button-bloglovinKak0 da pratite mnogo blogova, a da ne morate svakog dana da otvarate sa svoje bookmark liste jedan po jedan, da biste videli jesu li nešto objavili? Jedan od načina je da pratite Facebook stranice koje većina blogova ima, i na kojima pušta najavu svakog posta. Drugi, mnogo jednostavniji je, servis za praćenje blogova, Blogovin.

Najavu svih novih postova sa svih blogova koje pratite možete psoredstvom ovog servisa dobiti na svoju mail adresu, svakog dana, nešto nalik na “news feed” na Fejsbuku.

Samo treba da se prijavite na Blogovin, sa svojom mail adresom i lozinkom. Blogovin je program koji će za vas pratiti sve blogove koje muu prijavite.  Evo kako izgleda stranica za prijavu na Blogovin.com:

blogovin

 Možete se prijaviti mail adresom i lozinkom, ili posredstvom Facebook naloga. Preporučujem da se prijavite preko Facebooka, ako posedujete nalog. Razlog je samo jedan: zamorno je pamtiti nove šifre.

Blogovin će vam svakoda dana slatii mail, na kom će biti par uvodnih rečenica svih postova koji su tog dana objavljeni na blogovima koje pratite. Evo kako on izgleda:

Untitled-9

 

 

Svaki post ima originalni naslov, i par prvih rečenica. Na du je ime bloga, sa strane slika sa posta.

Pregledate ih, i otvorite samo one koji vam se čine vrednim pažnje.

Na ovaj način možete za desetka minuta uz jutarnju kafu biti u toku sa svim svojim blogovima. A onda kada budete imali vremena, otvorite ponovo Blogovin mail, i otvorite samo one postove koje želite da pročitate.

Ušteda vremena je nemerljiva.

Takođe, na ovaj način ćete shvatiti da neke blogove više ne želite da pratite.

Adrese blogova koje želite da pratite možete ukucati u Blogovin Search bar.

A kada ih jednom unesete, možete ih organizovati, u posebne foldere, ako pratite više oblasti (Kozmetika, Zdravlje, Časopisi… ).

Drugi način da prijavite blog za prećenje je da kllinete na Blogowin Follow link koji izleda ovako:

Add Bloglovin follow button (1)

Ili, ima druga grafička rešenja poput ova tri u obliku crteža koja ste sigurno zapazili na blogovima. Naše beauty blogerke često koriste ove:

follow-button-selection

Na blogu Budi Lepa, ja sam izabrala najmanje upadljiv Blogovin Folloow bedž, da mi ne bi zauzimao puno prostora – i on izgleda ovako (označen crvenom strelicom):

Untitled-6

Zapravo odmah je tu desno. Kad ste već tu, kliknite na njjega, i sve što BudiLepa objavi, stiće će kao najava posredstvom Blogovin maila u vaše elektronsko poštansko sanduče.

Ostavite komentar