20131030_133753

Kao i mnoge dobre stvari, i ova je rezultat slučajnosti.

Prilikom gostovanja u Wali, rodnom mestu Dr.Hauschka kozmetike, novinari su dobili poklon paket -u  mom je bio i ruž: tamno crven – ona vrsta sa malo plavog pigmenta. Broj 06 – Intensive Garnet,  granatno crvena, intenzivna. 

20130823_224830-1

– Ovo nije za mene. Suviše je tamno. Neko će ga dobiti – pomislila sam i spakovala ga u “depo” gde je i mesto preparatima koji nisu po mom ukusu, nisu za moje godine, moj tip kože…

Koristila sam, inače, decentniju nijansu koja je malo “vukla” na terakotu i koja mi je “odgovarala”.

Dr.Hauschka 06 isplivao je neočekivano  prilikom nekog raspremanja, i delovao mnogo pitomije, pa sam odlučila da “rizikujem”.

Prvi put kada sam ga stavila, jedna osoba koja me je srela pitala mi je na kakvom sam to antiage tretmanu bila, a druga da li sam radila fejs-lift!

Čudo jedno šta dramatična promena ruža može da izazove. Efekat dovoljan za doživotnu ljubav.

Od tada ga ne skidam.

Uveče je obavezan. (Slika srećne korisnice levo snimljena je, očigledno, noću, telefonom…)

Danju ide uz Juliette Has a Gun Mad Madame. 

Prirodan, a postojan

20131030_133614

Sad, ne bi on baš opstao da nije, osim sujeti, imponovao i mojoj kozmetičkoj ćudi. Na više načina.

 

1.  Prirodan je da prirodniji ne može biti.  Sadrži ricinusovo, bademovo i jojobino ulje, lanolin,  ekstrakt šipka, šargarepe, ruže, lanolin, pčelinji, kandelila i karnauba vosak, ši puter, miris od prirodnih eteričnih ulja, mineralne pigmente…. Ceo spisak je dug i bez ozloglašenih supstanci. Prijatan je na koži. Ne isušuje usne.

 

2. Lako se nanosi, a dugo  traje. Ovo nisam očekivala od prirodnog karmina, traje i posle pića i hrane. Možda ga treba još jednom popraviti posle duge večeri.

 

Osim ovog, za svakodnevno mazanje u brzini (u retrovizoru, naslepo i slično…) koristim i broj 9, koji, čini mi se, manje postojan. Dobro, ima i manje pigmenta.

Posle ovog iskustva, posvetila sam se ostalim Dr.H dekorativnim ponudama.

Dr.Hauschka  Translucent Make Up br. 2 je drag mom licu, jer prekriva odlično, ne suši kožu, ne skuplja se u bore, postojan je tokom celog dana, savršen za moju mešovitu kožu sa suvim obrazima.

Pošto su mi oči osetljive,  posvetila sam se i prironim senkama, a Dr.H “ajlajner” u braon boji mi savršeno pogoduje. Ali o tome neki drugi put.

Ovo je zapravo priča o tome da treba probati i ono što vam na prvi pogled ne ide. Ne uklapa se u pravila “kako da odaberete crveni ruž”.

Da li ste probali nešto od prirodne šminke?

 

 

 

Ostavite komentar

Ksenija on 10/11/2013

Probala sam par preparata iz preparativne linije, a sad si me zainteresovala da probam i karmine. Mada, nije mene tesko uvediti... :D Pravila sam do sada sama neke varijante lip & cheek stain-a i mineralnih senki. Rezultati su ok, ali kod pvakvih preparata je najbitnije po meni znati sta ocekivati unapred, tj. malo se upoznati sa sastojcima, pa je onda lakse oceniti krajnji ucinak.

Ljiljana on 10/11/2013

@Ksenija, taj br.6 je mat, i odlicna mu je trajnost. Ovi koji nisu mat, bas kao i kod ostalih brendova, krace traju, ali su i mnogo hranljiviji. Mada meni ni mat ne isusuje usne. Ali vazno mi je i da znam sta je na usnama. Ja sam super zadovoljna i bojom i kvalitetom. Sigurno da ostali ruzevi imaju mnogo veci izbor boja. Ali, ne znamo bas uvek sta je u njima. Ja nisam bas opsednuta prirodnom kozmetikom, ali mi uvek prija saznanje da je unutra sve prirodno i cisto / narocito za usne...