Masna i osetljiva koža je zahtevan zadatak, još ako je tu i rozacea… La Roche Posay Toleriane Ultra Fluid je za moju sestru koja ima upravo ovakvu kožu bila odlično rešenje ovog leta, pa sam je zamolila da napiše svoje iskustvo. Evo je Mira sa svojom pričom.

La orche posay mira

Lice mi je veoma osetljivo, plus imam i crvenilo na obrazima i oko nosa. Ovo stanje se zove rozacea i veoma je nezgodno tokom leta: ni ne pomišljam da idem na sunce bez zaštitne kreme, a šešir je postao stalni rekvizit.

Pritom, koža mi je masna, pa moja nega mora da zadovolji i tu stranu: da umiruje i da ne zamašćuje. Teško mi je da pronađem odgovarajuću micelarnu vodu i kremu koja neće iritirati. Imala sam kreme koje su mi manje i više prijale, a već dva meseca koristim La Roche-Posay micelarnu vodu za odstranjivanje nečistoća sa lica i veoma mi prija.

la roche posay micelarna voda

Nije iritantna, nema peckanja, crvenilo se ne pojačava, a dovoljno je efikasna da odstrani nečistoću sa delova lica koji su masni. Bez obzira koliko je puta dnevno koristim, efekat je odličan – a ponekad je koristim češće, posebno leti kada je koža masnija a osetljiva zbog izloženosti suncu, premda svakodnevno koristim kreme sa zaštitnim faktorom. Volim da povremeno skinem višak masnoće i kremu za sunčanje – ne volim da mi ceo dan sve to zajedno stoji na licu. Radije nanesem ponovo.la roche posay toleraine

La Roche Posay Toleriane Ultra fluid izuzetno je prijatan i lagan i ne zamašćuje lice, niti zatvara pore, lepo se upija u kožu lica i ne ostavlja suvišan masan trag. Uz njega, koža mi  je uvek dovoljno navlažena i elastična. Čuva moje lice od iritacije, izuzetno je blag i prijatan, toliko da sam odlučila da ga koristim uvek u letnjim danima. Ako imate masnu i osetljivu kožu, nećete pogrešiti sa ovim fluidom.

Pakovanje sa pumpicom i dvostrukom ambalažom – hermetički zatvorenom kesicom u kojoj je fluid, koji izbacujete napolje potiskom, omogućava da se umirujući sastojci dobro sačuvaju sa 0% konzervansa. Da, dobro ste čuli, NULA. I takođe 0% parabena, alkohola, sintetičkih mirisa i boja.

Njegovo se umirujuće dejstvo zasniva na “neurosensine” sastsojku koji deluje na površinsku nervnu osetljivost i nadraženost kože.

Evo kako izgleda pakovanje: unutršnja kesica se ispumpava i skuplja kako trošite fluid. Na kraju ostane samo spljeskana i prazna kesica. Pumpica ne dozvoljava da se vazduh vrati u kesicu sa fluidom.  LRP TOLERIANE ULTRA

Inače, ovakvi proizvodi sa veoma malo sastojaka, namenjeni su upravo koži koja je sklona reakcijama na spoljne nadražaje, i za mene je pravi melem. La Roche Posay ima i Rosaliac za kožu sa rozaceom, ali ga nisam probala, fluid mi je odličan. Možda ne deluje na rozaceu, ali odlično umiruje i prija mi.

Ostavite komentar