aparat 031

 

Kada sam dobila ovu lepu četkicu, nisam imala blagu ideju šta bih s njom.

Stajala je neko vreme upakovana i zaboravljena, dok na britanskom Weleda sajtu nisam otkrila namenu: suvo četkanje lica.

Mnogo je poznatije “suvo četkanje” tela, koje ima svoje vatrene pobornike, ali lice?

I tako sam probala.

Bilo je sjajno.

Koža se, najpre, očisti na uobičajen način, sačeka se da se  potpuno osuši, a onda se blagim kružnim pokretima prelazi po koži, od čela, naniže.

Na Weledinom sajtu nije pisalo, ali na nekim drugim jeste, da se vrat četka pokretima odozdo nagore. To je još i najprijatnije od svega.

 

20131207_095337

Kakav je osećaj?

U početku bocka, dok ne naviknete da brže kružite sasvim malim pritiskom.

Koža se zagreje, ali se ne zacrveni, i bude neobično glatka, kao posle pilinga.

Nakon duže upotrebe, primetićete da je lice čistije, a koža deluje zdravije, nekako zategnutije.

Ovakav tretman podstiče brže skidanje površinskih ćelija, ne odmašćuje kožu poput čišćenja četkama i gelovima za umivanje, podstiče cirkulaciju i drenažu.

Četkica se može koristiti i za pranje lica, pa je i tako koristim, ali povremeno, kao mini-piling, uz neki od gelova za umivanje – posle toga isperem, i nanesem uvek neki serum ili masku.

 

aparat 029

 

Šta treba da znate ako poželite ovakvo nešto?

Ne koristite nikakve četke za čišćenje (ili četkanje)  lica ako imate bilo kakve iritacije, perutanja, crvenila, ranice, akne sa belim vrhom (gnojne), i bilo kakve promene na koži koje možete da povredite i iritirate.

Ako je vaša koža veoma osetljiva, ne morate baš isprobavati ovakve postupke.

 

20131014_171756

Kod nas nema mnogo ovakvih “gedžeta” za lepotu, ali Sephora ima svoju četkicu za pranje lica. Ona se koristi sa gelom za umivanje lica, kako bi pomogla da se koža što detaljnije opere. Nisam je probala, ali neke naše blogerke jesu.

Četka nad četkama

Ipak, spravica koja je osvojila svet, Clarisonic, nejtemeljni je način čišćenja lica koji je do sada smišljen (za kućnu upotrebu). Spravica sa rotirajućim četkicama koje se vrte 300 puta u sekundi, uz odgovarajući gel, ostavila je nekoliko koraka iza sebe sve konkurentske proizvode. Proizvođači tvrde da on  čisti šest puta bolje od običnog (staromodnog, ručnog) čišećenja lica.  Premda broj obrtaja četkica zvuči zastrašujuće, utisci su, uglavnom, sjajni, naročito kad je koža masnija, deblja, sklona miteserima.

 

Clarisonic-can-help-acne-prone-skin-acne-expert (1)

 

Premda je cena ovih spravica od 120 dolara za mali putni uređaj, do 225 dolara za “deluks” model, Clarisonic je svepristuan.

Nedavno je stigao i u Hrvatsku, i već pokupio pohvale tamošnjih blogerki.

Pa se nadamo da ga ni mi nećemo dugo čekati.

 

 

 

 

Ostavite komentar