2014-05-23 15.58.19Evo me na onoj visokoj stolici, ispred mene ogledalo sa malim sijalicama svud okolo…

– Šta može da se uradi sa mojim podočnjacima? – uvek je moje prvo pitanje kada sednem na tu stolicu pred ogledalo sa malim sijalicama.

– Iskreno, ne baš puno toga… – kaže make-up umetnica Ivana Lisak. 

Sad mogu da se opustim u toj visokoj stolici: znam da je ispred mene pametna, iskusna devojka. Iskrena.  Jer ja, naravno, znam da sa mojim podočnjacima ne može ništa naročito da se uradi. Nisu to tamni kolutovi pa da prekriješ dobrim korektorom. To su pufnaste kesice koje se naduvavaju sa lošim, a splašnjavaju sa dobrim: snom, raspoloženjem i negom. Pa zašto onda pitam?

Eh…

Na dan kada sam imala zakazan susret sa Ivanom Lisak, moji su podočnjaci delovali posebno obeshrabrujuće, nakon prekratkog noćnog sna.

A Ivana Lisak nije tek bilo koja make-up umetnica. Edukacija za šminku u Londonu,  dvanaest godina rada za Lancome, poslednjih par regionalni make-up artist za Lancome, nagrade za najbolji make-up. Ukratko, Ivana ne samo da savršeno zna svoj posao, nego ima i onu lakoću komunikacije i otovrenost koja osvaja.

– Zapravo, ponešto ćemo ipak moći uraditi…. – kaže Ivana ohrabrujućim tonom.

I krećemo.

2014-05-23 16.05.46

TEN

Dva magična napitka za ten: Advanced Genifique serum, koji ne treba posebno predstavljati. Jedan od onih seruma koji rade i odmah, i dugoročno. Ponos Lancome-a.

Novost u Lancome ponudi “magičnih” pudera je Miracle Air de Teint. Vazdušast, matirajući, ne isušuje kožu. (ovaj je puder već stigao da dobije nagradu Tattler magazina. Već su Miracle puderi imali te čestice koje “skrivaju bez prekrivanja” reflektujući svetlost, a za ovaj “vazdušasti” kažu da je sastavljen 90% od vazduha.

Moje iskustvo je baš takvo. Prvo, dovoljne su dva male kapi da se prekrije celo lice. Verujem da bočica traje beskonačno! Drugo, već pri nanošenju, se raspršuje i osećaj je kao da imate lagani puder u prahu. Zapravo,ne osećate ga na licu. Treće, boja se stapa i rasplinjuje sa kožom (premda ima 9 nijansi ovog pudera), i deluje prirodno. Četvrto, mat je, ali ne isušuje. Peto, šesto… neverovatno svilen osećaj na koži. Opčinjavajuće. Savršen izbor za leto.

PODOČNJACI

Lancome Genifique serum za zonu oka ima na vrhu kuglicu koja hladi i klizi po zoni oka. S njom Ivana nežno masira podočnjake, i kapak, pokretima od spoljnjeg ka unutrašnjem delu. Znam da je tako pravilno, a ipak mi uvek deluje nelogično.

– Kada potiskujemo tečnost iz podočnjaka ka spoljnem delu oka, ona se neminovno vraća nazad. Kada je potiskujemo unutra, možemo se nadati da će se nešto malo izdrenirati u predelu suznog kanala oka. Isto važi i za gornji kapak – kaže Ivana, i pokauje mi akupresurnu tačku koja pomaže drenažu a nalazi se na spoljnjem uglu oka, tamo gde je počinje kost. Blagi pritisak, za još malo pomoći.

Malo svetlosti Ivana je stavila samo u udubljenje ispod kesica. Miracle Teint korektor u najsvetlijoj boji.

Postoji puno šminkreskih trikova za maskiranje podbulih podočnjaka – kaže Ivana. Ali koja će normalna žena provesti pola sata svakoga jutra na tom poslu? Sa ipak, konačno, diskretnim rezultatom? Ja neću, pa idemo dalje.

BOJE

2014-05-23 16.04.20Ta “prljavo roze” boja, (P203 Rose Perlee) smatra Ivana, odlično se slaže sa mojim tamno brao očima. Nanosi je na gornji kapak, kompletno (osim linije ispod obrva, naravno). 

Na obraze, Blush Subtil 31, koralna.

Na usne, Gloss Lip Lover, (Orange Manege 336). Više volim ruževe, ali ovaj glos ima dosta pigmenta, a ne previše sjaja. I nije lepljiv.

Diskretna doza svežine dodata je celom licu.

DEFINICIJA

Obrve. Užasno važna stvar. Braonkasta olovka za obrve u veštoj ruci pravi fini luk, i potpuno prirodan izgled.

Tanušna linija iznad gornjih trepavica, i na spoljnoj polovini donjeg kapka, izvučena je lajnerom Artliner 24H u boji Jade. Između zelene i smeđe.

Hypnose Doll Eyes maskara je, jel’ tako, poznata stvar. Ove je godine proslavila svoj deseti rođendan, u okruženju sveopšte popularnosti.

2014-05-23 16.03.08

I eto prirodne šminke za svaki dan. Delujem duplo svežije nego kada sam ušla.
Podočnjaci? Tu su, naravno. Tek malo manje upadljivi. Očekivano.

2014-05-23 15.56.47

I za kraj, evo Ivanine priče o tome kako se šminkaju Francuskinje.

Nanesu puder kod kuće.

Sve ostalo dok se voze na posao. Koliko semafora od kuće do posla, toliko komada šminke u neseseru.

Ako je samo jedan semafor, onda samo maskara.

Devojke, oči su vaš glavni favorit.

Hvala Ivani Lisak, Mariji Milosavljević i Lancome na divnom popodnevu.  Meni bi, za ovu šminku, trebalo 6 semafora.

2014-05-23 16.02.44

Šta volite od Lancome šminke?

P.S. izvinjavam se na groznom kvalitetu slika. Aparat nisam nosila jer sam očekivala prof. fotografa, kako to često biva na ovakvim događajima. Bilo je to, međutim, tek koji dan nakon poplava, pa je svaki višak bespotrebnog preterivanja bio ukinut, s razlogom. Fotografije sam radila telefonom. Na kom se pokvario blic. Pardon.

Ostavite komentar

Jelena Djukic on 26/05/2014

Šminka izgleda sjajno. I na fotkama sa telefona. Čak i bez blica :D.

Ljiljana on 26/05/2014

Ma daj. Slike su očaj. Nisi bila tu da pomognes. A sminka je cakum-pakum, potpuno prirodna. "Nude". Volim kad mi urade nesto sto mogu da ponovim.

Lena Novitz on 26/05/2014

nema veze sa slike, vidi se sve što treba da dođe do izražaja. Ivana je sjajno odradila šminku, zaista mnogo svežiji izgled se dobije, svaka joj čast na trikovima i umeću :)

Šmizletina on 26/05/2014

Ja obožavam ovaj "no makeup makeup look" :D A što se Lancoma tiče, obožavam L'Absolu Nu ruž u nijansi 201, prelep za svaki dan

Ljiljana on 26/05/2014

Novi puder je fenomenalan.

Šminka: u Lancome ogledalu… – Budilepa on 25/05/2015

[…] Ivana me je i prošle godine šminkala, pa sam s njom nadugačko raspredala o podočnjacima. Pogledajte savete iz prošle godine ovde. […]