Pogled preko ramena govori mi da je 2014. bila jedna divna godina. Obeležena dolaskom nekoliko velikih brendova, lepih noviteta, i puna okupljanja koja su imala lepe, često mirisne povode.

 

metropoliten ljiljana maricic grujic

 

Uživala sam u 2014. Evo po čemu ću je pamtiti.

OUTLET

Pokrenula sam BudiLepa Outlet, prodaju kozmetike sa kretkim rokom sa 80% popusta. Mnogima se ovo dopalo, nastaviće se.

 

IMG_5019

 

AKCIJE U BLOGOSFERI

Inicirala sam, u okviru svog rada za Metropoliten parfimeriju, Metropoliten Beauty Blog Awards – prve nagrade za naše blogerke.  U žiriju su bile dve sjajne novinarke Vladanka Zečević iz Bazara i Brana Kostić iz Elle-a, i Istok Pavlović.

 

IMG_6737

 Vladanka, Ljiljana, Brana i Istok

Ovaj je žiri odulučio da nagradu za najbolji beauty blog 2014. dobije MakeUp&More,

Osim ove nagrade, nezavisne od Metropolitena,  žiri je dodelioo i dve nagrade za i  post vezan za asortiman Metropolitena: Pudrijerica za najbolji parfemski post i Moj neseser za najbolji kozmetički post. Na slici su Tijana (Pudrijerica) i Zlatana (MakeUp&More).

 

IMG_6742

 

A pošto su blogerke dobile zaslužene nagrade, red je bio da i one – zapravo MI, kažemo šta mislimo i kozmetičkim preparatima. Sa ove tri devojke – Zlatanom, Jelenom i Tijanom – slučajno i nevezano za Metropoliten nagrade – pokrenula sam izbor srpskih kozmetičkih favorita. Red je da se čuje blogerski glas, pa da i kod nas neki preparati ponesu pečat “bloggers approved” kao što se radi u svetu. Odziv naših blogerki bio je sjajan, devojke hvala vam ako ovo čitate, već se pokazalo da su za mišljenje blogerki, ovako složno iskazano, postoji interesovanje. Pogledajte ovde koje smo preparate izglasale.

 

Screenshot 2015-01-04 17.41.47

 

DOMAĆE&PRIRODNO

U 2014. sam otkrila  neke lepe domaće prirodne brendove, ali ova dva izdvajam .

 

aparat 033

 

All Nut, prirodna domaća kozmetika sa mirisima marcipana, zasnovana na uljima šljive, kajsije i lešnika. Njihovu sam Mast od šljive i kleke držala pored kreveta da mogu uveče da natapkam usne i zaspim sa slasnim mirisom i prirodnom, jestivom negom, na usnama.

 

2014-05-29 13.07.40

 

SenMi Soaps sam otkrila pišući o domaćim prirodnim sapunima, a potom sam upoznala i Kseniju, divnu našu devojku koja studira solo pevanje u Holandiji i pravi maštovite, prirodne sapune, malo vizuelno-mirisno umetničko delo. Uskoro ćete ovde čitatati i Ksenijin  gostujući post.

Ksenija svoje sapune pravi u Holandiji, ali je ja ipak uvek ubrajam u domaće brendove. Posesivnost.

 

NOVI BRENDOVI

Dva nova prirodna strana brenda koja su se prošle godine pojavila kod nas su vredna svake pažnje:  Natura Siberica, sertifikovana prirodna kozmetika zasnovana na tradicionalnim receptima i lekovitim “adaptogenim” biljkama Sibira.  Sigurna sam da će o Natura Siberica preparatima biti dosta reči ovde, tokom godine pred nama.

 

IMG_6054

 

Martina Gebhardt, nemačka prirodna kozmetika koju su kupci BudiLepa Outleta mogli da upoznaju ove godine. Probala sam ovu kozmetiku, i toplo je preporučujem ljubiteljima čistih prirodnih brendova. Moj izbor je linija od ženšena.

IMG_6072

 

U naše parfimerije i apoteka stigli su veliki i zanimljivi svetski brendovi.

Pre svega, Aesop, australijski brend zasnovan na prirodnim sastojcima i savremenim tehnologijama, sa fantastičnim formulacijama kozmetike, podjednako dobrim dizajnom bočica, i nesvakidašnjom vezom kozmetike i umetnosti.  Aesop se ekskluzivno proda Uskoro ću vam predstaviti tri divna Aesop proizvoda.

 

IMG_20140507_154426

 

Bogatiji smo za još dva prirodna francuska brenda: jedan koji smo voleleli dok je bio tu i ranije: L’Occitane se vratio i doneo mirise Provanse svojom prvom radnjom u TC Ušće u Beogradu.

 

LOccitane2

 

Nuxe je dugo najavljivan, i iščekivana, pre svega njegovo čuveno ulje. Nuxe nam se predstavio na sjajnoj promociji, i od nedavno je u našim apotekama. U nekim Nuxe proizvodima čitaćete uskoro.

 

DSC_9921

 

RoC je imao ponovno lansiranje – svi proizvodi ovog francuskog dermokozemtičkog brenda su u novom pakovanju, redizajnirani, mnogi i reformulisani. RoC je standard za retinol, i meni jedan od omiljenih dermokozmetičkih brendova.  Priču o retinolu u kozmetici možete pročitati u postu koji sam nedavno pisala.

 

IMG_5701

 

Stigao je i MAC, posle dugog nagađanja da li će, kada će, gde će… I on se smestio u TC Ušće.  Blogerke u pohrlile. Prenosim sliku sa bloga Lepota dolazi iznutra…

 

9

 

INOVACIJE

Mnogi su brendovi imali novitete koji su menjali naše kozmetičke navike, i donosili nam nove, bolje teksture, rezultate, efekte.

