Šta mi je privuklo pažnju ove nedelje?

Istok Pavlović o Internet pravopisu

Sigurno je da Istoka Pavlovića, našeg najpoznatijeg stručnjaka za Internet biznis i Internet makreting, ne treba predstavljati. Saveti su ne samo jasni i korisni (“Kako napisati post za hiljade lajkova”), nego i duhoviti (na mojoj lestvici  vrednosti duhovitost je visoko plasirana i često određuje da li ću nešto pratiti ili ne).

Od mnoštva korisnih saveta, izdvajam jedan koji mi je odavno privukao pažnju, zbog teme koja se među blogerkama tako često provlači… Pa da jednom raščistimo sa tim Internet pravopisom, evo ovde je sve o tome.

ISTOK

Za blogerke, infomracija koju možda još nisu čule, Istok Pavlović će biti u žiriju naših prvih Beauty Blog nagrada koje ove godine prvi put organizuje parfimerija Metropoliten.

Evo još malo sa tog posta, koji je prezentovan duhovitom grafikom.

pravopis_071

Naravno, podrazumeva se da pre ove Internet, posedujete i onu drugu pismenost. Znate ono: tačka, zapeta, veliko slovo, padeži…

A Beautful Mess – obrada fotografija i ostalo

Prelepi portal/blog The Beautifull Mess, do kog sam došla tragajući za boljim načinom obrade fotografija.  Njihove fotke se pinuju, šeruju i tvituju, i to ne bez razloga.

A beautifulmess

Mnogo saveta o fotografisanju, pravljenju kolaža, i obradi fotografija. Ja koristim Photoshop, ali prilično amaterski, a nemam vremena da se edukujem za ovaj najbolji program za obradu fotografija.

Zato sam stalno u potrazi za “fotošopom za početnike” – nekim od programa koji nudi brzu i relativno jednostavnu obradu fotografija – i što je još važnije, pravljenje kolaža.

Radeći sto godina u novnarastvu, estetski kriterijumi su mi visoki, a znanje u fotografisanju i obradi fotografija… ne baš na tom nivou. Elsie i Emma su mi zanimljive zbog trikova i saveta – praktičnih i lakih.

Ali kad smo već tu, ovaj portal ima i dobre postove za izradu malih lepih kućnih ukrasa, poput ovog.

6a00d8358081ff69e201a73d7d0e09970d-800wi

Viseće vaznice, divna prolećna dekoracija sa nekoliko flaša, malo konopca i, naravno, cveće.

Za 0.99 dolara u Google Play prodavnici možete kupiti njihovu android aplikaciju za obradu fotografija. Upravo to pokušavam… kad instaliram i počnem da koristim, videće se. Najpre na Instagramu.

Estetska.com – naš jedini pravi vodič za estetsku hirurgiju

Konačno, eto malo samoreklame. Estetska.com je sajt koji ja uređujem, a na kom možete naći veliki izbor tekstova naših najpoznatijih plastičnih hirurga, i ostalih doktora koji se bave estetikom.  Tekstovi su samo deo ogromne arhive koji smo skupili tokom osam godina izdavanja časopisa Estetika – hirurgija&kozmetika.

Screenshot 2014-03-23 19.37.50

Najtraženije su teme o povećanjima (grudi, usana) i smanjivanjima (nosa, bokova, stomaka), ali i o estetskoj stomatologiji koja danas stvarno pravi mala čuda, pa za dan -dva možete dobiti novi osmeh… bez mnogo zujanja i bušenja.

Na sajtu je sve što treba da znate o povećanju usana – da biste bili zadovolji, a i da bi to bilo bezbedno.

Screenshot 2014-03-24 12.37.00

Tema koja zanima mnogo devojaka koje imaju ekstremno male ili asimetrične grudi je, naravno, povećanje. Možda će vas zanimati i to da sada postoji nekoliko načina neoperativnog povećanja: ubrizgavanjem specijalnih filera, ubrizgavanjem vlastite masti, i specijalnim grudnjakom na bazi vakuuma Brava, koji je registrovan i kod nas.

Screenshot 2014-03-24 12.42.33

Naravno, tu je i dosta kozmetičkih informacija o novim preparatima, i zanimljivostima iz sveta nege, kozmetike, antiejdžinga dijeta, estetske stomatologije i hirurgije.

Screenshot 2014-03-24 10.35.32

Ako vam je zanimljivo da vam pišem o nekoj od ovih tema, vi mi javite. O tome znam mnogo, a imam koga i da pitam.

Ostavite komentar

Uncle Abadash on 24/03/2014

Bilo bi mi interesantno da pročitam nešto o tretiranju hiperpigmentacija/fleka natsalih u ranom uzrastu

Ljiljana on 24/03/2014

@Uncle, meni je savetovano nedavno stari dobri tecni azot, samo posle ostaje krastica... Moja drugarica je to radila nedavno, pa cu je pitati za iskustvo. Nekoliko nasih deramtologa je pisalo ovde , ali posto fleke jesu neverovatno aktuelne (odmah posle akni) imam nameru da napravim razgovor sa nekim od dermatologa na ovu temu. Nadam se uskoro.