Nemačka dermokozmetička linija Ladival namenjena je zaštiti osetljive kože (uključujući i dečiju), i zaslužuje pažnju ne samo zbog adekvatnih UVA/UVB filtera kakve danas imaju svi pouzdaniji dermo-kozmetički brendovi, nego i po jednoj specifičnosti: Ladival ima i IR-A filtere za zaštitu od infra crvenog zračenja.

Kompanija Hemofarm, koja stoji iza Ladivala u Srbiji, kaže da je, “u poređenju sa UVA, UVB zračenjem, infra crveno zračenje (IR-A) jače i opasnije jer prodire veoa duboko u kožu. IR-A zračenje oštećuje DNK ćelija kože, i tako povećava rizik od pojave kancera kože. Dovoljno je da samo jednom u dve godine “izgorite na suncu”, da bi se taj rizik utrostručio! Iako se nadamo da je vreme kada smo dozvoljavali sebi da pocrvenimo i “izgorimo” na suncu prošlo, sunce je ovih dana takvo da je i najmanja nepažnja i neopreznost prilika da nam se ovo dogodi. 

Danas vam predstavljam (i poklanjam) neke od Ladival proizvoda. 

Ladival Gel krema za lice SPF 50

Ako imate osetljivu, a masnu kožu, ova Ladivalova gel-krema kreirana je baš za vas: na bazi vode i bez ulja, kako bi se izbegle tipične letnje akne i iritacije.  Gel je gust i na prvi pogled deluje kao krema, ali se lako nanosi, koža ga brzo upija, i ne ostavlja težak trag.  Prištići nalik aknama, izazvani sunčanjem, koji se ponekad nazivaju i “majorka akne”, nastaju usled reakcije UV zraka sa emulgatorima i uljima u kremama za sunčanje, što izaziva upalni proces u folikulu dlake, a na koži se pojavljuju sitne bubuljice nekoliko dana nakon sunčanja. 

 

 

Uz kombinaciju filtera protiv tri poznate štetne vrste zračenja, Ladival je posebno prilagođen osetljivoj koži – on je štiti od alergijskih reakcija na sunce, jer  ne  sadrži konzervanse, parabene, ulje, PEG (polietilenglikol) emulgatore, parfem i boje.

Ladival After sun emulzija

Ladival linija sadrži i enzim Phytoliase koji je odgovoran za “popravku oštećenja” na DNK u ćelijama kože, nastalih pod uticajem štetnog zračenja sunca. Ladival proizvodi za negu posle sunčaja neguju kožu i dodatno sprečavaju njeno isušivanje.

 

 

Ladival gel-losion za negu osetljive i masne kože posle sunčanja, ne sadrži ulje, i idealna je u kombinaciji sa Ladival gelom SPF 50. Koža ga brzo upija, veoma se lako razmazuje, pruža blag osećaj hlađenja neposredno nakon nanošenja, a sadrži umirujuće supstance poput deksapantenola, alantoina i vitamin E.  U njemu nema ni emulgatora  koji su prisutni u losionima za negu kože a koji bi, kad  ponovo izađete na sunce, mogli da uzrokuju “majorka akne” i iritacije. Takođe nema parefema, silikonskih ulja, veštačkih boja i konzervanasa. 

Šta je još bolje?  Obe ove kreme su poklon za vas, zaštitni gel će dobiti neko od pratilaca Budi Lepa  Facebook stranice  a gel za negu posle sunčanja neko od pratilaca Facebook  stranice Estetska hirurgija, koju takođe uređujem. 

 

 

A vi, ako ste koristili neki od Ladival proizvoda, dajte utiske….

Ostavite komentar

Danijela on 16/08/2017

Odlicna zastita od sunca za osetljivu i aknoznu kozu.

Marija on 16/08/2017

Ladival preparati su odlicni,vec nekoliko godina tokom letnjih meseci koristim ,prvenstveno zbog deteta koje ima alergiju na suncu . Prezadovoljna sam i nastavicu da ih koristim

Ljiljana on 23/08/2017

Hvala Marija, baš sam želela da čujem iskustvo nekoga ko je duže koristio.

Sofija on 16/08/2017

Ladival koristi moja sestra a ja joj po prekoj potrebi "kradem". Kreme su odlicne za osetljivu kozu, sklonu alergijama. Moja koza je takodje osetljiva a masna i, kako su kombinacije cesto za osetljivu i suvu kozu, Ladival ima idealno, kvalitetno resenje :) <3

Ljiljana on 23/08/2017

Hvala Sofija oa krenma jeste dobro rešenje.

Bojana on 17/08/2017

Meni se mnogo dopada tekstura ladivala spf 30 (njega sam koristila). Jako je prijatan na kozi a u sastavu i spf 50 i 30 imaju Q10, stabilan oblik vitamina C i vitamin E sto je odlicno!

Ljiljana on 23/08/2017

Draga Bojana, meni se takođe dopada ova tekstura SPF 50 - i da, i meni se dopada sastav.

Ime on 26/08/2017

Koristan post, pratim te duze vreme. Napravila sam i ja blog pa bih volela da pogledas oazalepote.blogspot.rs

Ljiljana on 29/08/2017

Hvala Jelena, pogledaću