Beograd, 5. mart 2021.
 
Novi online shop koji će prodavati samo prirodnu kozmetiku je otvoren i zove se  “Budi lepa” shop. 
Znam, logičnije bi bilo da je ime “prirodna kozmetika”, “organsko je zdravo” ili nešto slično… ali ova prodavnica je nastala kao deo “Budi lepa” koncepta. 
Koncept? Nije li malo pretenciozno?
Evo ovako. Blog Budi lepa je nastao, pre nekih šest godina, kao jedan od prvih “beauty” blogova u Srbiji, upravo sa idejom da jednog dana bude podrška prodavnici kozmetike. Blog je odlučio, međutim, da vodi svoj samostalan život, a prodavnica je morala da sačeka. Za tih poslednjih šest godina u svetu medija se mnogo toga primenilo, došao je instagram, blogeri su se preobražavali u “influensere”, influenseri su nicali i bez blogova, blogove je pisalo sve manje osoba, a bilo je sve više  “instablogera” koji su pisali nešto samo ispod slike na instagramu… i svet je postajao sve više mesto instant kulture. Instant kultura je nudila sve više sadržaja, sadržaj je biovao sve kraći i sve banalniji, da bismo stigli sve da vidimo trebalo je sve više vremena, zavisnost od isntagrama je rasla, opadala je pažnja za čitanje sve što je duže od tri reči (upisanih u primamljivu fotografiju)…. i onda je stigla korona. I usporila. Sve. 
 

Imam teoriju, videćemo da li je tačna, da je ubrzanje koje nam mreže nameću neodrživo. A neodržive pojave se, zna se, urušavaju. Naprave okolo i neku kolateralnu štetu, ali ne mogu da traju večno.  I kada sve kockice instagrama provrtite, pretražite heštegove, a zatreba vam neka prava informacija, onda potražite prave informacije na “guglu” i nađete – blog. Sa mnogo reči. 
Zato blog čuvam. Ljubomorno. 
 
 
A blog mi je doneo i mnogo satisfakcija, upoznavanje mnogo zanimljivih osoba, pa i isprobavanje raznih divnih preparata. 
I na kraju, doneo je i tu prodavnicu koja je planirana na početku. 
Sada ćeć neko reći: “Čekaj. Pa ti imaš prodavnicu, zove se Budi lepa outlet”.
Eto, i to je tačno. Ali, BUDI LEPA OUTLET je promenio ime u KOZMETIKA OUTLET. 
 
KOZMETIKA OUTLET
Budi lepa Outlet je nastao slučajno uz put, kada sam shvatila da brendovi dobiju iz apoteka nazad kozmetiku kojoj uskoro ističe rok, i da bi ta kozemtika mogla da se ponudi sa ogromnim popustom. Iz prethodnog vlatitog iskustva znala sam da kreme kojima ističe rok i dalje mogu bezbedno da se koriste. Ja sam ih koristila, jer sam uvek imala više kozmetike nego što stignem da potrošim.
Zato sam kroz Budi lepa outlet ponudila originalnu kozmetiku kratkog roka trajanja,  vraćenu iz apoteka, sa popustom od čak 80%. 
Puno vas je koristilo “outlet”, možda sa oprezom u početku, sve dok se niste uverili da je kozmetika kojoj rok ističe za mesec dana ista kao i svaka druga, osim što treba da je trošite, a ne da stoji u ormaru i da, uostalom, proizvođač garantuje da će ona biti ispravna u onom vremenu za koje je preporučeno da se, nakon otvaranja, potroši (PAO-“period after opening”).
Budi lepa outlet je postojao godinama, a sada, sa pokretanjem novog “Budi lepa” šopa, suočila sam se sa činjenicom da ću imati tri internet domena zvana Budi lepa: blog, outlet i shop. 
 
Dakle, preda mnom su bila tri BUDILEPA sajta, uz koja su išla tri Instagrama i tri Facebook strane, pa čak i jedan Twiter. Priznaćete, dovoljno “Budi lepa” sadržaja da celu stvar nazoveš pomodnom reči  “koncept” –  ali  dovoljno i da uspeš da zbuniš i sam Google koji je u pretrazi davao uvek pogrešan “budi lepa” sajt. 
Zato je Budi lepa Outlet nedavno promenio ime u Kozmetika-otulet.com, 
Nakon ovoga, Google je odahnuo sa olakšanjem, a i ja sam. Odahnuo mi je i dizajner od stalnog  pravljenja logotipa sa imenom “budi lepa”, i sav radostan krenu u nove boje! Evo kako danas izgleda Kozmetika-Outlet.com, naslednik sajta “Budi lepa outlet”: 
 
 
Disclaimer… Svi oni koji su čitali moje razne napise protiv nekritičkog usvajanja engleskih reči u našem jeziku mogu da mi kažu sada: “Utata!”, ili “Aha!”, jer tu je “Shop” i “Outlet” a ne “prodavnica” i “rasprodaja” …. 
Kriva. Priznajem. Posipam se pepelom. Ako vam je lakše, kažnjena sam, jer  mi promena reči SHOP po padežima  već uveliko zagorčava život. 
 
