnu nisam ponela sa sobom kad sam isla u tu drugu prostoriju da me strucnjak pregleda. Zakljucite sami odakle to znaju. Pa onda pitanja koliko trosim mesecno na kozmetiku... Pa ubi se da mi izvuce brojeve telefona drugarica , naravno, uz obavezno pitanje čime se bave. Vlasnik te prevarantske " kompanije" je Donat Graber, pre je uvaljivao zenama Kirbi a i koliko vidim , suvlasnik je dva poznata beogradska splava. To je taj Izrael i Mrtvo more , ali malo sutra. A , da, ova što je nene htela da " okupa " treba da ide na "skolovanje" u Beč. Kaže : " Kupovinom preparata direktno pomažete da me pošalju na skolovanje u Beč " Važi mačko, tebe cu da posaljem na skolovanje a ja cu da pasem travu. To njihovo " školovanje" su bahanalije po Dubaiju, Španiji, letuje se u full-u. Drugarica mi pokazala profil jedne radnice na fb pa videsmo i ostale. Nigde ne reklamiraju svoju čuvenu firmu, svaka slika je provod , more, more, more... Pa to sve puca od "obrazovanja" Žene , ne nasedajte ! Javite svim drugaricama , rodjakama i zenskom rodu koje poznajete da ne idu i ne nasedaju. Kineske kreme (krš) su u pitanju. A ovim nesrecnicama sto podrzavaju ove prevarante mogu samo da porucim : SRAM VAS BILO ! I još nešto! Snimanje osobe bez dozvole te osobe je protiv zakona. Nema deklaracije, nema fiskalnog računa, nema ničega, osim magle. Čuvajte se drage dame i pamet u glavu.

Ljiljana on 15/07/2017

Hvala Agata na dobrim savetima.

Suncica on 30/08/2017

Drage dame citam vase postove i u soku sam kakve komentare ostavljate i koliko besa izvire iz vas. Ja sam bila na tretmanu u Lamorazu juce i procesura ista kao i vasa. Da rade mlade devojke studenti obrazovane i prelepe. Bole vas godine i sturo znanje o nezi lica jer tesko prihvatate da danas mladi znaju vise od nas. Boli vas nemastina jer sebi niste obezbedile adekvatna primanja svojim potrebama. I sve te frustracije jer vas boze dragi neko ubedjuje da kupite . Nije istina po skolskom primeru devojke rade prodajni razgovor i to savrseno bez pritiska. Ja nisam kupila jer nisam mogla sebi to da proustim ali mi to kao majci 3 cerke ne daje za pravo da pljujem po njihovoj buducnosti i novim sistemima poslovanja kome mi ocigledno ne zelimo da se prilagodimo i zato nam sve smeta i ja ceo zivot radim u prodaji i juce sam naucila dosta od tih devojaka. Verovatno smo sve starije ovde koje pisemo i mogu vam reci samo jedno SRAM BILO VAS KOJI VODITE OVU STRANICU A TROSITE NJIHOVE PROIZVODE I NE PLJUJETE PO PROIZVODIMA NEGO PO LJUDIMA I OBRAZOVANJU. Niste znale da je promocija proizvoda u pitanju cin je besplatno zato ste i isle a to sto nemate bolje cutite i ne komentarisite nista to je vasa boljka. Svim zaposlenim devojkama koje ovakve poslove rade zelim da seo svet obidju ako im kompanija za koju rade to moze priustiti jer ove dame ovde ocigledno sveta prosle nisu i da se ne obaziru na ove komentare samo neuspeh coveka moze naterati da blati i ne podrzava mladost novost i buducnost. ZELIM VAM SVU SRECU I USPEH U RADU! IDITE U KORAK SA SVETOM I NE OKRECITE SE ZA SOBOM JER VAS NE TREBA DA ZANIMAMO MI KOJI NISMO KUPILI VASE PROIZVODE VEC ONI KOJI DOLAZE I KOJI CE VAM OMOGUCITI USPEH U POSLOVANJU. SRDACAN POZDRAV OD BAKA SUNCICE

Andrea on 13/09/2017

Da li je neko radio u call centru u L'amorage-u,i kakva su iskustva?Pretpostavljam losa...Da znam dal da idem na razgovor ili ne

