NATRUE_CO_S

 

NaTrue je najprisutniji sertifikat na našem tržištu, i koriste ga evropski brendovi.

NATRUE ima sedište u Briselu, i garantuje vam da u kozmetici NEMA sintetičkih mirisa i  boja, supstanci poreklom od petroleja (parafina, -propila, -alkila…), silikonskih ulja, genetski modifikovanih supstanci, i ne testiraju se na životinjama.

Ovaj sertifikat vam garantuje da proizvod sadrži prirodne i organske sastojke, obrađene tako da ostanu što bliži izvornom obliku.

Da li su isti kriterijumi za šampon i kremu za lice?

NaTrue ima poseban pristup preparatima za pranje kose, kože ili zuba, koji zahtevaju čistače “sufuktante” kakvih u izvornom obliku nema u prirodi. Regulisan je broj dozvoljenih hemijskih procesa da bi se od biljaka dobio “surfuktant” – pa je to onda sastojak “izveden iz prirode”.

 NaTrue sertifikat ima tri nivoa:

prirodna kozmetika – definisani su dozvoljene supstance i način obrade (ograničen je broj procesa kojima su prirodne supstance izložene).

prirodna kozmetika sa udelom organskih sastojaka (najmanje 70% prirodnih sastojaka mora biti iz kontrolisane organske proizvodnje)

organska kozmetika (najmanje 95% prirodnih sastojaka dolazi iz organske proizvodnje).

NATRUE_CO_R_Fotor_Collage

americki serrif prirodne

NaTrue je kod mnogih brendova  zamenio BDIH nemački sertifikat za kvalitet prirodne kozmetike.

NaTrue je, takođe, od ove godine usklađen sa američkim sertifikatomprirodne kozmetike (logo desno).

Kako se obrađuju supstance?

NaTrue poznaje tri vrste supstanci:

Prirodne supstance – pronađene  u prirodi, prošle samo fizičke procese (ceđenje, na primer).

Izvedeni prirodni sastojci – sastojci iz prirode hemijski modifikovani – dozvoljen je samo određeni broj procesa neophodan da se postigne funkcionalnost sastojka ako takav izvorno ne može biti nađen u prirodi  – recimo “surfuktanti” (čistači) u šaponima.

Prirodno – identične supstance – one koje inače postoje u prirodi, ali se proizvode sintetički, u laboratoriji. Zašto se to radi? Ovo je dozvoljeno samo za neke supstance koje se u prirodi ne mogu naći u dovoljno čistom obliku ili u dovoljnoj količini.

Koja kozmetika nosi Natrue sertifikate?

Na ovom linku možete naći spisak svih vaših omiljenih Weleda, Dr.Hauschka, Logona, Alverde… proizvoda i sertifikata koje nose.

Ostavite komentar