Beograd 15 sepetmbar 21.

Dopuna – novembar 2021. – nažalost, brend Dr Wolfin je ugašen, više se ne proizvodi niti prodaje).

Vreme kada je prirodna kozmetika pakovana u teglice koje se ne razlikuju mnogo od onih za džem a etiketa našarana cvetićima. definitivno je prošao. Prirodna kozmetika ima sve bolje dizajniran vizuelni identitet, sve bolja pakovanja, a sve više liči na klasičnu dermokozmetiku – pakovanjem, ali i pristupom. Kozmetika u svetu, ali i kod nas. 

Dosta je ovome doprineo nagli porast popularnosti prirodne kozmetike. Dosta novih brendova se pojavilo kod nas, a mnogi od njih imaju upravo ovakav, savremen pristup. Jedan od njih je Dr Wolfin kozmetika, pravi primer da prirodna kozmetika ima puno dodirnih tačaka sa dermokozmetikom (medicinskom kozmetikom). Dr Wolfin je sjajan predstavnik ovog trenda kod nas. 

Dr Wolfin kombinuje naučni pristup i sastojke koji dolaze iz prirode ili su odobreni u prirodnoj kozmetici. Mladi brend osnovale su dve sestre, Jelena, marketing menadžer i Nevena, doktor tehnoloških nauka, docent na tehnološkom fakultetu u Beogradu.  

– Naše devojačko prezime je Vučijak, imale smo nadimak “Vučice”, a Nevena je i doktor nauka, pa odatle dr Wolfin (vučica na nemačkom)

Dr Wolfin koncept nege zasnovan je na pokretanju prirodnih procesa unutar kože koji će joj omogućiti balans i dati snagu da se sama obnavlja. U tom cilju Jelena i Nevena spojile su prirodu i nauku, pouydane prirodne sastojke i naučne dokaze njihovog delovanja.

A i na večno pitanje “da li je prirodna kozmetika efikasna”, imaju odgovor – efikasnost Antiox seruma, jednog od bestselera, ispitale su i naučnim sredstvima dokazale njegovu vrednost. 

 

 

Pakovanja Dr Wolfin kozmetike odabrana su da na najbolji način zaštite preparat, pa su serumi u tamnim bočicam sa pipetom, kreme za lice u hermetički zatvorenim “airless” bočicama sa pumpicom, pilinzi i kreme za telo u aluminijumskim tubama…

Pišući o sebi na svom sajtu,  kreatorke Dr Wolfin kozmetike započele su priču upravo onim što je tipično za prirodnu kozmetiku – holističkim shvatanjem nege i lepote: “Lepota dolazi iz širokog osmeha, radosnog srca, ljubavi koju osećamo i širimo, želje da činimo dobro i brige kakav trag u svetu za sobom ostavljamo”. 

 

A odmah potom, odlaze u laboratoriju i traže najdelotvornije kombinacije koje će držati kožu u prirodnom, zdravom balansu. 

Dr Wolfin kozmetika uvrštena je u BUDI LEPA SHOP, kao kozmetika u koju imam puno poverenje, a sama sam na poklon dobila tri proizvoda po izboru za probu, pa evo utisaka. Ukratko, stekle su moje poverenje dodatno – poverenje korisnika kozmetike. 

 

 

Dr Wolfin Hydrating Cream bio je moj izbog kada sam dobila priliku da odaberem poklon za sebe, uz serum sa vitaminom C. 

Hidratantne kreme koje uspevaju da zadrže vlagu i spreče isušivanje površinskog sloja kože, samo naizgled smatramo “običnim” kremama. Njihova je uloga presudna za zdravu i lepu kožu, to znaju svi koji su ikada imali problem sa dehidriranom kožom prošaranom suvim i hrapavim “ostrvcima”. 

Svoju efikasnost krema duguje formuli u kojoj su crni slez, važan zbog svoje izuzetne sposobnosti zdržavanja vlažnosti u koži, zatim ulja  jojobe i  avokada koja ne zamašćuju previše, ali sadrže antioksidante koji u celodnevnoj nezi štite  od posledica negativnih uticaja iz spoljašnje sredine (smog, zagađenja iz vazduha, UV zračenje).