Mara on 23/10/2017

Ljudi, pisem kao neko ko je dao otkaz u Lamorage. Kreme jesu dobre, iskreno, imala sam klijentkinje koje koriste godinu, dve i prezadovoljne su. ALI. Firma jeste sekta, i kao sto su dosad devojke koje su radile tu i pisale, sve je tacno. Apelujem na svaku koja pokusava da se zaposli da ni u ludilu to ne radi. Nekolicina radnica koje su dale otkaz su isle na razgovor kod direktorke Marine na ispiranje mozga i 90% ostane da radi jer im je uspesno ispran mozak, ovaj posao je nesto najbolje sto im se u zivotu desilo, najsladje smo, najbolje, idealne za taj posao, otklanjanje prigovora na posao po koracima u prodaji, a onih 10% u koje spadam i ja jer ne moze da me prevesla PRODAJNIM TEHNIKAMA KOJE ME JE ONA I NAUCILA, i kada shvati da ne moze da vas ubedi da ostanete u sekti, krene vredjanje. Ne mogu da vam objasnim ljudi moji kako me je izvredjala. Ni slucajno se nemojte zaposljavati tamo. Pozdrav

Jasna on 08/12/2017

Klasicna piramidalna prevara, ali za abnormalno veliki novac! Za 1500 eura mozes kvalitetno da se negujes 10 godina! Prvo te namame laznim obecanjima, dermatolozima, ekskluzivnim tretmanom, a onda ti vredjaju inteligenciju napamet naucenom praznom pricom koja je propracena sa kratkom konzumacijom krema sumnjivog sastava i kvaliteta. Ne postoji "vaucer za tretman", nema tretmana, nama salona i opreme, to je cista multilevel PRODAJA!

Sašks on 21/12/2017

Savet za raskid ugovora : Jedino I sigurno bez problema da se pozo ete na 6.clan iz ugovora I tu je kraj..to je clan o sporazumnom raskidu. Ako se pozovete na alergiju trazice nalazz I analizu lekara na koji tacno sastav u priizvodu ste alergicni. Znaci jedino POZOVITE SE U REEKLAMACIJI NA CLAN 6. I BEZ PROBLEMA RASKIDATE UGOVOR. POZDRAV

anna on 16/01/2018

Na probnom tretmanu kose kod de sheli-a razočarenje i više nego što sam očekivala.. upoznata sam sa tim promo ruckovima, putovanjima, tretmanima itd, srecom ne iz prve ruke, jer uporno odbijam bilo kakve ponude tog tipa (spustam slusalicu momentalno uz pretnju prijavljivanje za uznemiravanje) ali ovog puta, taman nisam prala kosu i hajde de, mozda dobijem makar lepo opranu kosu nekim finim preparatom (i inace se ne feniram :D ). elem, ok lokacija, ok izgled prostora, deluje rpofesionalno, dodeljuju mi neku devojku i sprovodi me na tretman.. ulazimo u jezivo hladnu prostoriju gde se radi ceo tretman kose. dakle samponjere, mokra kosa i otvoren prozor.. istog momenta trazim da se zatvore prozori jer mi na pamet ne pada ni jaknu da skinem a kamo li da mi neko pere kosu na takvoj hladnoci.. ok, ugreja se prostor malo.. za 20 tak mimnuta se ugrejao koliko je ona pricala o proizvodima i koferu i tako dalje i blize.. dade mi da pogledam cenu kofera pre nego spo pocnemo pa da sama presudim vredi li.. ooooo kkkk... hajde da pocnemo.. vidite kako ne peni, sve je to prirodno, vidite koliko malo preparata stavljamo, vidite ova dva tri necemo stavljati jer se oni odredjuju samo sa vas ako kupite set... oooo kkk.. jel osecate kako priroda ulazi u vase teme kako se osecate o cemu razmisljate... aaaaa boli me glava, ali znala sam na sta dolazim dok je uzimala peskir, ispadose joj nekoliko preko cizama na pod, samo ih je podigla nazad na fancoil.. dakle ne peru peskire posle upotrebevec ih samo suse i to ih suse prljave dodatno i od poda... jedna koleginica ju je pogledala ova nista.. ovaj koji je na meni valja makar nije bio kod njih 100? ok idemo dalje.. dok je prala kosu upotrebila je neki kao masazer za glavu, tj neko gumeno plasticno kojecudo nalik na cesalj kojim mi je drljila po lobanji levo desno ali uvek na istim mestima, cak nije ni ceo skalp presla ceo.. a sada kada smo presli na susenje neka vibrirajuca cetka, opet kojom ne prolazi celu kosu.. par preparata jos, i hajde da se konacno susimo.. kazem ne feniram se inace tako da me bas briga sto se susimo a ne feniramo, ali kako se rpiblizavamo kraju ja primecujem da mi je kosa masnjikava zapravo, ne da nije oprana ili bilo sta, nego izgleda ocajno, po mom shvatanju, mozda cak i prljavo? svakako ne onako lepo i cisto kada je operem sama mojim obicnim samponom i ne stavim ama bas nista posle njega.. pita me da li sam zadovoljna, kazem da nisam bas odusevljena, da mi je ovo previse preparata previse maltretiranja.. pita da li je rpoblem cena jer eto imaju posebnu ponudu samo sada i nikad vise.. eh... kazem da nije problem cena, nego dami se ne dopada proizvod. pizdi.. trazi kontakte, ja joj dajem par, jer znam da idu na te prezentacije, sto da ne, eto dobiju opranu kosu, a ona sizi i govori da moram da joj dam jos.. kada listam po imeniku gledam kome bih mozda mogla jos ovo da uvalim, ona konacno puca i kaze da nema vremena za ovo :D elem, dodjoh kuci i oprah moju kosu, koja postade opet divna, svile i cista posle obicnog sampona, a prljavstinu od prljavih peskira i preparata ko zna kakvih sastava koji moju kosu ucinise slepljenom... razumela bih sve da je preparat dobar, ali ovako... tesko tesko razocaranje iako sam bila spremna na svakakve scenarije..

