Povodom poziva da pišete svoje priče o borbi s aknama, i konkurisanje za ove dve dobre kreme protiv akni,  stiglo je dosta komenatara, a i pisama.

IMG_4770

Evo šta nam je pisala Maja Ranđelović, dobitnica Effaclar Duo gela. Maja je bila uporna, i verujem da će joj ovaj gel olakšati negu kože i pomoći joj da se oslobodi fleka.

Moj problem je počeo u 19-oj godini,tačnije septembra 2012. I to je ovako izgledalo.maja randjelovic

Odmah sam otišla kod dermatologa u državnoj klinici, koja mi dala Avene Triacneal , Avene Cleanance gel i Exfoliac Acnomega 200. Nažalost, nakon 3 meseca korišćenja, ta terapija mi nije pomogla. Išla sam i na jedan tretman voćnim kiselinama, Neostrata. Međutim zbog finansijske situacije nisam mogla na više. Desetak dana pre Nove godine, oko usana mi se pojavi perioralni dermatitis, odlazim kod dermatologa, pa pošto moj nije bio tu, drugi dermatolog mi za ovaj problem propisuje  Skinoren. Nakon mesec dana korišćenja videla se promena.  U februaru i martu sam išla privatno, i koristila samo Dr.Tempt dezinfekcionu kremu.  U aprilu,  odlazim ponovo u državnu ustanovu, kod doktorke kod koje sam zadnji put išla. Sada mi je terapija bila Bioderma micelarna voda sensibio i Dr. Wolff’s Acne Attack krema sa 10% voćnif kiselina. To je ujedno bio i poslednji odlazak kod dermatologa.

Evo fotografije iz avgusta.

010320135934

Već pet meseci koristim Effaclar gel, i oduševljena sam.  Evo dole  i najskorije slike, januar ove godine.  Sada smo tu negde. Izađe po koja pre menstruacije.  Pojave se fleke. Krema ih sanira. Uskoro ću posetiti dermatologa.Vreme je za novu terapiju. 🙂

0701201410204

Hvala Maji.

A evo i dobitnice Exfoliac Global, nove kreme iz linije Exfoliac, namenjene borbi protiv akni.  Milica je svoju priču ostavila u komentaru na prethodni post. Evo je:

“Pojačano lučenje sebuma se javilo sa prvim znacima ulaska u pubertet, a samim tim i prvi upalni procesi na koži. Mama, koja i dan danas ima problematično lice, me uzme za ruku i odvede kod najboljeg dermatologa u gradu. Dobar dan, dobar dan – imam nekoliko mitesera na nosu, stalno po par bubuljica koje ne umem pravilno da tretiram. Doktorka dva minuta gleda pod lupom i pregled je završen. Kupimo tri kreme i gel za umivanje i sapun. Nekoliko pregleda, kontrola i prepisani proizvodi su koštali kao skormnije letovanje za četvoročlanu porodicu.

Sve bi to bilo podnošljivo da se moj problem rešio,

ali jedina stvar iz cele te postavke koja mi je odgovarala je Dercome celar suspenzija.

Kreme čijih se naziva sećam ne mogu da nađem na internetu, tako da je pod znakom pitanja šta sam utrljavala na tako mladu kožu. Pod velom neznanja bila sam nešto kraće od 6 meseci, dok je trajalo to “lečenje”. Odlučili smo da prekinemo kad sam nakon nekoliko meseci korišćenja pomenute suspenzije dobila opekotine na koži, a da prethodno nisam odbila upozorenje od dermatologa da sme da se koristi maksimalno 12 nedelja.

Posle toga, od drugog dermatologa sam dobila preporuku da koristim SebaMed proizvode kojima sam bila zadovoljna, pomagali su mi da držim sebum pod kontrolom, ali su bubuljice i dalje izlazile. Pa kako jednu saniram, ona napravi onu tamnu flekicu koja stoji na licu i po mesec dana.

U međuvremenu mi izađe još jedna ili dve, pa opet isto.

Činilo se nemoguće izaći iz začaranog kruga. Negde sredinom osmog razreda počinjem da koristim Vichy medicinsku kozmetiku, saznajem šta je piling, odlazim na prve kozmetičke tretmane (čišćenje mikrocisti i mitesera) i koža lica postaje sve bolja i bolja. U drugoj godini srednje škole, očarana Vichy linijom za negu kože, na preporuku apotekarke kupujem Vichy Dermablend tečni puder. Nakon toga sam shvatila da samo medicinska kozmetika (kako preparativna, tako i dekorativna) dolazi u obzir”.

Nadam se da će Milici koja je utvrdila da joj samo dermokozmetika pomaže, ovaj preparat pomoći.

Simptomatično mi je koliko se često u vašim pričama pojavljuju najrazličitiji preparati, koliko ima traganja za pravim preparatom za negu.

U jednom od narednih postova, pisaću o nezi masne i osetljive kože, i biće novih poklona.

Hvala vam na vašim divnim komentarima i pismima.

Ljiljana

Ostavite komentar

Lena on 15/04/2014

Cestitke !