IMG_4445

 

Da li ste nekada doneli kući suvenirčiće iz hotela? Male, slatke sapunčiće?

Šampončić koji lepo miriše?

Merkali ste peškir, a iskosa bacali pogled na bade-mantil, sve dok niste videli da je na zidu zalepljena cena za ove hotelske “suvenire”.

Ali one fine kupatilske sitnice su, ionako, jednokratne, i vama namenjene. Uključene u cenu.

Chic&Basic hoteli u Amsterdamu i Barseloni u svoja su kupatila postavili ovakve sapune.

 

1618500_586453591431833_1583472464_n

 

“This is the cutest soap that you will steal from a hotel. Enjoy it.” Lepo su vam rekli.

A tu je i “Amazing quality shower gel rarely found as hotel amenity.”

Drugim rečima, na njima piše “ponesite me kao suvenir”!

Kako me je našao Tokyo Milk

Drugarica mi je donela hotelski sapunčić iz hotela Meriot lanca, Renaissance Paris Arc de Triomphe, i to zato što je čitala moj post o ptičicama.  U postu je bio brend koji me je kupio na neviđeno, savršenim pakovanjima svoje kozmetike, Tokyo Milk. I gle, Tokyo Milk u hotelu! Tako je Vladanka rešila da liši Meriot lanac jednog sapunčića (Finest Perfumed Face Soap) a obraduje mene. Meriot nije ni osetio, a meni divno.

 

IMG_4446

Slatki susret s Hermesom

Royal Monceau je hotel koji neću zaboraviti zbog… svega.

U ovom raskošnom hotelu, u kom sam imala zadovoljstvo da budem gost kuće RoC, pored onih pozlaćenih slavina stajao je Hermes, Eau d’Orange Verte. Čitav setić kozmetike. Neko je znao da to volim! Slatki citrusi mekog srca… i ko bi bio tako tvrdog srca da ih tu ostavi?

Od kupke, šampona i ostalih finih stvari, preostali su još ovi: sapun, tužno istrošen, i pola bočice losiona za telo.

 

IMG_4439

 

Royal Monceau me je, takođe, opskrbio lakim češljićem za put, štapićem za brigu o noktima, turpijicom sa dva lica.

Hermes Eau d?Orange Verte je kolonjska voda koju morate probati! Mandarine, narandže, limun, malo minta i mrvica pačulija.  Prekrasno.

Ne mora se do Pariza da se oseti taj miris, hotel Square Nine ga ima u svojim kupatilima, kad budete pili kafu u holu u prizemlju, a vi zvirnite…

A kišobrani?

Ja nosim obične kapice za tuširanje ako ih ne upotrebim. Mrzi me da ih kupujem, a trebaju uvek za nešto, od pakovanja za kosu, do farbanja.

Pa sad, zapadne za oko i neki lep notes, zgodan, mali, za tašnu, sa diskretnim grbom.

One sunđerčiće za čišćenje cipela upotrebim na licu mesta. Mislim da negde imam setić konaca za šivenje sa iglom i jednim malim crnim dugmencetom, ono što uvek može da vam zatreba, osim što nikad nije tu kad vam zatreba.

Za sve ostale izazove je moje srce bilo suviše slabo, a tzv. kućno vaspitanje suviše jako.

A evo ovde i zvanično, šta kažu hotelijeri da se može poneti iz hotela, a šta ne (ali se, svejedno, nosi).

Mislili ste samo peškiri? A niste se setili pepeljara? Šoljica za kafu? Olovaka?

Hotelijeri kažu da im poprilično po odlasku gostiju nedostaju i daljinski upravljači, ćebad (?), i oni lepi veliki kišobrani koje drže na ulazu, (što bi se reklo na izvol’te) da im gosti ne pokisnu.

Za kraj vam šaljem sliku hotela sa početka priče, Chic&Basic. Totalno je šik.  A vraga je “bejzik”. Na internetu ćete ga naći pod “budget hotels”, a cene su od 80 evra za noć, premda su ovi hoteli namenjeni mladima. Ambijent onog u Barseloni podesća nas na šezdesete. Evo ga dole.

 

cb66

 

Ja sam vam, tako priznala svoje grehe. Sad je na vas red.

 

Ostavite komentar

Mrs Fox on 26/02/2014

Slatko smo nasmejali i muž ja :) Malo pre, zajedno proćitasmo post. Podsetili ste nas na sve one slatke ludosti sa naših putešestvija. Naš hit su bili senzori u frižideru, koji automatski skidaju sa vaše kreditne kartice cenu flašice koju ste iz frižidera izvadili. Šapunčiće nosim za uspomenu, dragi su mi kao da su ne znam šta :)))

Ljiljana on 26/02/2014

Marija, mini barovi su stvarno mali hotelski monstrumi. Ožedniš, ruka ti sama krene ka vodici, a onda se setiš da je svaki gutljajčić evro. Pa izvoli.

TamaraF on 26/02/2014

Hahaha odlican post! Bas sam se nasmejala! Pre par nedelja smo drugarice i ja imale razgovor bas na ovu temu. Nas dve (od tri) smo bile posramljene jer je ova treca osula paljbu kako se to ne sme, no nismo promenile misljenje. Nama je to i dalje simpaticno i drzimo se one "ako je u mojoj sobi, onda je za mene, a sad da li cu potrositi tu ili kod kuce, bas im je svejedno!" :)

Ljiljana on 26/02/2014

Slažem se! CNN je nedavno imao temu o tome šta se sme uzeti, kozmetika je definitivno na listi (mada se urednica teksta zalaže i za platnene kese za odlaganje veša sa finim vezenim grbom hotela, a i još ponešto), ali sapunčići definitivno nisu krađa. Ušli su u cenu noćenja.

Verica on 26/02/2014

Sjajan post. Priznajem da me ponekad neke sitnice dovedu u nedoumicu. PS. Još čuvam jednu čašu iz dubrovačkog Plakira i često se sećam lepih trenutaka sa....

Ljiljana on 26/02/2014

Verice, dobra je čaša, i super uspomena. Jedna moja poznanica je imala STOLICE iz nekoliko beogradskih kafana.

Marija on 26/02/2014

Kako su lepi Renaissance Paris Arc de Triomphe i Royal Monceau hoteli. Mislim da su sva ta mala slatka zadovoljstva uracunata u njihovu cenu. Pa ko moze ......

Ljiljana on 26/02/2014

Da, prelepi su. A da je uracunato, jeste i to poprilično.

Nataša Pivnički on 27/02/2014

*Ljiljana,mnogo mi se dopalo sve što ste napisali.Iz jednog zamka u Austriji uzela sam crne čokoladice iz domaće radinosti na poklon.Tečni sapun je bio inkorporiran u držače i nije se mogao uzimati.Mada je imao prelep parfemski miris. Ovih dana sam posebno oduševljena poklonom "Bioideinog" Bio Sapuna koji je sada izložen u TC "Stadion".Ako vas zanimaju prelepi mirisi i još lepši dizajn sapuna,onda je to pravo mesto za Vas.

Ljiljana on 27/02/2014

Hvala, Nataša. Ionako nikad nisam bila u TC Stadion, a tamo su stalno neke promocije manjih brendova. Probaću da odem.