bioderma h2o
Bioderma Sensibio H2O je “mama” svih micelarnih voda. Doslovno.

Formulisana pre dvadeset godina, sa idejom da se napravi preparat za potpuno nežno, ali efikasno čišćenje osetljive kože – odnosno da se što više pojednostaviti ovaj proces, kako bi koža što manje bila iritirana, a da se pri tom ne upotrebe agresivne supstance (naročito deterdženti i alkohol).

Biodermina micelarnom rastvoru SensibioH2O ne treba moj test: da je ovo jedno od najboljih mogućih rešenja za čišćenje kože dokazuje to što ga najpoznatiji šminkeri sveta nose u svom koferu i koriste u “backstage-u”. A i činjenica da se, kako je izračunala Bioderma, svakih 8 sekundi jedan Sensibio H2O proda u svetu.

Lično iskustvo

Tufer i Sensibio H2O je sve što vam treba za čišćenje šminke i nečistoće sa lica, oko oka (uključujući maskaru), vrata, dekoltea… Zavisno od količine šminke, zavisi i količina tufera koje iskoristim – ako ne nosim šminku, što je leti veoma, veoma često, sa tri lepo natopljena tuferčića je sve gotovo.

Osećaj na koži je – odličan. Meka je, glatka, deluje hidrirano.

Princip micelarnih voda je upravo u tome da ne morate da trljate kožu, jer su “micele” – čestice koje čine suštinu dejstva – mali magneti za prljavštinu. Pravo malo čudo.

Ovu čarobnu vodicu uvek imam, i često koristim samostalno. Izrazito je dobro rešenje za oči, jer su mi osetljive i suše se (pa koristim “veštačke suze”).

Ukradeno iskustvo

Brana Kostić, urednica lepote u časopisu Elle, ali je profesionalna šminka nešto po čemu je možda i poznatija, pričala mi je kako skida šminku sa dela unutrašnjeg kapka – gde je obavezno nanosi kada radi “smokey eyes”. Natopi tufer u Sensibio, preklopi ga po sredini i nasloni na donji kapak pa zažmuri. Čišćenje bez iritacije oka je zagarantovano.

Kakve su to “micele” u ovoj vodici?

Sensibio H2O je, kako kaže Bioderma, kreiran da bude kompatibilan s kožom, pa su aktivni sastojci slični onim prirodno prisutnim u koži: estri zasićenih masnih kiselina, glavni gradivni element čestica “micela”, slični su fosfolipidima membrane ćelija kože i pomažu da se na prirodan način obnovi njen hidrolipidni film.

Bioderma Sensibio H2O

Pakovanje: Sensibio H2O je i kod nas dostupan u sve tri veličine što je veoma praktično

– 100 ml je idealno za put (prolazi i u avionskom “ručnom” prtljagu),

– 250 ml je standard,

– 500 ml je zgodno kao porodično pakovanje, a i za profesionalce, pretpostavljam.

UPDATE avgust 2014.

U našim je apotekama u toku akcija za dve male micelarne vode, u pola cene. Idealno za putovanje!

bioderma sensibio H2O

 

 

Ostavite komentar

Marina Dudic on 25/11/2013

Odlican blog!!! Odusevljena sam!

Ljiljana on 26/11/2013

Hvala Marina

Milica on 27/12/2013

Ova micelarna je otkrice! Prvi put sam je probala tek pre mesec dana, po preporuci dermatologa, nista od preparata za ciscenje lica i skidanje sminke mi nije tako prijalo! Magija :)

Ljiljana on 28/12/2013

Milice, Većina blogerki se slaže da je najbolje. A i prvo je - hronološki.