IMG_4902

Retinol, vitamina A, peptidi, glikolna kiselina, vitamin E, hijaluronska kiselina, nar, ši puter… dobro, reći ćete, zašto nabrajaš sve te poznate sastojke?

Zato što ih u kremama o kojima ću pisati ima. Svih njih u jednoj kremi. Šta kažete na to? Pitate se kako deluju svi ti sastojci zajedno?

Linija  NeoStrata Skin Active ima četiri preparata, dnevnu i noćnu kremu, penu za čišćenje i kremu za oči. Koristila sam tri.

Exfoliating Wash

Volim pene za umivanje: one su tako nežne, i najradije penama i ostalim sredstvima za umivanje, čistim lice dok sam pod tušem jer tako mogu da penu iskoristim i za vrat i zonu dekoltea. Ovu penu, naročito. Namenjena je za čišćenje bez iritacija, i vrši blagu exfoliajciju. Penu koristim za celo lice, uključujući i zonu oka, i nakon nje lice je sasvim čisto.  Koža je glatka kao papir, ali ne i isušena. Odličan čistač, čista petica.

 

IMG_4908

 

Formula bez sapuna sadrži glukonaton (polihidroksi kiselinu koja je sjajan antioksidant), dimetikon, maltobionsku kiselinu – za hidrataciju, arginin, aloju, krastavac, kamilici, ruzmarin, ulje divlje ruže, glicerin, fenoksietanol – bezbedan konzervans. Cena je 3.990 din 

Matix Support SPF 30

Dnevna krema je, kako kaže NeoStrata, formulisana da potpomogne obnovu stuktura koje daju potporu i čvrstoću koži, ujednače pigmentaciju, odbezbede čvršću, mekšu i svetliju kožu.

Krema je brzoupijajuća, laka, a koža je veoma dobro hidrirana, ali ne i masna. I veoma je glatka na dodir. Deo zasluge za to ima dimetikon (vrsta silikona) i glicerin, koji zaglađuju.  Odlična je podloga za šminku, jer je gotovo nemasna (iako ima i ši puter i malo ružinog ulja – oni samo doprinose hidrataciji).  Odlična krema koja dovodi do vidljive promene u svestlom, blistavom izgledu i elastičnosti kože.

 

IMG_4907

 

Formula je sjajna: neoglukozamin (amino kiselina – prekursor stvaranja nekih proteina i lipida) deluje višestruko: pomaže stvaranje hijaluronske kiseline, čije stvaranje opada sa godinama pa koža gubi jedrost i punoću, a deluje i na fleke. Retinol udružen sa glukozaminom potpomaže obnovu ćelija kože.  Dalje, krema sadrži snažne antioksidante: nar, arabika (kafa), vitamin E, da suzbiju dejstvo slobodnih radikala:  UVA i UVB (avobenzone i octinoxate) filteri štite od sunca – faktor je 30, idealno za svakodnevnu upotrebu. Tu su još i ši puter, ulje divlje ruže, peptidi (Matrixyl 3000 – nova generacija ovog čuvenog peptida). Nema parabena. Cena je 5.100 din.

Cellular Restoration

Krema zadužena za smanjenje posledica oksidativnog stresa, obnovu potpornih stuktura (prevashodno se odnosi na kolagen i elastin). Krema je tipično noćna, po sastavu (glikolna kiselina), a i po nedostatku UV zaštite.

 

IMG_4906

 

Formula je bazirana na alfa hidroksi i poli hidroksi kiselinama, peptidima, i stem ćelijama iz jabuke.

Krema je pakovana u tubu sa pumpicom, što je najbolji način da se sačuvaju sastojci od vazduha, svetlosti, bakterija… pa preparat zahteva manje konzervansa. Sadrži 50 ml, i deluje mi nepotrošivo. Savršeno se dobro nanosi – potrebna je jedna pumpica za lice i jedna za vrat i dekolte.

Efekat je sjajan: koža je ujutro meka, glatka, svetla. Imam osećaj da je koža zaista zategnutija, a sasvim sam sigurna da je svetlija, boja ujednačenija, čak i fleke bleđe nego što su bile. obožavam ovu kremu.

Na samom vrhu liste su, odmah posle vode i natrijum stearata (emulgator koji sjedinjuje sastojke),  glikolna kiselina, maltobionska kiselina, glukonaton, ši puter, glicerin, arginin (amini kiselina), tu su još i dve vrste peptida (palmitoyl oligopeptide i palimotyl tetrapeptide) vitamin E, i biljni ekstraktI (ćelija jabuke, semena grožđa, akai bobica, nara, borovnica), ulje divlje ruže, mirisi, xantan gum (za zgušnjavanje)… nema  parabena, korišćeni su alternativni konzervansi.

Napomena: Glikolna kiselina u voj kremi zahteva visok zaštitni faktor tokom dana, jer koža postaje osetljivija na UV zračenja.  Koristim ove kreme već mesec dana, i planiram da ih sa prvim suncem ostavim, do jeseni. Sjajno pakovanje sa pumpicom će mi to omogućiti – ovo ne treba raditi sa kremama koje su u teglici. Cena je 5.100 din

Da li je ova kozmetika za vas?

