…koje nisu skupe i mogu da vam stanu u torbicu (a ulaze i u “ručni prtljag” ako putujete avionom, jer sadrže manje od 100 ml).

  LaRochePosay_Thermal_Spring_Water_2ozTermalna voda La Roche Posay 50 ml – ovaj mali sprej je pravi spas za vreo dan. Naprskate ga kad god vam je vruće, ili osetite da vam je lice vrelo i upaljeno. Pomaže i ako preplanete. Idealan je letnji tonik koji nanosite uveče i ujutru pre nege. Lično ga uvek nosim (ili neki sličan, drugih brendova). U našim apotekama je oko 400 din.

 

weleda citrus deo 665

 

Weleda dezodorans u spreju 30 ml – ima ga u tri mirisne varijante: citrus, ruža i žalfija. Žalfija, zapravo, miriše na lavandu, prelepo, a i dobar je izbor ako se više znojite jer žalfija, zna se, ima antibakterijsko dejstvo.  Ako brinete o tome šta prskate ispod pazuha – budite mirni: ovde nema aluminijuma niti parabena, ništa što je na “crnoj listi” dezodoransa. Zapravo, potpuno je prirodno, sa organskim sastojcima, mirisi su prirodni, od esencijalnih ulja. Dobar je i kao prvi dezodorans za devojčice – upravo zbog zdravstvenih aspekata. Cena 665 din – u apotekama.

 

blisdtex relief 275 din

Blistex Lip Relief – kad ga jednom upoznate, nećete moći bez njega. Ovo je lekovita kremica za usne, koja će pomoći ako su ispucale, isušene, i ne ostavlja masan trag na usnama (pa je odličan i kao podloga za ruž za usne). Ako dobijete jednu od onih letnjih kijavica, odlično će poslužiti da umiri iritiranu kožu na vrhu nosa. Cena je 275 din u apotekama.

 

 

Vichy-Capital-Soleil-Extreme-Sun-Block-Stick-160997

 

Vichy Capital Soleil Stik za zaštitu osetljivih delova lica, SPF 50, kad obilazite neki lepi grad na putovanju, kada ste na plaži, kada se vozite kolima, nanesite ga kad god se setite, da se zaštitite od onog isušivanja i boranja koje izaziva sunce. Ne treba vam ogledalo, stik se nanosi lako i daje dobru zaštitu. Posebno obratite pažnju na nos, jagodice, ali i usne. U apotekama.

skin food 30 ml 745 din

Weleda Skin Food – 30 ml, krema koja spada u kategoriju “beauty balm” – prva pomoć za isušenu kožu lica, ruku, kolena, stopala… Prirodna, sa organskim  uljem suncokreta, badema, pčelinjim voskom, ruzmarinom, kamilicom…. Probajte da je koristite i kao masku ako vam je koža isušena: nanesete u debljem sloju, pa ono što koža ne upije, skinete. Cena 785 din.

 

 

Ostavite komentar