phztoelixir-sampon

 

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/10309661/?claim=wkqqrm9et58″>Follow my blog with Bloglovin</a>

Septembar 2016.

Znam kada me je Phyto prvi put očarao: kada sam probala PhytoJoba masku za suvu kosu sa jojobinim uljem.  Još uvek pamtim osećaj meke i svilene kose, i od tada znam da su maske za suvu kosu pravi melem. Moja kosa nije izrazito suva, zapravo teme se relativno brzo masti, ali krajevi jesu: nešto se desi dobro sa mojom kosom kada na nju nanesem jojobu, makadamiju, ili biljne putere. Moja tanka vlas postane punija, ali i dalje meka i glatka. Cenim da je jedan od razloga i bolja hidratacija kose. Zato sam ove jeseni prigrlila PhytoElixir, novu masku i šampon, pretežno za suvu i oštećenu kosu ovog divnog francuskog brenda.  Sa posebnim osvrtom na masku.

PhytoElixir linija, inače, ima dva različita šampona, jedan koji peni, i drugi u vidu kreme (koji nije dostupan kod nas), a za suvu kosu Phyto predlaže negu u četiri koraka koja deluje ultra zanimljivo. 

 

phzto-elixir-maska-2

 

Phyto šamponi su odični, ali za pravi tretmanski efekat ipak je zadužena maska.

Maska je poput sveže umućenog putera, kremasta i blaga, diskretnog mirisa, upakovana u metalnu kutiju kao i ostale Phyto maske.

 

phzotelixir-mask-1

 

Kutija koju ja imam je tester pakovanje, 30 ml, a pakovanja u prodaji pakovana su u kutije od 200 ml.  Nanosi se kao i svaka druga maska za kosu: posle pranja kose, osušite je frotirom: samo je uvijte ili utapkajte višak vode, jer svako trljanje lomi vlasi i oštećuje več i inače krtu i suvu kosu. Na tako prosušenu kosu, počev od nekoliko centimetara od temena ka krajevima,  stavite masku koju prethodno možete rastrljati među dlanovima.  Na same krajeve gde je kose i najoštećenija možete naneti malo više. Uputstva nam govore da ova maska deluje u roku od pet do deset minuta, što je verovatno tačno, i neko je tamo u nekoj laboratoriji izmetio koliko treba da se sastojci rasporede po dlaci i pripriju uz nju – ali neodoljiva je potreba da  budemo pametniji i da svojom logikom zaključimo “Što duže, to bolje”.  Pa još kada je maska skupa (a ovoj je cena 5.600 din), onda je ova logika još izraženija. Daj da iskoristim sve što može.  Znam. Teško je odoleti ovakvim mislima. Ja ne gledam na sat, i obično svoje vreme sa maskom na glavi, najlon kapicom za tuširanje i peškirom preko, sedim za kompjuterom, dočekujem na vratima poštare i ljude koji prodaju krompir, “garant ivanjički”, i zaboravim se.

 

phyto-elixir-mask-3

 

Nije moja svesna namera da masku držim mnogo duže nego što je planirano, ali obično ostane na kosi makar pola sata – sat. Podrazumeva se da posle ispiranja ne treba da stavljate balzam, a ako zaboravite, dodir kose će vas na to podsetiti.

Ona će biti, meka, glatka, i lako će se raščešljavati. Već prvi put kada nanesete masku, Koristila sam je dva do tri  puta, i to je uvek tako. Treba imati u vidu da je ova maska za suvu i veoa suvu kosu – onu za koju četo kažemo da izgleda kao slama. Moja nije takva, naprotiv, masti se lako i tanka je. Ipak mi je ova maska prijala nakon letovanja, kada so i sunce isuše i kosu, kao i kožu. PhytoElixir masku, takođe, koristim nakon farbanja, kada je posebno isušena. I svesna sam da je suvoj kosi nešto ovakvo potrebno stalno.

