IMG_7655

 

Svojim novim Miracle Match Blur&Nourish tečnim puderima Max Factor je pokušao da napravi idealnu ravnotežu između pokrivanja, hidriranja, matiranja i osvetljavanja lica i da udovolji najvećem broju žena. Puderi jakog pokrivanja mogu da isuše kožu, a puderi koji dobro hidriraju – više liče na BB kreme. Zato hidrirajući puderi koji istovremno dobro prekrivaju nisu lak zadatak.

U Max Factoru kažu da je novi Miracle Blur&Nour zasnovan na 40% hidrirajućih supstanci (glicerin) i da su u puderu upotrebili sasvim nov silikon  koji omogućava da se puder veoma lako razmazuje.

U potrazi za svetlim nijansama, odabrala sam boju najsvetliju boju Warm Almond 45 – a uvoznik Max Factora mi je ljubazno na probu poslao i boju Golden 75, koja je duga najsvetlija u nizu, ali za mene pretamna – barem tokom zime. Ostavlja se za leto!

 

IMG_7663

 

Da bi dao dodatnu i tako poželjnu dimenziju izgledu lica, Max Factor je dodao u puder svetlucave prozračne čestice čiji je cilj da odbijaju svetlost sa lica, za onaj vizuelni efekat koji umanjuje izgled bora i pora, i drugih nepravilnosti na koži.

Ključne su reči Blur (koju ne možemo drugačije prevesti nego kao zamagljivanje ili ujednačavanje tena), i Nourish – hranljivost i hidratantnost – čime se ovaj puder već određuje: namenjen je normalnoj i suvoj koži, nije za masnu.

TEKSTURA je fluidna, puder je prilično tečan i veoma se lako razmazuje na licu. Bolje ga je nanositi sunđerčićem ili četkom nego prstima, ravnomernije se nanosi i pruža bolju pokrivenost.

PREKRIVANJE Miracle Match zaista “bluruje” – i prekriva nepravilnosti veoma dobro, za jedan “srednjeprekrivajući” puder, a takođe i “hrani” – odnosno ne isušuje kožu, i nakon skidanja pudera ona bude meka. Veoma sam zadovoljna načinom na koji ujednačava ten i prekriva, a deluje prirodno.

BOJE  Ove dve bliske, pa ipak tako različite boje su najsvetlije, u gami od pet kod na dostupnih boja.

 

IMG_7665

 

Prva, Warm Almond 45 boja je nešto hladnija i svetla – dovoljno svetla čak i za mene. Druga, Golden 75, topla je boja koja će pristajati svima sa srednje svetlom kožom – onima koje vole malo topliji, zlatasti ton kože.

SJAJ  Puder pruža prijatan osećaj na koži, premda je “hranljiv”, lice se ne sija i ne zahteva dodatno matiranje (barm ne na mojoj koži). Zapravo, ne volim pudere koji preterano matiraju, tako da mi je ovaj po tom pitanju po volji.

POSTOJANOST – dopada mi se kod ovog pudera što se ne skida, ne lepi, ne ostavlja tragove na telefonu, i ima finu trajnost. Ne nosim pudere nikada od ujutru do uveče – skidam ih kada dođem kući, a Miracle Match mi je trajao više nego dovoljno uvek.

PAKOVANJE – Bočica sa pumpicom koja odlično radi.

Nema razloga da vam se ovaj puder ne dopadn. Možete ga kupiti u Jasmin parfimerijama po ceni od oko 1900 dinara.

Max Factor ima još jedan novitet – u liniji svojih popularnijih proizvoda, maskara.

 

IMG_7657

 

Max Factor Voluptuous False Lash Effect  ima pomalo retro dizajn, previše kitnjast za moj ukus.

Akcenat nove  maskare koja obećava pet puta veći volumen je per svega na četkici koja je zaista neobična: ima silikonska vlakna različitih dužina koja se spiralno uvijaju oko drške. Ideja je da se zahvate sve trepavice od dna do vrha trepavica i ona u tome zaista uspeva.

Međutim, veoma je velika – dugačka i debela – jedna od onih sa kojima se ne snalazim najbolje.

Efekat – “Pet puta veći volumen” je marketinška tvrdnja koju nikada ne treba naročito ozbiljno shvatati. Ova maskara daje punoću trepavicama evidentno, i produžava ih malo ako nanesete dva do tri sloja. U formuli se specijalne perlice koje daju gustinu trepavicama (bez slepljivanja).