Ljiljana on 20/01/2018

Draga Ana, hvala na duhovitom tekstu i prenetom utisku:)

Petra on 13/06/2018

Moja prijateljica je "radila" u Lamorazu. Iz pocetka sve sjano slatko i bajno. Ludilo i obecanja o super zaradi. Njeno je bilo samo da bude lepa, nasmejana i pozitivna. I ako ne proda nekoj zeni koja dodje na tretman je pljustalo ispitivanje zasto zena nije kupila kozmetiku. I naravno kriva ona sto zena nije kupila jer nije bila koncentrisana da joj proda. Sve u svemu imala je jednu prodaju, koju joj nisu isplatili jer je navodno zena vratila kozmetiku. U prevodu velika prevara. Ne nasedajte!!

Smithe534 on 22/06/2018

Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and web and this is really annoying. A good blog with interesting content, that is what I need. Thanks for keeping this website, I'll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it. dfcddbafcgeaadeb

Dejan on 30/08/2018

Šta ima u tim kremama kada su toliko slupe 1.500 evra mislim da je to velika prevara i da se treba umešato i policoja da oh preispita jer sve krrme se ptave u y Srbiji tako da nemaju veze sa Francuskom. Veliki su prrvaranti!!!!!

Nisam pripadala tamo on 24/10/2018

Iz licnog iskustva, u vezi sa radom tamo, cu vam reci da NE POMISLJATE DA SE ZAPOSLITE ovde!!! Sektaska grupacija, ispiranje mozga, uce zaposlene polumozgasice (cast izuzecima, ima ih, samo ne znam zasto trace zivot tamo) da ispiraju mozak zenama. Sve ovo na celu sa direktorkom, koja kada joj date otkaz podivlja i u stanju je da vas najstrasnije izvredja i okrene svet naglavacke, a onda posle mesec dana da vas pozove sva divna i fina da vas moli da se vratite, jer nece niko da radi, normalno. Osim par devojaka koje tu rade od pocetka, ostale se smenjuju na mesec dana, dale bi otkaz i pre, ali 'ajde bar da sacekaju tu prvu bednu platu, da ne bude da su se maltretirale za dz. Imate tekst koji morate da naucite i napamet ucite sta da kazete zeni ako kaze da ne zeli da kupi ili da ne zeli uopste da dodje na "tretman". Tacno imate po stavkama sta zena kaze, a sta vi da odgovorite. SEKTA!

