Copy of body-wash Četiri nova mirisna tuš gela stigla su iz Dr.Hauschka vrtova.

Citrusi, Lavanda i sandalovina, Ruža i Badem.

Zašto su mirisi važni?

Prvo, kod prirodne kozmetike mirisi su drugačiji: diskretniji i blaži od sintetičkih mirisa. Mirisi z ovim gelovima potiču od prirodnih esencijalnih i biljnih ulja, a utopljeni su u finu mešavinu organskih ulja koja hrane (avokada, suncokreta), ekstrakt semenki dunje za zaštitu, biljni glicerin za čuvanje vlage, bez sapuna. Svaki gel ima i ulje koje nosi miris, naravno. Svaki od gelova ima osim blagog čišćenja i hidriranja kože i onu holističku notu, za uživanje. Svaki miris nosi poruku za emocije.

Lavanda umiruje, dobra je pred spavanje.

Ruža hidrira i regeneriše, dobra je za “zrelu” kožu (kako tepamo koži koja stari).

Badem umiruje, dobar je za osteljivu i suvu  kožu koju je lako iritirati.

Citrus razbuđuje, ali daje i tonus koži, odličan za početak dana.

Mirisi su glavna odrednica po kojoj ćete birati svoj gel, jer im je stastav gotovo isti, pa je mirisima  posvećena i posebna pažnja.

Dr Hauschka ulja za telo

Prilikom gostovanja  u  Wali (domu Dr.Hauschka kozmetike) u Nemačkoj, upoznala sam parfimera ovog brenda, koji nam je, između ostalog, dao da pomirišemo dva namirisana štapića: na oba su bili mirisi ruže, samo što je jedan bio sintetički, drugi prirodni – ružino esencijalno ulje. Većina nas, prisutnih novinara, za “pravu ružu” proglasila je onu veštačku.

Navikli smo da tako “treba” da miriše ruža, jer je to miris sapuna, kremova i mirisa sa “ružom”.

A prirodna ruža, ustvari, imala je više “voćni” miris.

Isti ovaj parfimer pravio je izbor mirisa za tuš gelove i opisao ih veoma poetično – evo šta kaže o Lavanda-sandalovina kombinaciji koju sam izabrala za sebe:

Tražio sam elegantan, cvetni lavandin miris i našao sam ga u lavandi koja raste na 1.000 m nadmorske visine. Ona nam donosi osećaj umirenosti i harmonije, ali i mladalačke svežine. Australijska sandalovina deluje iz pozadine, toplinom nalik na ambru. Za mene je ovo miris provansalskog sela koji u zoru izranja iz magle na obroncima Azurne obale.”

E, da, voleli bismo da smo tamo (u tom provansalskom selu). U međuvremenu, probala sam uzorke sva četiri gela.

Lično iskustvo

Na novinarskoj prezentaciji dobili smo mini pakovanja svih gelova, pa je bilo pravo uživanje isprobavati ih.

 Posle svakog do njih, zahvaljujući bogatim uljima, koža je veoma glatka i meka. 

tus gel sundjer

Tuš gel sa lavandom i sandalovinom je kremast ne samo po teksturi nego i po mirisu. Lavanda je u prvom planu, ali je zahvaljujući sandalovini dobila prigušen i baršunast ton. Posle tuširanja na koži ostaje trag čistoće.

Badem je moj drugi favorit, u prvi mah svež, (ilang i bergamot), a potom sve mekši i slađi (vanila i tonka).  Nakon ispiranja, na koži ostaje blag sveže-sladak miris. Kasnije se svež citrusni miris gubi pa ostaje samo blagi dah vanile.

Limun miriše – istinski “limunasto”, jer je mirisna nota ulje limunove kore. Pravo osveženje!

Ruža – to je baš ona prirodna ruža koju pamtim iz Wale, (ali i iz slatkog od ruže koji su kuvale naše bake), slatko opojna i raskošna.

Najduže se na koži zadržava citrus. pa ruža, pa (iznenađenje) badem, i konačno lavanda koja najpre nestane. Takava je, barem, moj utisak.

Hauschka gnezdo organic 16 maj

Sastojci su organski, u to kada jeDr.Hauschka proizvod u pitanju ne sumnjam nimalo.

Premda uzorke raznih proizvoda – naročito onih za telo, nosim na putovanja jer su tako praktični – u iskušenju sam da ove potrošim odmah.

(sličica sa predstavljanja tuš gelova u beogradskom restoranu organske hrane “Gnezdo”, slikala Ivana Vušković novinarka  “Lise”)

Pročitajte više od Dr.Hauschka brendu.

Ostavite komentar

Zvezdana on 30/08/2014

Koliko kosta sundjer i gde mogu da ga kupim u Novom Sadu? hVALA

Ljiljana on 02/09/2014

Draga Zvezdana, sunđer se, nažalost, ne prodaje, on se može dobiti samo na poklon, pri nekim akcijama ove kozmetike.