Čim  sam fotografiju novih Max Factor Colour Elixir Honey Lacquer “sjajeva” postavila na Instagram, stigao je Jovanin komentar: “Ko bi rekao da su sjajevi, baš imaju jake boje”.  Jesam li pogrešila? Na sajtu Jasmin parfimerija naveden je među ruževima. Prva istina je da je reč o proizvodu koji je istovremeno sjaj i ruž, a kompromisno ime je: “lak za usne”. 

Intenzivna boja ruža za usne, hranljivost i osećaj balzama i blistavost sjaja za usne – tri  osobine koje, kako tvrdi Max Factor, pruža ovaj lak za usne, i to stvarno jeste tako.

Nanošenje: aplikator sa sunđerčićem, nalik na onaj koji znamo iz Lip Finity trajnih ruževa, prilično je precizan, ali je ipak bolje kada se prethodno ivice usana koriguju olovkom u istoj ili sličnoj boji.

Nekada je Max Factor kreirao prvi sjaj za usne kako bi negdašnje filmske dive dobro izgledale pred kamerama, a danas svoj “lak za usne” namenjuje mladim devojkama koje ne mogu da zamisle život bez društvenih medija.  Kreiran za dobar izgled na “selfi” slikama bez kojih nema Instagram i Facebook stranice, ovaj sjaj, ruž ili lak ima 6 nijansi – od blede bež do jarko crvene.

Evo tih 6 nijansi: Nude, CoralLilac, Chock Nectar, Regal Burgundy i Ruby (s leva na desno).

 

 

Premda ne pripadam generaciji kojoj je Max Factor namenio Colour Elixir Honey lakove, dopale su mi se Burgundy i Ruby boje, pa sam ih prve probala.

Premda ne bih poverovala da ću nositi ruž boje vina, ova mi boja stoji bolje nego što sam mislila, (baba sa sindromom tinejdž regresije).

 

 

Boju je moguće nadograditi – prvi sloj je poput sjaja u boji (malo jače pigmentovanog), drugim slojem dobija se puna boja, ali i više sjaja.

Ruby nijansa je ona prava, jarka, svetla crvena – lepa boja, ali previše sjajna za mene (jarko crveno volim više u mat varijacijama).

 

 

 

Ovo su i jedine dve jarke boje u kolekciji, ostale su “nude” nijanse u varijacijama od kajsije, do bež. 

Veoma su prijatni na usnama, mada ne i naročito postojani, pa ćete moći da ih nosite sa sobom i nanosite iznova kao što radite sa sjajem za usne. 

Cena novih “lakova” za usne je 1.199 din, a vas čeka neki od njih na poklon na Budi Lepa Facebook stranici. 

Novi bronzeri: Light Gold i Bronze

Evo dva prelepa bronzera koja mogu da zadovolje razne ukuse konturiranja i “hajlajta” na licu. 

Prah bronzeri u tvrdoj “pečenoj” formuli sa mikropigmentima, veoma se lepo nanose i još bolje blendaju na koži, pa omogućavaju da nanesete ili sasvim diskretnu senku, da kreirate naglašene konture (ono što vole Instagram i Facebook fotografije) ili da celom licu date malo preplanulog sjaja.

 

 

Max Factor Creme Bronzer broj 05 “Light Gold” i 10 “Bronze” identični su po teksturi, slični po svojoj toploj boji, različiti po efektu: jedan ima tek satenski sjaj, dok drugi pruža pun bronzano – zlatan sjaj. Neka vam ime “creme bronzer” ne buni, ovo nisu kremasti preparati, ali efekat koji pružaju je sličan kremastim rumenilima i bronzerima: veoma se lako razmazuju, jako dobro nadograđuju, ostavljaju svilen trag na licu. 

Kao svoju inovaciju, Max Factor navodi upravo formulu, koja spaja najbolje karakteritike svilenkastih puderastih  i tvrdih “pečenih” bronzera.  Zato je i preporučeno da se ovi bronzeri nanose velikom mekom četkom. 

 

 

Na gornjoj fotografiji su oba bronzera – fotografija na jarkom suncu. A evo i na sobnom svetlu. 

 

 

Novi bronzeri deo su Creme Puff porodice. Kao novi članovi pridružili su se Crème Puff puderu i rumenilu, uz zajedničku odliku – tehnologiju mikrofinih čestica koje daju prirodan izgled, lako se nanose i dobro nadograđuju.

Cena im je 1.099 din u Jasmin parfimerijama. 

Jedan od ovih divnih bronzera biće poklon za neku vas, ako pratite Facebook stranicu Budi Lepa

 

 

Ostavite komentar

Natasa Glisic on 01/09/2017

Divni su! Ovaj prvi nude mi se bas bas svidja!

Nina on 11/05/2019

Obozavam ih. I najvise mi se svidja to sto traju jako dugo. Moj koristim vec mesecima i bukvalno mi izgleda kao da je nov.

Ljiljana on 19/05/2019

Da, zaista traju jako dugo, Nina, meni naročito jer ga ne koristim često:)