Evo ga taj novi Outlet. Rasprodaja. Zovite ga kako hoćete, na njemu je i dalje ona vaša omiljena kozmetika sa 60-80% popusta. Samo, ako želite da nađete nešto, prijavite se na Newsletter, da čujete kada se pojave novi proizvodi u Outletu – jer dolaze samo povremeno (kada se vrate iz apoteka zbog kratkog roka), ima ih malo i brzo se rasprodaju, naročito oni najzanimljiviji. 
 
 
 
BUDI LEPA SHOP
 
Sve ovo pišem samo zato što hoću da vam kažem ono najvažnije: da je BUDILEPASHOP.COM otvoren. Ja bih ovde stavila znak uzvika, kada ne bih znala da je ovo možda veliki korak za mene, ali mala vest za medijski prostor. 
 
 
 
 
BUDILEPASHOP.COM će prodavati  samo prirodnu kozmetiku, uvoznu i domaću. Počeo je sa desetak brendova, tačnije osam, ali desetak a) zvuči bolje, i b) tri nova brenda su već dogovorena. Tu su Weleda, Dr. Hauchka, Logona, Sante – od uvoznih, sertifikovanih brendova, i Koozmetik, All Nut, Aromatea Drops,  Whole Beauty – od domaćih brendova. Primetićete, sve sami poznanici i sve stvari koje Budi Lepa voli  i o kojima je pisala. 
 
Ambicija ove prodavnice je  da okupi sve pouzdane prirodne brendove lične nege i kućne higijene u Srbiji. 
Time će biti slična ostalim prodavnicama. Činjenica da iza nje stojim ja, svojim imenom, prezimenom i blogom:) – znači da će ona biti različita. Lična. Poput onih dućana gde možete da popričate sa prodavačicom o receptima za brze kolače, ili je zamolite da vam sačuva kilogram svežih jagoda kada stignu… Mene možete pitati za recepte za negu. Ili za izbor prave nege. Zato što iza BUDI LEPA web šopa prirodne kozmetike stoji sve ovo: 
ZNANJE – Dosta sam naučila o prirodnoj kozmetici za desetak godina rada PR-a za brendove kao  što su Weleda i Dr.Hauschka, pa plus tolike godine blogerisanja, i plus decenije u novinarstvu. Biraću prave brendove za vas. 
LJUBAV – Osim podosta znanja, nakupilo se vremenom i baš mnogo ljubavi za prirodnu kozmetiku, za velike brendove koji svojim ekološkim postupcima mogu da donesu važne promene, za male brendove i ljude koji ih vode, za sve one koji negde tamo u brdima gaje smilje i prave svoje prve macerate…
BES – A uz ljubav, tu je i moja ekološka frustracija, bolje reći bes koji raste kad god se suočim sa užasima koje radimo prirodi – znači svakog dana. Užas se suoči sa nemoći, i onda bes poraste još više. 
Zato če ta prodavnica podelit sa vam ne samo blago svojih polica punih čistih, prirodnih preparata, nego će podeliti i poneki eko-održiv savet. Biće, sveukupno, obojena zeleno. 
 
Dakle, znanje, ljubav i bes. 
Možda će to biti dobitna kombinacija. 
 
Proverite.
Ako delite deo znanja, ljubavi ili besa sa mnom, podelite ih i sa drugima. Posetite Facebook stranicu @Budilepashop
#budilepashop je vaša prodavnica gde ćete uvek naći sjajan izbor dobre prirodne kozmetike na jednom mestu. I dobiti upakovanu u Budi lepa paketu, od kog god proizvođača da naručite. 
Ne pravimo razliku između malih i velikih brendova, uvoznih i domaćih. Samo između dobrih i loših. 
Birajte dobre u Budi lepa prodavnici. 
 
Ostavite komentar

Daliborka on 27/04/2021

pozdrav ,da li radite se brendom Victorias secrets

Ljiljana on 28/04/2021

Poštovana, ne, radimo sa prirodnom kozmetikom.

Biljana on 10/06/2021

Prelep izbor i konacno nesto stvarno jedinstveno na trzistu

Ljiljana on 11/06/2021

Hvala Biljana, nadam se da jeste.