Pratim i ja druge blogove, sajtove, portale…ali ne mogu sve da ih nabrojim… Mnogo ih je.  Zato evo, povremeno, nekoliko linkova koji su mi privukli pažnju.

linkovi-ted

TED – Zašto žene i dalje ne mogu imati sve?

TED sigurno već znate. Ideje vredne širenja. Sjajni predavači, zanimljivi govornici, neverovatno uzbudljiv izbor tema.

Ted sada ima i titlove za mnoge svoje priloge, pa i titlove na srpskom, pa ako vam trebaju naći ćete ih ovde.

A evo i mog izbora za ovu nedelju sa TED-a.

Zašto žene i dalje ne mogu imati sve. Da li uspeh na poslu isključuje stvaranje porodice i brigu o njoj? Da li porodica isključuje uspeh u poslu? Da li je zarađivanje novca i briga o porodici podjednako važna? I kada će neko društvo (koje nije skandinavsko) to prepoznati i ceniti? Da li je uspešna majka bolja na poslu od neuspešne? I šta je sa muškarcima u celoj toj priči?

Anne Marie Slaughter je bila ekspert u američkoj vladi, a javnost je uzburkala tekstom “Why women still can’t have it all.” Slušajte njeno izuzetno primamljivo predavanje na Ted-u.

 

Internet Zanatlija – kako da pretvorite blog u PDF “knjigu”?

Evo još jedan omiljeni, internet zanatlija. Postoji već četiri godine, sad što sam ga je tek otkrila… sad mi je tek trebao.

linkovi-zanatlija

Mnogo tekstova “kako da” za nas slabo upućene u IT tehnologije, frustrirane kada nam “kompjuter uradi” nešto što ne možemo da objasnimo, prestrašene da kliknemo na dugmence “help” koje nam daje niz potpuno nejasnih instrukcija.

Evo neki zgodnih tema sa Internet zanatlije:

– Koje sve aplikacije i sajtovi imaju pristup našem Google nalogu? Eto uputstva kako da to proverite. I izbrišete uljeze ako ih ima.

– Kako poslati mail Googlu? Ja sam se pitala par puta, kad sam bila ljuta na Google.

– Kako da povećate bezbednost svog naloga na Facebooku?

Ali i “Kako da napravite tajne grupe na Facebooku”.

Mnogo dobrih saveta za blogere.

– Kako da dodate meni na svoj blog?

– Kako da napravite kolaž fotografija?

– Kako da napravite PDF “knjigu” od svog bloga? (Hvala, napravila!)

I još mnogo korisnih i zanimljivih stvari oko kojih ćete se duuugo zadržati na ovoj stranici, a najbolje da se prijavite da je pratite.

SenMi soaps – napravite svoju masažnu kremu sa kakao puterom

Ksenija sa SenMi bloga o sapunima, odavno je privukla moju pažnju, još od kada sam pisala o njenim divnim prirodnim sapunama.

linkovi-senm

Kseniji sapuni su radost za oči i dušu (Foxy Lady mi je favorit)  – i sve čekam njen dolazak u Beograd da je upoznam.

A kada sam videla njen post o “višenamenskim masažerima” setila sam se da je nekoliko naših blogerki predstavilo slične proizvode brenda Aromazora (koje, nažalost, nisam probala). Ksenijini “masažeri” su baš to – čvrste kreme. A pošto sama ne umem ništa da pravim “uradi sama” priču kradem od Ksenije, a ukradite i vi ovaj njen recept. I usput pregledajte priče o sapunima, nećete zažaliti.

Nadam se da će vam se moji linkovi dopasti.

 

 

Ostavite komentar

Jelena Djukic on 17/03/2014

Na TED sam "pretplaćena" već...pa već godinama :D. Slučajno sam iskopala sve-samo-ne-dosadno predavanje o teorijskoj matematici i od tada sam u TED svetu. Ksenijin penušavi blog takođe pratim. Za Internet zanatliju nisam znala. Vrlo fin izbor :).

Ljiljana on 18/03/2014

Da, TED je... cudo. A Internet Zanatlija je ultra koristan. Bilo da si na Bloggeru ilI WP-u

Ksenija on 18/03/2014

Hvala Ljiljo na pomenu! :) Još uvek ništa ne znam o dolasku, ali sačuvaću Foxy Lady za tebe. Ovaj Internet zanatlija i meni baš treba. Navijam da ove postove-preporuke uvrstiš u stalne rubrike.

Ljiljana on 18/03/2014

@I ja volim da vidim na drugim blogovima izbor raznih linkova, pa cu nadam se uvrstiti. A tebi sam ukrala DIY post:)