Kako biste želeli da izgleda vaš ten? Ujednačeno, bez fleka, čisto, svetlo… to su reči koje meni dolaze na um. Da bismo postigli sve ovo, pribegavamo kamuflažama – puderima.

L’Oreal je istraživao očekivanja od pudera, i evo šta je ustanovio. Žene žele kožu koja deluje prirodno “kao da nema pudera”, žele da im koža bude dobro negovana, a najviše žele blistavu kožu.

“Radiance” je reč koja se kod nas prevodi kao “blistava”, a zapravo znači da koža zrači zdravim sjajem (a ne masnoćom).

Uopšte, i izvan L’Orealovih istraživanja, poznato je da je trend svake nege – ujednačen i lep ten, a proširene fore i fleke na tenu su postale danas veći problem od bora.

Nego… vratimo se temi. Vichy (brend iz L0Oreal grupacije), predstavio je svoje rešenje na ove zahteve: Teint Ideal pudere: tečni, penasti, kompaktni i bronzer.

 

aparat 138

 

Vichy je ovde upotrebio tehnologijiju “tečne svetlosti”, odnosono sićušnih, reflektujućih čestica nalik na hiljade ogladalaca koji reflektuju svetlost ne samo sa lica nego i ka unutrašnjosti kože, kako bi ona “zračila” zdravljem.  Priču o reflekciji svetlosti, novoj tehnologiji i teksturama prenela nam je Jelena Prša Šimko, Vichy Product Manager. Puderi, takođe, sadrže ulja i ekstrakte koji neguju kožu, vitamin C i E, a dve teksture su posebno formulisane: tečni puder za normalnu ka masnoj, i penasti puder za suvu kožu.  I ono što nam je uvek važno: bez parabena su.

 

vichy teint ideal

 

Šminkerka Maja Radaković nam je, potom, predstavila kako se puderi nanose i kako izgledaju na licu pevačice Zoe Kidah (Zemlja gruva).

Hajde da se podsetimo:

Puder biramo prema boji kože na donjem delu lica, i uzimamo u obzir i vrat.

Takođe, puder treba naneti i na vrat i dekolte, a naročito ako nam je lice znantno tamnije od vrata – nikako ne želimo efekat glave “odsečene” od ostatka tela.

 

vichy teint

 

Maja je puder nanosila četkicom, temeljito.  Ko voli, može sunđerčićem, ili prstima. Reultat kod Zoe  jeste bio – čista i svetla koža.

Nakon ovoga, efekat se učvrščuje i lice matira (naročito ako je koža masna) kompaktnim puderom, a Vichy ovde nudi dve boje.

 

Fotor021921546

 

I konačno, bronzer.

Ili samostalno, na celo lice ako želimo osnučan ton (što zahteva određenu dozu veštine da koža ne bude šarena, ili lice drugačije boje od vrata i ruku…).

Ili, onako kako to svi češće radimo, za efekte: pojačavanje izgleda jagodica, stvaranjem “senke” bronzerom.

Maja je objasnila i kako se pronalazi ta linija za senčenje:  opipajte jagodičnu kost, i dužinom njene donje linije, nanesite bronzer.

Ovim lice dobija uži, elegantniji (“i mršaviji) izgled. Bronzer može vizuelno suziti nos, nanošenjem sa obe strane nosa.

 

Fotor0221183028

 I evo kako nam je Zoe izgledala nakon svega. Meni se čini – sjajno.

 

aparat 150

 

Svi smo bili u prilici da kasnije probamo pudere. Tektsure su, očekivano svilenkaste i lepe, četiri boje za tečne pudere, dve za kompaktni. (Meni, kao i obično, pristaje najsvetlija).  Osećaj nakon nanošenja kompaktnog pudera je naročito dobar: on je kremast a na koži ostavlja veoma nežan, mek, gladak trag.

I… Evo i nas u publici (na slici dole).  U prvom redu i smrtno ozbiljna, uvek dobar đak spreman na učenje – moja malenkost.

Vreme je da kažem da se sve dešavalu u brodu De Vinča – vlasništvu Vesne de Vinča (moja generacija je pamti i kao Jugović).

 

DSC_9708

 

Pogled na Kalemegdan, reka teče, patkice plivaju… sve u belom i boji drveta, terasice na vodi.  Pomalo se i ljuljuška, kada naiđe talas. Idila. Stan iz snova.

Ipak, na mojoj maloj anketi među prisutnim novinarkama i blogerkama, o tome da li bismo voleli da živimo na brodu, prvi odgovor je bio: da, fenomenalno… prelepo je. A drugi, posle kraćeg razmišljanja: ipak je ovo najlepše kao vikendica.

 

Picture-002

A evo i naše domaćice, Marije, kojoj zahvaljujem na ambijentu, dobroj atmosferi, poklonu (Vichy Teint)… uz zahvalnost celom Vichy timu na čelu sa Petrom. 

Picture 001

Da li ste probali neki od ovih pudera?

Šta vi očekujete od idealnog pudera?

Da li biste živeli na vodi?

Ostavite komentar

Jelena on 21/02/2014

Mene je, osim organizacije, ideje za lokaciju ovakvog dešavanja i samog dešavanja, Maja Radaković apsolutno oduševila :) Da li bih živela na vodi? Da! Mada, ja bih živela i u vazdušnom balonu kad smo kod toga :D

Ljiljana on 22/02/2014

Da, Maja ima taj divan, miran i profesionalan nastup. Dobro, Jelena, ne preterujmo s tim balonom...

Mrs Fox on 22/02/2014

Mene su u startu ovi puderi pridobili postojanjem izrazito svetlih nijansi. Kako ranijih godina većina kompanija nije proizvodila "dovoljno svetle" nijanse, meni je izbor pudera bio noćna mora. Idealan puder za mene...verovatno onaj koji bi napravili baš za mene. Ovo kažem iskreno, potpuno svesna da ne zvučim skromno :D Na vodi ne bih živela, imam neki skriveni strah od vode, ne bih se osećala sigurno. Kako sam vodeni znak u horoskopu, mnogi prijatelji se samnom na tu temu šale :)

Ljiljana on 22/02/2014

Marija, pa mislim da je dugo bio trend da se lice potamnjuje da bi delovalo "preplanulo", trend koji je doneo i solarijume, sunčanje i ostalo. Sad se i trend okrenuo za 180 stepeni, što je dobro. A za njim možda idu i puderi. Zanimljivo da u tim istraživanjima niko ne pominje boje - ono za šta se prvo "zalepimo". Valjda se boje podrazumevaju.

Dijamanta Caftali on 29/04/2023

Dragi moji, Vishy bronzer je fenomenalan proizvod, ali se nigde ne može pronaći za kupiti!?? Zbog čega