Evo prvog gosta na BudiLepa.

Beograd 11.04.2013. moda farmerke ras foto Zeljko Safar

Jelena Milentijeić je novinarka,  urednica lepote u Blic Ženi, redakciji koja drži do dobre reči i duha, te eto i naslova.

Zamolila sam Jelenu da napiše nešto o preparatima za koje se uverila da – deluju!

Jelenin kozmetički portret

Tip kože: normalna, mada za nijansu starija nego što bih ja to volela.

M
Moj najveći kozmetički problem: s godinama mi se topi masnoća u predelu ispod očiju, a iznad jagodica; usne su tanje nego pre 10 godina i  baš zbog tog topljenja masnoće, imam dve uočljive vertikalne bore između nosa i kraja usana.
Koliko je ovo subjektivno, a koliko objektivno – vidi se na slici!
Naravno, tu je i nezaobillazni celulit. Nema ga mnogo, ali me mnogo nervira.
(Jelena je tek napunila 40, i sve je ovo subjektivno – primeda BudiLepa.com)
Evo njenih sedam omiljenih preparata koji podmlađuju!

Sephora Gel za samopotamnjivanje lica

Sephora autobronzant pinceuOvaj gel daje licu ujednačenu, diskretno preplanulu boju. Tek toliko da delujete sveže i baš kao da imate prirodno tamniji ten. Kao posle tri-četiri dana na moru, recimo. Uz to odlično hidrira kožu i divno miriše.

Pošto sam vrlo bleda, koristim ga redovno umesto dnevne kreme i pudera. Koža ga dobro upija, pa vrlo brzo posle nanošenja možete da se šminkate. Najbolje od svega je što ne ostavlja fleke na koži poput nekih krema za samopotamnjivanje.

Preporučujem  da jednom nedeljno uradite piling kako bi boja bila što lepša i ravnomernija.

 

Rexaline Krema za predeo oko očiju

REXALINE CONTOUR DES YEUX ret HDOd svih antirida koje sam ikad koristila, Reksalin se pokazao kao najefikasniji. Naravno, ozbiljne bore ne može da sredi nijedna krema, ali one fine, plitke, tanke oko očijiu, koje su posledica suve kože u tom delu, Reksalin stvano može da ublaži.

Verujem da je tako moćan jer je to zapravo čist hijaluron, od kojeg ćelije kože nabubre, pa se bore malo popune.

Treba ga mazati bar mesec dana.

 

Rexaline Maska za lice

rexaline mask

I maska je, kao i antirid, odlična, a posebno posle sunčanja. Znate i same kako se lice posle mora isuši i sparuši, znate sve efekte fotostarenja!

Ova maska, ako se stavlja desetak dana zaredom, i to tako da se s njom prespava, stvarno vidno opravi kožu i vrati joj jedar izgled. Opet, zahvaljujući čudotvornom hijaluronu.

 

Benefit tečno rumenilo – BeneTint

BeneTint

Namažete ovo rumenilo, a lice vam izgleda kao da ste prirodno zdravi  i odmorni. Uopšte se ne primećuje da imate rumenilo na obrazima, samo izgleda kao da imate superzdravu boju lica.

A najboji trik je što ga koža upije, pa nikad ne zamaže naočare ili telefon, koji neminovno prislanjamo uz lice.

 

 

Talika sredstvo za skidanje šminke oko oka

talika makeup remover

 

Ovo je preparat u čiju fantastičnost morate da se uverite svojim očima.

Ko ne proba, ne može da veruje.

Kakvu god maskaru i šminku imali oko očiju, dovoljno je da na dva tupfera kanete malo čudotvorne tečnosti, prislonite na oči, trljnete dvaput – i gotovo!

Nema šminke.

Bukvalno!

 

RoC Wrinkle Filler

roc wqrinkle filler

Izravnava fine bore, definitivno.

Moje iskustvo je pokazalo da se plitke bore oko očiju najefikasnije izravnavaju kad se pred spavanje stavlja RoC filer na bazi retinola, a ujutru reksalin, na bazi hijalurona.

 

 Darphin Vitalskin Serum

darphin vitalskin serumOd Darphin seruma, koji obično koristim tokom zime kao poseban tretman ishrane kože, lice dobija intenzivnu hidrirataciju, što mi jako prija jer moja koža, iako normalna, naginje ka suvoj, Tako je posebno zimi, kad sedimo u zagušljivim prostorijama sa centralnim grejanjem. Ostavite u takvoj sobi koru mandarine, pa ćete videti na šta će ličiti posle osam sati.

Posle jedne kure Darphin-a, koža postaje kvalitetnija, otpornija, vraćaju joj se sjaj i glatkoća. Osim toga, moram da priznam da istinski uživam u mirisu ovog seruma i njegovoj nežnoj strukturi. To me opušta.
Ostavite komentar