Na koga su vam tako lepe oči, gospođice?

Na Dior(a).

She has Dior eyes – kažu u kampanji za nove Dior petobojne palete.

IMG_5271

Paleta Femme Fleur je stigla dao mene (hvala Dioru Srbija) uz novi Rouge Dior Baume Lip Treatment.

Dior paleta kreirana je po pravilima visoke mode: red svetlo, red tamno, i jedna prelazna boja negde između.

Odani bojama Dior modnih kreacija, petobjne palete za jesen 2014. predviđene su za isprobavanje i “presvlačenje” kapaka u nijanse od najsvetlije i biserno svetlucave, preko metalik boja, do potpun0 mat i tamne.

Formirane oko centralne boje koja čini bazu palete, četiri komplementarne boje dopuštaju poigravanje senkama i odsjajima. Volite li mat, satensku ili sjajnu zavšnicu? Sve je tu. Od vašeg umeća nanošenja i mešanja slojeva boje, zavisi i efekat.

I evo je na probi: Femme Fleur.

IMG_5280

U središtu palete, osnovna, centralna boja: neutralna bež-krem, diskretnog, satenskog sjaja. Prelepa bazna boja, za kombinaciju sa dve tamnije.

Gore levo, najsvetlija, hladna ružišasto bež nijansa, bisernog sjaja, najsvetlucavija od četiri boje.

Svetla i nežna roze, manje svetlucava, srebrnastog sjaja (gore desno). Odlično prosvetljava zone bliže obrvama i unutrašnji ugao oka. 

Duboka hladno-ljubičasta boja satenskog sjaja.  Boja koja prelepo stoji na koži, lako se nanosi u slojevima, i ima divnu, glatku završnicu.  Odlično izgleda u prevoju kapka, daje dubinu oku (dole levo).

Boja na prelazu braon i ljubičaste, snažnog pigmenta, tamna, duboka i potpuno mat, za rubove kapaka.  Odlično se kombinuje sa prethodnom (dole desno).

IMG_5287

Kontrasti boja, sjaja, razuličitih završnica…

Verujem da ću donji deo palete koristiti više mada je i nežno roze boja odlična.

Tekstura je svilena, odlično se nanosi, veoma lako se pravi prelaz između boja.

Postojanost je više nego dobra. Boja ne “mrda” sa kapka celog dana.

Prilikom nanosa prah se ne kruni na trepavice, a boje se veoma lako doziraju uz više nanosa.

Za ovu divnu paletu Dioru ne mogu da dam manje od čeiste petice.

U nizu od 13 Diorovih paleta izabrala bih baš ovu – Femme Fleur, i verovatno, još Versailles.

Rouge Dior Baume Lip Treatment

Ovo nije ruž. Nije ni balzam za usne. A ni sjaj. Ali jeste od svega toga po malo. Novi Dior Rouge Baume je nežni, mek i podatan balzam, koji blago tonira usne u jednoj od 14 Dior Rouge boja.

IMG_5266

 Ekstremno elegantno pakovanje, savršeno mek na usnama, neverovatno mek i gladak na usnama, verujem da će Dior Rouge Balm boje za sezonu jesen 2014. biti veliki izazov.

Tek dodir boje, a ipak, transformacija za usne. Daleko od “obojenih balzama”, Dior ruž-balm je mamac i izazov za usne. Nešto za čim želite da posegnete što češće.

Balm ima deset puta više sastojaka za negu usana od Dior Ruževa – kaže Dior – a novi Rouge Balm u srcu formule ima “cristal oil” – ulje prirodnog porekla kreirano u Dior laboratorijama tako da stvori lak i tanak, a ipak bogat, mek a nemastan sloj za negu, revitalizaciju, i da čuva boju na usnama duže nego što bismo očekivali.

Dior Rouge Balm ima čak 14 nijansi, od kojih se izdvajaju 4 nijanse (ili ih je, barem, Dior izdvojio kao posebne u svom katalogu), Spring 468 (na slici dole), Star 128, Lili 558 i Diorette 688.

Evo ga Spring 128.

IMG_5264

Ruž-balmovi daju transparentnu boju, toniraju usne, ravnomerno poput ruža, ali bez potpune prekrivenosti koju on pruža. Izborom boje ruž-balma, birate koji će ton poprimiti vaše usne.

Kada bih birala boju, osim ove “spring”, koja zaista jeste svetla, prolećna, izabrala bih Lili 558, finu boju maline. Uverena sam da je odlična na usnama.

“Tek dodir boje može transformisati izgled” – govorio je Dior.

Ovaj je balm taj mali, ali vredan dodir. “Hint of colour”.

Ostavite komentar

Lena on 03/09/2014

Zaljubih se u paletu.

Ljiljana on 03/09/2014

Leno, divne boje.

Vedrana on 03/09/2014

Sa ovakvom paletom je nemoguće pogrešiti. Boje su veoma lepe i deluju kvalitetno.

Ljiljana on 03/09/2014

Vedrana, da, paleta je stvarno zgodna, i teško je uraditi nešto loše osim ako baš baš ne preterap sa parom svetlih - sjajnih sa vrha.

Mell’s corner on 04/09/2014

Paletica je krasna <3

Marijana on 16/09/2014

Predivna kolekcija! Obožavam Dior Adict ruževe, a ove nove ću svakako isprobati

Test: Givenchy Line Couture – Budilepa on 28/04/2015

[…] imam jedan ovakav preparat – Rouge Dior Baume - i koristim ga više nego ruževe.  Daje taman toliko boje koliko treba da usne deluju svetlo, […]