20131116_150831

 

Ne volim poplavu stranih reči u jeziku, naročito kada imamo potpuno adekvatne domaće.  Zato se ovaj blog i ne zove, na primer: “Be Beautiful”. Ali eto, ovde nisam smislila ništa bolje. Reč gedžet se, doduše, primila kod nas, ali i dalje zvuči strano, pa teo vam “beauty gadgets”.

Gedžeti su, uglavnom, stvarčice koje nas raduju, a nisu nam preka potreba. I još, od njih očekujem da budu high tech, po sastavu i pakovanju.

Svet kozmetike obiluje takvim divnim gedžetima. Evo nekoliko mojih.

Talika Smile&Kiss

Talika je fracuski brend preparata zasnovanih na prirodnim sastojcima, za rešavanje konkretnih problema: zvezda ovog brenda je Lipocils, gel za rast trepavica, pa fenomenalan skidač šminke sa oka, produživač trepavica na bazi mikrovlakana… A ovde je, u jednom pakovanju, dva proizvoda.

 

17594_talika_kiss_and_smile_02_f

 

Sa Smile strane,  (na mojoj slici levo) gel za izbeljivanje zuba, na bazi hidrogen peroksida kakav koriste u ordinacijama (naravno da bez lampe nije tako snažan),  plus esencijalna ulja nane i limuna, koja mu daju tako divan osvežavajući miris.  Moram da priznam da nisam koristila redovno ovaj gel, pa ne bih mogla da vam kažem da li uspešno izbeljuje zube – ali volim taj osećaj svežine.

 

20131116_150601

 

Kiss je na bazi peptida, ulja jojobe, pčelinjeg voska, đumbira i cimeta, ali ima i parabene kao konzervanse.

 

20131207_092821

 

Da li povećava usne? Ne, baš naročito, kao ni drugi “plumping” proizvodi za usne.  Ali ih odlično zagladi, hidrira  i malo ubrza cirkulaciju, što im da svežiji i jedriji  izgled.  Osećate da vam usne bride, kad ga stavite, pa je sigurno da sastojici za cirkulaciju deluju.

 

SkinMedica Lip Plumper

SkinMedica je sjajan američki brend kozmetike na bazi faktora rasta. Ovaj Lip Plumper ima i komplementarni proizvod s kojim se zajedno i prodaje, za regeneraciju usana, TNS Lip Renewal, pakovan takođe u vidu olovke, kroz koju na vrhu dobijate kremu za negu fantastičnog sastava.

 

skinmedica-tns-lip-plump-system-2-3.6gr-dudak-dolgunlastirici-ve-yenileyici-sistem

 

TNS je patentiran SkinMedica kompleks na bazi prirodnih faktora rasta dobijenih u laboratoriji, prilikom gajenja kože za rekonstrukciju. Jedina mana ovom proizvodu, i drugim iz linije, jeste što miris ovog kompleksa nisu uspeli da “ubiju” drugim mirisima, miris nije baš prijatan. Tu su još sfere hijaluronske kiseline za hidrataciju, peptidi i… da, i ovde su parabeni. Ovaj regenarator sam potrošila, i preostalo mi je još vrlo malo sjaja, pakovanog u olovci sa četkicom, Lip Plumper.

 

20131207_092908

 

Vrlo je sličan i po ukusu i po delovanju kao Talika Kiss&Smile (kiss, zapravo), mada je ključni sastojak drugačiji –  Benzyl Nicotinate – koji je ovde zadužen za peckanje i vraćanje boje usnama. Da li ih povećava?  Proizvođač je dao slike “pre i posle” na svom sajtu, ali ja ponovo nisam dovoljno uporna da istrajem u redovnom korišćenju. Uglavnom ovakve proizvode nosim u torbi, i ne setim se da ih vadim preko dana.

 

La Prairie Anti-Aging Eye & Lip Perfection à Porter

Pravi mali luksuz koji vas ne može ostaviti ravnodušnim.

