dior dream skinNežno ime koje asocira na snove (o lepoti), Dream Skin, mnogo mekše zvuči nego Capture Totale, kako se zove tehnologija na kojoj je ovaj, i ceo niz preparata iz antiage linija zasnovan.

Dior Capture Totale projekat zasnovan je na jednoj od prvih “stem-cell” tehnologija, koja se bazirala na “buđenju”  matičnih ćelija u koži. Dior je koristio saznanja istraživanja Instituta za biologiju matičnih ćelija Stenford univerziteta, a Capture, kako navode iz Diora, deluje ne samo na epiderm, nego i na derm sloj kože u kom najveće promene (i najdublje bore) i nastaju.

Skorašnje inovacije je Dior uputio upravo matičnim ćelijama hipodermisa, koje održavaju komunikaciju među slojevima kože, a njihovim podsticanjem te veze jačaju i koža dobija na gustini.

I evo ga, Dior Capture Total Dream Skin, u elegantnoj bočici kakva priliči brendu, sa Evom Hercigovom koja mu čuva leđa svojom bezvremenom, klasičnom lepotom.

IMG_4953

Tečna, laka tekstura, na prvi pogled liči na nekakav ultra lak tečni puder. Ali boja ne ostaje na koži, niti ovaj preparat deluje kao BB krema.  On je, rekla bih, hibrid seruma, prajmera i CC krema (fluida).

Dior Caputre Total Dream Skin je  mešavina optičkih  (za trenutni efekat) i bioloških sastojaka (za podsticaj kože).

Fluidna tekstrua se lako razmazuje i sasvim mala količina je dovoljna za celo lice (plus još jedna pumpica za vrat i dekolte).  Efekat je, od ovakvog preparata, očekivano dobar. Koža dobija sjaj i a ten deluje lepše.

IMG_4954

Osim ove fine, luksuzne završnice, ono što ga, takođe, preporučuje za podlogu za šminku – ili, ako nemate previše fleka i ostalih “nepravilnosti” koje želite da sakrijete, poput grubljih fleka, možete izbeći upotrebu pudera. Dobićete mat izgled, a koža će delovati mnogo svežije. Prosvetljujući efekat na celo lice je, takođe, odmah vidljiv.

IMG_4955

Dior ovim preparatom deluje na višestruke znake starenja kože, pore, bore, fleke – što zbog vizuelnog efekta, što zbog molekula koji su zaduženi da prodru u kožu i pospeše procese obnove. Proširene pore nemam, krajnje sam skeptična prema mogućnosti da kozmetika ukloni fleke, pa čak ih i značajno trajno izbledi (mada je onaj instant prosvetljujući efekat dobar) a bore… Bilo koja kozmetika, pa i ova, deluje na duži rok, i dejstvo na dubinu bora je toliko suptilno, da bi trebalo imati veoma precizne uređaje za merenje… Verovatno ste i sami iskusli da ima dana kada vma se bore čine dubljim, i onih dana kada ste baš zadovoljni kako vam lice izgleda. Za Dior Dream Skin recimo ovako: lice deluje kao u tim drugim danima, kada ste zadovoljni.
Može li se više očekivati od kozmetike?

Miris je blag i nežan, gotovo neprimetan, a dodir na koži prelep. Prekrasno pakovanje – bočica sa pumpicom, ambalaža u boji šampanjca. 

Ukratko, Dream Skin je sjajan preparat koji će vam pomoći da budete zadovoljniji svojim svakodnevnim izgledom.

Longoza, crveni plod sa skrivenim molekulima mladosti

Oko 260 istraživača iz tri istraživačka centra u Francukoj, Kini i Japanu rade na Dior formulama: molekularni biolozi, dermatolozi, hemičari, genetičari… Kap ovoga dodaš, kap onoga oduzmeš. Francuski centar barata sa oko 3000 supstanci, i traga ne samo za efikasnim, nego i za mmmmm…. lepim i mirisnim sastojcima. Miligram po miligram, svaka formula zahteva oko 1000 radnih sati, 100 do 200 testiranja, tokom 6 do 12 meseci (za one koji pitaju “zašto je tako skupo”). Iza njih je 40 godina optičkih istraživanja kože, i 15 godina istraživanja matičnih ćelija.

 

Capture Total je najpoznatija antiage linija brenda, u koju se ulaže mnogo.

Uz biljne matične (ili ako hoćete pomodno, stem ćelije, ključna supstanca stigla je iz tropskih džungli Madagaskara, iz jedne od onih biljaka čije nam ime izlistano u supstancama ne znači ništa. Longoza. Da nabasate na nju u prašumi na Madagaskaru mislili biste da je otrovna. Crven, duguljast plod – nosi pulpu iz koje se dobijaju ekstrakti za koje oni Dior naučnici tvrde da može da podstakne rast kolagena i elastina i biološki ojača kožu. I još kažu da im je za ovo saznanje trebalo deset godina.

Dior Longoza

To je razlog što je jedan od Dior vrtova nastao na Madagaskaru, gde lokalno stanovništvo ručno bere longozu, vadi pulpu, i na starinski način (na vazduhu) suši. Nekoliko madagaskarskih sela uposleno je u vreme berbe – samo jednom godišnje. Na njihovom jeziku “longoza” znači “večnost”.

Dior longoza 1

Kada nauka preuzme osušenu biljku, potrebno je 6 nedelja strpljenja, i nekoliko striktno određenih koraka da se iz semena dobije konačni sastojak.

Poseban izazov bili su pigmenti, neophodni za optički efekat umanjenja bora (reflekcija svetlosti i smanjenje senki).

Mnogo pigmentih supstanci, međutim, može da omete apsorpciju onih sastojaka koji treba da deluju u dubljim slojevima. Pod mikroskopom je koža, kažu, sastavljena od bezbrojnih raznobojnih tačkica, a vlastiti optički filteri kože u rekaciji sa svetlošću pomažu ujednačavanje boje i teksture – sposobnost koja se starenjenem gubi.

Da bi kopirali prirodni način na koji koža reaguje na svetlost, mineralni puderi nabavljeni su iz Japana, i osim reflekcije svetlosti, dobro su se pokazali i u maskiranju crvenila.

Rezlutat je Dream Skin, satenski efekat na koži.

Šta volite od Dior-a (osim šminke)?

 

 

 

Ostavite komentar

Jelena Djukic on 07/07/2014

"Oko 260 istraživača iz tri istraživačka centra u Francukoj, Kini i Japanu rade na Dior formulama." - mene je ovo kupilo :D.

Ljiljana on 07/07/2014

Pa to ti kažem, Jelena. I ona sela u Africi što beru tu longozu.

Jasmina on 07/07/2014

Ah,Dior...legendarne suknje,torbe...ma,sve! :) Bocica izgleda divno,a verujem da je i sadrzaj bocice divan. Na prvi mah plodovi deluju kao nas sipak,samo su veci...verovatno pripadaju istoj familiji :) volela bih da ga probam ukoliko negde nabavim uzorak.

Ljiljana on 12/07/2014

Mozda imaju u Sephori,Jasmina.

Test: Dior Nude Air puder – Budilepa on 27/03/2015

[…] Dior Nude varijanta je potpuna.  Prvo Dior Dreamskin.  Pa Nude Air. I konačno, malo zamagliti kapke uz paleticu koju koristim gotovo svakodnevno, i […]