tonirne

Tonirane kreme za zaštitu lica od sunca biće hit leta – kladila sam se na proleće. Kvota je bila visoka. Toniranh krema je bilo malo, onih običnih “netoniranih” mnogo.

Da li sam dobila?

Moje uverenje je da ćemo, kao što smo otkrili kako su zgodne multifunkcionalne kreme (BB, CC i ostale) tek tokom leta biti opčinjeni činjenicom da na lice možemo da stavimo samo jedan preparat. I da u njemu imamo visoku UV zaštitu, hidrataciju i – prekrivanje nepravilnosti.

Mnogi su brendovi ove godine izbacili tonirane kreme za zaštitu, u različitim nijansama i teksturama, za različite tipove kože, sa faktorima 30 do 50.

Testirala sam ih, da bih potrvdila svoje uverenje.

Najveći problem su bile – pogodićete – boje.

Evo krema koje sam isprobala – sve sa faktorom 50, od brendova koji su poznati po preparatima za zaštitu od sunca.

IMG_5030 - Copy

Heliocare – dve boje, dobar ton, pogodno i za masnu kožu

Heliocare Tinted Gel/Cream SPF 50 pruža odličnu zaštitu od sunca, reč je o jedinstvenim proizvodima sa kompleksom Fernblock (kompleks iz vrste paprati koja ima snažno antioksidantno dejstvo). Krema ima odličnu teksturu. Ovaj gel-krem je pogodan i za masnu kožu, jer ja (sa suvim zonama lica) ipak najčešće moram da stavim ispod malo hidratatnog fluida. Odlično se razmazuje, a prekrivanje je, takođe izvrsno. Baš ono što očekujemo od BB kreme – fino ujednačavanje tena i prikrivanje flekica i kapilara (u mom slučaju).

Heliocare Tinted Gel/Cream ima dve boje, ja sam u svetlijoj našla sve što mi treba: i boju, i ton.  Tamnija je, pretostavljam, izbor za osobe tamnije puti za kraj leta. Kremu sam otkrila kada su mi je stavili na lice nakon hemijskog pilinga – kako ona izgleda na licu možete videti u ovom postu. Preparat se može nabaviti u boljim apotekama, ili posredstvom sajta uvoznika, (MSF Pharm). Cena je 2.500 din.

Bioderma AR – svetla boja, pravi izbor za osetljivu kožu sa rozaceom

Bioderma Photoderm AR SPF 50 UVA 33 – ima aktivne supstance kao i Biodermina dnevna Sensibio AR krema, Rosactiv patent koji direktno deluje na glavni uzrok crvenila i proširenih kapilara. Cellular Bioprotection kompleks jača prirodne mehanizme odbrane od sunca i štiti ćelijsku DNK. Svetla bež nijansa se prilagođava boji tena – i blago ujednačava boju tena. Nijansa je svetla – logika kaže da osobe sa rozaceom moraju imati svetliju kožu jer praktično ne smeju da izlažu lice suncu. Ova krema se mojoj (takođe svetloj koži) prilagodi – ima fini ton koji mi odgovara.  Cena je 1.800 din, u apotekama, ili na sajtu Metropolitena.

Bioderma Photoderm Max – jedna boja, dobro ujednačavanje tena

Bioderma Photoderm Max Tonirana krema SPF 50+. UVA 38  – namenjena svim tipovima kože, za ujednačavanje tena – kaže Bioderma. Krema je posebno namenjena osobama sa dishromijom (neujednačenim pigmentom i flekicama na licu), a biljni pigmenti se prilagođavaju boji tena. Krema se odlično razmazuje, pokrivanje je umereno – više nalik CC kremi, a boja je za mene pretamna.  Krema ima visoku UVA zaštitu, što je preporučuje za sve one sa flekicama, pegicama… i malo tamnijim tenom. Cena je  1.453 din u apotekama ili Metropolitenu.

Premda je u oba slučaja po jedna boja, plus za Biodermu su pigmenti vrlo prirodnih boja, bez žutog ili narandžastog podtona koji (barem za mene) nije pravi izbor.

 

tonirane UV

Vichy, jedna boja, dve teksture

Vichy Capital Soleil BB fluid pruža finu hidrirajuću negu, SPF 50 UV zaštite sa svojim poznatim filterima Mexoryl nove generacije, i pigmente za ujednačavanje tena. Dve verzije, Dry touch fluid za mešovitu/masnu i Baršunasta krema za normalnu/suvu kožu – probala sam fluid, i više o njemu već pisala.

Odlična tekstura, za moj ten pretamna, žut podton.

Eucerin, fluid, jedna, tamna boja

Eucerin tonirana krema SPF 50, za sve tipove kože, sa Tinosorb S filterom, pruža jaku UVA/B zaštitu, a ove godine je Eucerinov hit sastojak gliciretinska kiselina, supstanca koja stimuliše prirodne mehanizme zaštite DNK od oštećenja i brži oporavak kože. Eucerinovi fluidi su, s razlogom, popularni, a pojava toniranog je pun pogodak – osim boje. Previše je tamna, i pretpostavljam da se računalo na to da nam je koža tokom leta tamnija, ali ne baš toliko. Ideja je da se boja prilagodi tenu, što se zaista i dešava – ali samo donekle. I dalje ostaje tamna, sa crvenkastim tonom.