Nivea je lansirala prvi In Shower losion za negu tela pod tušem, najpre u onom originalnom mirisu koji volimo, a potom i u mnogim drugim. Nešto kasnije svoje je In Shower losion lansirao i Eucerin, brend iz iste kuće kao i Nivea (nemački Beiersdorf).

 

nivea

 

Lancome je imao svoj trenutak slave i inovacije sa Grandiose maskarom, prvom maskarom sa zakrivljenom drškom, koja mi je ubrzo posatala omiljena. Pogledajte i zašto.

 

IMG_5169

 

TRENDOVI

Sve je, prošle godine, bilo TONIRANO: talas koji je krenuo sa BB kremama, sada ide ka multifunkcionalnim preparatima, u kojima ćete imati hidrataciju, tretman namenjen problemu vaše kože, tečni puder i zaštitu od sunca. Naročito se u ovom, poslednjem segmentu, pojavilo dosta proizvoda. Tonirane kreme za zaštitu lica od sunca imali su Vichy, Eucerin, Bioderma, Heliocare, Uriage. Probala sam nekoliko ovih krema, a ton i tekstura su mi najviše prijali u Heliocare verziji.

 

tonirne

 

BLISTAVOST je bila druga ključna reč, i mnogi su brendovi nudili u svojim proizvodima čestice koje odbijaju svetlost i daju licu sjaj, poput Vichy-ja u Idealia serumu.

 

aparat 038

 

 

Osim raznolikih reflektujućih čestica, za blistavost tena kroz rane sastojke koji ujednačavaju ten (a nisu tonirani) brinuli su se i drugi brendovi, svojim hibridnim preparatima u kojima su ukršatli serume, fluide i antiage supstance.

Lancome je izbacio Dream Tone, Dior Dream Skin.

 

dior dream skin

 

 

Ulja za negu lica su sve popularnija, od ulja za čišćenje, do onih za negu. Svoja nova ulja izbacili su mnogi, među njima Biotherm i La Prairie.

 

La praire suvo ulje

 

 

Osim ovih trendova koji su namenjeni i uživanju u nezi, postoji i onaj trend sve manje tolerancije kože na spoljne uticaje (sunce, zagađenje, sastojci kozumetike) i sve više problema sa kožom koji nisu estetske prirode. Rozacea, preosetljivost, akne (i to ne samo u adolescentnom dobu), navode laboratorije da tragaju za novim, efikasnijim preparatima za negu kože sa problemima. Bioderma je prošle godine izbacila Atoderm Preventive i Atoderm Intense, kao novu nadu u borbi protiv ekcema, La Roche Possay imao je zapaženu promociju svog Effaclara Duo+, Eucerin je izbacio Even Brighter – kao novi prodor u segmentu tretiranja fleka.  Exfoliac je kao svoj adut imao Global kremu za problematičnu kožu.

 

IMG_4770

 

 

MIRISI

2014. je očaravala novim mirisima. Bogatiji smo za nekoliko prafemskih brendova.

Metropoliten je lansirao prekrasne mirise sa leptir mašnom, engleskog tradicionalnog brenda Penhaliogons, pročitajte više o ovom brendu u postu “Čime se zabavlja engleski nos“.

 

IMG_4630

 

Odin je brend nesvakidašnjih, začinjenih i zagonetnih parfema, u savršenim bočicama u obliku kocke, koji je u Metropoliten stigao iz Njujorka.  Piše se OĐIN, ali nemojte se zbuniti. Đ je ovde samo dizajnerski štos, brend se čita kao Odin, jer nosi ime boga nordijskih mitologija.

 

IMG_5575

 

U mnoštvu novih parfema,  nekoliko je ostavilo poseban utisak.

Cartiere La Panthere, u moru slatkih nota, jedna oštrija i drugačija. Miris koji me je osvojio i obeležio dobar deo jeseni i zime.  Pogledajte priču o Kartijeovoj panteri.

 

IMG_4875

 

Frapin Nevermore je miris intrigantan koliko i priča koja ga je inspirisala. Dolazak ovog mirisa u Metropoliten sam iščekivala sa nestrpljenjem, i nije me razočarao. Njegova veza sa poezijom Edgar Alan Poa pun je pogodak. Po meni. Mada, malo sam pristrasna: Frapin je brend koji veoma volim. Pročitajte sjajan prikaz ovog mirisa na blogu Moj neseser.

 

IMG_5578

 

Šta je vama, u svetu mirisa i kozmetike, privuklo pažnju proše godine?

Ostavite komentar

Ana T on 08/01/2015

Od svega pomenutog, kod mene je najzapaženija bila LRP Duo+ krema. Međutim, tek danas sam čula za Natura Siberica kozmetiku i ona me je najviše zainteresovala!

Ljiljana on 11/01/2015

Pisacu o njoj uskoro, za sada sam kupila samo sampone Pozdrav Ljiljana

Beauty blogovi u Bazaru – Budilepa on 16/01/2015

[…] Metropoliten Beauty Blog nagrade su podeljenje, a Vladanka Zečević, urednica u Bazaru, i član žirija, predstavila je na stranicama svog časopisa blogove koji su na nju ostavili utisak tokom selekcije – ili inače, budući da blog BudiLepa nije bio u selekciji za nagrade. Vladanka se, kao član žirija, sa srpskim blogovima družila dugo, tokom cele prošle godine, i temeljito – jer je to način na koji ona radi.  Utoliko je lepše naći se na ovim stranicama. […]