Krema je laka, lako se i razmazuje, pa je ” jedna pumpica” dovoljna za celo lice i vrat – što znači da krema i dosta dugo traje. 

Koža je veoma meka, suva ostrvca nestaju, a za moje lice sa mešovitom kožom ovo je bilo zaista dobro hidratantno rešenje. Laki citrusni miris je nenametljiv i doprinosi prijatnosti upotrebe. 

Krema ne spada u matirajuće kreme, ali ne daje sjajan izgled licu i odlična je podloga za šminku. 

Spada u kreme koje se mogu koristiti u dnevnoj i noćnoj nezi (pa ako želite da pojednostavite svoju negu, ovo je prava prilika). 

 

 

Dr Wolfin C blend vitalizing serum – serum sa ekstraktima bogatim vitaminom C, dobro rešenje za umornu kožu sklonu flekama. 

Svaki serum koji sadrži vitamin C je zgodan za razne periode u godini i razne tipove kože. Po pravilu ovi serumi prijaju gotovo svakome, a rezultat se u blistavosti kože vidi brzo.  Pročitajte više o vitaminu C i njegovim blagodetima za kožu u ovom prethodnom postu. 

Ovaj serum nije izuzetak. Ima laku, fluidnu teksturu žućkasto-smeđe boje, a najvažniji sastojci su ulje divlje ruže, ulje jagode, ekstrakti semena maline, ploda kakadu šljive, ploda borovnice i lista zelenog čaja. Ulje maline sadrži elaginsku kiselinu, veoma jak antioksidant koji može da spreči razaranje kolagena, što je važan uzročnik pojave bora. 

Serum je u bočici sa pipetom, zapremine 10 ml – a već ranije sam pominjala zašto se serumi koji sadrže ovaj osetljiv vitamin pakuju u tamne bočice sa pipetom, i imaju male zapremine – vitamin C je veoma nestabilan, i ma kakav bio rastvor (osim ako je suv, u prahu), ne može dugo da opstane kada se bočica otvori. 

Serum je nežan za kožu, pa ako volite vitamine C, a mnogi drugi serumi vam izazivaju peckanje, ovaj serum  je odličan izbor. Uživaćete u finom osećaju na koži i efektu meke, svetle kože koji on sa sobom donosi. 

 

 

Dr Wolfin piling za lice je još jedan izuzetan preparat.  Ako volite da piling “osetite” a da njegove čestice ne budu grube, evo odličnog izbora. 

Sadrži čestice jojobe, koje su veoma sitne, i gotovo da ih ne osećate na licu, ali je efekat pravi: meka koža, svetla i spremna za dalju negu. 

Kuglice hojobe kreirane su od hidrogenizovanog jojobinog ulja  i vrše eksfolijaciju bez abrazivnog delovanja (grebanja i oštećenja) kože. Okrugle su, nemaju oštre ivice, pa ih možete koristiti i ako vam je koža osetljiva, ali i kao piling za usne. 

Navikli smo da je ovakav piling u vidu paste, a aluminijumska tuba u koju je upakovan to i sugeriše, ali budite pažljivi prilikom otovaranja, piling je dosta redak, ima teksturu mleka za čišćenje lica, i sasvim mala količina vam treba za celo lice. To znači da i ovih 100 ml – poprilično izdašna količina za piling za lice – traje jako dugo. Možete ga kupiti u Budi lepa online prodavnici prirodne kozmetike (cena je 1000 din). 

 

 

Ovaj trio proizvoda koristila sam tokom leta, a verujem da je odličan izbor i za jesen, jer udruženim snagama rešava nas zadebljanja na koži, isušivanja i oksidativnog stresa izazvanog sunčanjem. 

Preporučujem za jesen i hvaljeni Antiox serum ovog brenda, a ovde možete istražiti i druge preparate. 

Uživajte u idealnoj kombinaciji naučnog – dermokozetičkog pristupa i prirodnih sastojaka. 

Ovo je jedan od prvih domaćih brendova koje sam uvrstila u Budi lepa Shop, među pažljivo birane brendove prirodne kozmetike

 

 

Ostavite komentar