Jovana on 04/12/2018

Ni slucajno se ne zaposljavajte u Lamorazu ako imate imalo morala. Sve je velika prevara . Prvo na razgovoru vam obecaju karijeru kakvu samo pozeleti mozete pa vas drze u neizvesnosti kao javice vam dali ste primljeni a mole boga da dodjete na obuku kada vas pozovu jer ste onda jedna velika neobavestena budala, kao recimo sto sam bila ja. Zatim krece obuka koju drzi dete od dvadeset i kusur godina Jovana ( greota njene mladosti gde je trosi) Zatim zaboravi da objasni da vi u stvari samo mesec dana imate fiksnu dnevnicu od 10evra i niste prijavljeni , i kada se pobunite nakon izvesnog vremena kada shvatite da vise nista ne zaradjujete onda vam dodje direktorka Marina da ispira mozak da niste pazljivo slusali na obuci. I onda vas ubedjuje kako cete biti vrhunski prodavac u stvari oni to zovu specijalista za lice ako uspete da ubedite zenu da kupi set krema od preko hiljadu evra . Nauci vas Marina kako da po koracima ispirate mozak kupcima i pravite potrebu za kupovinom tako sto objasnite zeni kako je smezurana puna bora flekava po licu sa palom kozom. Kad je lepo izvredjate onda joj mazete kreme koje se pune u magacinu a prodajete upakovane kojima je istekao rok ko zna od kada. Akp zena kupi zaradite 100e . Ali ako vrati set krema ne dobijete nista. A devojke u sloveniji i ako im vrate dobijaju svoju proviziju. To najbolje znaju koleginice koje stalno putuju one su nam to i prenele ( jedne te iste jovane,ane,mirjane,tamare...)sve namestene nagrade . I na kraju i ako kupe set posto dobiju kucnu posetu onda vas kupci zovu da vas pljuju jel ih direktorka Marijana zove na svakih 20 dana da dokupe jos nesto i da im objasni da set koji treba da im traje godinu dana u stvari treba da potrose za tri do cetiri meseca, kako bi im prodali jos krema sa isteklim rokom da ne propadne lager. Ona plava iz racunodstva kad trazite svoju platu samo vas mrko otkači kao da iz svog dzepa treba da da. I kada resite da posle par propalih meseci ipak odete iz te firme jer vam treba sponzor da tamo volontirate. E onda vas za kraj izvredjaju da smo maloumne sto odlazimo iz tako velike kompanije, da drzavni posao je sranje,da smo je razocarali,da je ona nama dala znanje sansu poverenje dok smo mi radili a ona delila pare.tamo u toj firmi zaradjuju samo durektori a ostali imaju naredjenje da vas lazu da i oni zaradjuju dok ih prvi put ne vidite nervozne onda vam otvore dusu. E ako imate imalo morala onda ne varajte zene sa platama od 30 do 50 000 jer one imaju decu unucice porodice !

Savka on 03/01/2019

U sekti LA Moraž sam nasela i potpisala ugovor o kupovini njihovih krema 2016god. Posle neuspelih pokušaja povratka krema i raskida ugovora, imam sudski spor. Molim da mi neko pošalje ime advokata koji bi mi bio od pomoći na sudu ili barem savet. Hvala. mail: beatussbj@gmail.com

Deki on 12/06/2019

DE SHELLI KOZMETIKA CISTA NAVLAKUSA I PREVARA.Kao klijent 3 kofera naseo sam na gluposti i PRAZNE PRICE .Kozmetika PRESKUPA ZA NASE USLOVE a PITANJE JE I DA LI JE KVALITET ADEKVATAN OVIM MAXI CENAMA?TOTALNA NEBRIGA ZA KLIJENTE,KOJI NE DOBIJAJU NISTA POSEBNO ZA NEKOLIKO HILJADA EVRA (doduse na rate)Osoblje se CESTO MENJA,NEZADOVOLJNO I NEPROFESIONALNO.Tretmani se OTALJAVAJU,STO NE BI SMELO BAS TAKO.Cene tretmana I VISE NEGO U GRADU.I STA SAM TO POSEBNO DOBIO kao klijent.APSOLUTNO NISTA.NE PREPORUCUJEM NIKOME a KO IMA PARA I VOLI NEK IZVOLI.BAS SE KAJEM ali sam naucio lekciju.

ljubica on 26/12/2019

Moja sestra je odusevljena tretmanima i kad sve izracuna, to je to, 60 evra mesecno kosta kozmeticar svuda. Ova kozmetika traje oko 2 godine

