20131121_104421

 

Ruž, sjaj, senka u olovci nije nešto s čime ćete sedeti pred ogledalom, nanositi, skidati, dodavati, blendati…

Ne, ako se u vama probudi Pikaso svaki put kada sednete pred ogledalo, nije to za vas.

Ali jeste za nas koji volimo brzo, u onoj vremenskoj zoni  “još-samo-minut-i-možemo-da-krenemo” dok neko već zvecka ključevima u kaputu u hodniku.  

Može da prođe i za šminkanje u liftu, u trku između ostavljanja deteta u vrtiću i posla.

Ove godine je nekoliko dobrih brendova izbacilo šminku u olovkama za oči i usne, i evo par lepih primera.

 

INGLOT

Poznat poljski brend šminke, ima jednu radnju, u Kralja Petra u Beogradu, i tu je pravi mali raj za svakoga ko voli boje.

Takav izbor nijansi, pigmenata, podloga… tekstura, je veselje za oči i iskušenje za slabašnu žensku dušu neotpornu na šminku.

Posetila sam Inglot i provela dobar deo jednog od “onih” beogradskih tmurnih dana među bojama duge, i sa devojkom koja je pravila nizove pigmenata na svojoj ruci, pokazivala mi kombinacije… dodavala šljokice… Sve sam slikala ali za kasnije, a sada, olovke.

Igra boja – Inglot Colour Play Eyeliner

Picture 012

 

Šest veselih boja – ne zove se bez razloga Colour Play – kremaste teksture lake za nanošenje i poigravanje

 

Picture 013

 

Šest intenzivnih boja, baš takav trag ostavlja i na ruci, intenzivnu, čistu liniju bez prekida. Lako ih je kombinovati sa senkama. U olovku je inkorporirna i mali zarezač, da linija uvek bude čista.  Cena 1.680 din

Instant “smokey” – Inglot AMC Eye Pencyl

 

Picture 010

 

Ovih nekoliko velikih olovaka spremne su da čak i ne naročito veštoj ruci pomognu da uz par nijansi, doziranjem jačine boje, napravi svoj “smokey” izgled. Boje su zagasite, mat, ostavljaju trag koji možete odlično utapkati i razmazati. Nijanse braon, sive, plave i ljubičaste.  Kao i većina Inglot kozmetike, i ova ne sadrži parabene.

 

COLLISTAR

Collistar ima tokom celog decembra popuste od 20 do 30% u Jasminovim parfimerijama, a dobili su nove proizvode u olovci.

 Twist Ultra Shiny Eye Shadow

Novost u olovkama ima i Collistar, njihove senke u olovci su kremaste, sedefaste, lako se nanose i dobro prekrivaju kožu.  Boje su u osam nijansi, na slici dole su jade, garnet, diamond i quartz. 

 

20131121_104102

 

Senke imaju sedefast sjaj, zahvaljujući bisernim česticama, s sfere silikona i ulja u formuli doprinose hidriranju i lakšem blendanju i nanošenju.

Ne sadrže parabene, a nije vam potreban ni zarezač, samo “odvrnite” deo na dnu (eto odakle “twist”). Nisam probala na koži, ali nešto se vidi i na papiru, makar to da se stvarno lako nanose, a ne ostavljaju masne tragove i ne razmazuju se.
Picture 056

 

Collistar Twist Ultra Shinny Gloss

Još jedan “twist” – sjajevi za usne u olovci divvnog sastava: sfere hijaluronske kiseline uvek obećavaju hidrataciju i onaj “plump” – jedar izgled. Tu je još i pro-kolagen za koji Collistar kaže da prolazi u kožu i stvara finu trodimenzionalnu mrežu za puniji izgled.

Evo par sjajeva.

 

20131121_104402

 

Pigmenti su jaki pa na usnama ostaje dosta boje, i osim sjaja imaju i efekat nežnog ruža. Na slici su coral pinknude i cherry.

 

Picture 055

 

Sjajevi, takođe, imaju osam boja, i sedefaste čestice, u pink i crvenim nijansama. A nemaju parabene.

 

Deborah Glitter Eye Pencyl

Ko voli više sjaja evo i Deborah gliter olovaka. Gliter čestice su unutar olovke, koja je mekša od olovaka za oči, deblja, i nanosi se na kapak.  Dobro rešenje za dodatne efekte, u kombinaciji sa senkama, ili kao deo šminke koja se nosi u neseseru u torbi, za brze efekte.

 

deborah glitter eye pencil

 

Volite li olovke, ili klasično nanošenje četkicama?

 

Ostavite komentar

Tijana on 20/12/2013

Ne volim senke u olovkama, nekako su nezgrapne, ali zato ruzevi u olovkama su mi strava i super prakticni. :)

Ljiljana on 21/12/2013

@Tijana, meni se ;ine ygodne, ako se lako razma\e i iyblenda nanos.

Jelena on 20/12/2013

Senke u olovkama su must have u mom slučaju. Naročito one jumbo verzije. Često me spasu u poslednjem trenutku dok istrčavam iz stana, a nemam vremena da nanosim tri sloja klasične senke da bih postigla neki dnevni smokey look. Nanesem u jednom potezu debeli sloj, začas izblendam nekom zgodnom česticom ili prosto prstom i voila!Maskara, karmin, gotovo.

Ljiljana on 21/12/2013

@Jelena, da, pa to je i ideja ovih stvari, preptpostavljam. Instant šminka, pristojan efekat uz malo vremena i angažovanja.

Di on 21/12/2013

Ja sam vala "Pikaso". Iako nikada ne stvorim neko spektakularno delo konkretno na kapicima, ali ne mogu da zamislim da nanosim senku olovkom. Ipak, mnogo je više onih kojima je ovo odlično rešenje i drago mi je zbog toga :).

Ljiljana on 21/12/2013

@Di, ti si Pikaso i sa noktima.