Untitled-3

 

Protagonist posta Anticelulit: detektivska priča,  ponovo mi se javlja, ali ne u snovima, nego na Facebook-u, kao plaćen oglas koji nas ponovo obaveštava da je ono što nam se čini teško, zapravo lako. 

Da biste razumeli narednu priču, predlažem da, ako već niste, pročitate prvo tu detektivsku priču o anticelulit preparatu, koju sam nedavno pisala.

 

Evo sada i nastavka.

 

 “7 Dana Do Tela Iz Snova” je nova Facebook stranica koja je “šerovala” sa Internet stranice  apoteka-beograd.com priču jedne Jelene, koja je,  kaže,  testirala serum.

“Testirala sam serum koji topi celulit i masnoću na bokovima. Odličan rezultat!”- kaže Jelena.

Sedam dana do

 

Klik-klik na post, i stigli smo do starog znanca, sajta apoteka-beograd.com.  Na kom se krije naš Protagonist – Kenkai anticelulit serum. Ali tamo nema Jelene?

Ali zato nam svoje mišljenje o preparatu daju Marijeta, Martina, Blažika, Monika… i Petra koja na kraju kaže za našeg Protagonist-u:  “Zbog zadovoljstva rezultata preporučila sam ga svim prijateljicama”.

Sad, “zbog zadovoljstva rezultata”, da potražimo gde je tu Jelena.

Nema Jelene.

Ko je Jelena?

Evo šta nam je rekao dobri detektiv Google.

 

sta-kaze-google

 

 

Devojka sa slike nazvana “Jelena” sa javlja u 412 Google pogodaka.

Ista devojka.

Razna imena.

Nigde Jelene.

“Jelena” je, međutim, na svoj post na Fejsbuku dobila – u trenutku dok ovo pišem, 250 “lajkova”, 23 “šera” i 17 komentara.

 

Evo šta su u komentarima pitali “Jelenu”, i šta im je odgovorila.

Pitanje: Koja je cena, kako se koristi, i gde kupiti?

Odgovor: http://www.apoteka-beograd.com

Pitanje: Koliko košta?

Odgovor:  http://www.apoteka-beograd.com

Pitanje: Kako se naručuje?

Odgovor: ….pogađate,  http://www.apoteka-beograd.com

Pitanje: Koliko si izgubila?

Odgovor… Ovde nema odgovora. Jelena je zagubila svoj identitet na bespućima Interneta, a sa njim i svoje centimetre.

Ipak, moj favorit među pristiglim komentarima,  ujedno i jedini glas razuma je:  “U tim godinama celulit,cudno???”

Konverzacija sa Jelenom se nastavlja.  Dok ovo pišem dodat je još jedan komentar,  još jedan “šer”, plus još 13 “lajkova”.

 

Facebook stranica “7 Dana Do Tela Iz Snova” nema nijedan post,  ima 317 ljubitelja, a osnovana je pre dva dana.

To je dosta više nego Budi Lepa Facebook stranica koja je za dva meseca dobila tek .. 195.

Ko mi je kriv što nisam dala ime Budi Lepa Za 7 Dana.

Postji, međutim, i hrvatska Facebook stranica “7 DANA do Tijela iz SNOVA”, takođe osnovana pre dva dana, takođe bez ijednog posta ima 225 “lajova”.  Izgleda da su Hrvatice manje lakoverne od nas.

Želim, na kraju, da vas podsetim, da je priču o anticelulit prevari pokrenulo blog Mooshema a da je nekon teksta na ovom blogu Udruženje potrošača navelo da će reagovati. Nismo  još ništa čuli.

Ostavite komentar

Zlatana on 02/11/2013

Čitala sam o ovome kod Moosheme, i još tada, kao ni sad, nisam bila sigurna da li je smešno ili tužno. U stvari meni je smešno, samo se plašim da je mnogo njih već kupilo Kenkai po Jeleninoj preporuci. U svakom slučaju, čeka te eksplozija novih poseta sa Google na temu iz naslova :)

Ljiljana on 03/11/2013

@Zlatana, kako se ne setih odmah za ime bloga. Mogla bih da pustim i mali oglas na facebook/u.

Ksenija on 10/11/2013

Sve sam pročitala sada i ovde i kod Moosheme, ovo je totalno neverovatno! Kako im do sada još niko nije stao na put, to je ono što me najviše kopka. Da li smo baš toliko nemoćni protiv prevaranata? Ljiljo, obavesti nas o razvoju događaja obavezno!

Ljiljana on 10/11/2013

@Ksenija, razvoj je takav da se i dalje pojavljuje na Faceu. http://www.kenkai.us Ovo je u Americi.I u Britaniji. Mnogo sofisticiranije, mada ista prica. U Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji je isti, napadan i ruzan sajt.

Ingrid on 09/07/2015

Naravno antipropaganda kozmetike KENKAI nije uspela! Kenkai je nakon 2 godine jos bolji a žene prezadovoljne. Ni jedna organizacija nije sprjecila prodaju KENKAI posto je citava antikampanija bezveznog portala Mooshema bila osnivana bez ikakve osnove, sa lažnim referencijama i izmisljenog teksta:) Toliko u tome. Za dobrim konjem prašina se diže!

Ljiljana on 24/07/2015

Poštovana Ingrid. sve što je napisano stoji i dalje. Ja nisam vršila antipropagandu kozmetike, nego otkrila trikove i laži u njenom promovisanju.