Pošto inače živimo u “ne-prirodi” sa zagrejanim betonom, poziv za dan u Košutnjaku, najbližoj beogradskoj “prirodi”, srećna sam prihvatila. Tim pre što je poziv stigao od Hansaplasta, tačnije od Miss Edi agencije koja radi za Hansaplast, na čijim je promocijama uvek dobar provod.

Bio je jedan od onih dana kada se nebo spusti na glavu, a sunce čuči za vratom. Dan kada ti pre podne treba faktor 50, šešir i lepeza. Za posle podne kišna kabanica i gumene čizme.  Evo kako sam se ja opremila.

Hansaplast strelicarstvo

A u Košutnjaku, vetrić, drveni stolovi u hladovini, šumica i … iznenađenje. Takmičenje u streličarstvu. Luk i strela.

Obucite svoje takmičarske majice, krećemo.

Osvrnem se oko sebe, pa ispotiha pitam organizatore imaju li neku kategoriju za vetarane. Obzirom da sam najstarija takmičarka, da se odmah upišem za medaljicu.

Nemaju. Pih.

A šta se desi ako neko promaši celu tablu sa metom?

Ide da skuplja strele po poljani, kažu. Poljana velika, ono nebo i sunce spustili se još niže, nekako se i trava  šćućurila da se sakrije. Pa ti sad skupljaj strele. Znači, potrudi se da pogodiš.

hansaplast 2

 Ovaj prelepi sport te navodi da se: ispraviš, smiriš, skoncentrišeš, okupiš rasute misli, pustiš pogled niz strelu… i nadaš se da ćeš pogoditi barem u plavo. Crveno? Suprer! Žuto? Neverovatno.

Nasuprot realnim očekvanjima, našla sam se u finalu – i osvojila treće mesto. Marija sa bloga Mrs Fox’s Beauty Box osvojila je prvo!

Bilo je to pet minuta blogerske slave.

hansaplast 3

Levo, Marija skromno&dostojanstveno prima veeeliki pehar. Desno, moja malenkost neskromno pozira pred blicevima za treće  mesto.

 

Ali da se vratimo onim flasterčićima sa jastučićima koje uvek imamo kod kuće.

 

Jer, kad kupujemo flasterčić, mi kažemo “hanzaplast”. To je zato što je ovaj mali, ali važan deo sadržaja našeg ormarića u kupatilu “izmišljen” pre  skoro 100 godina. Ili više. Još 1822. je farmaceut Paul Beiersdorf  registrovao patent za “proizvodnju obloženog flastera”, a osnivač Nivee dr Oscar Troplowitz kreirao 1901. flaster za pričvršćivanje zavoja. Brend Hansaplast je lansiran 1922. 

Da, Beiersdorf je ista kompanija koja proizdvodi Niveu i Eucerin.

Ali ono što želim da vam preporučim od noviteta je nekoliko stvari koje bi trebalo da reše nekoliko stvari koje su me kod flasterčića uvek nervirale:

 

1. Prvo, drage moje, tu je flasterčić za sve nas koje volimo da nosimo cipele koja nam se sviđaju – a nisu nam udobno –  po svaku cenu. Cena je, uglavnom  cena plik koji otekne, pa se probuši, pa boli, pa nikako da zaraste. Obični flasterčići se trenjem cipele skidaju, zgužvaju, naprave više štete nego koristi. Hansaplast SOS Bliser Flaster protiv žuljeva je fini meki jastučić koji, nadam se, ostaje da stoji na mestu. Ako već imate plikić, kažu da pomaže zaceljivanju i ublažavanju bola. Može na petu, na prste, bilo gde gde žulja…

A na prstiće sa kurjim okom, možete probati Hansaplast Corn, sa salicilnom kiselinom u sredini koja omekšava kožu da se kurje oko lakše ukloni. Pošto ima sunđerasto jastuče, istovremeno štiti prst od pritiska.

Hansaplast Bliseter SOS

 

2. Hansaplast Finger Strip, flasterčić sa produženom stranicom koja se, konačno, obavija oko celog prsta (dva puta) i ne odlepljuje se.

hansaplast finger strips

3.  One ranice na kolenima nema šanse da zadrže flaster duže nego što prekrstite noge. Hansaplast Elastic za laktove i kolena, koji se savija u svim pravcima. Najad.

hansaplast elastic4.  Kada ste na moru i imate ranicu, kažu, slana voda će sve da izleči. Možda je to važilo nekada kada u more nismo puštali sva ta… otpadne vode. Moje iskustvo je da na moru so nagriza svaki put, ranica je stalno… ranjiva, a zaraste tek kada se vratim kući. Naravno, flasterčići otpadaju čim uđeš u vodu. Hansaplast nam sa Aqua Protect obećava 100% vodootporan flaster, i još da pod njim koža diše. Videćemo!

hansaplast aqua protect

Za kraj, želim da vam preporučim streličarstvo, sport koji sam slučajno otkrila, a koji me je naprečac osvojio. U Beogradu možete probati gađanje iz luka i strele u streličarskom klubu klubu Košutnjak, u prelepoj prirodi, i, što nije baš nevažno, sa restoranom sa specijalitetima od divljači odmah pored. Probati karpaćo od jelena i paštetu od divljači. I pitu sa višnjama.

IMG_5130

 

Ostavite komentar

AnaK on 27/07/2014

Sjajno! I bravo na osvojenom III mestu :) Pre par dana sam slučajno videla hanzaplast za žuljeve na petama, i oduševila se. Sad nosim u novčaniku jedan, i u dilemi sam da li jedva čekam priliku da isprobam, ili se nadam da neću :)

Jelena Djukic on 27/07/2014

:D Sviđa mi se ovo za skupljanje strela po poljani!Sjajno osmišljen događaj.

Ljiljana on 01/08/2014

:)

TamaraF on 28/07/2014

Cestitke na osvojenom trecem mestu! To je fantasticno, a uz to ste se i dobro proveli :) Svaki flaster mi zovemo hanzaplast, pa jer bio podsetiti se odakle to sve potice. :) Jednom sam se okusala u strelicarstvu, i slazem se, zaista je opustajuce i pomaze da se skoncentrisete. sad ste mi dali ideju... :)

Marija Mrs Fox on 13/08/2014

Evo mene sa zakašnjenjem :) Iznova volim da čitam divne tekstove. Nisam ja bila baš nešto skromna, bila sam zatečena, a Vi ste bili simpatični i divni, ulepšali ste mi dan :) Flasterčiće za žuljeve ću ja dobrano da isprobam, sa obzirom da svako leto mučim istu muku. Oteknu mi noge, pa mi normalne cipele postanu tesne. Žuljeve dobijem na malim prasećim prstićima i petama. Kako na stopalima imam bebeću kožu, mogla bih ceo post posvetiiti Hansaplastu i muci. Ljudi gule pete, ja se žalim na premekane. Naopaka sam skroz :D

Ljiljana on 16/08/2014

Draga Marija, dan je bio stvarno lep. Hvala.