5

 

… i to sa Ivanom Lisak.

Ivana je posebna. Kao osoba i kao šminker. Kao osoba, neoposredna, pozitivna, vedra. Kao šminker, ima oko. Ne samo za uklapanje boja i kontura sa nečijim licem, nego i za karakter.  Da ti šminka izazove osmeh. Da liči na tebe. Da to i dalje budeš ti, samo lepša. Od Ivane sam dobijala najlepši dnevni make-up, onaj savršeni čist i svetao izgled lica, koje šalje poruku “vidi kako sveže i blistavo izgledam” a ne “vidi kako su me dobro našminkali”. Prava stvar.

Ivana me je i prošle godine šminkala, pa sam s njom nadugačko raspredala o podočnjacima. Pogledajte savete iz prošle godine ovde.

Lancome će ove godine imati sigurno mnogo noviteta – ovo je godina njegovog 80-tog rođendana, a ja sam bila u prilicu da isprobam tokom šminkanja nekoliko. Miracle Cushion je moj farvorit, izuzetan puder… ali krenimo redom.

Podloga 

Advanced Genifique serum za lice, i drugi za zonu oka sa kuglicom za aplikaciju koja hladi i masira, trenutno osvežavaju ten. Bočicu ovog prekarasnog seruma privodim kraju, pa ću vam priču o njemu apdejtovati.

Puder

Lancome Miracle Cushion je pravo malo čudo od pudera. Kada sam prvi put videla puder koji je Lancome nazivao revolucionarnim, delovao je zbunjujuće, koliko pudera može uopšte da se “istisne” iz jastučića? Zapravo, na prvi dodir, “jastučić” ispušta dovoljnu količinu pudera.

 

Untitled-2

 

Pakovanje poput kamenog pudera idealno je za poneti, i neverovatno lako za popravljanje šminke.

Ipak, sadržaj je još bolji od pakovanja. Puder pruža neposredan osećaj svežine i rashlađivanja na koži, veoma je tečan, gotovo da ga ne osećate na koži, a prekriva sjajno već sa prvim nanošenjem. Naravno, moguće je bez problema nadograđivati slojeve tamo gde je potrebno. Sjaj i svežina lica je neposredan efekat – bez imalo preterivanja, ten zablista, i lice deluje odmornije.

Za ovo su zaslužne čestice koje odbijaju svetlost – dobro, imaju ih mnogi puderi, ali ovaj zaista ima izuzetan efekat satenskog tena.

Cena je oko 5.000 din, i jedini problem sa ovim puderom je količina. Pakovanje je veoma malo, a komentari na Lancome stranici govore o tome da se troši brzinom svetlosti. Moguće je dokupiti punjenje, ali je ono tek  za trećinu cene jeftinije od novog pudera.

 

20150513_175944

 

Korektor

– Otkrila sam rešenje za korektor: devojke su mi ovde donele plastičnu kašičicu i pokazala se sjajno – kaže Ivana.

Korektor, naravno, ide samo na ona udubljenja ispod oka koja treba da prosvetli, i prikrije im tamnu boju. Nikako po nadutim kesicama!

 

4

 

Boje

Lancome ima nove senke u olovkama (Ombre Hypnose Stylo), sa disksretnim sedefastim sjajem, u tri boje: bronzana, neutralna bež i tamno plava. Nanose se lako, ali se šminka mora uraditi brzo: imate 30 sekundi za blendanje pre nego što se osuši. Odsjaj na koži je veoma delikatan, nekeko baš po mojoj meri: potpuno mat senke mogu da umrtve izgled u zrelim godinama, a one sa puno sjaja da deluju kontraproduktivno.

 

20150513_175839

 

Tu je i najsvetlija olovka za obrve, i beli ajlajner za samo jednu malu tačku u unutrašnjem uglu oka.
Maskara

Koristim Lanocme Grandiose maskaru, zapravo obožavam, ali nova Hypnose Volume-A-Porter koja se tek ovih dan pojavila na tržištu je izuzetna.

Moje su trepavice kratke i prave, pa je prava umetnost tu nešto postići. Nova Hypnose Volume-A-Porter je učiinila pravo malo čudo, bez uvijača. Veoma meka i zgodna četkica (gumena), veoma crna boja, lako se nanosi, daje efekat produćivanja i uvijanja, dugo traje i – prilično se lako skida.

Lancome je izbacio još jednu savršenu maskaru!

 

20150513_180312

 

Na obraze sam dobila rumenilo Blush Subtil (03 Sorbet de Corail), i bila sam kao nova.

Usne, novi Shine Lover, balm u boji, novi Lancome proizvod. Sadrži ulje muskatne ruže za negu usana, a Ivanin izbor za mene je bio broj 2, nežna pink boja.

 

20150513_175827

 

Ovi ruž-balmovi  sve aktuelniji poslednjih par godina, divni. Imaju punu teksturu balma za negu usana, transparentnu boju koja ipak lepo prekriva usne, i blag sjaj. Mnogo su mi draži od sjajeva za usne, koje nikada nisam naročito volela, a za leto su pun pogodak.

 

Untitled-1

 

Nažalost, nemam dovoljno dobru fotografiju da  ilustruje Ivanino umeće, svetlost u Ušće šoping centru gde se, na improvizovanoj pozornici sve ovo dešavalo, ima onu groznu neonsku svetlost pod kojom se ne treba nikada slikati!

 

6

 

Lancome rođendan

Punih 80 godina nakon što je Armand Petitjean  1935. osnovao Lancome, brend je godinu velikog jubileja celu posvetio proslavama;  neka se svakog meseca dešava nešto što će nas podsećati da je život lep, i da vas Lancome ulepšava. La Vie est Belle. I dok nam je još na nepcu slast poslednjeg velikog Lancome parfemskog hita hita – on ove godine nudi novi gurmanski miris, verziju inspirisanu Tresorom, mirisom iz 90-tih, La Nuit Tresor.

 

20150513_180433

 

Miris je “gurmanski afrodizijak” kaže Lancome, i slast vanile tako popularna poslednjih godina je prisutna i u ovom mirisu, te će vas u prvi mah podsetiti na La Vie est Belle. Ipak, ovo je mnogo snažniji parfem, velike trajnosti, sa tamnijim notama koje se naziru iza prve slasti. Crna ruža i vanila-orhideja sa Tahitija. Probajte ga u Sephori ili Jasmin parfimerijama.

Promotivni film u režiji Rob Maršala (“Chicago”) pogledati obavezno!

Lancome je ove godine imenovao Lisu Eldridž za kreativnog direktora za make-up. Pre nego što se proslavila svojim make-up tutorijalima i osvojila prvih milion pratilaca na youtube kanalu, pre nego što je šminkala slavne, Lisa je radila kao make-up savetnik u Lancome korneru londonskog Harrods-a.

Pogledajte Lisin tutorijal za Miracle Cushion puder, pa recite zar nije krasan?

 

 

 

Ostavite komentar