Da, ako imate četrdeset i više, znake starenja, bore i borice, fleke, sivu i umornu kožu.

Da, ako volite jednostavnu negu, u tri laka koraka, koja će vam oduzeti jako malo vremena.

Da, ako volite da brzo primetite razliku.

Ova linija je namenjena svim tipovima kože, sigurna sam da prija suvoj (kao što je moja), mešovitoj i masnoj, nisam sigurna kako bi osetljiva koža reagovala.

Ne, ako krećete na letovanje, ili se izlažete suncu – barem za noćnu kremu. Uprkos faktoru 30 koji poseduje dnevna krema, noćna krema radi blagu ali kontinuiranu eksfolijaciju kože pa ona može postati preosteljiva na sunce.

NeoStrata SkinActive je izuzetna linija koja može da napravi razliku u izgledu kože.  Ceo ovaj komplet je skup, ali traje veoma, veoma dugo. I deluje.

Prodaje se apotekama, ili preko sajta uvoznika.

 IMG_4898

NeoStrata, ili kako su voćne kiseline stigle u kozmetiku?

NeoStrata je stari američki brend, koji su osnovala dva neverovatna naučnika, dr Van Scott i dermatofarmakolog Ruey Yu, (više o dva simpatična doktora ovde) koji su posvetili preko 30 godina istraživanjima o efektima alfa-hidroksi i poli-hidroksi kiselina na kožu. Zapravo, oni su prvi otkrili dejstvo alfahidroksi kiselina na kožu, kada su radili sa svojim pacijentima. Bilo je to 1975 godine, i oni su patentirali AHA u proizvodu Lac-Hidrin koji je deset godina bio najprodavaniji topikalni lek za suvu kožu. Ali prava stvar (za nas) došla je 1980. kada su primetili da dugotrajnom upotrebom AHA dolazi do fundamentalnih promena u dermisu, dubokom sloju kože. Bila je to prava revolucija u anti-age industriji,  odjednom su svi želeli ove magične kiseline u svojim preparatima. Doktori su 1988. osnovali NeoStrata dermokozmetički brend, a licencu su kasnije od njih uzeli najpre Avon za liniju Anew 1990, a potom L’Oreal i mnoge druge kozmetičke i farmaceutske kuće.

NeoStrata je, s razlogom, sinonim za alfahidroksi i polihidroksi kiseline, i hemijske pilinge.  Radila sam i njihov hemijski piling, a koristila sam ranije i odličnu kremu za stopala o kojoj ću vam sigurno pisati – jer ide leto….

 

Ostavite komentar

Lena on 27/04/2014

Ljiljo,tekst savršen kao i uvek,informacije ću proslediti mami :)

Ljiljana on 27/04/2014

Hvala, Leno. Odlicna je kozmetika.

Nina on 27/04/2014

Divna kozmetika, nisam imala priliku probati, a iz teksta se prepoznajem. :)

Ljiljana on 28/04/2014

Za 40+. Ili barem 35+.

Verica on 28/04/2014

Isprobala sam Citratni tretman. Efekti su vidljivi, što se tiče kvaliteta kože. Takođe, fleke se nisu povukle, ali su manje primetne. Bez obzira što je tretman jak, nisam imala nikakvu neželjenu reakciju. Naravno, koristila sam ga tokom zime.

Ljiljana on 29/04/2014

Da, to je onaj "kućni hemijski piling". I ja sam ga jednom koristila, bez ikakvih iritacija, a jedna naša doktorka mi je rekla da ga ostavi i mnogo duže nego što je predviđeno uputstvima, bez neželjenih efekata.

Nina on 29/04/2014

40 ;)

ana on 31/01/2015

dobar dan, interesuje me da li mi preporucujete da koristim kremu matrix support kao dnevnu u kombinaciji sa nekom Roc-ovom (pro sublime, pro correct ili pro define). imam 33 godine...I kombinovanu (normalnu)kozu... Ili mozda imate neku drugu kombinaciju kao preporuku

Ljiljana on 31/01/2015

Draga Ana, iako je uvek dobro koristiti kreme od istog brenda, RoC i Neostrata imaju sličan koncept, pa je sasvim u redu da koristite tokom noći RoC Pro Correct. Ali za 33 godine ovu negu ne morate koristiti redovno, tokom leta možete uzeti lakše kreme - RoC Pro Preserve fluid, na primer. Pro Sublime je samo za oči, i oa je za vas u redu.

Marija on 19/12/2022

Poštovana, da li je pena pogodna i za uklanjanje šminke? Da li je potrebna i krema za predeo oko očiju ili ne?

Ljiljana on 23/12/2022

Ako vam je osetljiva koža nemojte koristiti penu, ipak ima 18% glikolne kiseline, Takođe, nije preporučena za kožu oko oka, i nije izbor za skidanje šminke. Za skidanje šminke je bolja opcija mleko ili dvofazni čistač pa pena. Lep pozdrav Ljiljana