gaum

Guam ima mnogo vernih poklonika kada je reč o tretmanima celulita i masnih naslaga, naročito njegovih čuvenih “blata od algi”.  Na našem tržištu je već dovoljno dugo – oko deset godina – da stekne reputaciju, zasnovanu na iskustvu.

Velika privlačnost Guam preparata za telo je snažan utisak da oni DELUJU, tu, pred nama.  I tople i hladne kreme stvaraju reakciju na koži: crvenilo, peckanje, zagrevanje ili hlađenje… koja je veoma upečatljiva.  Osim ovih spoljnih manifestacija “delotvornosti”, tu su i pravi rezultati, ravnija, glatka i čvršća koža.

Guam je italijanska prirodna kozmetika koja koristi blagodeti mora: glinu, alge, i veoma zanimljiv i blagotvoran sastojak: “majčinu vodu” (Aqua Madre).

Tu su još, naravno, i morska so, fitoplanktoni, ali i biljni ekstrakti i esencijalna ulja.

 

Alge 

 

Guam koristi starinski i najprirodniji način sakupljanja i obrade algi, kako bi njihova svojstva bila kompletno očuvana: starinski model sprave zvane „skubidu” hvata alge i izvlači ih na brod iz mora. Alge se tri dana suše na tradicionalni način, na otvorenim poljima, kada okeanski vetrovi isuše oko 80 odsto vode iz njih. Tako osušene se melju i dodaju u kozmetiku.

Alge sadrže čitavo bogatstvo minerala, koja pomažu koži da zadrži tonus, a jod ubrzava metabolizam (što je dobro kod masnih naslaga).

 

(Na sličicama dole je je “skubidu” za skupljanje algi i polja na kojima se suše).

Guam skupljanje algi

 

Glina

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Guam koristi glinu sa obale Sicilije. Bogata mineralima, nanesena u vidu „pakovanja” ili kreme podstiče razmenu materija u korist organizma: glina upija toksine i masnoće, a telu predaje mineralne soli. Glina na kožu ima blagotvorno pročišćavajuće i protivupalno dejstvo. Kombinovana s mlevenim algama deluje sinergijski: glina ima termo dejstvo, ubrzava cirkulaciju tretirane regije i pojačava dejstvo algi.

Blato od algi je Guam specijalnost, i njihov ultra deltovoran proizvod.

 

Majčina voda

MICRO-CREMA-VISO-PELLI-MATURE-50ML

Guam kreme za lice su nepravedno zapostavljene, a njihov je sastav izuzetan i mogu da se mere po učinku sa mnogim (skupljim) kremama.

Majčina voda je koncentrovana morska voda dobijena nakon što su iz nje sedimentacijom odstranjeni kristali soli. Ona ima antibakterijska, pročišćujuća svojstva i stimuliše cirkulaciju i energiju. Guam je upotrebljava kao bazu za „mikrocellulaire” liniju preparata za negu kože lica, ali i za preparate za negu tela iz „talasso” linija . Majčina voda sadrži visoku koncentraciju elemenata u tragovima (kalcijuma, kalijuma, joda, magnezijuma i sumpora) koji podižu vitalnost i tonus kože. A tu su i fitoplanktoni.

Fitoplankton


MICRO_PLANCTONwebGuam
kaže da 50 ml svake njihove Microcellulaire kreme za lice sadrži više od 150.000 mikroćelija algi bogatih amino-kiselinama koje čine čak polovinu njihovog sastava. Ove amino-kiseline slične su onima koje se prirodno nalaze u koži lica i imaju ključnu ulogu za održavanje kolagena, elastina i keratina, a takođe obezbeđuju optimalni stepen vlage u koži.

Klinički testovi efikasnosti

Guam blato od algi testirano je na Univerzitetu u Paviji na 20 žena od 18 do 45 godina, koje su koristile Guam prema uputstvu proizvođača koje stoji na preparatima. Dobijeni rezultat testiranja je poboljšanje u izgledu strija, veća elastičnost i čvrstina kože,  bolja cirkulacija, poboljšanje izgleda kože zahvaćene celulitom.

A evo kako se primenjuje blago od algi GUAM. Malo ćete zabrljati kupatilo. Imaćete rezultat. Birajte.

Ostavite komentar

Milica on 27/12/2013

Guamovo suvo ulje u spreju za bolji tonus koze se, nazalost, u mom slucaju pokazalo losim, nista mi se nije dopalo, od mirisa, do toga da previse masti kozu, i nista od ucinka, sada ga koristim kao ulje za masazu, mogla sam proci jeftinije :)

Ljiljana on 28/12/2013

Milice, najbolja su im blata i blatne kreme.