Istina je: grudvica nema, maskara se veoma ravnomerno nanosi i raščešljava trepavice.

Plus – dlačice su raspoređene u krug i po samom vrhu maskare, što mi se veoma dopada jer značajno olakšava nanošenje na donje trepavice, naročito ako su retke i kratke (kao kod mene).  Ovo mi se jako dopada (liči na Givenchy Phenomenon Eyes).

Postojanost – odlična, obzirom na to da nije vodootporna. Još jedan plus je što se ne prenosi na kožu – kada se posle nanošenja osuši baš se lepo ponaša. Ako išta mrzim to je da po povratku kući u ogledaju ugledam crne fleke ispod oka. Miracle Match je fina i ne radi te nepodopštine.

Cena maskare u Jasmin parfimerijama je oko 1890 din.

Pošto je četkica ipak prevelika za moje sitne oči, dobiće je neka od vas, dragih čitateljki.

Napišite mi u komentaru koju ste Max Factor maskaru najviše voleli (ako ste neku do sada koristili) i za koji dan ću odabrati dobitnicu Max Factor Voluptuous False Lash Effect!


Maskaru je dobila Tanya Babjak koja je imala najviše sreće u kompjuterskom Random izvalačenju.

 

Screenshot 2016-03-10 13.23.06


 

 

Ostavite komentar

ivana_m on 06/03/2016

Od max factor maskara koristila sam samo max factor million lashes, ta je cudo pravila od mojih nevidljivih trepavica.

Adrijana on 06/03/2016

Puder se čini kao savršen za mene, mislim na Golden 75, a od MF maskara sam koristila samo 2000 calorie i zadovoljna sam sa njom, mislim da je ona favorit svim damama. :)

Sonja on 07/03/2016

Vi tako divno pisete recenzije,citala sam dosta o ovom puderu...ali tek sada su mi neke stvari jasnije i znam za koji bih se odlucila...posto sam se dvoumila,jer nikad bledja nisam bila.E sad,da se vratim na konkretno pitanje...za mene neprevazidjena 2000 calorie.

Ljiljana on 07/03/2016

Hvala vam Sonja. Boja je bleda, prilično neutralna, ne "vuče" ni na roze ni na žuto. Vrlo upotrebljiva.

Mica on 07/03/2016

Koristila sam 2000 kalorija, nisam bila odusevljena,nadam se da cu ovom biti

missy on 07/03/2016

2000 calorie sam koristila dok je nisu upropastili :-(

Jasmina on 07/03/2016

Nažalost nisam koristila nijednu Max factor maskaru, ali bih volela da probam baš ovu. :)

Vanja L. on 07/03/2016

Nisam koristila Max Factor maskare, uvek sam se okretala onim brendovima koji u ponudi imaju maskare sa silikonskim cetkicama. Ova me je svakako zainteresovala :)

Slavka on 07/03/2016

2000 calorie je za mene i dalje neprevaziđena, ali bih rado isprobala i ovu novu. :)

JelenaP on 07/03/2016

Prva maskara koju sam ikada koristila je bila Max Factor 2000 calorie i kad se setim nje, setim se prvih izlazaka i sređivanja. Tih devedesetih nije bilo lako kupiti je i predstavljala je svojevrsni luksuz među nama tinejdžerkama. Uhvati me nostalgija :)

Dragana Gajic on 07/03/2016

Znaci, w.a 45 ce mi odgovarati. Inace se mucim sa nalazenjem svetlih pudera... Koristila sam samo 2000 Calorie. Bila mi je odlicna za svaki dan.

Milena on 07/03/2016

Cuvena 2000 calorie. Jedine kalorije kojima sam se uvek rado vracala. :)

Tanya Babjak on 07/03/2016

Isprobala sam vise MaxFactor maskara, ne pamtim im imena, bilo je dobrih i manje dobrih, ali ona kojoj sam se vracala je 2000 kalorija, uvek je bila najpovoljnija od njihovih maskara a nikada nije razocarala!

Milicabg on 07/03/2016

Koristila do pre dva meseca factor maskaru 200p calorija Ps tekst i sve recenzije su vam odlicne..slike predivne svaka cast na ulozenom trudu.

Dejana on 07/03/2016

Od Max factor maskara koristila sam Calorie 2000 Dramatic look.Posto moje trepavice nisu previse duga, ova maskara je bila pravo resenje da se postignete vizuelni efekat produzavanja trepavica,a ne stvarajuci grudvice.Cetkica je izuzetno gusta, punija, tako da fino klizi kroz trepavice prilikom nanosenja i ne ostavlja suvise boje, vec samo onoliko koliko je potrebno.

sanja on 07/03/2016

Max factor 2000 calorie ubedljivo najbolja, bila, sad su i nju pokvarili i suze mi oci i od nje a vodootpornu ne mogu, previse je teska...

