lierac-mesolift-seum-1

 

Poređajte Lierac bočice i teglice, i osetićete nagli priliv raspoloženja, uz snažnu potrebu da ih sve otvorite, pomirišete i probate to što je unutra. 

U moru bledih pakovanja medicinske kozmetike, Lierac vam maše sa polica apoteka sojim jarkim bojama, kao da hoće da iskoči iz njih. Odakle ovaj luksuzan – po teksturama, mirisima, tehnologijama i ceni – brend u apoteci?

lierac-magnificence-1

 

Tako je Lierac počeo: inspirisan estetskom hirurgijom koja je tada – pre 40 godina – bila tek naznaka neviđenog buma koji je usledio. Pakovanja su bila bleda, a formule snažne. Formule su ostale adut Lieraca, i razlog zašto je on “medicinska kozmetika”, poduprte istraživanjima u vodećim francuskim naučnim ustanovama, a onda je Lierac dobio novi senzualni naboj od – slutim –  Parižanke marokanskog porekla, Faride Daoud Almadowar, koja je uz Lierac od samog osnivanja. Boje, sjaj, senzualnost i raskošni mirisi postali su, uz njen uticaj, drugi zaštitni znak Lieraca.  Brend je ovih dana promenio i poslednja bela pakovanja svojoj Diopti liniji krema za oči, i obukao ih u puderaste boje.  

 

lierac-mesolift-seum-4

 

O sva četiri Lierac seruma pisala sam već kada sam ih probala prvi put, pa pročitajte ovde, a Lierac Mesolift  sam potrošila i zaslužuje posebnu pažnju. Tipičan je predstavnik kozmetike inspirisane estetskom medicinom: u njemu su sastojci tipični za mezoterapijske koketele kojise ubacuju iglicama: hijaluronska kiselina, vitamini, minerali.  Tu je čak 15% hijaluronske kiseline koja je sigurno zaslužna za instant zategnut izgled kože. 

U Mesolift liniji su serum i krema, dva stalna favorita mnogih   blogerki, a to je već prilična preporuka. 

Baš kao mezoterapija, idealan je da pruži novi polet energije umornoj koži. 

A kada je koža najumornija? U proleće i jesen. Zato sam ovu bočicu sa pipetom otvorila u proleće, napravila pauzu tokom leta kada koži nikako nije trebala dodatna prokrvljenost i energija, i ponovo uvela u negu u jesen, kada je lice vapilo za osveženjem. 

 

lierac-mesolift-seum-3

 

 

Jedna pumpica pipete je dovoljna za lice i vrat. Ostavite serum da se osuši i neko vreme uživajte u osećaju zategnute kože. Ako imate masnu kožu on će vam biti dovoljan kao baza za šminku. Ako se ne šminkate ili imate suvu kožu – stavite preko kremu. Predlažem da to bude fantastična Magnificence krema koja se, prema mom skromnom mišljenju, a i iskustvu, savršeno slaže sa ovim serumom.

 

lierac-magnificence

 

 

Magnificence je sjajna krema o kojoj sam, takođe već pisala ovde.

Jedino treba paziti da se ne pretera sa količinom – jer se onda mogu guliti sa kože. Minimalna količina je dovoljna za njihovo delovanje, zato se troše veoma, veoma dugo, naročito krema. 

 

mesolift-tonik

 

Tonik Eclat – tonik koji vas ne može ostaviti ravnodušnim, ni zbog sjajnog sastava, ni zbog efekta.  

Tonik zapljusne lice svežinom, i da joj brz nalet energije, osećaj koji je sigurno potpomognut i divnim citrusnim mirisom. 

Ne sadrži alkohol, pa je ovo jedan od retkih tonika za lice namenjen i toniziranju kože oko oka.  

Tonik sadrži vitamin B5, koji prija trepavicama i blagotvoran je za njihov njihov rast, pa utoliko pre prija očima. Osim njega tu je i veoma mali procenat alfahidroksi kiselina (glikolna, salicilna, jabučna) tek toliko da blago skida zadebljanja sa površine kože i čini je svežom i čistom. 

.

lierac-tonique-eclat

 

Izrazito aktuelni u kozmetici – a i medicini – probiotici su sojevi dobrih bakterija koje jačaju imunitet, pa je i ovde jedan iz grupe “lactobacillus”.  

I ono što mu daje posebnu čar prilikom upotrebe: narandže i med. 

Tonik koji zaslužuje pet zvezdica. Možete ga kupiti po ceni od oko 2000 din, zavisno od apoteke. Vredi i više. 

 

Ostavite komentar

Ivana on 30/01/2018

Konacno! Imam ovaj tonik i feeeenooomeeenaaalan. Bio je na snizenju u Lilly. Ovaj serum bas zelim jer sam cula da radi kao sto ste opisali.