la praire 1

 

Iza sedam brava, u dobrom, švajcaraskom sefu, čuva se tajna Cellular Complex-a, sastojka koji je “srce” svih La Prairie preparata.

La Prairie je jedan od samo nekoliko svetskih brendova koji mogu sebi da dozvole da prodaju svoje kreme za 500, 800, 1.500 evra.

U čemu je tajna La Prairia?

Klinika La Praire u Montrou, na brežuljku pored jezera, osnovana je 1930. i odmah se prolavila!  Tu je profesor Paul Niehans, pravi pionir tretmana ćelijama (stem, mnogo pre nego što su postale planetarni hit), ubrizgavao svojim pacijentima ćelije fetusa ovce.  Bio je to začetak Revitalizujućeg tretmana koji se i danas, značajno unapređen, radi u ovoj luksuznoj klinici (evo je na slici dole).

 

2b9b72303a195511df58deb3249f170b_XL

 

Slavu su, klinici i tretmanu, donele slavne ličnosti, ali hajde da preskočimo glumice, i istaknemo Papu Pija XII kojeg je profesor Niehans uspešno izlečio i stakao svetsku slavu.  Povukao se 1966, (profesro a na Papa), a drugi su stručnjaci nastavili unapređivanje njegovog CLP ekstrakta koji se stalno pročišćava, i danas je deo Revitalizujućeg tretmana ove klinikem, kojim pokušavaju da usprore starenje našeg organizma.  Ali i kože – za to je zadužen luksuzni beauty centar (evo kako izgleda – fotografije pripadaju Klinici).

 

lka prairie2

 

Za starenje lica, zadužena je kozmetika iznikla iz Klinike, iz koje je 1982. izdvojena Laboratorija La Prairie koja je krenula da razvija jedinstven antiage kompleks, tu strogo čuvanu tajnu.

I tako, neću moći da vam kažem šta je u kompleksu, osim da je njegova stuktura do detalja slična strukturi kože, čime ga koža prepoznaje i dopušta da se sastojicu sa njom stope i prodru u dublje slojeve. Tamo će poboljšavati ćelijski metabolizam, oporavak elastičnosti, doneti hranu neophodnu za regeneraciju.  Pre nekoliko godina sam prisustvovala prezentaciji na kojojnam je  predstavnica La Prairie-ja iz Francuske, (čije sam ime zaboravila, nažalost), rekla čak i to da je formula Cellulaire Complex-a podeljena – i da niko ne zna celu formulu. Tajnovitost je, uvek, zanimljiva.

 

20131101_101547

 

Tako će vam reći u La Prairie-ju, čiji sam gost imala zadovoljstvo da budem pre nekoliko dana, na predstavljanju nekoliko novih proizvoda. Kada kažem  La Prairie – mislim. zapravo, na srpskog predstavnika  brenda, kompaniju Everet koja se potrudila da napravi ugođaj dostojan ove lux švajcarske priče i Sanju Sinobad, našu sjajnu domaćicu.

 

platinium

 

Nije sve u La Prairie preparatima “super-tajni-kompleks”  – ima tu zlata i platine, poput koloidne platine u čuvenoj Cellular Cream Platinum Rare, koja uvodi u kožu negativno naelektrisane čestice platine kao najluksuzniji antioksidans. Uz to, krema ima i ostale antiage sastojke kakve i ostale smrtnice među kremama imaju: vitamine, peptide, i slično.

Da, to je najskuplja La Praire krema. I jedna od najskupljih inače.  Njeno veličanstvo košta preko 1000 evra.

La_Prairie-The_Caviar_Collection-Skin_Caviar

 

Uprkos platini, kavijar je prva asocijacija mnogih kada čuju ime La Prairie. U Caviar kolekciji upotrebljena je  izuzetna koncentracija ekstrakta kavijara, tog dragocenog morskog proteina.

 

celine_cousteau-envases-vidrio-ecologia-medio_ambiente_MUJIMA20110624_0001_34

 

Meni je, ipak, od La Prairie koncepta, najdraža priča o njihovoj saradnji sa Celine Cousteau.  (Evo je na slici gore, u borbi protiv upotrebe plastičnih flaša, u akciji “Staklo je život”).

Ako ne prepoznajete odmah ime, vi iz moje generacije setićete se da je Žak Kusto (njen deda), okeanograf i istraživač, obeležio naše godine odrastanja i upoznao nas na uzbudljiv način sa tajnama sa okeana, mnogo pre nego što smo na kablu imali Discovery.  Selin je nastavila njegovu borbu za očuvanje okeana, uz Ocean Future Society, neprofitnom organizacijom koja izčava mora, štiti ih i edukuje i nas kako da zaštitimo okeane.

Ali, kakve veze sve to ima sa La Prairiem?

 

la-prairie-marine-biology-zeewier

 

Marine Biology kolekcija zasnovana je na blagotvornim supstancama mora, alge, fitoplankton i slično, ali odgojenom u specijalnim laboratorijskim uslovima u kojima se simulira morska sredina. Tako se čuva pravo blago okeana – i održivost života u njemu.

Marine Biology kolekcija je istovremeno i izvor prihoda za Ocean Future Society, jer  iz prodaje ove linije La Prairie donira ovu fondaciju. Pogledajte malo morskih slika…

 

 

A novi proizvodi?

Uskoro u postu o aktuelnim novitetima.

 

Ostavite komentar

Anibani on 07/11/2013

Nisam koristila nista od Prairie, ali svakako bih volela da probam neke stvarcice! divan post :)

Ksenija on 10/11/2013

Ne znam zašto kozmetičke kuće insistiraju na ovakvom marketinškom pristupu predstavljanja proizvoda. Ko još danas veruje u ovakve krimi priče. Mislim, ne znam, ja nekako smatram da oni koji ima daju dozvole da prave ovakve preparate i plasiraju na ttržište, svakako treba da znaju šta je u kremi. Tako da ta priča da baš niko ne zna celu formulu... ne znam zaista čemu služi ako je preparat efektan. LJiljo, bolje nam opiši first hand experience u korišćenju preparata, to je zanimljivije i korisnije čuti.

Ljiljana on 10/11/2013

@Ksenija... Probam. Pisacu