Radoslava on 07/03/2016

Cuvenu MAX FACTOR 2000 CALORIE koristila godinama i bila bas zadovoljna!

karla on 07/03/2016

koristila sam 2000 calorie i nemam nikakvu primjedbu .Maskara je postojana ne razmazuje se i ne iritira oči.Od pudera nisam još nikada koristila mf, uvijek sam bila pomalo skeptična i bojala sam se da će mi isušiti kožu.Mislim da ću ovaj probati .Sviđa mi se 75 nijansa , sobzirom da volim zlataste nijanse.Hvala na recenziji

Jasmina S on 07/03/2016

Masterpiece Glamour Extensions -super je.

Jelena Ilic on 07/03/2016

Puderi su odlicni, a to preslikavanje pudera na telefon je stavka koja me najvise iritira. Ulaze u uzi izbor pri kupovini. Ja koristim Max Factor Velvet Volume, efekat vestackih trepavica i prezadovoljna sam. Od mojih ravnih i kratlih trepavica pravi cudo.

Buba Zlatic on 07/03/2016

koristila sam samo 2000 calorie i nisam druge ni probavala, jer me je ta odusevila i njoj sam ostala verna :)

lena on 07/03/2016

Mislim da je prva maskara koju sam koristila bila MF 2000 calorie i godinama sam joj bila verna dobrim delom jer je izbor kozmetike u to vreme bio oskudan. Poslednja koju sam koristila je FALSE LASH EFFECT i mislim da cu ponoviti kupovinu jer mi je bas odgovarala.

Marina Krantic Vukovic on 07/03/2016

Koristila sam MaxFactor 2000 calorie maskara i bila sam bas bas zadovoljna sa njom.

Matea on 07/03/2016

Nazalost nisam koristila nijednu Max Factor maskaru, uvijek gledam da kupim, ali se odlucim za jeftiniju varijantu. Voljela bih isprobati. Puno mojih kolegica ih koristi i uvijek imaju super uvinute trepavice.

Jovana Veljkov on 07/03/2016

Ubedljivo najbolja MF maskara je 2000 kalorija, ali obicna, vodootpornom sam potpuno razocarana! Sa druge strane obozavam silikonske cestkice, na mojim trepavicama daju mnogo bolji efekat (maybelline lash sensational mi je bas legla) :)

Ivana Šumanac on 07/03/2016

Nisam probala ni jednu Max factor maskaru,ali se nadam da cu uskoro ptobati. :-)

Aleksandra Veselinovic on 07/03/2016

Koristila sam toliko hvaljenu-2000 kalorija,ali nisam bila odusevljena.Prosecna...

Tijana on 07/03/2016

Koristila sam 2000 calorie al to je bilo bas davno i secam se da utisak i nije bio najsjajniji. Sto se tice pudera vec je bio na spisku za kupovinu, Vasa recenzija je samo potvrdila :)

Jelena Davidovic on 07/03/2016

Nisam imala prilike da probam i jako bih volela

Bojana Petkovic on 08/03/2016

Ja nisam koristila ni jednu max faxtorovu. Zapravo, gotovo nikad se nisam sminkala tako da sam do sada isprobala i imala samo 3 maskare, verovali ili ne :) Sad istrazujem recenzije da znam sta da kupim jer nemam iskustvo sa sminkom. Veliki pozdrav! <3

marija on 08/03/2016

2000 calorie, vec dugo je koristim. Prezadovoljna sam.

Jelena on 08/03/2016

Mislim da je bila u pitanju Masterpiece maskara, po meni je sasvim ok što se većina proizvođača ipak vraća puderima i obraća pažnju na njihove sastojke umesto naglaska na BB ili CC kreme...

Nada on 08/03/2016

Mf maskaru sam koristila 2000 kalorija često ih menjam i probam različitih proizvođača mogu ti reći da se slažem sa tobom da nema ništa gore od toga kad se pogledaš u ogledalo i vidiš tamne kolutove od maskare.

Vesna on 09/03/2016

Nekada davno sam imala " čuvenu " 2000 calorie i nije mi baš odgovarala .Silikonske četkice volim, zadnja maskara sa takvom četkicom koju sam koristila je MNY Lash Sensational i bila mi je odlična .