cinq mondes pate de fleurs

 

Kako bi bilo pokupiti najbolje recepte za negu kože iz raznih kultura: arapske, istočnjačke, brazilske… Pa te recepte prilagoditi prefinjenom kozmetičkom ukusu Francuskinja… Drevni recepti u divnim teksturama, snaga izvornih egzotičnih biljaka u mirisnim pilinzima, kremama, uljima…

Žan-Luj Poaro,  osnivač Cinq Mondes kozmetike, putovao je 10 godina, obišao pet kontinenata, razgovaro sa farmaceutima, lekarima, guruima, maserima… i vratio u Francusku sa receptima iz Indije, Kine, Japana, Egipta, Brazila, Maroka… Biljke matičnog tla, prilagodio je upotrebi u savremenim kozmetičkim preparatima. Najbolje masažne akupresurne i masažne tehnike, te rituale lepote iz celog sveta uveo je  u prvi Cinq Mondes  Spa na trgu Opera u Parizu. Potom i u wellnes centre luksuznih hotela i resorta Monte Karla,, Mauricijusa, Švajcarske, Belgije, Sejšela. Ko je probao tretman želeo je da ovu čudesnu kozmetiku koristi i kod kuće, pa je formirana linija Cinq Mondes preparta za prodaju. Brend je stigao i do Beograda i prodavao se samo u Metropoliten parfimeriji.

Nega Cinq Mondes preparatima je čista radost – za radoznali duh koji će uživati u neobičnim orijentalnim mirisma, nesvakidašnjim teksturama, u dahu neke  kulture upakovane u kozmetički proizvod.

Cinq Mond je moj favorit – kao brend. Nisam probala proihvod koji me nije očarao. Maroko i Indonezija su mi svojim mirisima bili najbliži: bilo je tu oraščića, karanfilića, cimeta, egzotičnog cveća…

 

IMG_6499

 

Pate de Fleurs – Pasta od cveća – urađena je po originalnom receptu iz Indonezije, sa ostrva Bali. Gusta bela pasta, bogata uljem, topi se pod prstima, dopušta im da klize niz kožu, mami na masažu, poziva da stanete pod tuš i pustite da vam mlaz vode spira nečistoću i umor sa kože.

Ovaj je proizvod hibrid između pilinga sa čistim cvetnim kiselinama, i čišćenja kože mlečnim ili čak uljnim preparatima. Dubinsko čišćenje kože bez iritacije i isušivanja.

Cvetna pasta kombinuje blage kiseline dobijene iz cvetova hibiskusa, gardenije, belog ljiljana i frezije i sa Balija, obogaćena je regenerativnim tropskim uljem marakuje i puterom od manga. Mnoge od ovih biljaka imaju antioksidantno dejstvo (marakuja, hibiskus) a mango puter i masne kiseline koje hrane ćelije kože.

Miris je veoma blag, gotovo neprimetan, najviše nalik nekom tropskom voću, poput manga. Sasvim malo paste, kuglica poput zrna graška, dovoljna je za lice, vrat i dekolte – i da, ja ga zaista koristim pod tušem, jer tako najviše volim, uz masažu vrata i lica, zatvorenih očiju, i dobro ispiranje.

 

IMG_6508

 

Preparat odlično skida šminku i nečistoću sa lica, ali preporučujem da, ukoliko imate vodootpornu maskaru, najpre skinete šminku sa oka nekim drugim preparatom. Sve ostalo će skinuti ova pasta. Na stranim sam blogovima čitala da preparat pecka oči – ja nisam imala neprijatnih iskustava niti bilo kakvih iritacija oka. Osećaj posle čišćenja kože je prelep, jer na njoj ostaje jedan veoma nežan film, koji daje osećaj elastičnosti, hidriranosti i mekoće. Preparat je, uostalom, preporučen za suvu kožu lica.

Sadrži: Isopropyl palmitate, propylene glycol dicaprylate, ricinius communis seed oil, polysorbate 80,  sesamum indicum seed oil, beeswax, copemicia cerifera wax, passiflora incarnata, arachidyl alcohol, hydrogenated castor oil, helianthus annus seed oil, mangifera indica,tocopheryl acetate, daucus carota sativa seed oil, gardenia tahitensis flower extract,hibiscus sabdirifa,lilium candidum flower extract,bht,benzyl salicylate,citral,linalool.

Cinq  Mondes nije sertifikovan prirodni brend, mada neki proizvodi imaju francuke Bio sertifikate, ali je njeno dejstvo zasnovano na prirodnim sastojcima – i u njoj nema parafena, mineralnih ulja i ostalih sastojaka na bazi petrohemijskih produkata, bez silikona. Kad god je moguće, koriste se na prirodan način dobijene materije iz organskog gajenja.

Kada sa lica sperete ovaj balzam, na koži ostaje fini trag biljnih ulja, ona je na dodir meka i elastična. Tek tanak sloj kreme ili seruma dovoljan je da završite noćnu negu.

Već sam pisala o čarobnom pilingu, savršenim mirisima za letomicelarnoj vodi...  Brend je skup, ali su u Metropolitenu često neki proizvodi na popustu, i to velikom, ako dođete prve subote u mesecu.

Probajte nešto. Uživaćete. Uskoro ću vam pisati o još jednoj sjajnoj masci na bazi bele gline.

 

IMG_6578

 

 

Ostavite komentar