20131116_145820

 

Novembar 2013.

Jesen nam je opet nekako izmakla, na kraju miholjskog leta. Desetak dana žutog lišća i onoj jesenjeg mekog mirisa u vazduhu, i eto snega.

A taman sam promenila negu u planiranu jesenju varijantu.

Nekako baš kao naručeno, neki proizvodi koje sam koristila tokom leta su potrošeni. Simultano.

To mi se već dugo nije desilo. Nove preparate koristim već skoro mesec dana, pa mogu da vam kažem kako mi deluje i onaj stari, u zgnječenoj ambalaži, i ovaj novi, sjajni. 

Ruke

 

20131116_144905

 

Dr Sebagh High Maintenance Hand Made krema za ruke je bila uz mene tokom poznog leta i rane jeseni. Metalna tuba čuva sastojke, a njihova lista je, kao neka bolja krema za lice: polisaharidi za zaštitu od spoljnih uticajua, ekstrakt zelene kafe, hijaluronska kiselina, ceramide, linolna kiselina, kompleks prirodnih fitohormona, vitamin E i esencijalne masne kiseline. Ulje kanabisa (jeste ono što mislite). Metalna tuba zbog čuvanja sastojaka, 75 ml, traje jako dugo. I verovatno jedna od najskupljih krema za ruke na tržištu. Dr Sebagh kozmetika spada u luksuznu negu. Takva joj je i tekstura, potpuno nemasna, koža je trenutno upije. Film koji ostaje na površini je nemastan, jedini osećaj je meka i svetla koža.  Odlična hidratacija. Ništa manje ne bih ni očekivala.

 

20131116_153800

 

La Roche Possay Cicaplast krema je nešto sasvim drugačije – dermokozmetička nega koja mi je došla u pravo vreme za zimu. Visok sadržaj glicerina (30%) definitivno ostavlja na rukama film za zaštitu, a tu je i nianciamid (vitamin B3) visoko na listi sastojaka. Negde u sredini liste je i ši puter. Krema je namenjena izrazito osetljivoj koži ruku, tretmanska je, za ispucalu kožu, za umirenje crvenila i grubosti na koži. Na na zdravoj koži deluje preventivno.

Prava blagodet za ruke, fini zaštitni sloj, veoma prijatna tekstura.

Lice /Serum

Fini, beli Caudalie Vinoperfecet serum pratio me je tokom leta.  U vrelim danima, bilo je to jedino što sam stavljala na lice tokom večeri. Dešavalo se da i tokom dana nanesem samo serum i zaštitu za sunce.  Ali o tome sam već pisala tokom leta.  Serum je osim divne, fluidne teksture, obećavao i sjaj i prosvetljavanje kože, a i borbu protiv fleka.  Za sjaj i blistavost mu odajem priznanje. Za fleke ne mogu da sudim, one nisu manje ali – nisu ni veće posle ovog leta, što može biti zasluga seruma, ali i bolje zaštite od sunca.

 

20131116_145518

 

Darphin Predermine serum – o, blago meni. 93% sastojaka su prirodnog porekla, nema parabena ni mineralnih ulja, a peptidi su, uz čitav niz različitih biljnih supstanci, na vrhu liste aktivnih sastojaka.  Predermine serum je, kao i ostali proizvodi ove linije zadužen za “popravljanje” bora, odnosno podsticaj obnovi kolagena i elastina u koži.

Serum ima divnu teksturu, nemasnu, ali sa puno vlage. Svilen i mirisan. Baš kao što se od Darphin seruma i očekuje. Ovo je serum koji pravi razliku kada se nanese – odmah, u vidu finog tonusa i glatkog izgleda, a tokom dve-tri nedelje upotrebe koža deluje čistije, a senke kao da su umekšane. Ne volim da ocenjujem dubinu bora, pa neću reći ni za ovaj serum da li umanjuje bore. Važno je da lice izlgleda lepše. Više nego dovoljno.

Serum je u staklenoj bočici sa pumpicom, i koristi se posbno osimšljenom tehnikom. Serum nanosim ujutru, ispod kreme.

Nanošenje preparata na ovakav način, redovno, može da unapredi vašu negu. Evo kao se serumi nanose po Darphin preporukama (a vi možete ovako nanositi bilo koji).

 

Darphin Face Gym Serum

 

Ko više voli film, evo uputstava.

 

Ovo je možda dobra prilika da se napomene da pametnim nanošenjem od kozmetike dobijamo više. I još nešto: važno je, još, da se sačeka da se jedan sloj osuši da se nanese drugi.

 

Lice/krema-fluid

Tokom leta i prve jeseni tu je bio fluid Caudalie Vinexpert Radiance Day Fluid SPF 15.  Ključni sastojak jre rezveratrol, jedan od najaktuelnijih antioksidanata u kozmetici, tvrdi se da sprečava procese gliakcije koji narušavaju kolagen.

Da li je delova rezveratrol ili ne, u pitanju je odličan fluid,  o njemu sam pisala u tekstu o svojoj letnjoj nezi. Sada mogu da potrvrdim da je mom licu, sa suvim obrazima i promašćenom T zonom, veoma prijao, omekšavao kožu bez mašćenja, učinio je svetlom.

 

20131116_145653

 

Sada je tu Darphin Predermine Fluid. Još biljnih ekstrakata, još sastojaka prirodnog porekla, bez parabena. Darphin obećava da ovaj fluid ublažava fine linije (to su one najtanje borice na koži). Fluid je na koži prekrasan, naročito u kombinaciji sa serumom ili uljem.

Eh, sad još i ulje.

Da, čim dođe jesen, obavezno ubacujem neko ulje.

A Darphin, inače, u svom pristupu nezi, aromaterapiju preporučuje za veče.

Aromaterapijski eliksir od ruže (Rose Aromatic Care) – jedan je od jačih argumenata zašto da se zaljubite u ovaj brend.  Eliksiri poput ovog, za hidriranje, sastoje se od esencijalnog ulja ruže, jojobe i jagorčevine, uz ekstrakt ginko bilobe.

 

Pet kapi ulja rasporedi se na čelo, bradu, vrat i jagodice, i nanosi vrhovima prstiju od sredine ka spoljnim delovima lica, čime se podstiče cirkulacija i drenaža.

Esencijalno ulje ruže poznato je  po hidrataciji i umirenju – svedok sam da je ujutro koža preporođena i meka.

 

20131116_145800

 

Eto moje nege za narednih par meseci. Mmmm…

Da li uvek koristim svu negu od jednog brenda? Ne. Samo nerado mešam tehnološke i dermobrendove sa prirodnim.  Sada se nekako složilo da sve bude Caudalie – odnosno Darphin.

Ostavite komentar

Lena Novitz on 01/12/2013

I šta sad da kažem, osim da užasno želim da probam Darphin. p.s. dopao mi se post :)

Ljiljana on 01/12/2013

@Leno, ima vremena, pa doci ce na red. Pozdrav i hvala.

Milica on 02/12/2013

Jedva chekam da probam ovu toliko hvaljenu kremu za ruke La Roche, znachi sad cu otici da je kupim :) Darphin je fenomenalan, ali na zhalost josh neko vreme necu biti u mogucnosti da ga priushtim :( Divan post, kao i uvek, javljam utiske za kremu, poljubac

Ljiljana on 02/12/2013

@Milice fina kremica.