Tus geloivi

 

Tri tuš gela pripadaju brendovima koji nose iste, prirodne sertifikate, pa je u redu da se porede. Utoliko pre što su im cene različite.

Weleda tuš gel od ruže ima kremastu, gustu teksturu gotovo kao losion za telo, kremast je i osećaj koji ostavlja na koži, gotovo da ne osećate potrebu da nakon tuširanja nanosite mleko za telo. Miris je cvetni, ali blag, diskretan, pa

čak i ako ne volite miris ruže, ovaj vam neće smetati. Nije bez razloga Weleda poznata po preparatima za negu tela.

Dr.Hauschka tuš gel od trnjine takođe ima kremastu teksturu, smeđ je, prijemčiv za kožu, i ostavlja je hidriranom. Miris je prirodan, topao, drvenast i prijatan. Dolaskom novih Dr.Hauschka tuš gelova na tržište, ovi stari se

povlače i možete ih još ponegde naći. Ovaj stari mi je drag, pa sam ga odabrala…. a noviji su još bolji.

Alverde tuš gel od mandarine i vanile je u vidu tečnog gela, koji se klizavo razvlači po koži prilikom spiranja, (što mi se nije naročito dopalo). Miris je omamljujući, i za moj ukus previše jak. Navikla sam da od prirodne kozmetike očekujem mnogo nežnije mirise. Da sam izabrala drugi miris, možda bi sveukupni ugođaj bolje ocenila. De gustibus

TUs gelov malaMoja ocena? Favorit je Weleda, korak iza Dr.Hauschka, a ovaj Alverde gel ne bih više kupila.  Miris, naravno, jeste subjektivna stvar, ali je tekstura i osećaj na koži odlučujuća.

Sticajem okolnosti, Alverde je upadljivo jeftiniji od ostala dva.

Ovde dolazimo do onog čuvenog pitanja: da li neki brendovi višom cenom prodaju ime brenda, a inače je „sve to isto“? U ovom slučaju mislim da ne.

Razlika u kompoziciji preparata je ono što ga čini skupljim ili jeftinijim; prisustvo kvalitetnih biljnih ulja, esencijalnih ulja, biljnih ekstrakata (ima ih u sva tri gela) – procenat njihove zastupljenosti u preparatu; plus, promišljen način komponovanja proizvoda u kom učestvuju dermatolozi, biolozi, parfemisti – koji je zaslužan ne samo za delotvornost, nego i za uživanje prilikom upotrebe.

Zaključak? Kupovinom jefitnijeg od bilo koja tri podjednako sertifikovana prirodna proizvoda nećete pogrešiti – i dalje ćete dobiti tuširanje bez hemije i štetnih materija, što je osnovno što želimo od prirodne nege. Sve ostalo, od dobre hidratacije do uživanja, su dodaci. Koji dižu cenu. Izbor je, kao i uvek, vaš.  Samo, birajte miris pažljivo.
Ostavite komentar

Milica on 27/12/2013

O ovom Alverdeovom gelu za tusiranje stekla sam isti utisak kao i vi uporedjujuci ga sa Weledinim, ali potom kada sam probala drugi miris, mint i bergamont, usledilo je odusevljenje! Od tada ga koristim, ali je ipak za moju izrazito suvu kozu neuporedivo najbolje Eucerinovo ulje za tusiranje, ili uljana kupka...

Ljiljana on 28/12/2013

Da, bilo mi je nekako kao sirup za kašalj. Hvala, probaću to drugo. Ulja su odlična, naročito tokom zime, i ja ih volim.

Ime on 23/08/2014

Meni se jako dopao Alverde gel za tusiranje iako ne volim slatkaste mirise :-) dobar je i bambus I grejpfrut, neverovatno osvezava! Inace volim da citam vas blog jer dosta pisete o prirodnoj kozmetici :D ja takodje pisem recenzije prirodne kozmetike, ostavila sam gore link pa mozete videti.

Ljiljana on 24/08/2014

Hvala, Iva, dobrodošla u svet blogova.