Nera on 12/02/2020

Ne volim da bilo koga javno kompromitujem. Pažljivo sam pročitala sve komentare vezane za "Lamourage" i "Desheli". U "Lamourag-u" sam bila sasvim slučajno, na preporuku moje prijateljice , u najtežem periodu mog života kada nisam imala niti šta da jedem, a stanovala sam kod nje jer nisam imala kuda. Uradjen mi je tretman samo jedne polovine lica, dok sam izgubila 4 sata da tamo stignem i da se vratim. Devojka koja mi je radila tretman polovine lica, nije bila posebno navalentna, ali i nije imala šta da proda meni jer sam bila kao crkveni miš siromašna i gladna. Pretpostavljam, želja za opstanak, naterala me je da odem na taj tretman u želji da lepo izgledam kada sam na dnu nad dnom. Nisam bila nešto posebno ni razočarana tretmanom, izuzev što sam osećala snebivanje šta ću ja u tako luskuznom prostoru: materijalno bedna, bez doma, posla, bolesna, napuštena od svih. Malo me je začudilo kada mi je zaista lepa devojka u kabini ponudila neke varijante o "sniženju na 400 eura" jer ja nisam imala niti za hranu, ali sam njoj ostavila nekoliko preporuka kao pristojna osoba u znak zahvalnosti za tretman polovine lica. Posle tri godine, tražeći uzaludno i očajnički posao, kao da sam najgora na ovome svetu i najnepismenija ćurka, nesposobna da pronadjem bilo kakvo zaposlenje zbog mojih srednjih godina, ja sam dobila posao kao koll operater u "De Sheli-ju". Bila sam jako srećna, posle mesec dana rada, 6 dana u nedelji po 6 časova, ja sam dobila i moju prvu platu koja je iznosila 14.000 dinara ili 120 eura, a do tada sam gladovala. Trudila sam se očajnički da zadržim ovaj posao jer sam uvek bila diskriminisana i duboko ponižavana tražeći bilo kakvo zaposlenje u Beogradu, uzaludno odlazila na razgovore, kopirala CV i brojne diplome i sertifikate, nisam dobijala čak niti pristojan odgovor da nisam primljena, jednostavno kao da ne postojim -poslodavci su me zaboravljali. Valjda je to sudbina sredovečnih žena! Trudila sam se tako u "De Sheli-ju" daleko više nego što sam bila plaćena, poštovala sam moje autoritete i direktorke, trpela njihova ribanja kao da sam najveća grešnica: da navodno izazivam svadje iako sam se svima sklanjala sa puta, trpela mobing od šefice koll centra XY. Tako mi je X kazala jednom prilikom "da je jutros neuspešna u zakazivanju jer oseća negativnu energiju pored sebe".... Zatim je stigla u koll centar jedna osoba koja je imala posebne privilegije jer je imala "bioenergiju" i "lečila" je direktorke. Jednom prilikom nas je sve "pregledala" da bi "očistila energiju za uspešan rad koll centra"- i nećete verovati ljudi: otkrila je samo kod mene (od 15 žena iz obe smene) jako negativnu energiju iako se ja molim svakog dana pred spavanje za sve gladne ljude sveta, za sve žrtve nasilja u porodici, za sve žrtve nepravedenih sudskih postupaka i td. Zaista nikada nisam niti pomislila zlo nekome u životu a pomagala sam savetima i ljudskim razumevanjem svakom nesrećniku koji bi mi se obratio. Medjutim, ispadoh negativna persona! Tako sam dobila opomenu od direktorke u junu mesecu 2018 pismeno da "izazivam negativnu energiju u koll centru, da se svadjam" iako sam ćutala kao zalivena na brojne uvrede. Moobing je bio toliko užasan da sam u junu 2018. godine, jednom prilikom, izlazeći sa posla u 20.20 časova osetila kako mi se koči desna ruka i facijalni nerv na desnoj strani lica dok sam prilazila pored opštine Novi Beograd ka stanici. U julu 2018, sledećeg meseca, bila je subota, radilo se od 10časova do 16časova. Imala sam užasnu migrenu, kao da će mi glava eksplodirati, nisam mogla niti da mokrim u toaletu od silnih bolova u glavi. Pitala sam se kako ću da odem do Urgentnog centra i menjajući dva prevoza od zgrade "Lukoil"-a u Bulevaru Mihajla Pupina 165 e, gde sam radila. Molila sam direktorku da me pusti u 15časova, sat vremena ranije, ali je ona procenila da nisam zakazala dovoljan broj žena za besplatan tretman, za sutra. Morala sam poštovati naredjenje direktorke jer drugi posao ne bih mogla da pronadjem iako imam dva fakulteta, to ne vredi ništa u Srbiji. Kada je završeno radno vreme u 16 časova, ne znam kakva me je Božija snaga nosila kroz dva prevoza do Urgentnog centra. Dali su mi "manithol" i još nekoliko spredstava protiv bolova i sprečili su moždani udar. Medjutim, uveče sam primetila da je moja desna šaka izgubila funkciju pokreta, nisam mogla da jedem, perem zube, prsti su bili nepokretni. Posle dva meseca, zahvaljujem se dragom Bogu, funkcija šake se povratila ali nisam nikada više dopustila sebi da dugo trpim onakve jake bolove. Kada sam zakazivala žene za besplatne tretmane, ja sam govorila njima da ih očekuje prezentacija, priča, pa da same odluče i razmisle i da sačekaju na odluku, pa ukoliko se njima dopadne tretman, da me nazovu kroz nekoliko meseci da ponovimo tretman i da se uvere zbilja u rezultate. Nisam želela da nekoga obmanjujem, iako sam dobro videla kako su konsultanti (kozmetičarke) prinudjene da prodaju. Svakako da sam žalila ove mlade devojke. Snimanje kamerama u kabini klijente, ali i nas zaposlene, nije mi se dopadalo jer sam upoznata da je zabranjeno nezakonito i neovlašćeno snimanje drugih ljudi. Kada sam se razbolela u zimu 2019, nisam išla na posao mesec dana, ali nisam dobila niti platu, koja bi mi značila i te kako iako jako skromno živim. Drugog aprila sam dobila otkaz, već unapred sastavljen na papiru, malo nepismeno, da nisam ispunjavala tražene zahteve i radne zadatke". ..... ...Moji motivi, namere i ciljevi su sasvim drugačijeg pravca i orijentisani su da se nastavim humanitarno baviti ljudskim pravima i pomagati besplatno ljudima kojima je savet veoma potreban. A pozicija i druge privilegije će i same doći kako je već sudjeno da na kraju pobere plodove svoga truda...