Delovanje PhytoElixir proizvoda zasnovano je na dugoročnom hronokapsule sa ujednačenim postepenim otpuštanjem ulja makadamije i voskom iz narcisa, tu su da oblože vlas, daju joj elastičnost, da se suva kosa lakše raščešljava,  oblikuje i umiri. Šta su hronokapsule? Razmišljajte o tome ovako: ili ćete u saksiju a biljkom sasuti šolju vode i ona će odmah preliti saksiju i projuriti kroz zemlju, ili ćete je zalivati kap po kap, da dozvolite da biljka upije vodu. Što je samo jedna od malih magija velikih laboratorija.

Sigurna sam da bi svi oni sa nemoguće suvom, krtom kosom bili jako srećni sa efektom omekšavanja, lakog raščešljavanja i elastičnije, glatke vlasi.

Zato će dve čitateljke sa baš ovakvom kosom imati priliku da probaju ovu Phyto eliksir šampon i masku.

Za vas imam dva divna  nesesera: u jednom je PhytoElixir maska od 50 ml, u drugom šampon od 100 ml.

 

PhytoElixir-Poklon

 

Ako želite da dobijete jedan od ovih poklona, javite se u komentaru, sa opisom problema koji imate sa kosom. Za sedam dana imaćemo dobitnike. Poklone šaljem na adrese teritoriji Srbije.

 

POKLON NESESER SA MASKOM DOBILA  TEODORA A NESESER SA ŠAMPONOM ANJA POPOVIĆ. Nagradna igra je zavšena.

 

A sada još neke novine koje su stigle sa PhytoElixirom, vezane za negu veoma suve i krte kose, koje vam, ako takvu kosu imate, mogu biti korisne, bilo da se odlučite za kupovinu ovog brenda ili ne.

 

4 koraka nege suve kose po Phyto receptu

Ako ste čitali o tome kako korejski ritualni nege kože lica imaju nekoliko koraka više od uobičajenih na Zapadu, uključujući i barem tri pripremna koraka, razumećete zašto je Phyto predvideo više koraka nege za suvu kosu. Prenosim ih ovde jer verujem da, iako svi ovi preprati ne mogu da se kupe kod nas, može da vam bude korisno kao ideja za brižljivu nego protiv isušivanja kose.

Phyto je u PhytoElixir liniji predvideo četiri koraka nege kose:

  1. Ulje. Priprema za pranje nanošenjem PhytoElixir ulja na bazi kamelije, ulja pšeničnih klica, žumanceta –  98% prirodnog porekla. Ovo fino ulje koje se lako ispira nanosi na dužinu i krajeve kose 10 minuta pre pranja.
  2. Pranje. Osim posebnog PhytoElixir šampona, Phyto ima i nežniju varijantu kreme za suvu kosu, kako bi se ona što više zaštitila od ispošćavanja i isušivanja, PhytoElixir Cleansing Cream – krema koja ne peni, čisti nežno teme ali oblaže vlasi i ne isušuje ih. Ove kreme nema na našem tržištu, ali pošto je ona namenjena sam osobama koje često ili svakodnevno peru svoju suvu kosu  – kao povremena alternativa šamponu – nije vam naročito neophodna. Čak i uz najbolje šampone za suvu kosu, Phyto ne preporučuje da ona pere češće od 2 puta nedeljno.
  3.  Maska. PhytoElixir maska se nanosi na opranu kosu.
  4. Hidratantna dnevna nega: Phyto je prvi, još pre nekoliko decenija, uveo hidratantnu kremu za kosu, čuvenu Phyto 7 koja ne zamašćuje ali omekšava i hidrira, a za suvu kosu ima Phyto 9 kremu, koju preporučuje kao nastavak nege uz PhytoElixir liniju.

 

phytoelixir i phyto 9

 

Predlažem da ako imate veoma suvu i nemoguće krtu kosu, razmislite o ovakvom ritualu sa pakovanjem pre i posle pranja i dnevnom negom. Čak i ako nemate na raspolaganju sve Phyto proizvode, ovim bogatim ritualom suva kosa sigurno neće izgledati neuredno i iskidano i biće srećnija.

