dr-sebagh-travel-kit2

 

“Među mojim klijentikinjama je na stotine veoma slavnih žena, ali ja ne mogu da pomenem njihova imena: one su pod ugovorom sa drugim kozmetičkim kućama”

– kaže dr Žan Luj Sebag, i tvorac Dr Sebagh kozmetike.

Skromnost nije njegova vrlina. Dr Žan Luj Sebag, Francuz koji je u Engleskoj postao “Kralj botoksa”, kao prvi lekar koji je počeo da primenjuje botoks u estetske svrhe, proslavio se održavajući lepotu velikih zvezda.

Ko je dr Žan Luj Sebag?

Miljenik medija. Čarobnjak sa špricem.

Čovek koji kaže: “Sve žene su lepe”.

Parižanin po rođenju, diplomirao je na Medicinskom fakultetu Pariskog univerziteta, 1979. godine i specijalizirao plastičnu hirurgiju lica. Danas ima ordinacije u Parizu i Londonu, a liste čekanja su duge…. nekoliko meseci.

Sebag

Ostavio je skalpel, jer ne želi da menja ničiji lični opis. Uzeo je špric i…

Malo botoksa, malo hijalurona i čuvene “vitaminske injekcije” u koje se “kune” Sindi Kraford – za Sebaga kažu da je čarobnjak sa špricem u ruci.

Sidni Kraford je “kumovala” i kreiranju kozmetičke linije. Da bi joj pomogao da se između dva dolaska što bolje čuva kožu, Sebag joj je koncipirao specijalnu kozmetiku, a Sidni ju je potom i lansirala u Americi pod imenom Meaningful Beauty. Za evropsko tržište stvorena je Dr Sebagh kozmetika.

Hijaluron+peptidi=antiage krema

Kada je Dr Sebagh kozmetika lansiarana u Srbiji, vodila sam intervju (telefonom) sa čuvenim doktorom za časopis Estetika. Objasnio mi je svoj kozmetički  koncept; “Jednostavno:  uzmite najefektniji aktivni sastojak, koji je poslednja reč tehnologije i dokazano deluje. Zatim ga upotrebite u visokoj koncentraciji za ciljane rezultate“.

Hijaluronska kiselina i peptidi su prisutni u gotovo svim proizvodima. “Bez peptida danas nema antiage kozmetike.” – tvrdio je.

Dr Sebagh intervju 1

Dr Sebagh intervju 2

Dr Sebagh intervju 3

Na kraju razgovora, pitala sam ga da li planira da formuliše joj neku masku. Ljutnuo se: “Već imate dve. Kakvu biste masku hteli? Hidrirajuću?” pitao je pomalo cinično i opravdao priče o svom prgavom karakteru.

dr sebagh rose de vie maska

Bilo je to pre pet godina. Ove godine je lansirao hidratantnu masku. Nije da je to imalo veze sa mnom, ali nisam mogla a da pomalo ne likujem nad “strašnim Sebagom”.   Evo je na slici levo

 

– Ne postoje čudotvorne kreme. Postoje delotvorne – kaže dr Sebag. – Kada osmišljavamo novi proizvod, to mora biti nešto što bi ženama nedostajalo kada bismo prestali da ga proizvodimo. I da  hiljade žena ne bi mogle da nađu ništa slično za zamenu.

Sebagove krme za lice u proseku sadrže  barem po desetak ultra modernih antiage supstanci, a u liniji ima i nekoliko seruma sa visokim koncentracijama sastojaka.

Serum Repair sa visokim sasržajem hijalurona i peptida, Rose de Vie – nežno suvo ulje na bazi ruža za umirenje i High Maintenance fluidni serum krcat inovativnim antiage sastojcima.

Dr Sebagh serum_repair_Fotor_Collage

Serumi nad serumima

DR_SEBAGH_platinum_gold_elixir

Luksuzne esencije poslednje reči tehnologije, sadržane su u dva ultra seruma.

Prvi je Platinum Gold Elixir (na slici desno), sa nanočesticama zlata i platine, i kopira tenhiku “zlatnih niti” koju hirurzi koriste za zatezanje kože.

Drugi je Signature Serum, koji je lansiran u londonskom  Harrodsu, a prodavaće se samo na jednom prodajnom mestu u nekoliko zemalja. Kupci ovog ultra-seruma imaće i posebnu privilegiju da dobiju telefonski broj i svoju jedinstvenu šifru za “prioritetno zakazivanje”  kod dr Sebaga.  Možete ga narućiti za 475 funti u Harrods online shop-u.

Ostavite komentar

Verica on 07/03/2014

Pre nekoliko godina sam častila sebe sa serumom High Maintenance i mogu reći da je fantastičan. Koža posle njega izgleda zaista mlađe, a taj efekat traje dugo, čak i po prestanku korišćenja seruma.

Ljiljana on 07/03/2014

Verice, High Maintenance je krema, na koji ste serum mislili?

Verica on 07/03/2014

Mislila sam na Youth Serum. Izvanredan je.