IMG_4537 Nekoliko novih brendova, nekoliko novih uređaja, nekoliko veoma lepo uređenih štandova, nekoliko velikih kozmetičkih brendova, veliki prostor arene – i malo posetlica. To je opšti utisak sa prvog  “Sajma i kongreas primenjene kozmetike – Svet lepote”.

Obišla sam sajam i videla dosta pozantih brendova i ljudi, i sve u svemu, dobro se provela i vratila se sa par lepih novosti.

Yon-Ka

Prvi utisak je Yonka.

20140316_154127

Yon-Ka…  tako čudno ime.

Yon – za reku života, vodu koja pročišćava, energiju koju nosi jon – energetska čestica.

Ka – za ono večno što postoji u svakom živom biću, prema egipatskoj mitologiji.

Yon i Ka žele da objedine znanje i mistiku, nauku i prirodu, pokret i mirovanje, svetlost i senku. Simbol stalne regeneracije i potrage za harmonijom.

Dakle, holistika na delu.

Obožavam holističke brendove. Ovaj ima još nekoliko pluseva kod mene:  francuski je, ima onu divnu porodičnu tradiciju staru 60 godina, prirodan je, u osnovi su mu aromaterapija i fitotrerapija. Osnovali su ga u Parizu Sesil, Erns i Šarl Miletaler (Muhlethaler), zaljubljenici i poznavaoci aromaterapije. Na samim počecima su stvorili jedinstven kompleks od esencijalnih ulja 5 mediteranskih biljaka (lavanda, geraniju, ruzmarin, timijan i čempres koji su nazvali Qunitesence, i ugradili ga u većinu proizvoda za salonsku, i kućnu upotrebu.

Ali to je za jednu drugu, dužu priču, a ja sam na sajmu sedela sa Biljanom, edukatorom brenda, koji je koliko od juče u Srbiji (od februara), i mirisala, mirisala… Jasno vam je valjda da je to brend u kom se uživa. Biljana je i sama zaljubljena u te mirise, masaže, tretmane koji tako duboko opuštaju.

 20140316_155529

Na probu sam dobila divni, mirisni tonik za osveženje i hdriranje suve kože. U njemu zarobljen miris mediterana. Divno. Tu je i kremica za suvu kožu, i za pročišćenje i umirenje.

IMG_4536

Pitala sam za ulja, dobila da probam na ruci i pomirišem dva, za tretmane tela. Čista priroda.

Plus prelep mali luksuz, sveća za masažu u maloj beloj keramičkoj posudi, sa mirisom gorke narandže. Savšenstvo.

Eto vidite koliko dugo sam se tu zadržala.

Gerovital

Odmah iza, srela sam poznata lica iz Gerovitala, rumuskog starog, prvog antiage brenda, dr Džeraldinu i Vanju.

20140316_131837

Kod kuće već imam jedan Gerovital sa retinolom koji stoji spreman da se otvori, a sada sam uzela par testera prirodnih preparata sa glinom, biljkama, i bez parabena. Tek da vidim razliku. Malo sam se raspitala o Gerovital ampulama za podmlađivanje (medicinskom preparatu u injekcijama i tabletama koji je bio hit kada ga je dr Aslan proizvela) – on se kod nas ne uvozi.  Još.

Marakesh

Tu je bio i Marakesh http://www.marrakesh.rs/ brend sa 100% čistim marokanskim arganovim uljem za tretman kose.

IMG_4538

Malo otkriće je Marakesh Brush Up, ulje ultra lagane teksture koje se može naneti na mokru, ali i na suvu kosu.

Naprskajte četku uljem, i nanesite za instant osveženje, umirenje ispucalih krajeva i neposlušnih dlačica. Probala na sajmu. Deluje odmah, a kosa je odmah meka na dodir. Izgleda vrlo zanimljivo.

 20140316_135029

 Ovo je komplet koji se prodaje zajedno sa četkom.

A tu je bila i ta sveća… Dobro, stvarno sam slaba na masaže svećama. Zamislite to toplo, gusto ulje kako klizi niz kožu. Naravno da nisam odolela da zamočim prst ovde.

20140316_134648

 Taj film koji ostavlja na koži: mek, voskast, instant hidratacija. Mmmm.

Ericsson

Zadržala sam se i na štandu Ericsson Laboratoires, francuskog profesionalnog brenda koji je poznat po tretmanima koji oponašaju medicinske tretmane – ali neinvazivno, u kozmetkičkom salonu (hijaluron, botoks, mezo…)

Recimo, Botu Vip tretman sadrži peptide iz zmijskog otrova, koji oponašaju dejstvo botoksa, za umanjenje bora… Ericsson obično ima jedan od najvećih štandova na sajmovima, tako je i ovde i u toku je bila prezentacija tretmana kavijarom. Ključna reč za Ericsson je: efikasno.

Ali ono što mi je sada privuklo pažnju je SPA program sa prelepim solima i uljima za kupanje i negu. Kombinacije su razne: kupka sa solju, piling solima, kupka solima i uljem, masaža uljem sa uljem, u varijacijama za relaksaciju, bolju energiju, drenažu i celulit. Prelepa pakovanja. Odlično izgleda.