Možda, za kraj leta, i osobe tamnog tena.

Fotor0713152912

Zaključak?

Treba nam još boja! I, trebaju nam testeri za boje u apotekama.

Premda, što se mene tiče, ja sam svoju boju našla.

Najbolje mi na licu leži Heliocare Tinted Gel/Cream Light. Savršeno se stapa sa mojim tenom, savršena tekstura i divna svilenkasta završnica, odlično prekrivanje nepravilnosti, bez isušivanja. Čista desetka. U jakoj konkurenciji.

POKLON

 IMG_5093

Za vas koji ste imali strpljenja da pročitate do kraja, evo i poklona.

Dva paketića Heliocare testera za probu.  Proverite zašto mi se ta tonirana toliko dopala.

U paketiću je:

nekoliko kapsula Heliocare – jedinstvena zaštita od sunca u kasuli, nešto sasvim drugačije od preparata koji u imenu imaju “bronz” i pospešuju tamnjenje, o čemu ću pisati. Upotrebljava se (pije) ujutro, pre izlaska na sunce, pojačava odbranu kože, ali je zaštita kremama i dalje obavezna.

Uzorci Heliocare Tinted Gel/Crema, SPF 50

Uzorci Heliocare pudera SPF 50, bezuljni kremasti puder, koji ostavlja divnu završnicu na koži i štiti od sunca. Odlična varijanta pudera koji nosite sa sobom tokom leta. I o njemu ću pisati.

Po jedan uzorak gela i kreme Heliocare SPF 50da probate različite teksture.

Jedan paketić je sa tamnijim, drugi sa svetlijim uzorcima. Na slici gore je svetliji. Na slici dole, tamniji.

IMG_5096

Kako da se javite za poklon?

Jednostavno, pošaljite mail na budilepablog@gmail.com i naglasite da želite a dobijete Heliocare uzorke, i napomenite da li želite svetliji ili tamniji set.

Dobitnike objavljujem u ponedeljak 21. jula.

Da li koristite i vi tokom leta tonirane kreme?


 

POKLONI SU PODELJENI I NAGRADNA IGRA JE ZAVRŠENA!


 

Ostavite komentar

Jasmina on 16/07/2014

Da, koristim Vichy. Zadovoljna sam i bojom i prekrivanjem. Nisam probala nista od Heliocare.

Ljiljana on 16/07/2014

Jasmina, Vichy mi je opcija za kraj leta, ako "pocrnim" malo. Mada je za mene malo previše žućkast.

Lidija on 16/07/2014

Nažalost ne, svetle sam puti, i problem je da pronađem odgovarajuću nijasu. Trenutno koristim Clinique BB kremu sa spf 30, znam da nije dovoljna zaštita od sunčevih zraka. Post je sjajan, pre svega zbog mogućnosti da vidim na jednom mestu sve nijanse i teksture. O Heliocare brandu sam čula sve najbolje, nisam bila u prilici da probam.

AnaK on 16/07/2014

Heliocare mi je, po svemu što sam pročitala, na vrhu wish liste. Koža mi je veoma komplikovana (dubinski masna, površinski dehidrirana), i svetle sam puti. Nisam uspela da nađem uzorke, a veoma sam se trudila, prateći prezentacije po apotekama - jedino sam na jednom mestu dobila da probam iz njihove velike tube. Meni proba na ruci definitivno nije dovoljna. Ovo je ujedno i apel distributerima da obezbede uzorke, mislim da bi im to veoma brzo povećalo prodaju.

Ljiljana on 16/07/2014

Draga Ana, slažem se za uzorke, neophodni su ako misle da prodaju tonirane kreme. Ljiljana

Vesna Matić on 16/07/2014

Ovakav post sam željno iščekivala :)!Sama ideja BB ili tonirane kreme u liniji proizvoda za sunčanje mi je jako zanimljiva.I meni je potreban neki proizvod koji bi u sebi objedinio negu,zaštitu,matiranje T-zone,prekrivanje popucalih kapilara a da može da posluži i kao podloga za puder (kameni ili u prahu).Heliocare proizvode bih vrlo rado probala,ali to je u ovom mom nevelikom gradu nemoguća misija :).Sve pohvale za tekst i puno uspeha u daljem radu!

Ljiljana on 17/07/2014

Vesna, apelovacemo na uvoznike za testere, stvarno bi morali da ih imaju.

Jovana Veljkov on 17/07/2014

Probala sam par njih, na zalost jos uvek nisam nasla onu koja mi u potpunosti odgovara. Po sastavu mi najvise prija Eucerin, ali je pretaman. Probala sam i Bioderma AR, ali mi odgovara samo za pocetak leta, posle je suvise svetao. :D Ne ide mi nesto :D Sad kad vidim boje, mislim da bi mi Heliocare Light odgovarao, vredi probati definitivno!