Ljiljana on 20/02/2020

Poštovana Nera, iz vašeg pisma sam izbacila lična imena i malo skratila.

Nataša on 21/02/2020

Prevarena sam od strane iste kompanije. Prodali su mi priču koja apsolutno je čista bajka. Sad me još i utužuju za 1500e. Da li neko ima neki savet?

Vesna on 27/02/2020

Ja sam jutros dobila poklon vaučer u vrednosti 10000 din. Zakazan termin mi je sutra ,tretman će trajati sat ,sat i po.Prošle godine sam išla na onaj promotivni tretman i naravno da nisam mogla sebi priuštiti tu kozmetiku. Navodno jutros su mi javili da su me izabrali za ovaj poklon vaučer..i sad se nešto dvoumim da li ds idem,posle svega sto sam čula ovde da li mogu očekivati i da mi naplate kreme koje će sutra koristiti Molim vaša mišljenja ,ja im nikakav ugovor neću potpisati!

Aleks on 15/05/2021

Ja sam danas dobila poziv iz salona Apsolut By, odnosno Centra za lepotu u Kursulinoj 33, na Vračaru. Priča je ista, pa me zanima da li je neko imao iskustva sa njima. Mislim da su samo promenili lokaciju i ime. Zahvaljujući komentarima koje sam ovde pročitala nisam pristala na besplatan tretman. Pozdrav i hvala svima.

Ljiljana on 11/06/2021

I ja sam dobijala pozive, ali nemam više želju da probam nijedan sličan tretman. Sve firme koje rade po principu masovnog pokalnjanja tretmana, imaju agresivan princip prodaje proizvoda, jer vam niko neće nuditi besplatan tretman samo tako.