 

 

Ostavite komentar

Aleksandra Pantelic on 12/09/2016

Imam problem sa suvim krajevima i kosom koja izgleda kao metla...Cim je malo duza krajevi su suvi,pucaju i uvek mi kosa deluje neugledno i cupavo...cini mi se da mi kosa poraste mesecno 1 cm a krajevi propadnu 2 cm...Zato bih volela da probam ovaj proizvod i pokusam da konacno imam lepu i negovanu kosu...

Jaca on 12/09/2016

Predivan opis prpoizvoda svaka cast. Imam suvu kosu i uvek podle pranja sto bi se reklo svaka dlaka svoju politiku vodi. Tako da bih volela idprobati nesto iz ove kolekcije.

Sonja on 12/09/2016

Mozda kao i vecina...masno teme,suvi krajevi...pokusala da izdrzim,da ne perem kosu,duze od dva dana-ne vredi...znam da se cestim pranjem,jos vise izmasti,tako sam cula,citala,uverila se...ali...ni odlaganje pranja,nije nesto pomoglo! Pozdrav

Ana on 12/09/2016

Moja kosa je jako suva, pocev od sredine a narocito ka krajevima vlasi. Godinama koristim Kerastase preparate ali nekada ni oni (iako poznati kao jako koncentrovani i kvalitetni) nisu dovoljni d anahrane moju kosu. Jednostavno kosa posle 2 dana kao da upije sve moguce hranljive sastojke iz maske i postane potpuno suva iako je nakon pranja delovalanahranjeno i glatko. Zato sam u potrazi za nekom maskom koja bi produzila efekat hidrirane kose a sto za sada postizem tako sto s vremena na vreme na krajeve nanesem neko dopunsko sredstvo...

Ivona on 12/09/2016

Imam kovrcavu kosu, a samim time ona je jako suha i dehidrirana... Voljela bih isprobati sampon i masku, te se i sama uvjeriti u tvoje rijeci o ovom proizvodu.

Anja Popovic on 12/09/2016

Dugo, dugo, dugo su mi Phyto proizvodi na listi zelja - medjutim nikako da dodju na red. Kako volim spoj prirode i kozmetike, Phyto je, cini mi se, pored Biokapa, "kao stvoren" za mene. A kosa mi je kovrdzava, tretirana pramenovima, te suva i pomalo dehidrirana, ali se borim da je negujem na najbolji moguci nacin i da joj pruzim svu potrebnu paznju.

Jasmina on 12/09/2016

Divan opis <3 Nema problema koji nemam sa kosom,nekad pomislim da joj vise nema pomoci... Farbam je skoro 40 g sad je pocela i da sedi i postala je krtija i deblja dlaka-kao da je zivot izasao iz nje.Kad stavim ulja bude masna i ni malo mi se ne svidja-pakovanja su slaba -bar ova koja sam ja koristila. Kad ste me vec nagovorili svojim divnim tekstovima da ruze strpam u slatko-mozda uspete da i ovo probam :D

Svetlana on 12/09/2016

Imam suvu i slabu kosu,koja se cesto lomi i kida,a pogotovu kad je cesljam.Krajevi su mi dosta osteceni,zelela bih da probam ovaj proizvod ,da konacno pomognem i sebi a i mojoj kosi.Zaista vrede vasi proizvodi.

Branka on 12/09/2016

Moja kosa.....eh.Tanke vlasi koje pazim i mazim nadajuci se da cu pobediti genetiku i zavrsiti sa lavljom grivom:-)Naravno,sve ostaje na nadi.Krajevi suvi i vole da se upetljaju,tako da je redovno skracivanje nesto sto se podrazumeva.Ova maska je nesto,sto bih po opisu zaista volela da probam.

