IMG_5083

U Darphin tretman se uranja. I iz njega se budi.

Uspraviš se bunovna, blažena i čupava, u bade mantilu, noge u onim šašavim papirnim papučama ti se klate sa stolice, baš i ne bi da ustaneš. Niti da ideš odatle.  Tapkaš prstima po licu: da proveriš koliko je meko i glatko, a malo i da se dozoveš realnosti. 

Ako kozmetički tretman zamišljate kao jednu veliku lupu iznad lica, sa blještavim svetlom, jedno veliko zastrašujuće oko koja vas gleda kroz tu lupu kada se usudite da otvorite oči, dok sa strane pokušavate da uhvatite razgovor sa susedne stolice, gde se prepričava ko je bio pozvan i ko je šta obukao na Noletovoj svadbi (po pisanju Glorije)… Ovo nema veze sa tim.

U Metropoliten salonu – gde se kod nas jedino i rade Darphin tretmani .  odlučili su da vas razmaze, da budete sami, mnogo važni i komotni. Prostor je samo za vas. Kozmetičarka je samo za vas. U ovom slučaju, Jovana.

Prvo se raskomotite. Ostavite ovozemaljske stvari na noćnom stočiću, presvucite se u frotirsku haljinicu i papuče.

IMG_5059

U vazduhu je miris koji nema ničega zajedničkog sa svakodnevnim i ordinarnim. Tu lebde nežna isparenja esencijalnih ulja korišćenih svakodnevno u tretmanima, nagoveštaj uživancije koja vas čeka. Debele zavese su navučene preko prozora koji gleda u baštu, i jedini zvuci koji se čuju su neke ptičice u daljini i šum lišća. Ne iz bašte, mada… da ne znate da je u nekom uglu skriven zvučnik, mogli biste i u to poverovati.

IMG_5048Izvol’te, na tretman. Lezite, ušuškaćemo vas, zažmurite i udahnite duboko… igličast miris ruzmarina i slatki lavande, Jovana je nanela na svoje ruke neko ulje i nadnela dlanove nad moje lice, pre nego što započne akupresuru lica, glave i vrata, koja treba da pobudi vitalne energetske tačke i uvede me u tretman.

Čišćenje, piling, i onda najbolji deo tremana: duboka masaža.

Malo tretmansko čudo, koje je još šezdesetih godina prošlog veka osmislio Pjer Darfan, osnivač brenda, sa timom fizioteraputa, hemičara, kozmetičara i botaničara.

Ruke klize preko lica, vrata, ramena, kao da ih je više od dve, pokreti se nastavljaju jedan na drugi, a svaki pojedinačni mišić lica je razdrman i pobuđen, prokrvljen i razbuđen.

Iz malih bočica sa skupim esencijama, na kožu se spuštaju kapljice koje postaju mirisna pozadina masaže.

IMG_5061

Posle masaže, koža je topla i treperi. Taman je zagrejanu i pripremljena za masku: u mom slučaju, mešavina Kivi maske za hidrataciju, i Kamelije sa bisernim prahom za sjaj. “Radiance“. Da ti lice posle zrači.

Na oči, tuferčići natopljeni u nešto relaksirajuće.

Može mala dremka uz one ptičice?

IMG_5058

Još vas nije ni uhvatio san kako treba, eto Jovane, skida maske, i nanosi tzv. dnevnu negu – kraj tretmana. Šta, prošlo je već sat vremena?

Darphin dnevna nega je za posvećenike, jer podrazumeva tri koraka: serum, utisnut dlanovima u lice, aromatsko ulje naneseno blagim drenažnim pokretima, pa tek onda krema, pokretima naviše, za malo liftinga.

Haj’mo nazad u realnost.

IMG_5064-001

Zapravo, hajmo do prvog ogledala. Da vidimo kako je koža glatka i zategnuta, oni biserčići su negde ostavili trag, a par godinica je spalo sa lica.  Mogla bih ovako svaki dan.

U Metropoliten salonu rade se tri vrste brendiranih tretmana: Darphin, Pure Altitude i Dr.Hauschka, na isti način i istim preparatima kako se ovi tretmani rade u celom svetu.

Cene tretmana možete pogledati na sajtu Metropoliten salona.

Da li vam je potreban kozmetički tretman? I kakav?

Ovo je pitanje koje često čujem. Za one koji su u nedoumici, da li im treba kozmetički tretman, ili su to izmišljotine, da li će takav tretman da im prija ili će da im unakazi lice, evo odgovora.

Kozmetički tretman u sjajan za vašu kožu ako ga radi dobar kozmetičar koji zna tačno šta vama treba. Čišćenje lica istiskivanjem sadržaja pora je potrebno samo ako su one pune i proširene, a i tada se to mora uraditi tako da lice ne ostane upaljeno i crveno. Parenje lica se smatra zastarelom metodom, koža se može zagrejati i na druge, bolje načine pre čišćenja, recimo masažom. Pilinzi i maske sa dubinskim čišćenjem pora mogu da odrade dobar deo posla.

Posle mehaničkog čišćenja lice se mora umiriti dobrom maskom.

Mnoge kozmetičarke koriste različite brendove i preparate, i to je u redu sve dok je u pitanju kvalitetna kozmetika.

Brendirani tretmani poput Darphin tretmana, koji prate određene protokole, i odvijaju se u holistički osmišljenom prostoru deo su luksuza. Luksuza koji morate sebi nekada priuštiti. Rođendan? Metropoliten ima i vaučere za poklone…

Više o brendu Darphin pročitajte u ovom postu…

Ostavite komentar

dear skin on 01/08/2014

Divno, uživala sam ka da sam sada tamo.

Ljiljana on 01/08/2014

Hvala, Marina. Stvarno je uživanje.

Iva on 12/08/2014

Veoma ste nam lepo naslikali uzivanje☺ Moracu da uzivam i ja malo

Ljiljana on 16/08/2014

Draga Ivo, probajte. Nećete zažaliti.

Marija Mrs Fox on 13/08/2014

Divno, uživela sam se čitajući. Pored opisa tretmana, svaki red, svaka reč su za mene istinska relaksacija :) Skoro sam radila tretman lica i to slučajno i ne baš planirano. Koža mi je sinula, ali ja nekako više volim da mi kompletno očiste bradu i nosić od mitesera i dubokih bubuljica. Žao mi je što ovo više nije praksa po mnogim salonima, već se većina tretmana svodi na hedonističko uživanje. Verujem u blagodeti unetih supstanci, da me ne shvatite pogrešno, ali ja bih da se rešim i malih napasti. Ukoliko lice čačkam sama, napraviću ćudo, a nisam skomna i težim savršenstvu i bez šminke :)

Ljiljana on 16/08/2014

Marija, svi ovi hedonistički tretmani nisu samo hedonistički (barem ovi koje sam ja probala), nego podrazumevaju i čišćenje lica (manuelno) uvek kada je to potrebno. Meni, prosto, nije potrebno, nemam zapušene pore. Čišćenje se ubaci negde između pilinga, masaže i maske.