Fotor1216210040

Dva preparata već dugo želim da testiram – novu Erborian BB Eye kremu, i Talika Lash Extender. Ali ne nekom mladom, lepom oku.

I evo je Ivana, kao naručena, bez šminke.

IMG_5213

 

Evo Ivaninog oka pre nanošenja Erborian BB Eye kreme koja obaćava “baby skin” izgled u zoni oka. Krema, zapravo, služi ovde kao prajmer, ali mi je bila zanimljiva zato što Erborian BB kremu već skoro godinu dana koristim, i uživam u njoj.

Erborian BB Eye Touche Parfaite 3-in-1 Complete Concealer SPF 25 (podugačko ime) je, kao i “mama” – Erborian BB krema, kreirana kao anti-age krema. Aktivni sastojci su na bazi sedam korejskih biljaka delotvornih na poboljšanju stanja kože, i to kroz podsticaj mikrocirkulaciji, antiinflamatrono dejstvo i antioksidantno dejstvo. Ekstrakt kvasca je zadužen da smanji nadutost. Plus, dobra hidratacija, odlično prekrivanje, prosvetljavanje kože u zoni oka.

Evo kako je Ivanino oko izlgedalo pre Erborian BB Eye.

IMG_5180

 

A onda smo naneli BB kremu…

IMG_5233

Koža oko oka je postala svetlija, nežne boje koja ima ružičast podton.

Krema je samo u jednoj boji, i uklapa se sa Erborian BB kremom broj 1 kada je nanesete na lice, nešto je svetlija od BB dvojke.

Sada je na redu bila Talika.

Produživač trepavica je jedan od onihi instant preparata, koji se lako nanosi i dodaje volumen i dužinu trepavicama. Nije reč ni o kakvom čudu, nego o vlaknima, koja se nanose između dva sloja maskare.

Verujem da je ovo praktičnije rešenje od maskare koja već u sebi sadrći vlakna, jer na ovaj način možemo dozirati količinu vlakana na trepavicama.

Ivana je nanela Dr.Hauschka crnu maskaru koju smo imali pri ruci (sve se dešavalo u carstvu kozmetike, Metropolitenu). Nakon toga, jedan sloj Talika Produživača trepavica, pa još jedan sloj maskare.

Evo njenog oka posle…

IMG_5237

Razlika je evidentna, i to sa samo jednim nanosom vlakana, u prilično improvizovanim uslovima.  Pritom, vlakna ne prave nikakve grudvice ne trepavicama.

Fotor1216233539

Vlakna se mogu naneti u više slojeva, ponovo preko maskare, sve do postizanja željenog efekta. Nisu štetna za oči, ali ako imate veoma osetljive oči, i neveštim nanšenjem neko vlakno dođe do oka, to vam može smetati, pa morate oči isprati.

Bili smo svedoci i da se ove dlačice skidaju lako, kao maskara, odnosno zajedno sa njom, običnim skidačem šminke sa zone oka.

Talika Lash Extender je u staklenoj bočici sa apilikatorom u vidu četkice, identične onoj za maskaru.  Cena je 2.600 din, ali se vlakna toliko majušna da verujem da traje celu večnost. Pritom, ovo je proizvod koji se ne kvari.

Mislim da je ovo odlično rešenje za sve one koji ne vole, ili ne umeju da stavljaju veštačke trepavice. Nema lepljenja, skidanja, i mogućnosti da se trepavica odlepi. Osim toga, deluje prirodnije.

Šta kažete?

Zahvaljujem se Ivani Aleksov što je bila lepi model za ovu priču o doterivanju zone oka.

Ostavite komentar

Lena Novitz on 17/12/2013

kako mene ova devojka podseća na prelepu Mirandu Ker :))

Ljiljana on 18/12/2013

Lena, da, sad kada si rekla, stvarno liči. I to mnogo. lepa je Ivanica.

Zlatana on 17/12/2013

Super deluje ova bb krema za oko oka.. a Talika "dlačice" kako ih zovem iz milošte, imam već jedno 7-8 godina, povremeno ih koristim ali nisu ni blizu kraja :)

Ljiljana on 18/12/2013

Zlatana, baš dobro što imaš toliko dugo iskustvo - meni je ta bočica delovala "nepotrošivo"

Gee on 17/12/2013

Beautiful girl!!!