Dajana on 12/09/2016

Ošišala sam kosu dugu do struka na vrlo kratku na potiljku, a dužu napred, neki čudni kovrdžavi paž. Kosa mi je bila odlična dok sam pila Roakutan, a inače je mackam kokosovim uljem i domaćim maskama. Ipak, nakon Roakutana, počela je jako da biva suva, a činjenica da često koristim figaro svakako ne pomaže. Bez njega, nemam frizuru, imam 18 dlaka na glavi. Povremeno kupim nešto iz Phyto kolekcije, ali preskupo je za jednu studentkinju, pa štedim i koristim kad je baš katastrofalna. :D Srdačan pozdrav! :)

Ana on 12/09/2016

Moja kosa je slična Vašoj, tanka vlas mada je puno ima (čega se podsetim samo kada odlučim da feniram kosu, što je retko jer je prirodno vrlo ravna), teme se brzo masti, krajevi, iako ih kratim na 45 dana umeju da budu vrlo suvi. Stoga mi je teško da pronađem po jedan proizvod za pranje i negu kose, koji će mi dozvoljavati da kosu ne perem prečesto, ali da bude negovana, dok mi je dodatak i održivost volumena izuzetno važan. Vrlo me je zaintrigirala maska koja bi negovala kosu, a da je ne izmasti i dodatno oteža i slepi. Iako deluje skupo, rekla bih da se proizvod sporo troši te je verovatno vrlo isplativ. Takođe, ideja nanošenja ulja za kosu pre pranja i hidratantne kreme posle maske koja se ne ispira (u mom slučaju verovatno pre Phyto 7 nego 9) mi se dopada, mada je potpuno nova za mene i volela bih da se uverim u delotvornost takvog tretmana u koracima - zvuči kao jedan lep spa dan. Ne bih ni da napominjem da je ovo jedan od elegantnijih promo nesesera koje sam videla... Definitivno ću prvom prilikom posetiti neku apoteku.

Teodora on 12/09/2016

Ja imam veliki problem sa suvom kosom. Ostetila sam je blansom i ukoliko je ostavim da se osusi prirodnim putem kao metla i slama izgleda. Krajevi su veoma suvi, pucaju, cvetaju. Mislim da nema gore kombinacije.

jelena on 13/09/2016

Oduvek imam dugu kosu o kojoj vodim računa i negujem je tako da i uz redovna farbanja nikada nije izgledala kao metla. Međutim, nakon porođaja kao da je sva energija nestala iz nje. Postala je krta, beživotna, suva i lomljiva :( opadanje sam uspela da rešima namenskim ampulama, ali za ostale probleme nikako da pronađem rešenje. Već neko vreme pokušavam da "ulovim" promoterke Phyto brenda kako bih se posavetovala sa njima jer mi se filozofija samog brenda jako sviđa ali nemam iskustva da samo poručim iz neke web apoteke proizvode, a da nisam sigurna da li su namenjeni mom tipu kose.

Verica Belakovic on 13/09/2016

Moja kosa je suva,krajevi pucaju uprkos preparatima koje sam do sada probala.Farbam se u plavo pa se i tesko rascesljava,kida se i mrsi. Nista do sada nisam nasla da mi pomogne da oporavim kosu.

Marina on 13/09/2016

Predivan opis proizvoda, kao i uvek. Imam kosu tretiranu pramenovima sa izrazito suvim i ispucalim krajevima, koje samo skracivanje makazama resava. Volela bih da probam masku, deluje kao vrlo efikasna za moje suve krajeve.

mina on 13/09/2016

Imam dugu i suvu kosu.Ne mogu da je osisam jer jednostavno volim dugu kosu. Ali ona nema sjaja,suva je i uglavnom izgledam cupavo.Imam farbano tamno smedju kosu,nije nikad blansirana. Presu za kosu ne koristim kao ni figaro.Probala sam tonu preparata za suvu kosu i jednostavno nista je ne cini ni malo zdravijom. Probala bih i vase preparate

Anna on 13/09/2016

Moja kosa je suva i bezivotna. Da da to je zbog toga sto volim da izvlacim pramenove. Bele i boje meda... moja kosa ne voli blans nikako. Ja da. Krajevi su suvi i pucaju dok mi se koren brzo masti.