 

20131207_093207

 

Već sam pominjala ovaj proizvod ali vredi ponoviti. Prekrasno pakovanje, sa dva proizvoda u jednoj kutijici, sa dva ogledala. Pa još sa belom kožnom futrolicom. Prelepo.

Oba preparata nose zaštićeni Cellular Complex, La Prairie strogo čuvanu tajnu, koje je zvezda njihovih preparata za podmlađivanje.

Preparat za instant efekat na očnoj zoni je penasto-kremastog sastava, boje (pa i mirisa) šampanjca, nanosi se lako i razmazuje kao od šale, što je i za očekivati od proizvoda koji se, kako La Prairie kaže, nanosi i preko šminke. Nemenjen je, naime, da osvežava zonu oka tokom dana. Nosi se sa sobom, ne drži se u kupatilu!

 

20131207_093303

 

Izrazito nežan, omekšava brzo kožu oko oka, a svetlucavi efekat je, očekivano, sofisticiran – sjaj diskretan i blag. Zapravo, može se koristiti i kao suptlini hajlajter za zone jagodica, ili druge delove lica. Sadrži biljne ekstrakte, dehidriranu hijaluronsku kiselinu koja bubri u dodiru sa vodom, i silikone nove generacije koje  na koži daju taj “klizav” i razmaziv film.

Preparat za usne je nežne, roze boje, usnama daje blag sjaj, osećaj mekoće.  Veoma hranljiv, veoma dobro vlaži, videćemo kako će se pokazati na zimi, ali zvuči da će biti dobro.

 

20131207_093312

 

Talika Eye Detox Contour Gel je sjajan preparat za saniranje podočnjaka – tamne boje i nadutosti.  Tu su biljni proteini za hidrataciju, proteini slatkog badema za zatezanje, ekstrakt različka za umirenje i divljeg kestetna za smenjenje otečenosti i ubrzanje cirkulacije. I peptidi za hidrataciju i podmlađivanje. Gel je izrazito prijatan, nanošenje aplikatorom dozvoljava masažu ove kritične regije.
20131207_092937

 

Ovo je preparat koji treba imati u kupatilu i naneti barem dva puta dnevno, jer pomaže. Naravno, kod podočnjaka nijedan rezultat nije dovoljno dobar ni spektakularan, ali kad već želimo da reagujemo kozmetikom, ovo je pravi izbor.

 

Talika Nail Regenerating Serum – evo, za kraj, još jednog Talika preparata. Ulje za negu noktiju, u pakovanju kao naliv-pero, može se naneti kad god poželite, i preko laka za nokte (na zonu korena nokta). Činjenica je, ipak, da ga nanosim ujutru i/ili uveče,

 

20131116_150628

 

U pakovanju je čist prirodan koncentrat biljnih ulja za regeneraciju noktiju koji ne ostavlja masnoću. Na početku, dok ga ne umasirate, deluje malo lepljivo, ali ga koža (i nokat) brzo upiju.  Sadrži, osim ulja, i biljne ekstrakte.  Ja uvek brzo primetim promenu na bolje na noktima – još samo kad bih bila dovoljno uporna da ga nanosim i dalje….

Imate li vi omiljene gedžete?

 

 

Ostavite komentar

Jelena on 09/12/2013

Ovaj La Praire fantastično izgleda! Ne verujem da bih ga kupila ali stvarno je simpatičan :)

Ljiljana on 09/12/2013

Divan ali i skup.logicno.

Jelena on 09/12/2013

Puno zanimljivih stvarčica! Ja volim ovakvu vrstu kozmetičkih proizvoda, jer mi zvuče kao brzo rešenje :D Naravno, ako su i efikasni.

Ljiljana on 09/12/2013

Ulje za nokte i gel za podocnjake su odlicni.

Šminka je ljubav on 10/12/2013

Uh, La Prairie obara s nogu :) Talika gel me je zainteresovao, takvi proizvodi su jedino šta moj muž pristaje da maže pa mu redovno kupim neki za NG.

Ljiljana on 11/12/2013

Za podočnjake? Mazao bi? Neverovatno.