Драгана on 03/07/2022

Курсулина 33, Врачар, Absolutby, "салон лепоте". Иста прича као и све претходне (не рачунам оних пар несрећница-ботова). Отишла сам на "третман", јер сам одмах помислила да је нека превара у питању (знам да "нема бесплатног ручка"), па сам била радознала да видим чиме се служе. Тренутно имам вишак слободног времена, а и пијаца ми је близу. :D "Козметичарка" превише љубазна, не скида "колинос" осмех с лица, извештачена до границе неукуса, при томе, сместила се на столицу преко пута мене дословно на десетак центиметара између нас, па ми је, с времена на време, док прича, као нехајно додиривала колено или ме хватала за руку, као да смо овце заједно чувале. Рецитује напамет научене реченице, показује слику коже и објашњава колико слојева има (дословно као да сам дебил). Пита ме за године, објашњава да ће да ми одради третман на пола лица, како бих након тога видела јасну разлику. Прича научене фразе о реклами од уста до уста, о томе како је то најбоља реклама и како њихови препарати говоре сами за себе. Пристала сам на сам "третман", јер сам само тако могла да чујем наставак саге о "фантастичној" креми која чини чуда, рачунајући да ваљда нећу да умрем од мало мацкања, с обзиром на то да је у "салону" било бар још десет жена које су прошле или пролазиле кроз исти процес. Међутим, пошто сам јој рекла да и на целом лицу једнако добро може да се примети разлика, и да могу да се одраде фотке "пре и после", рекла је да ће "овога пута направити изузетак" и "само мени одрадити цело лице". Можда сам се ту "мало" преварила, нисам сигурна (после ћу написати и зашто), а питање је да ли ћу икада и сазнати... Елем, да скратим причу, од обећане масаже лица, разговора с лекарком, анти-ејџ третмана и триста чуда које је најавила оператерка која ме је позвала на "третман", добила сам пилинг и намазала ми је неку крему на лице, немам појма коју, јер је није показала. Узгред, "козметичарка" није рекла ни једну једину реч о самом производу, његовом саставу, где се производи, ко га производи и слично, нити је имала разуман одговор на било које моје конкретно питање, али је зато, не трепнувши, изрекла неистину да та компанија ради "већ десет година". Ја сам у чекаоници, видевши како се "студио лепоте" стварно зове (оператерка ми то није рекла), на сајту АПР-а већ проверила да је фирма отворена у јуну 2020. Дакле, не само што нема појма шта уваљује, нити, изгледа, било ко у тој компанији мисли да би то муштерији требало рећи, већ и масно лаже, кад већ тамо морам да кажем. Када сам вечерас прочитала од неких учесница ове дискусије, да неки од ових превараната неовлашћено снимају просторије у које примају своје жртве, помислила сам да је могуће да су ме на камери виделе како сликам мобилним папир с штурим називима производа (типа, "пилинг за лице" или "крема за негу") и ценама, коју ми је "козметичарка" увалила, када је у неком тренутку без објашњења напустила просторију и оставила ме саму, па су можда закључиле да је боље да ме се реше што пре, те смо се убрзо после "третмана", који је трајао највише десет минута, и растале. Можда је то разлог што ме није претерано давила с куповином, а можда је једноставно схватила да нисам заинтересована за било какву куповину, с обзиром на чињеницу да сам се заценила од смеха док сам била сама у просторији, када сам видела да креме и неки апарат (за који није знала чему служи, нити како се зове), коштају "тричавих" 1560 евра. Не памтим када сам се толико смејала :) Е, сада, шалу на страну, оно што је заправо мени сада овде и најинтересантније, јесте чињеница да сам исте вечери, дакле, неких седам-осам сати после "улепшавања", имала страховитоу главобољу, какву буквално никада у животу нисам осетила, упоредо с константном мучнином и повраћањем. Срећом, после те тешке ноћи, сутрадан ми је било боље, па се нисам обратила лекару. Читајући све ове коментаре, питам се постоји ли могућност да су главобоља и мучнина последица њиховог "третмана", јер је коинциденција помало необична, сложићете се. Дај Боже да није тако и да се ипак задржавају само на томе да од жена отму паре, а да садржај производа које уваљују женама макар пролази најосновније здравствене, санитарне и све релевантне критеријуме. Сада ми је жао што нисам глумила да сам заиста заинтересована за куповину, јер бих можда сазнала и нешто више о њиховим препаратима. У сваком случају, што би рекао песник, сигурно је да ћемо се "ћерати још".

Ljiljana on 03/07/2022

Hvala vam, Dragana, na ovoj iscrpnoj priči. Sve šeme su, očigledno, iste, te firme damo niču, ili možda promene naziv kada se iskompromituju, ko će ih znati.