JelenaP on 13/09/2016

U trudnoći sam pustila svoju kosu da raste i prestala da se farbam. Kosa mi je prirodno vrlo gusta, ali i proseda, a te sede vlasi su uvek nekako kruće i suvlje od ostalih. Kada operem kosu, samo mi je prvi dan mekana. Ostalih dana do sledećeg pranja je izuzetno suva i kruta. Prilično beživotna i žedna.

Vanja L. on 13/09/2016

Dugo razmatram kupovinu nekog od gore pomenutih proizvoda, ali buduci da cesto menjam proizvode koji su odredjeni za negu suve i cesto bezivotne kose, uvek mi promaknu. :/ Moja kosa je do prvog (i jedinog) farbanja bila savrsena, tacnije do 24 godine nisam imala nikakvih problema sa njom, sada na korak od 26 (skoro 2 godine je oporavljam) i u drugom stanju pod uticajem hormona (rekose mi da kosa blista u trudnoci :() ona je i dalje izuzetno suva na krajevima, a pri korenu sklona mascenju. Sisanje je postalo moja rutina, tada je lepa i nezna, ali ubrzo farbani deo preuzme inicijativu i pokaze mi koju sam glupost napravila u zelji da promenim boju kose. Ono sto znam sad sigurno: nema farbanja do pojave sedih, moja boja kose mi je s razlogom dodeljena, izbegavam svaki agresivniji vid "oporavka" i "korocenja" iste, i uz pomoc proverenih preparata pustam je da se oporavi sama, uz moju malu pomoc. Obradovala bih se bilo kojem Phyto proizvodu, za koji sam cula samo reci hvale, da makar sada otpocnem pravilnu negu kose koja ce biti preko potrebna u trenutku kada ce za par meseci jos vise izgubiti na vitalnosti.

Natasa Glisic on 14/09/2016

Moja kosa je farbana brzo se masti u korenu a krajevi su suvi! Dodatni problem pravi hipotireoza, usporeni rad štitaste žlezde,jedan od pratećih simptoma jeste suva kosa i koza pa iz tog razloga nega neophodna, stavljam kokosovo ulje pre pranja, trudim se da odložim pranje koliko toliko mogu ne bi li joj pomogla bude lepša!

Tanya Babjak on 14/09/2016

Upravo vec danima razmisljam o njihovim proizvodima i kako jos to nisam probala. Kosa mi je prirodna nefarbana suva krta i lomljiva, kada nije isfenirana izgledam bukvalno kao da imam metlu na glavi, a nemam uvek vremena da sedim kod frizera dok izvlaci ovo malo kose sto imam da lici na nesto!

Dragana on 14/09/2016

Kao da je moja kosa opisana u ovom postu..suva je,i to celom duzinom, mogu da je ne perem danima i posle 5-6 dana od pranja ona izgleda tek ok.. Koristim maske i sampone za suvu kosu ali mi nijedna nije resila problem do sada,a za ovu kolekciju prvi put cujem i volela bih da je isprobam! ♡

Ivana V. on 14/09/2016

Mislim da ne postoji zena koja posle raskida velike ljubavi nije promenila frizuru ili boju kose. Od farbane plavuse, kroz par sati postala sam cokoladna brineta. Ni to nije zalecilo moje srce, pa sam nastavila dalje, ombre, sombre, da bih se na kraju ponovo vratila u plavo. Status srca: Nezaleceno; Status kose: Suva, ispucala, dehidrirana, prezivela ostecenja kao i moje emocije. Sada mi ostaje samo da negujem svoju kosu, da je vratim u stanje zdrave, lepe i negovane... kao i svoje emocije ;)

Ninockica on 14/09/2016

Suva, suva, pa još i hemijski tretirana kosa. Do te mere da zavidim devojkama koje "samo puste kosu da se osuši" - ne znam kako to izgleda. Već duže vreme merkam phyto proizvode po apotekama, ali se za sada nisam usudila da probam. Ovo bi bila idealna prilika da probam upravo proizvod koji bi odgovarao mom tipu kose. A i neseser izgleda savršeno ;)