Ljiljana on 17/07/2014

Jovana, Heliocare odlično prekriva. Boja je veoma zgodna (svetlija).

Zorica Djurdjevic on 17/07/2014

Obozavam tonirane kreme, trenutno koristim Niveinu. Volela bih probati i vasu :)

Tijana on 17/07/2014

Koristila sam do sad garnier i Nivea bb kremu,a ovo deluje super rado bih probala :)

Biljana sijan on 17/07/2014

Odlican post jer sam i sama imala veliku dilemu za koju kremu da se odlucim a da mi odgovara jer uz rozaceu imam i izuzetno osetljivu kozu.Kako testera uopste nije bilo pocetkom aprila,na nevidjeno sam se odlucila za Vichy fluid i savrseno sam zadovoljna,crvenila nema ni u naznakama,a lepse i prirodnije prekriva nego mnogi puderi.Volela bih da probam i Heliocare gel light ,ali testera" ni za lek "

Ljiljana on 17/07/2014

Biljana, zapravo za rozaceu pravi izbor bi bila Bioderma Photoderm AR. Ona je istovremeno i tretmanska krema baš za crvenilo.

Smizletina on 17/07/2014

Trenutno ratujem sa Alverde toniranom, jer ne primećujem da nešto preterano pokriva (mada ja zaista nemam problematičnu kožu) a svakako moram naneti običnu kremu pre nje, jer imam onaj osećaj da mi nešto fali...

Ljiljana on 17/07/2014

Jovanka, treba ti da ima i jači faktor. Alverde krema ga nema?

Nina on 18/07/2014

Posto retko koristim kreme ovo sa uzorcima je idealno da vidim sta bi mi odgovaralo.

Marija Mrs Fox on 18/07/2014

Probala sam Vichy i Eucerin, tamne su užas i još plus sijam od Vichy-ja kao disko kugla. Probaću ovih dana Heliocare uzorak koji ste mi dali, pa javljam utiske :)

UV majice i Bioderma Photoderm – Budilepa on 16/07/2015

[…] Doduše, možda je za mene bolji izbor bio namenski Biodermin proizvod Photoderm Spot koji sam korisitila prošle godine, ali ova nova krema je tonirana. Moja sklonost preparatima za sunce koji su ujedno i BB kreme stalno me vuće ka ovakvim preparatima – uvek kada mi boja odgovara. Pročitajte više o 5 različitih toniranih krema za zaštitu od sunca i pogledajte njihove boje u ovom postu. […]

Kozmetika za vikend – Budilepa on 19/08/2015

[…] je nega, tu je i zaštita od sunca, i tubice već mnogo pominjanih favorita za zaštitu od sunca, Bioderme i Heliocare preparata. Uz Bioderma Spot za zaštitu od fleka, Heliocare Color gel-krema tonirana krema mi tokom […]

Maja on 13/04/2016

Da sam na vreme procitala vas divni post *koji je objavljen vec dve godine* ne bih pogresila sa VISCY fluidom, koji meni koja imam kombinovanu kozu napravi masku od lica.. I zut je, sto se lepo vidi na vasim slikama i zato vam se zahvaljujem sto ste sve lepo slikali i realno opisali.. A to znam jer je moj izbor proslo leto bio Heliocare light koji je na pink i to mi bolje lezi.. Ali ga nije bilo u apoteci i umesto da sacekam pogresila sam.. Sad cu probati i njihov kameni.. Inace imam alegriju na sunce i Heliocare me celo proslo leto stvarno super stitio.. Hvala puno na ovom postu koji zivi na netu svoj zivot i 2 god kasnije :)

Ljiljana on 15/04/2016

Draga Majo, baš je žut, i meni je jedini pravi bio Heliocare najsvetliji tonirani fluid, ili najsvetliji kremasti puder. Mada tokom leta kada koža malo potamni može da dođe u obzir i nešto malo tamniji - drugi po redu Heliocare puder. Žao mi je što nemam više nijedan tester, inače bih vam ga poslala da probate. Mislim da po apotekama nema testera za probu.

Snezana on 11/03/2017

Poštovana, Imala bih jedno pitanje. Posto imam problem sa rosaceom,i koristim bioderminu toniranu kremu protiv crvenila,ali mi je ona bas mnogo bleda..da li mi preporucujete mozda neki puder u kamenu cisto preko da osencim malo lice?

Ljiljana on 11/03/2017

Draga Snežana, Možete probati Dr.Hauschka puder, verujem da će prijati vašoj koži jer sadrži i lekovite supstance koje jačaju kožu. Možete ga naći u bolje snambevenim apotekama. Druga varijanta koju bih vam rado preporučila jer dolazi leto je Heliocare kremasti puder SPF 50, jedan od proizvoda koje obožavam. Prekriva dobro kožu, štiti od sunca, ima antioksidanse.