20140316_141110

 I ovo…

20140316_141135

Diego Dalla Palma

RVB kozmetika je poznata mnogima koji posećuju salone lepote, a iz iste kuće dolazi i drugi brend Diego Dalla Palma, sa celom linijom profesionalne i kućne kozmetike.

Ova tri koncentrovana seruma bila su mi ultra zanimljiva.  Strategija jednomesečnog antioksidantnog programa u tri faze. Pvih deset dana se na lice ujutru i uveče stavlja po par kapi Astaxantin kompleksa za reparaciju, drugih deset dana po par kapi biotin kompleksa za jačanje, i konačno, poslednjih deset dana vitamin C za stimulaciju kože. Cena celog kompleta sa tri seruma je ok o60 evra. Više nego prihvatljivo za takve proizvode.

20140316_160015

Guinot

I konačno, vreme je bilo da se setim kada sam počela da se bavim kozmetikom… Guinot Paris je ovde imao svoj štand, pa sam se setila 2000. godine i Guinot Centra koji sam držala u Vasinoj ulici u Beogradu, svih tih sjajnih tretmana, čuvene Hydradermie, linija za negu, obuka u Parizu… I proćaskala o novostima sa Vanjom, koja u Srbiju uvozi Guinot.

CAM02210

Salon je trajao oko dve godine dok nisam izgubila živce oko administracije, angažmana devojaka koje će da rade, nabavka rufera, gaza, jednokratnih papuča i ostalih stvari koje vlasnik salona treba da radi (za uživanje u kozmetici do mile volje nekako na kraju ne ostane mnogo vremena ni energije), pa sam odlučila da više volim da budem korisnica usluga.

CAM02208

Ali Guinot je i dalje tu, u salonima.

A ja mogu da se podsetim Hydra Tendre nežnog gela za umivanje.

IMG_4534

E tu sam se već umorila, popila jedan Somersby koji se točio na sve strane (bio je pretpostavljam jedan od sponzora).

Dok sam pijuckala Somersby, slušala sam predavanje koje se upravo održavalo na bini. Osim mene, tu je bilo još pet – šest osoba za drugim stolovima ispred bine, ne zna se da li zbog Somersby-ja ili zbog predavanja.

Za svih 4-5 sati koliko sam provela na sajmu, bila su tri predavanja, a publika je bila podjednako angažovana – tužno za ljude sa bine koji su se pripremali, spremali power point prezentacije, i pričali – tek nekolicini slušalaca. Nije pomoglo ni što je Aleksandra Jeftanović najavljivala predavanja.

Ja sam se, uostalom, provela dobro. Razočarani su otišli svi oni koji su došli da kupe kozmetičke džidža-bidže na popustu, uglanom je bilo lakova i nešto kozmetičke opreme, ni blizu toliko kao na onom drugom sajmu. (Ovaj tome nije bio ni namenjen, mislim). Koliko su srećni izlagači, to je na njima da kažu.

Na sajmu nisam kupila – ništa. A nisam zbog toga ni išla.

 

 

Ostavite komentar

Lena Novitz on 16/03/2014

odličan izveštaj :) imam utisak da sam bila. zainteresovala sam se za marrakesh proizvode, nisam ni znala da se ovo uvozi kod nas :)

Ljiljana on 17/03/2014

Leno, kupuje se preko sajta. To je, mislim, ista firma koji rade Subrina proizvode. Ljilja

AnaK on 17/03/2014

Kakav divan prikaz <3 Išla sam i ja u subotu. I meni je Marakseh jako zanimljiv, s tim što sam ja kupila ulje za instant ispravljanje kose, pa jedva čekam da ga isprobam. I proćaskala s dragim osobljem Gerovitala (& Maare), s dr Džeri na čelu.

Ljiljana on 17/03/2014

@Ana, ne ynam da li je u subotu bilo neke gu\ve,u nedelju je bilo stvarno prazno.

AnaK on 17/03/2014

Ja sam išla u subotu, oko 2.Bilo je baš sablasno i tužno prazno :(

Jasmina on 17/03/2014

Super izvestaj...ja sam bila u subotu,takodje bilo je praznjikavo oko 2-3. I ja sam se malo razocarala jer sam htela da kupim neke stvari,ali i da popricam sa predstavnicima ...svaka cast pojedincima ali na par standova (da ih ne imenujem prvo sto su me pitali je bilo:"A da li imate slaon?", na moj odgovor:"Ne", sledi njihov:"Pa mi smo ovde samo radi saradnje sa vlasnicima salona"...to je ostavilo malo bezveze utisak... samo sam htela da se raspitam sta rade iodakle je brend...i to bih razumela da je bilo guzve pa da nisu imali vremena... :(

Ljiljana on 18/03/2014

Izgoleda da sam ja imala vise srece:)

Verica on 19/03/2014

Gde može da se kupi Yon-Ka? Izgleda primamljivo.

Ljiljana on 19/03/2014

@Verice, Uvoznik je Alluna, a kontakt 021 453 812.