Monika on 14/09/2016

Zdravo! :) Jos odavno pratim Phyto Paris stranicu na drustvenim mrezama, ali nikako da se odlucim na kupovinu - uglavnom je to zbog cene proizvoda i zbog delikatnog stanja moje kose. Imam prirodno talasastu, dugu, dosta suvu i gustu kosu, koja je bez oblika (niti je ravna niti jasno izrazenih talasa) ukoliko se ne stavi neki puter, krema ili ako se ne upotrebi fen ili figaro. Pored toga, imam dermatitis pa dosta vremena i brige ulazem u izbor proizvoda za negu, trudim se da to budu sto prirodniji proizvodi, u suprotnom - koza glave mi burno odreaguje i nastanu crveni, ljuspasti pecati. Zaista bih volela da probam masku Phyto brenda, ne bi li mi kosa bila hidrirana, zdravija i samim tim laksa za oblikovanje. Paznju mi je privukla i njihova krema za kosu, i mislim da bi bila pun pogodak uz masku. Hvala na divnoj prilici da probamo ovakve proizvode! :)

Gorica on 14/09/2016

Moja kosa je dugo godina tretirana pramenovima i to se moralo odraziti na kvalitet kose. Vremenom je postala suva i svaka dlaka vodi svoju politiku. Kao mladja nisam znala čime da je smirim, pa sam prelazila peglom preko nje svako jutro, i time dodatno pogoršala stvar. Došlo je do toga da je počela da lomi i na četki ostaje sve više dlaka. Više se ne farbam niti peglam, čak ni fen ne koristim :) Volela bih da probam nešto iz Phyto linije kako bih malo usrećila svoju kosu posle toliko mučenja. Pozdrav

mama Kata on 14/09/2016

Ja sam žena u godinama, već duže vreme se ne febarbam, u nekoj nadi da ću kosu oporaviti koliko toliko...ali nisam uspela u tome :( Suva je, tršava, bez sjaja i veoma sklona lomljenju, pucanju i to stanje se nekako pogoršava sa hladnijim danima...kako dolazi jesen. Iskrena da budem, koristila sam sve i svašta od preparata ( i proverenih i onih manje poznatih) retko šta je pomoglo. Ja hidrataciju kose jednostavno ne umem ili ne mogu da postignem.

Tanja on 15/09/2016

Ovakooo...Uz dubok udah...Posto mi je lice bilo problematicno ceo zivot , kosa je bila moj adut...Savrseno plava(jer sam plavo dete), duga i zdrava.E onda se desio fen .Logika je bila hajde kad je lepa da to i pokazem.Cena toga je sada njena duzina( koja je tik do ramena ) i kvalitet-0!I sad je borba za svaki inc...Nje ima , ali je tako masna u korenu i suva , tanka i iskrzana na krajevima.Vec neko vreme zelim uzeti tu phyto extreme kremu , ali nemam potvrdu za investiciju od 4000 dinara , jer nisam probala nista od ovih proizvoda , a nema mnogo ljudi koji su ovako detaljno opisali ove proizvode...Bilo bi lepo konacno probati ...Srdacan pozdrav...

milica on 15/09/2016

Budi lepa, jako mi se dopao tvoj tekst. Vec odavno sam "bacila"oko na phyto proizvode za kosu Ali jos uvek se nisam usudila da ih kupim. Odbija me cena a i bojazan da nece prijati mojoj kosi. A moja kosa je postala neka druga kosa, koju gotovo da ne poznajem nakon porodjaja. Jako brzo se masti, krajevi suvi, lomljivi, bez sjaja. Dobila Sam dosta sedih i znam da sede vlasi nose opet drugu tematiku Ali bas ovakav haos na glavi nisam ocekivala.... Volela bih probati i phyto. Hvala

Mila on 16/09/2016

Detaljan opis proizvoda nam docarava izuzetne mogucnosti koje isti pruza. Kao i svaka zena, problem sa kosom pokusavamo da resimo na razlicite nacine. Konretan problem imam sa kosom koja se brzo masti, dok su krajevi suvi. Ovaj proizvod bi, po opisu, posluzio svrsi i uticao na dubinski oporavak. Veliki pozdrav!