Marina on 29/12/2022

Pre dva meseca su poceli sa radom u Novom Sadu. Sad se zovu absoluti by. Malo sam istrazivala-direktorka je ista kao i u dyshel-u Dovoljno vam je na instagramu da ukucate absouti by i krenete listati,videcete na slikama direktorku sa koferom ali nazivom dyshel ili deshely zaboravim,izvinite sto ne izgovorim kako treba. I ja sam nasamarena. Potpisala sam ugovor ni ne znajuci. Papir je bio presavijen,rekli su da je to samo rezervacija. Pare bukvalno otimaju da im ostavite bar nesto,bar neki depozit.lagala sam da imam do plate par hiljada i da zaista nisam u mogucnosti. Ta malena je molecivo pogledala i rekla ali bar nesto. Dala sam joj 1000 dinara. Rekla je nemojte meni,to cemo na recepciji. Zatrazila je moju licnu kartu da bi dala koleginici kako bi me rezervisali za jos jedan besplatan tretman i pregled kod doktorke.kada sam izasla,videla sam da je moja licna kopirana na papiru sa obe strane.ne znam zasto na to nisam reagovala i zasto sam uopste dala licni dokument. Ponavljam,papir je bio prazan gde sam potpisala samo je bila crtica gde stoji naznaka za potpis. Nije se videlo da je ugovor. Kad sam dosla kuci i procitala,dobro mi bilo nije. Nisam ponavljam nista uzela osim sto sam im ostavila 1000 dinara i obavezala se da cu kupiti Ne znam sta ce biti,ali javicu vam. Ne idite,sad su absoluti by

Ljiljana on 26/01/2023

Hvala, Marina na upozorenju za "absoluty by"

Zvezdana on 27/01/2023

Upravo sam imala razgovor sa ženom koja me je zvala da mi kaže da sam dobila poklon tretman lica u centru za negu kože Absolut by kozmetik, u Kursulinoj 33. Kao, preporučila me je drugarica. Pitam koja drugarica. Ne zna da mi kaže, kaže da ona samo radi u call centru, i da je od menadžerke dobila vaučer za mene, a ne piše koja drugarica me je preporučila. Zanimljivo, kako onda uopšte zna da je drugarica? Počinje nezaustavljiv marketinški monolog - dubinsko čišćenje, hidratacija, mezoterapija, vrhunski preparati, lifting... Dok ja guglam i pronalazim ovu stranicu. Znala sam odmah da je neka prevara, a ovde sam saznala i kog tipa, i hvala svima koji su postovali, pa i ja želim da doprinesem svojim iskustvom. Pričam preko priče te žene koju teško može da se zaustavi u nabubanom tekstu koji deklamuje, ali na kraju ona ipak popušta i sluša šta je pitam, a pitam je ponovo odakle im moj broj telefona. Kaže da to znaju menadžeri, ali ne i onda. Pitam je da li menadžeri znaju šta je to zaštita podataka o ličnosti. Ona kaže doslovce: Ne znam, ali znam da naš centar za negu kože postoji već devet i po godina i da ćete sigurno uživati u tretmanu, ništa vas ne košta da dođete da probate. Ja joj kažem da u tom svom call centru izbrišu moje podatke i da ne želim da me iko ikada više od njih kontaktira bilo kojim putem. Žena bez blama nastavlja u fazonu - dobro, ali naš vrhunski tretman lica obuhvata dubinsko čišćenje, dubinsku hidrataciju... Ja prekidam vezu.

Ljiljana on 29/01/2023

Da, to ba[ tako nekako izgleda. Ranije su bili preporuke, sada izgleda nalaze brojeve telefona i na drugi način, i ne samo oni, nego i svi koji telefonom nude nešto što je "prava prilika"

Malena on 17/06/2023

Radila sam kod njih otprilike 2,3 meseca. Prvi mesec je placen 10e po danu + prodaja ( procenat radte u zabisnosti koliko prodas). Kasnije samo procenat od prodaje, naravno veci neho prvog meeeca.Moze se reci da mi je posao isao od ruke, ali sam dala otkaz iz moralnih razloga. Svako dan pre pocetka smene postojao bi "trening" gde bi ozbiljno manipulisali glavama zaposlenih, gde je vecina zaposlenih verovala da je ono sto prodaje zaista BAJKA, ciljna grupa zapolsenih im je bila ili dobar manipulator ili idiot.

Vesna on 11/12/2023

Da li mi neko moze dati savet kako raskinuti ugovor a kreme sammpreuzela i koristila. Imam reakciju na licu skoro posle svakog tretmana i to sam i rekla tj videli su ali su mi rekli da kada preuzmem paket i redovno koristim da ce to nestati i da mi se lice cisti. To nije istina jer mi je lice i dalje reagovalo osipom. Rekli su mi dane mogu da raskknem igovor vec sve moram daisplatim iakp sam trazila da imvratim kreme koje sam prestalada koristim jer mi ne odgovaraju. Sta mi je ciniti?